Στην παρουσία κρίνονται οι αληθινοί φίλοι

Στην παρουσία κρίνονται οι αληθινοί φίλοι

9 Μαρτίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:223
Μοίρασέ το

Δεν είναι οι φιλίες δούναι και λαβείν, ούτε ανοιχτά δάνεια. Είναι μια συμφωνία τιμής και εμπιστοσύνης. Εντιμότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Εκτίμησης και παρουσίας.

 

 

 

Κι όταν μια απ’ αυτές τις “συμφωνίες” εκλείψουν, τότε δεν ήταν φιλία…

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρύδης

 

«Ό,τι ώρα θες, να με πάρεις». «Ό,τι χρειαστείς, εγώ είμαι εδώ». «Μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ για εσένα». «Οι φίλοι δεν είναι για τα εύκολα, εγώ θα είμαι δίπλα σου στα δύσκολα»

Πόσες φορές τις έχεις ακούσει αυτές τις φράσεις; Πόσες φορές φίλοι – κολλητοί, αδέρφια ντεεεεε, από εκείνους τους πολύ ντόμπρους φίλους που εσύ σκίστηκες να βοηθήσεις, εξυπηρετήσεις, συνδράμεις, όταν εκείνοι χρειάστηκαν τη βοήθειά σου.

Πόσες φορές το σπίτι σου, έγινε σπίτι τους, το αυτοκίνητό σου, αυτοκίνητό τους, κι ότι είχες, λίγο ή πολύ, μοιράστηκε στα δυο;

Κι όχι, δεν το έκανες ποτέ για να πάρεις πίσω τα ανάλογα.

Δεν είναι οι φιλίες δούναι και λαβείν, ούτε ανοιχτά δάνεια. Είναι μια συμφωνία τιμής και εμπιστοσύνης. Εντιμότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Εκτίμησης και παρουσίας.

Ωπ! Να τη και η λέξη κλειδί. Παρουσία.

Γιατί ναι ρε φίλε, στην παρουσία κρίνεται μια φιλία. Τι να σε κάνω όταν “τα λέμε” έτσι γενικά κι αόριστα;

Παρών σε θέλω. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στα ζόρια και στις χαρές.

Στο παρόν μετριούνται οι φίλοι.

Στα λόγια, στα μηνυματάκια, στα social media και στις καρδούλες, μετριούνται οι απλοί γνωστοί.

Γι’αυτό διάλεξε πλευρά, και προχώρα…

 

Πηγή

Προβολές : 223


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα