ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!! 500 φορές πιο θανατηφόρα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σε σχέση με εκείνα κατά της γρίπης

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!! 500 φορές πιο θανατηφόρα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σε σχέση με εκείνα κατά της γρίπης

2 Οκτωβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:746
Μοίρασέ το

 

Η βραχυπρόθεσμη θνησιμότητα μετά από εμβόλια Covid είναι πολλαπλάσια: δεκάδες θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο. Αυτό είναι απαράδεκτο, ή τουλάχιστον ήταν απαράδεκτο για οποιοδήποτε εμβόλιο πριν από το 2021.

 

 

 

Το να πεθάνει κανείς μετά από εμβόλιο κατά της γρίπης είναι εξαιρετικά σπάνιο: ένας θάνατος ανά 5 εκατομμύρια. (σ.σ. 0,20 θάνατοι / 1 εκατομμύριο). Ωστόσο, η βραχυπρόθεσμη θνησιμότητα μετά από εμβόλιο κατά της Covid είναι πολλαπλάσια: 50 έως 150 θάνατοι / 1 εκατομμύριο. Αυτό είναι απαράδεκτο, ή τουλάχιστον ήταν απαράδεκτο για οποιοδήποτε εμβόλιο πριν από το 2021. Θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε τη μακροχρόνια θνησιμότητα, η οποία είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί.

 

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τρία σημεία:

  1. Το να εκβιάζονται οι άνθρωποι να κάνουν ενέσεις, με εξαναγκασμό και απειλές, ήταν μια απεχθής παρέμβαση. Μόνο ένα ανήθικο μυαλό θα μπορούσε να το βρει αποδεκτό, και δυστυχώς η κοινωνία δεν έχει έλλειψη ανήθικων, «κανονικών» μυαλών,  όπως δείχνει η ιστορία.
  2. Τα εμβόλια κατά της Covid έχουν προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και θανάτους. Μόνο ένα προκατειλημμένο μυαλό μπορεί να αρνηθεί αυτή τη δήλωση. Δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε τόσο αποτελεσματικά όσο αρχικά ισχυρίζονταν κάποιοι. Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την πραγματική τους αποτελεσματικότητα (δείτε εδώ και εδώ, για παράδειγμα).
  3. Το ότι οποιοδήποτε εμβόλιο μπορεί  να προκαλέσει θάνατο δεν είναι μια νέα ανακάλυψη. Τα τελικά ερωτήματα στην επιστήμη είναι ποσοτικά, όχι ποιοτικά: Πόσο συχνά; Ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας από τα εμβόλια Covid; Πώς συγκρίνεται με το ποσοστό θνησιμότητας, ας πούμε, ενός εμβολίου κατά της γρίπης;

Τα ευρήματα εν συντομία:

  • Ο θάνατος μετά από εμβόλιο κατά της γρίπης είναι εξαιρετικά σπάνιος: ένας θάνατος ανά 5 εκατομμύρια. (σ.σ. 0,20 θάνατοι / 1 εκατομμύριο)
  • Η βραχυπρόθεσμη θνησιμότητα μετά από εμβόλιο κατά της Covid είναι πολλαπλάσια: δεκάδες θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο. Αυτό είναι απαράδεκτο, ή τουλάχιστον ήταν απαράδεκτο για οποιοδήποτε εμβόλιο πριν από το 2021.
  • Θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε τη μακροχρόνια θνησιμότητα, η οποία είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί. Για παράδειγμα, μια θανατηφόρα αρρυθμία δύο χρόνια αργότερα, λόγω υποκλινικής μυοκαρδίτιδας. Είναι   παράδειγμα αυτός ο τραγικός θάνατος ή όχι; Ποιος μπορεί να πει; Απροσδόκητοι θάνατοι νέων ανθρώπων στο παρελθόν συνέβαιναν σπάνια.
  • Δεν νομίζω, ωστόσο, ότι οι βραχυπρόθεσμοι θάνατοι από το εμβόλιο Covid ήταν ο κύριος παράγοντας που συνέβαλλε στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Με ορισμένες εξαιρέσεις (εδώ και εδώ, για παράδειγμα), είναι δύσκολο να εντοπιστούν αυτοί οι θάνατοι σε στατιστικές σε επίπεδο χωρών.


Τα ευρήματα αναλυτικά


Πηγές δεδομένων

Στη συνήθη πορεία της επιστήμης, οι ρυθμιστικοί φορείς θα είχαν δημιουργήσει καλά σχεδιασμένες μελέτες κοόρτης για να εκτιμήσουν το ποσοστό θνησιμότητας των εμβολίων Covid. Αυτό δεν συνέβη. Ήταν πολύ απασχολημένοι με τη διαφήμιση των ενέσεων ως «ασφαλείς και αποτελεσματικές», οπότε πρέπει να αντλήσουμε εκτιμήσεις από άλλες πηγές. Αυτό απέχει πολύ από την αυστηρή επιστήμη, όμως είναι καλύτερο από το τίποτα.

Χρησιμοποίησα διάφορες μεθόδους για να υπολογίσω το πιθανό εύρος. Δύο πηγές μου επέτρεψαν να αποκλείσω απίθανες τιμές. Άλλες πηγές μου επέτρεψαν να περιορίσω το εύρος.

Παρακάτω, υπολογίζω το ποσοστό ως τον αριθμό των θανάτων ανά 100.000, και όχι ανά εκατομμύριο, και λαμβάνω υπόψη τον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων, όχι τον αριθμό των δόσεων.

Συμπεράσματα από σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες

Μια μελέτη ορόσημο, από μια ερευνητική ομάδα υψηλής ειδίκευσης, υπολόγισε το ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων mRNA, Pfizer και Moderna. Το ποσοστό τέτοιων συμβάντων ήταν περίπου 10-15 ανά 10.000 (100-150 ανά 100.000) πάνω από τα ποσοστά εκείνων που πήραν εικονικό φάρμακο (placebo).

Το ποσοστό των θανατηφόρων συμβάντων είναι αναγκαστικά ένα κλάσμα του ποσοστού των σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως και ο αριθμός των ασθενών που πεθαίνουν σε ένα νοσοκομείο είναι ένα κλάσμα αυτών που νοσηλεύονται. Ποιο είναι αυτό το κλάσμα στην περίπτωση των εμβολίων Covid;

Είναι σίγουρα μικρό. Όχι 50%, όχι 30%, όχι 20%. Θεωρώ ότι δεν είναι περισσότερο από το 10% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, και πιθανώς μικρότερο.

Θα πρέπει λοιπόν να συμπεράνουμε ότι το ποσοστό θνησιμότητας των εμβολίων Covid δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 15 ανά 100.000. Τα δεδομένα για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες στις τυχαιοποιημένες δοκιμές (όσο προβληματικές κι αν ήταν αυτές οι δοκιμές) μας επιτρέπουν να αποκλείσουμε ορισμένες απίστευτα υψηλές τιμές. Το  ποσοστό της βραχυπρόθεσμης θνησιμότητας από τα εμβόλια Covid δεν είναι 100 θάνατοι ανά 100.000 ούτε 50 θάνατοι ανά 100.000.

Συμπεράσματα από ισραηλινά δεδομένα

Η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2021, παράλληλα με ένα χειμερινό κύμα Covid.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (Δεκέμβριος 2020-Μάρτιος 2021) το Υπουργείο Υγείας ανέφερε περίπου 3.300 θανάτους από Covid, ενώ η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (CBS) εκτίμησε αργότερα μόνο τους μισούς επιπλέον θανάτους.

Πηγή: Αρχείο Ισραήλ CBS Excel. Υπέδειξα την περίοδο και τόνισα την αντίστοιχη σειρά δεδομένων.

Η εκτίμηση του CBS για περίπου 1.600 πλεονάζοντες θανάτους εκείνη την περίοδο μου φαίνεται λογική. Έφτασα σε έναν παρόμοιο αριθμό με βάση την απλή επέκταση μιας γραμμικής τάσης.

Η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των αναφερόμενων θανάτων Covid και των πλεοναζόντων θανάτων υπονομεύει τις μελέτες αποτελεσματικότητας των εμβολίων από το Ισραήλ. Αλλά θέτει επίσης ένα ανώτερο όριο στο βραχυπρόθεσμο ποσοστό θνησιμότητας του εμβολίου Pfizer. Αναμφίβολα, μεγάλο μέρος της πλεονάζουσας θνησιμότητας εκείνη την εποχή ήταν θάνατοι από Covid, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο μερικές εκατοντάδες θα μπορούσαν να ήταν θάνατοι από εμβόλια: ίσως 500 το πολύ, μεταξύ πέντε εκατομμυρίων εμβολιασμένων κατοίκων.

Αυτό είναι ένα ποσοστό 10 ανά 100.000.

Τα ποσοστά που είναι πολύ υψηλότερα είναι ασύμβατα με τον αριθμό των πλεοναζόντων θανάτων στο Ισραήλ κατά την πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού. Για παράδειγμα, ένα ποσοστό 50 ανά 100.000 συνεπάγεται 2.500 θανάτους από εμβόλια όταν ο συνολικός αριθμός πλεοναζόντων θανάτων ήταν 1.600. Ομοίως, ένα ποσοστό 20 ανά 100.000 συνεπάγεται 1.000 θανάτους από εμβόλια από 1.600 πλεονάζοντες θανάτους. Είναι επίσης απίθανο.

Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση. Η πρώιμη περίοδος μετά τον εμβολιασμό είναι μια περίοδος υψηλού κινδύνου για προσβολή από Covid και για θάνατο από Covid. Δεδομένου ότι η εκστρατεία εμβολιασμού συνέπεσε με ένα κύμα Covid, ένα άγνωστο ποσοστό θανάτων από Covid ενδέχεται να σχετίζεται με εμβόλια. Αυτοί οι θάνατοι πρέπει να προστεθούν στον αριθμητή του ποσοστού θνησιμότητας.

Πρόχειρες εκτιμήσεις από διάφορες χώρες

Κατά τη διάρκεια του 2021-2022, όταν τα εμβόλια κατά του Covid εγχύθηκαν σε δισεκατομμύρια σώματα, αντιμετώπισα αριθμούς αναφερόμενων θανάτων που σχετίζονται με τα εμβόλια από διάφορες χώρες. Αυτές οι αναφορές συντάχθηκαν από εθνικά μητρώα, αντανακλώντας διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές διοικητικές δομές. Ορισμένες αναφορές περιελάμβαναν τον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων σε κάποιο χρονικό σημείο, για άλλους άντλησα εκτιμήσεις από αλλού.

Συνέχισα να προσθέτω γραμμές δεδομένων σε ένα αρχείο Excel. Εκείνη την εποχή, δεν οραματιζόμουν να δημοσιεύσω ένα άρθρο, επομένως δεν κρατούσα αρχείο για την πηγή των δεδομένων, την ημερομηνία, ή έναν σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο. Ήθελα απλώς να μάθω την αλήθεια, την οποία οι αρχές προσπαθούσαν να κρύψουν. Οι αριθμοί που πήρα είναι «ακατέργαστοι» — με οποιαδήποτε έννοια της λέξης θέλετε.

Εδώ είναι τα δεδομένα μου, χωρίς πολλές αλλαγές:

Μπορούμε ακόμα να μάθουμε κάτι από τέτοια ακατέργαστα δεδομένα; Νομίζω ότι μπορούμε, βασιζόμενοι σε ευρετικά επιχειρήματα.

Αναφορές από διαφορετικές χώρες και διαφορετικούς πολιτισμούς έχουν επιστρέψει ένα στενό εύρος του ποσοστού θνησιμότητας (2-7 θάνατοι ανά 100.000). Δεν μπορεί να έχουν άδικο για έναν εξίσου μεγάλο παράγοντα (π.χ. 10, 20, 40). Διαφορετικά, θα έπρεπε να υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι η Σουηδία και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια τεράστια προκατάληψη σχετικά με την έλλειψη αναφοράς (π.χ. μόνο το 10% των θανάτων από εμβόλια αναφέρονται σε κάθε χώρα).

Διαφορετικά: για να υποθέσουμε ένα μεγάλο στατιστικό σφάλμα, πρέπει να υποθέσουμε ότι τα δεδομένα από διαφορετικές χώρες δεν είναι μόνο εξαιρετικά κακά, αλλά και κατά κάποιο τρόπο «τυποποιήθηκαν» ώστε να είναι εξίσου  εξαιρετικά κακά  – παντού. Χωρίς καμία εξαίρεση.

Δεν θα έκανα μια τέτοια υπόθεση. Τα ποσοστά από διαφορετικές χώρες είναι πιθανό να υπο-εκτιμούν την αλήθεια, αλλά ο συντελεστής διόρθωσης μπορεί να είναι 2 έως 4 το πολύ. Όχι 40, όχι 20. Όχι 10. Πολλοί θάνατοι μετά από εμβολιασμό είναι απροσδόκητοι και δεν αγνοούνται εύκολα από το ιατρικό προσωπικό. Νομίζω ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των θανάτων έχει αναφερθεί, ακόμη και στην εποχή του Covid, όταν επικρατούσαν προκαταλήψεις.

Στον παρακάτω πίνακα, συνόψισα τα δεδομένα ως εξής:

Πρώτον, όταν εκατομμύρια άτομα εμβολιάζονται, ορισμένοι αναφερόμενοι θάνατοι είναι τυχαίοι. Για να είμαι συντηρητικός (υπέρ των εμβολίων), υπέθεσα ότι μόνο το 75% των αναφερόμενων θανάτων σχετίζονταν με τα εμβόλια.

Δεύτερον, επέτρεψα έναν παράγοντα υπο-αναφοράς (URF) 2 (αναφέρονται μόνο τα μισά), 3 (αναφέρεται μόνο το ένα τρίτο) και 4 (αναφέρεται μόνο το ένα τέταρτο).

Επεκτείνοντας κάπως το εύρος 7-14, και προς τις δύο κατευθύνσεις, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι κάπου μεταξύ 5 και 15 θανάτων ανά 100.000. Το ανώτατο όριο είναι σύμφωνο με τον αριθμό που συνήγαγα από το ποσοστό σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Στις ΗΠΑ, αυτά τα ποσοστά υποδηλώνουν τουλάχιστον 13.000 βραχυπρόθεσμους θανάτους από εμβόλια και πιθανώς τρεις φορές περισσότερους (σχεδόν 40.000 θανάτους). Στατιστικά, λίγοι από αυτούς τους ανθρώπους θα είχαν πεθάνει από τον Covid.

Ενισχυτική (αναμνηστική) δόση

Πολλοί από αυτούς που ολοκλήρωσαν το πρώτο πρωτόκολλο εμβολιασμού (δύο δόσεις με διαφορά λίγων εβδομάδων) έλαβαν μια τρίτη (αναμνηστική) δόση αρκετούς μήνες αργότερα. Υπήρξαν θάνατοι που σχετίζονταν με τις αναμνηστικές δόσεις (δείτε εδώ και εδώ) και προστίθενται στον αριθμό των θανάτων από εμβόλια, διπλασιάζοντας πιθανώς το συνολικό βραχυπρόθεσμο ποσοστό θνησιμότητας.

Κάποια γνώση, αν και όχι επιστημονική, μπορεί επίσης να αποκτηθεί από αυτά που μερικές φορές αποκαλούνται «συμβάντα sentinel».

Το 2021, παρακολουθούσα ένα ειδησεογραφικό μέσο στην Πολιτεία μου και παρατήρησα ένα σύμπλεγμα πέντε απροσδόκητων θανάτων σχετικά νεαρών ατόμων σε σύντομο χρονικό διάστημα (4 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου). Συνήθως δεν αναφέρονται απροσδόκητοι θάνατοι, εκτός εάν ο αποθανών είναι δημόσιο πρόσωπο κατά κάποιο τρόπο, όπως συνέβη εδώ. Ο εκλιπών εργαζόταν σε επαγγέλματα που μπορεί να ονομάζονται «υπηρεσίες προστασίας» (δείτε εδώεδώεδώεδώ και εδώ). Σε μια περίπτωση, «πηγές» φέρεται να είπαν ότι επρόκειτο για Covid. Οι συνθήκες άλλων θανάτων παρέμειναν σκοτεινές.

Μερικές φορές, ο γενικός περιγραφέας ήταν «στη γραμμή καθήκοντος», που δεν είναι συγκεκριμένος, και αλλού περιλάμβανε τον θάνατο από Covid (δείτε  εδώ , για παράδειγμα).

Πέθαναν όλοι από τον Covid; Ξαφνικά; Αυτό είναι απίθανο. Επιπλέον, οι θάνατοι αστυνομικών από τον Covid επισημάνθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, όχι κρυφοί (δείτε  εδώεδώ και  εδώ ).

Ήταν όλοι τους εμβολιασμένοι; Δεν ξέρω (αν και είναι πιθανό, ειδικά σε αυτά τα επαγγέλματα).

Αν ήταν εμβολιασμένοι, σχετιζόταν σε καμία περίπτωση το εμβόλιο του θανάτου; Δεν ξέρω.

Ξέρω όμως ότι η χρονική περίοδος συνέπεσε κατά προσέγγιση με τη χρονική στιγμή της αναμνηστικής δόσης. Γνωρίζω επίσης ότι μια συσσωμάτωση τέτοιων θανάτων σε ένα μήνα είναι εξαιρετικά απίθανη, στατιστικά, ελλείψει μιας κοινής αιτίας που εξαρτάται από το χρόνο.

Από ό,τι βρήκα, μπορεί να υπάρχουν περίπου 40.000 άνθρωποι σε τέτοια επαγγέλματα στην Πολιτεία μου. Εάν πρόκειται για θανάτους που σχετίζονται με τις ενισχυτικές δόσεις, το ποσοστό είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις.

Είτε οι θάνατοι προέρχονται από τις ενισχυτικές είτε όχι, δεν περιμένουμε να ακούσουμε για πέντε απροσδόκητους θανάτους, σε ένα μήνα, σχετικά νεαρών ατόμων σε επαγγέλματα που απαιτούν άριστη κατάσταση υγείας. Δεν γνωρίζω καμία ερευνητική αναφορά σχετικά με αυτό το ανεξήγητο σύμπλεγμα θανάτων.

Περίληψη

Ο θάνατος μετά από εμβόλιο γρίπης είναι εξαιρετικά σπάνιος: ένας θάνατος ανά πέντε εκατομμύρια.

Η βραχυπρόθεσμη θνησιμότητα μετά από εμβόλια Covid είναι πολλαπλάσια: δεκάδες θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο. Αυτό είναι απαράδεκτο, ή τουλάχιστον ήταν απαράδεκτο για οποιοδήποτε εμβόλιο πριν από το 2021.

Τι γίνεται με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, θανατηφόρες και μη; Θα είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε τα ποσοστά σε μια ή δύο δεκαετίες; Πώς θα ξέραμε, για παράδειγμα, εάν ένας μελλοντικός θάνατος από Covid προκλήθηκε από αλλαγές στη φυσική ανοσία; Πώς θα ξέραμε εάν ένας αιφνίδιος θάνατος προκλήθηκε από υποκλινική μυοκαρδίτιδα; Πώς θα ξέραμε εάν ένα αυτοάνοσο νόσημα πυροδοτήθηκε από το εμβόλιο κατά της Covid;

Αυτό δεν πρόκειται να είναι εύκολο έργο.

Υπήρχαν σοβαροί λόγοι, πριν από την εποχή της Covid, για να μην βγαίνει στην αγορά βιαστικά ένα νέο φάρμακο ή ένα νέο εμβόλιο στην αγορά. Πήραμε το μάθημά μας με τον σκληρό τρόπο, ή μήπως όχι;

 


Ο Δρ. Eyal Shahar είναι Ομότιμος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Medium .

 

Πηγή

Προβολές : 746


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα