Το «Allahu Akbar» είναι η ισλαμική πολεμική κραυγή

Το «Allahu Akbar» είναι η ισλαμική πολεμική κραυγή

20 Νοεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:347
Μοίρασέ το

 

Η συνήθης απόδοση του  Allahu akbar από τα μέσα ενημέρωσης  ως «ο Θεός είναι μεγάλος» είναι παραπλανητική και παραλείπει την πτυχή της ανωτερότητας στη λέξη  akbar  (που σημαίνει «μεγαλύτερο» ή «μεγαλύτερο», όχι απλώς «μεγάλο») και θολώνει τη συγκεκριμένη αναφορά στον Αλλάχ – και όχι σε καμία άλλη οντότητα ή θεότητα.

 

Η μετάφραση και η κατανόηση αυτής της φράσης απλώς ως «ο Θεός είναι μεγάλος» δεν είναι μόνο λάθος – την αφαιρεί επίσης από την κρίσιμη πτυχή της υπεροχής του Αλλάχ έναντι όλων των άλλων οντοτήτων και θεοτήτων.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε όλη την ιστορία του Ισλάμ, και μέχρι σήμερα,  το Allahu Akbar  ήταν μια κραυγή μάχης που φώναζε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, όπως αποδεικνύεται στις σύγχρονες ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εισαγωγή

Αυτή η ερευνητική έκθεση,  θα συζητήσει τη χρήση από τους τζιχαντιστές της φράσης Allahu akbar – που σημαίνει «ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος» – ως κραυγή μάχης κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών επιθέσεων.

 

Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί σε προηγούμενες αναλύσεις του MEMRI, αλλά υπήρξαν πολλές επιθέσεις από τότε που πραγματοποιήθηκαν από τζιχαντιστές στη Δύση, όπου αυτή η κραυγή μάχης επαναλήφθηκε. [1]

 

 

Σε δύο πρόσφατα παραδείγματα, ένας ισλαμιστής ονόματι Τρέβορ Μπίκφορντ φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ» καθώς έπεσε στους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης με ένα μαχαίρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κοντά στην Times Square, [2] και έναν άνδρα που μαχαίρωσε έξι άτομα  σε Η επίθεση της 11ης Ιανουαρίου 2023 στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι φώναξε επίσης τη φράση κατά την επίθεσή του. [3]

 

 

Αυτή η έκθεση θα παρέχει περισσότερες από τρεις δωδεκάδες πρόσθετα παραδείγματα από τα τελευταία χρόνια χρήσης του όρου ως κραυγή μάχης τζιχάντ (βλ. Παράρτημα).

 

 

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει επίσης πώς και γιατί αυτός ο όρος μεταφράζεται και παρεξηγείται συνήθως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

 

Αυτό φάνηκε πολύ καθαρά μετά την επίθεση της 31ης Οκτωβρίου 2017 στο Μανχάταν από τον Sayfullo Saipov, ο οποίος σύμφωνα με μάρτυρες φώναξε  Allahu Akbar  καθώς έμπαινε με ένα φορτηγό σε ένα πλήθος ποδηλατών και πεζών στο Μανχάταν, σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας σχεδόν δώδεκα.

 

Λίγα λεπτά μετά την αναφορά της επίθεσης, ο Τζέικ Τάπερ του CNN είπε: «Το αραβικό άσμα  Allahu akbar , ο Θεός είναι μεγάλος – μερικές φορές λέγεται κάτω από τις πιο όμορφες συνθήκες και πολύ συχνά ακούμε να λέγεται σε τέτοιες στιγμές». [4]

 

 

Η συνήθης απόδοση του  Allahu akbar από τα μέσα ενημέρωσης  ως «ο Θεός είναι μεγάλος» είναι παραπλανητική και παραλείπει την πτυχή της ανωτερότητας στη λέξη  akbar  (που σημαίνει «μεγαλύτερο» ή «μεγαλύτερο», όχι απλώς «μεγάλο») και θολώνει τη συγκεκριμένη αναφορά στον Αλλάχ – και όχι σε καμία άλλη οντότητα ή θεότητα.

 

Η μετάφραση και η κατανόηση αυτής της φράσης απλώς ως «ο Θεός είναι μεγάλος» δεν είναι μόνο λάθος – την αφαιρεί επίσης από την κρίσιμη πτυχή της υπεροχής του Αλλάχ έναντι όλων των άλλων οντοτήτων και θεοτήτων.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε όλη την ιστορία του Ισλάμ, και μέχρι σήμερα,  το Allahu Akbar  ήταν μια κραυγή μάχης που φώναζε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, όπως αποδεικνύεται στις σύγχρονες ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πράγματι, οι ίδιοι οι τζιχαντιστές σχετίζονται με την κραυγή μάχης του  Αλλάχ Ακμπάρ  ως τη «Μασσελλία των αραβικών κατακτήσεων», [5]  ως την «πυρηνική βόμβα» των μουσουλμάνων [6]  και ως αυτό που φοβούνται περισσότερο η «κομμουνιστική Ανατολή και η καπιταλιστική Δύση. », [7]  και πιστεύουν ότι εγγυάται τη νίκη όπως ακριβώς ήταν στην εποχή του Προφήτη Μωάμεθ. [8]

Περιττό να πούμε ότι όταν  το Allahu akbar  χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, από έναν Άραβα χριστιανό ιερέα, δεν πρόκειται για κραυγή μάχης τζιχάντ.

 

Αλλά όταν εκφωνείται από έναν μουσουλμάνο, είναι πάντα μια δήλωση της υπεροχής του Αλλάχ – είτε σε ένα μη βίαιο πλαίσιο (όπως η προσευχή – πράγματι, το  Allahu akbar  επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ισλαμικού τελετουργικού προσευχής) είτε σε ένα βίαιο πλαίσιο.

 

Μετάφραση ” Allah Akbar”

 

Η μετάφραση εννοιών από μια γλώσσα σε μια άλλη είναι μια δύσκολη προσπάθεια. Η μετάφραση εννοιών που δεν έχουν αντίστοιχο στη γλώσσα-στόχο είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η μετάφραση θρησκευτικών εννοιών για έναν πολιτισμό στον οποίο η θρησκεία έχει πάψει να παίζει κεντρικό ρόλο στη ζωή του ατόμου και στην κοινωνία είναι δυσκολότερη από όλα.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα θρησκευτικά ισλαμικά ιδιώματα που αντιπροσωπεύουν έννοιες όπως το  Allahu akbarτο la ilaha illa Allah και  το istishhad  μεταφράζονται συνήθως λάθος στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αμερικανική αποτυχία να κατανοήσουν τις θρησκευτικές έννοιες δεν ισχύει μόνο για το Ισλάμ.

 

Μια παρόμοια παρεξήγηση συνέβη το 1993 μεταξύ των αρχών και του φονταμενταλιστή Christian David Koresh, ο οποίος είχε κρυφτεί σε ένα απομακρυσμένο συγκρότημα έξω από το Waco του Τέξας μαζί με δεκάδες οπαδούς του, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και ένα οπλοστάσιο.

 

 

Πολιορκημένος από τις αρχές, οι οποίες προσπάθησαν να διαπραγματευτούν μαζί του, ο Κορές απήγγειλε βιβλικές προφητείες για το Τέλος των Ημερών.

 

 

Προσπαθώντας να τελειώσει ειρηνικά η αντιπαράθεση, οι αρχές τον προέτρεψαν: «Ας μην συζητήσουμε τη θρησκεία τώρα».

 

Ο Koresh, βυθισμένος στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μπορούσε μόνο να απαντήσει: «Αλλά η θρησκεία είναι ζωή και θάνατος».

 

Ήταν ένας «διάλογος των κωφών», καταδικασμένος να τελειώσει όπως και έγινε, με την απώλεια πολλών αθώων ζωών.

Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα γλωσσικής σχετικότητας –όπως συζητήθηκε διεξοδικά τον περασμένο αιώνα από τους διάσημους γλωσσολόγους Edward Sapir και Benjamin Whorf [9]  – αφού υπάρχουν τρόποι να μεταφερθεί το αρχικό νόημα σε μια σωστή, σύντομη εξήγηση. Αντίθετα, πρόκειται για την τάση των μέσων ενημέρωσης να επιλέγουν την πιο εύκολη λύση, δηλαδή να μεταφράζουν σε αυτό που θα ακούγεται πιο οικείο στους αναγνώστες, έστω και ανακριβές.

Η λέξη  istishhad  (που σχετίζεται με τον όρο «για να καταθέσω μαρτυρία») [10]  υποδηλώνει μια θρησκευτική πράξη πίστης στην οποία ένας πιστός προσπαθεί να σκοτώσει όσο περισσότερους αντιληπτούς εχθρούς μπορεί, με τίμημα της ίδιας του της ζωής, ως μέσο πλησιάζοντας τον Αλλάχ, τους προφήτες, τους δίκαιους και τους  σάχιντ  «μάρτυρες» (βλ. παρακάτω) στον Παράδεισο.

 

Ο στόχος αυτής της πράξης πίστης, η οποία θεωρείται ευλογημένη, είναι να καταστήσει τη θρησκεία του Αλλάχ υπέρτατη στη Γη, σε αυτό που ο δράστης πιστεύει ότι είναι μια μίμηση των μαχών του πρώιμου διαμορφωμένου Ισλάμ της εποχής του Προφήτη Μωάμεθ και των τεσσάρων δίκαιων χαλίφηδων. .

 

Αυτός ο όρος συχνά μεταφράζεται απερίσκεπτα και ανακριβώς ως «αυτοκτονία», η οποία είναι μια πράξη που υποκινείται από προσωπική απόγνωση και απαγορεύεται στο Ισλάμ, και για την οποία   επιφυλάσσεται μια διαφορετική λέξη – intihar – στα αραβικά .

 

 

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που  το Allahu Akbar  και  το La ilaha illa Allah  –και οι δύο δηλώσεις πίστης που ενσωματώνουν τη θρησκευτική έννοια της υπεροχής του Ισλάμ και του Αλλάχ– μεταφράζονται λάθος.

 

Πρώτα ήταν ο αγώνας για την εγκαθίδρυση της υπεροχής του μονοθεϊστικού Ισλάμ έναντι των παγανιστικών ειδώλων της Μέκκας του έβδομου αιώνα.

 

Στη συνέχεια, ήταν ένας αγώνας για υπεροχή έναντι άλλων θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων των μονοθεϊστικών, στην Αραβική Χερσόνησο, με αποτέλεσμα την εκδίωξη των μη μουσουλμάνων, όπως αναφέρεται στη σύνταξη των χαντίθ για λογαριασμό του Προφήτη Μωάμεθ: «Θα βγάλω τους Εβραίους και οι χριστιανοί από τη χερσόνησο»[11] – απαγόρευση που ισχύει μέχρι σήμερα σε μη μουσουλμανικά θρησκευτικά ιδρύματα.

 

 

Αργότερα ήταν ένας αγώνας ενάντια σε άλλες θρησκευτικές αυτοκρατορίες, όπως η περσική και η βυζαντινή.

 

 

Ωστόσο, η απόδοση του  Allahu akbar  στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ως «Ο Θεός είναι μεγάλος» παραλείπει την πτυχή της ανωτερότητας στη λέξη kbar  (που σημαίνει «μεγαλύτερο» ή «μεγαλύτερο», όχι απλώς «μεγάλο») και θολώνει τη συγκεκριμένη αναφορά σε Αλλάχ παρά σε άλλη θεότητα.

 

 

Στο ίδιο πνεύμα,  το la illaha illa Allah  μεταφράζεται συχνά στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ως «Δεν υπάρχει θεός εκτός από τον Θεό» (και όχι «Δεν υπάρχει θεός εκτός από τον Αλλάχ»). Η παράλειψη της υπεροχής του Αλλάχ έναντι όλων των άλλων θεοτήτων είναι μια εσφαλμένη μετάφραση, και επιπλέον οδηγεί σε μια λογική πλάνη – που θυμίζει ανοησίες καρολιανές.

Ένας από τους λόγους για τέτοιες λανθασμένες μεταφράσεις είναι το γεγονός ότι στον σύγχρονο δυτικό κόσμο ο αγώνας για την υπεροχή μεταξύ των θρησκειών έχει σχεδόν τελείως σταματήσει, και στον βαθμό που εξακολουθεί να υπάρχει, είναι μη βίαιος.

 

Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις θρησκευτικής πίστης που ενσαρκώνουν μια συνεχιζόμενη ιστορική πάλη για θεϊκή θρησκευτική υπεροχή στερούνται μιας σύγχρονης θρησκευτικής/πολιτισμικής εννοιολογικής βάσης μέσω της οποίας μπορούν να γίνουν κατανοητές στη Δύση, και κατά συνέπεια στερούνται γλωσσικού ισοδύναμου.

 

 

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να μην γίνουν κατανοητά στη μετάφραση αυτών των ισλαμικών εννοιών, προτιμούν να παρέχουν μια κατά προσέγγιση μετάφραση, παρόλο που αυτές είναι εγγενώς παραπλανητικές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι  το Allahu Akbar  εκφέρεται μόνο από τους τζιχαντιστές που συνεχίζουν τον πανάρχαιο αγώνα για την υπεροχή του Ισλάμ και του Αλλάχ.

 

 

Με την πάροδο των αιώνων ακούγεται και από μη θρησκευόμενους μουσουλμάνους, ακόμη και από χριστιανούς Άραβες.

 

Σε πολλές περιπτώσεις, φέρει μια ποικιλία σημασιών – που κυμαίνονται από τον θαυμασμό για αυτό που εκλαμβάνεται ως μια θαυμάσια πράξη του Αλλάχ έως μια έκφραση σοκ και φρίκης μπροστά στην καταστροφή. [12]

Μια μετάφραση πρέπει πάντα να αντικατοπτρίζει το πλαίσιο, τον ομιλητή και την πρόθεσή του. Αλλά αυτό που συμβαίνει συχνά στα ΜΜΕ των ΗΠΑ είναι ότι όταν  το Allahu akbar  λέγεται από έναν τζιχαντιστή, μεταφράζεται σαν να λέγεται από έναν μη θρησκευόμενο Μουσουλμάνο ή έναν Χριστιανό Άραβα. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Και όταν τέτοιες λανθασμένες μεταφράσεις συμβαίνουν επανειλημμένα, είτε σκόπιμα είτε από άγνοια, καταλήγει σε μια βαθιά απολογητική παρερμηνεία της έννοιας και του πολιτιστικού και θρησκευτικού της νόημα.

Ποια θα μπορούσε λοιπόν να είναι η λύση; Μια σχολή μετάφρασης διατηρεί τον αρχικό όρο και ακολούθησε μια σύντομη εξήγηση της σημασίας του, όπως, για παράδειγμα, η ιαπωνική λέξη  καμικάζι .

 

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η λύση ήταν τόσο αποτελεσματική που η αρχική λέξη δεν απαιτούσε πλέον εξήγηση. [13]  Δεν υπάρχει λόγος να μην συμβεί η ίδια διαδικασία με τη λέξη  istishhad , η οποία με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να γίνει τόσο γνωστή και κατανοητή όσο  ο καμικάζι .

Η εναλλακτική λύση είναι τα μέσα ενημέρωσης να υιοθετήσουν μια πιο επαγγελματική προσέγγιση, μεταφράζοντας αυτούς τους όρους σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο, τον ομιλητή και την επιδιωκόμενη σημασία, χωρίς να συμβιβάζονται με έναν κατά προσέγγιση αλλά παραπλανητικό όρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το MEMRI, στα 25 χρόνια της μετάφρασης δεκάδων χιλιάδων σελίδων πρωτογενούς υλικού από τα αραβικά και μουσουλμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν μπήκε κατά καιρούς στον πειρασμό να δώσει προτεραιότητα στην κατανόηση από έναν μη ειδικό αναγνώστη.

 

Ακόμη και στον τομέα της μεταγραφής, έχουμε δεχτεί λανθασμένες μεταγραφές επειδή ήταν κοινές στα μέσα ενημέρωσης (για παράδειγμα, «Κοράνι» αντί για «Κοράνι»).

 

Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «μαρτυρία» για το « istishhad », παρόλο που το μαρτύριο είναι μια ανακριβής μετάφραση, καθώς είναι μια χριστιανική έννοια για ένα άτομο που αποδέχεται το θάνατο αντί να εγκαταλείπει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ενώ η ισλαμική έννοια του  istishhad  σχετίζεται στη σύγχρονη εποχή πρωτίστως να σκοτώνει εχθρούς με τίμημα τη δική του ζωή.

“Allahu Akbar”  – Μια έκφραση της υπεροχής του Ισλάμ

 

 

Ο όρος  Allahu Akbar  ενσαρκώνει τον αγώνα για την υπεροχή του Ισλάμ, του Αλλάχ και των αληθινών πιστών: παρελθόν, παρόν και μέλλον. πραγματικό και συμβολικό· στρατιωτικές, πολιτιστικές ή μέσω φυσικών δυνάμεων που ελέγχονται και κατευθύνονται από τον Αλλάχ. Είναι η κραυγή μάχης και ο ύμνος αυτού του αγώνα για την υπεροχή. Η νίκη για τους Μουσουλμάνους είναι νίκη για το Ισλάμ και τον μονοθεϊσμό, και είναι η νίκη του Αλλάχ επί των ψεύτικων θεών. Η νίκη προέρχεται από Αυτόν και αποδεικνύει την υπεροχή Του. Αυτή ήταν η κύρια έννοια του όρου στους πρώτους αιώνες του Ισλάμ.

 

 

Σήμερα είναι ένα σημάδι των ισλαμιστών και των τζιχαντιστών, καθώς και όλων των άλλων που επιθυμούν να αποκαταστήσουν το αρχαίο μεγαλείο των ισλαμικών αυτοκρατοριών, όπου «η ημισέληνος πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή του σταυρού», όπως περιγράφεται από ακτιβιστή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ayat Oraby. [14]

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Allahu kbar  εκφωνείται τόσο από τους σουνιτικούς τζιχαντιστές όσο και από τη σιιτική ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (η οποία ιδρύθηκε ως «Ισλαμικό Κράτος» πολύ πριν από το ISIS).

 

 

Σε κάθε σημαντικό κήρυγμα που εκφωνείται από τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, το πλήθος, που αποτελείται από χιλιάδες και μερικές φορές δεκάδες χιλιάδες, ψάλλει τακτικά Allahu Akbar  μαζί  με «Θάνατος στην Αμερική», «Θάνατος στην Αγγλία» και «Θάνατος στο Ισραήλ .» (Δείτε, για παράδειγμα, MEMRI TV Clips  41545075 και  5011 .)

Παράρτημα – Παραδείγματα χρήσης του «Allahu Akbar»
Χρήση ως κραυγή μάχης κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών επιθέσεων – Χρονολόγιο
  • Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας μουσουλμάνος άνδρας φωνάζοντας « Allah akbar»  μαχαίρωσε δύο Βρετανούς αστυνομικούς στο Λονδίνο. [15]

 

  • Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας όχλος 200 ατόμων που φώναζε  «Αλλάχου Άκμπαρ»  περικύκλωσε έναν ινδουιστικό ναό στο Μπέρμιγχαμ.  ακούστηκαν φωνές του  Αλλάχ Ακμπάρ . [16]

 

  • Τον Οκτώβριο του 2020, ένας μουσουλμάνος μαθητής γυμνασίου στο Παρίσι φώναξε « Allah akbar»  καθώς αποκεφάλισε τον δάσκαλό του, Samuel Paty, ο οποίος είχε δείξει γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου. [17]
  • Τον Νοέμβριο του 2021, οι μουσουλμάνοι Φουλάνι φώναξαν « Allah akbar»  καθώς έσφαξαν 10 Χριστιανούς, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, και έκαψαν 100 σπίτια στη Νιγηρία. [18]
  • Τον Ιούνιο του 2020, Μουσουλμάνοι ταραχοποιοί στη Στουτγάρδη της Γερμανίας φώναξαν « Αλλάχ ακμπάρ»  καθώς επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες και μπουκάλια. [19]

 

  • Τον Μάρτιο του 2018, ο Yacine Mihoub μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 85χρονη Γαλλίδα επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Mireille Knoll στο διαμέρισμά της ενώ φώναζε ” Allah akbar “. [20]

 

  • Τον Ιούνιο του 2017, ένας Καναδός, ο Amor R. Ftouhi, φώναξε « Allah akbar»  καθώς μαχαίρωσε έναν Αμερικανό αστυνομικό στο αεροδρόμιο Bishop στο Flint του Μίσιγκαν. [21]

 

  • Τον Μάρτιο του 2011, ένας ένοπλος φώναξε « Allah akbar»  καθώς πυροβόλησε δύο Αμερικανούς αεροπόρους στη Γερμανία. [22]

 

Από το MEMRI Reports

Τον Μάρτιο του 2015, το MEMRI δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Η εταιρεία μέσων ενημέρωσης της Τζιχάντ επαινεί την επίθεση στην Τυνησία, καλεί για περισσότερες επιθέσεις σε δυτικούς τουρίστες», μετά την επίθεση εκείνου του μήνα στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα κατά την οποία σκοτώθηκαν 17.

 

Το άρθρο αναφέρει τα λόγια των πυροβολητών: «”Πώς μπήκατε τόσο εύκολα”, ρώτησαν έκπληκτοι και οι δύο απάντησαν: “Ερχόμαστε στο όνομα του Αλλάχ”. Έπειτα άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες, φωνάζοντας « Αλλάχ ακμπάρ » και πυροβολώντας τους άπιστους και τους αστυνομικούς που τους φύλαγαν και άρχισε η σφαγή». [23]

Τον Μάιο του 2003, ένα βίντεο της Αλ Κάιντα σχετικά με μια από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της ομάδας, στο Ριάντ τον ίδιο μήνα, περιελάμβανε μια ηχογράφηση της ίδιας της βομβιστικής επίθεσης. Στην ηχογράφηση, οι βομβιστές αυτοκτονίας ακούγονται να προσεύχονται και στη συνέχεια, καθ’ οδόν για να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, φωνάζοντας « Αλλάχ Ακμπάρ! » και «Αλλάχ, διώξε τους πολυθεϊστές από την Αραβική Χερσόνησο!» [24]

“Allahu Akbar” σε άλλα πλαίσια που σχετίζονται με την Τζιχάντ

 

Το «Allahu akbar»  είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων απειλών.

 

Για παράδειγμα, σε μια θρησκευτική προτροπή που περιελάμβανε απειλή επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία δημοσιεύτηκε σε έναν ισλαμιστικό ιστότοπο, το «A llahu akbar»  είναι ένα βασικό μοτίβο που επαναλαμβάνεται πολλές φορές. [25]

 

Το άσμα « Allah akbar»  συνοδεύει επίσης μια προειδοποίηση προς τα έθνη: «Μείνετε μακριά από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς θεσμούς της Αμερικής των Σταυροφόρων και των συμμάχων της. Αλλάχ ΑκμπάρΑλλάχ Ακμπάρ . Το Ισλάμ έρχεται, ενισχύει [τους Μουσουλμάνους] και ταπεινώνοντας [τους άπιστους].»). [26]

Εκφέρεται επίσης σε σχέση με τις αναμενόμενες μελλοντικές νίκες.

 

Για παράδειγμα, ο ακτιβιστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Safwat Higazi μίλησε για τον τότε υποψήφιο για την προεδρία της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είπε ότι θα ιδρύσει τις «Ηνωμένες Πολιτείες των Αράβων» και τα πλήθη φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» . [27]

Όταν ο Βρετανός ισλαμιστής Abu Waleed υποσχέθηκε στο ακροατήριό του ότι θα ερχόταν η μέρα που οι μουσουλμάνοι θα κατακτούσαν τον Λευκό Οίκο, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον και ο Πρόεδρος Ομπάμα θα ήταν γονατιστοί πληρώνοντας τον τζίζια (εκλογικό φόρο) και η βασίλισσα Ελισάβετ θα φορούσε το  νικάμπ , το πλήθος φώναζε « Allah Akbar ». [28]

Επιπλέον, το « Allah akbar»  αναφέρεται συνήθως μαζί με υποσχέσεις για εξόντωση των Εβραίων.

 

Για παράδειγμα, ο ιεροκήρυκας Σεΐχης Μπακρ Αλ-Σαμαράι είπε ένα κήρυγμα της Παρασκευής το 2004 στο Τζαμί Abd Al-Qader Al-Jilani στη Βαγδάτη, κραδαίνοντας ένα ξίφος και το κουνούσε πάνω από το κεφάλι του: «Ακόμα και οι πέτρες θα πουν, Ω Μουσουλμάνος, Εβραίος κρύβεται πίσω μου, έλα να του κόψεις το κεφάλι, και όντως θα τους κόψουμε τα κεφάλια. Για τον Αλλάχ, θα τους κόψουμε! Αλλάχ Ακμπάρ ! Ω Εβραίοι,  Αλλάχ Ακμπάρ

 

Ο Al-Samarai αναφερόταν σε ένα χαντίθ που προέβλεπε ότι την Ημέρα της Κρίσης, οι Μουσουλμάνοι θα σφάξουν όλους τους Εβραίους στους Αγίους Τόπους. Βλέπε επίσης MEMRI Special Report  Contemporary Islamist Ideology Authorizing Genocidal Murder ).

Χρήση από τους τζιχαντιστές του ISIS

Το κάλεσμα του « Allah akbar»  είναι επίσης κοινό μεταξύ των μαχητών του ISIS όταν αποκεφαλίζουν θύματα:  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΓΡΑΦΗΜΑ:  Robert HallJohn RidsdelΝίκολας Μπεργκ ; και  Jacques Hamel ) και σε άλλους τύπους εκτελέσεων, όπως παιδιά να πυροβολούν και να σκοτώνουν κατηγορούμενους κατασκόπους (βλ. MEMRI TV Clips  502847184889 και  5048 .)

Ακούγεται σε βίντεο μαχητών του ISIS, που καταγράφουν την κατάρριψη εχθρικού αεροσκάφους (MEMRI TV Clip  5556 , και  εδώ  και  εδώ ), ή όταν ένα όχημα γεμάτο με εκρηκτικά φτάνει στην στοχευμένη εχθρική θέση του, προσδοκώντας την έκρηξη (MEMRI TV Clip  1037 ).

 

Στο Ισλαμικό Κράτος, ακόμη και η επανεισαγωγή των ισλαμικών τιμωριών θεωρήθηκε ως νίκη για το Ισλάμ, το οποίο άξιζε τις ψαλμωδίες του « Allah Akbar », όπως στην τιμωρία των ομοφυλόφιλων πετώντας τους μέχρι θανάτου από ταράτσες ή σε τελετές λιθοβολισμού γυναικών. κατηγορούμενος για μοιχεία (ΜΕΜΡΙ TV Clip  4558 ).

Στην πραγματικότητα, είναι σύνηθες για τους μαχητές του ISIS να ψέλνουν  Allahu akbar  όταν αποκεφαλίζουν εχθρούς – βλέπε, για παράδειγμα, MEMRI Inquiry and Analysis No. 1218,  ISIS’s Use of Twitter, Other Social Media των ΗΠΑ για τη διάδοση εικόνων, βίντεο με ισλαμικές θρησκευτικές τιμωρίες – Αποκεφαλισμός , Σταύρωση, Λιθοβολισμός, Κάψιμο, Πνιγμός, Πέταγμα από Κτίρια . Ακολουθούν αρκετά παραδείγματα:

Ένα σενάριο από ένα βίντεο με βρετανούς μαχητές του ISIS με τα κομμένα κεφάλια των κυβερνητικών στρατιωτών: «Αυτά είναι τα κεφάλια των κουφάρι που αγόρασαν πίσω οι Μουτζαχίντ. Αλλάχ Ακμπάρ !

 

Ένας από τους στρατιώτες κούφαρ φώναξε «ήρθατε να αποκτήσετε την ελευθερία σας» Ο Αμπού Αΐσα απάντησε «Όχι, ήρθα για να πάρω το κεφάλι σου» Ο Σουμπάν Αλλάχ γέμισε μια τσάντα» (βλ. Έρευνα και Ανάλυση MEMRI Αρ. 1218, παραπάνω  ) .

Από τον λογαριασμό Instagram του Σαουδάραβα εφήβου Muadh Al-Jraish: «Επείγουσα | ο διευθυντής της φυλακής του Άμπου Γκράιμπ σφαγιάστηκε με μαχαίρι στην αυλή της φυλακής… Έχει βασανίσει και σκοτώσει εδώ και καιρό τους κρατούμενους και εκμεταλλεύτηκε την αξιοπρέπειά τους. Του έκοψαν το κεφάλι σήμερα,  Allahu akbar » (βλ. MEMRI Inquiry and Analysis No. 1218, την ενότητα για τους αποκεφαλισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ).

Συνεχίστε την ανάγνωση στο MEMRI

——————————————————

Ο Rachid Hammami, γνωστός ως αδελφός Rachid, είναι Μαροκινός πρώην μουσουλμάνος και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό του οποίου ο πατέρας είναι ιμάμης. Είναι χριστιανός απολογητής και κριτικός του Ισλάμ και φιλοξενεί μια εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή στο Al Hayat TV.

Στο παρακάτω βίντεο απαντά στην ερώτηση: «Γιατί σε κάθε τρομοκρατική επίθεση οι τρομοκράτες φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»; Απευθύνεται επίσης στο ποιος ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος που φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν σκοτώσει ανθρώπους.



—————————————————

Στο παρακάτω βίντεο, ο ισλαμιστής ειδικός Ντέιβιντ Γουντ συζητά πώς οι τζιχαντιστές φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ!» κατά τις επιθέσεις τους, ενώ δυτικοί δημοσιογράφοι επιμένουν ότι είναι μια ειρηνική έκφραση. Απαντάει στις προσπάθειες του CNN, της Huffington Post και των New York Times να αγνοήσουν τη βίαιη ιστορία της φράσης.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 347


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα