Υπουργείο Μηταράκη: Μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!

Υπουργείο Μηταράκη: Μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!

13 Απριλίου, 2021 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:494
Μοίρασέ το

 

Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ουσιαστικά είναι ΝΕΑ ΔΟΜΗ) αφού μεσολαβεί δρόμος, είναι 23.388.753,41 ευρώ από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει τα 17.541.565,05 ευρώ (το 75%)  και η Ελλάδα από δικά της χρήματα 5,847,188.36 ευρώ (το 25%)

Και για να το κάνουμε πιο σαφές:

Στο 75% με το οποίο συμμετέχει η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, είναι μέσα και το ποσοστό που διαθέτει ετησίως η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Άρα το 25%, είναι πολύ παραπάνω.

Έτσι, για να αντιλαμβανόμαστε, ότι αυτά τα ΑΛΛΟΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΚΥΜΒΑΛΑ”, ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΕ “ΔΟΜΕΣ ΕΧΘΡΩΝ”.

Κι αντί από την πρώτη στιγμή (εδώ και έξι χρόνια που το αλλόγονης καταγωγής Τσιπρά, άνοιξε όλες τις ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ) να έχουμε κάνει το αυτονόητο, και να … λαλούν τα κοκόρια, εμείς ανοίξαμε και τις πόρτες των σπιτιών μας.

Τέτοιος ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, δεν έχει ξαναϋπάρξει.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τι καταγωγής είπαμε πως είναι το … “παιντί”;;; ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;

Και περιμένεις να νοιαστεί για την Ελλάδα;;;

 

Υ.Γ.2. Όταν θα τους δείτε να μας σ@άζουν, τότε να θυμηθείτε τις (στις τελίτσες βάλτε ότι λέξη θέλετε) …γριες της Λέσβου, τους αλληλέγγυους, τις ΜΚΟ του Σόρος και του Γισραέλι, τους ξενοδόχους που τους φιλοξενούν, και αυτούς που τους νοικιάζουν τα σπίτια τους, με το αζημίωτο φυσικά.

ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

 

Υ.Γ.3. ΕΥΧΟΜΑΙ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ… ΛΕΠΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

-Τούνελ 35 μέτρων θα συνδέει ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ με την ουσιαστικά ΝΕΑ ΔΟΜΗ που δημιουργείται απεναντι

-Συνολικό κόστος 23,4 εκατ.ευρώ, από τα οποία τα 17,5 δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 5,8 εκατ. η Ελλάδα

Μέσα στα… μαύρα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα χθες στις 23:ο7:31, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη δημοσίευσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Απόφαση Επιδότησης για την «Αναβάθμιση Υφιστάμενης Δομής της παρ.4 του άρθρου 8 του Ν.4375/2016, στο Φυλάκιο στην Π.Ε. Έβρου».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μηταράκη ήταν στις 12:40 το μεσημέρι της Παρασκευής και η συγκεκριμένη στις 11 και 7′ το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Είναι και αυτό ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του συγκεκριμένου υπουργείου και των υπηρεσιών του.

Στην απόφαση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι  προχωράει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ Φυλακίου μέσω… αναβάθμισης όπως αναφέρει και η ΑΥΞΗΣΗ της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. κατά 240 άτομα. Μάλιστα θα κατασκευαστεί και ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Τούνελ) μήκους περίπου 35m και πλάτους 2,5m, που θα ενώνει τα δύο εκατέρωθεν του δρόμου τμήματα της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής με την επέκταση τους κατά 33,7 στρέμματα, αφού μεσολαβεί δρόμος!!!

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

 • Θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 33.700 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου
 • Προβλέπεται η κατασκευή 20 θέσεων καραντίνας και 240 θέσεων ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.
 • Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα
  αποτελούν μια ενιαία (θα συνδέονται με υπόγεια διάβαση, ΤΟΥΝΕΛ δηλαδή 35 μέτρων, με ενδιάμεσα ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ουσιαστικά είναι ΝΕΑ ΔΟΜΗ) αφού μεσολαβεί δρόμος, είναι 23.388.753,41 ευρώ από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει τα 17.541.565,05 ευρώ (το 75%)  και η Ελλάδα από δικά της χρήματα 5,847,188.36 ευρώ (το 25%)

Ο δήμαρχος Μαυρίδης περιμένει ακόμα ερχομό του Χρυσοχοίδη και… να του στείλουν Τεχνικό Δελτίο

Την στιγμή λοιπόν που δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος κατάφερε μετά την Επιτροπή Αγώνα να “καπελώσει” και την κίνηση των 29 Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας και να τους… ευνουχίσει αφού χωρίς τη δική του συγκατάθεση τίποτα δεν γίνεται, δηλώνει ότι περιμένει… τεχνικά δελτία από το υπουργείο Μηταράκη ή ερχομό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ μαθαίνουμε ότι ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Γιατί στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ ή ΝΕΑ ΔΟΜΗ που θα συνδέεται με τις δυο υπάρχουσες με ΤΟΥΝΕΛ, θα δημιουργηθούν όπως αναφέρεται:

 • Εργασίες διαμόρφωσης χώρου
 •  Χωματουργικές εργασίες, διαμόρφωση προσβάσεων
 •  Εργασίες οδοστρωσίας
 • Διαμόρφωση χώρων αναψυχής και κοινοχρήστων χώρων
 • Κτιριακές υποδομές
 • Κατασκευή βάσεων κτιρίων
 • Εγκατάσταση οικίσκων και κτιρίων
 • Εγκατάσταση μεταλλικών στεγάστρων
 • Διαμόρφωση πολυχώρου και κλινικής
 •  Δίκτυα και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες
 • Ύδρευση – Αποχέτευση – Απορροή ομβρίων -βιολογικός καθαρισμός
 •  Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
 •  Εγκαταστάσεις πυρασφάλειας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της
  πυροσβεστικής

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΛΑΚΙΟΥ-ΤΟΥΝΕΛ-ΚΟΣΤΟΣ

 

Πηγή

Προβολές : 494


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα