ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ;; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕκΤ/Λαγκαρντ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΣΤΑΝ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ;; ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕκΤ/Λαγκαρντ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΣΤΑΝ

26 Οκτωβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:543
Μοίρασέ το

Στην Δύση η αυτοκρατορία του χρήματος αντεπιτίθεται, κυριολεκτικά θυσιάζοντας τις εμπορικές τράπεζες για να διασωθούν οι Κεντρικές, στην ζώνη της Ευρασίας ετοιμάζουν άλλο grossο colpo, επίσης νεοφιλελε κοπής.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

🔺️ Όλα άρχισαν να αποκαλύπτεται πριν λίγους μήνες, όταν”ξέφυγε” από την Λαγκαρντ ότι ευρώ…τέλος! Αρχίστε από τώρα να συνηθάτε στην ιδέα ότι αυτό θα είναι μόνο ψηφιακό. Και οσονούπω, είπε τότε. 
🔺️ Ακολούθησαν οι εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) 2023, και της Νομισματικής Αρχής Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA), που ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Δηλαδή ένα κεντρικό “κρυπτονομισμα” τεχνολογιας όπως του ψηφιακού ευρώ, που ενισχύει την νομισματική κυριαρχία των συμμετεχουσών κεντρικών τραπεζών και συμμορφώνεται με τις πρόσφατες συστάσεις πολιτικής για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που προτείνονται από το ΔΝΤ.
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), που συμβολίζεται ως Χαρακτήρας Ü, είναι νομικά ένα χρηματικό εμπόρευμα, που μπορεί να συναλλάσσεται σε οποιοδήποτε νόμισμα διακανονισμού νόμιμου χρήματος και λειτουργεί σαν ένα CBDC για την επιβολή τραπεζικών κανονισμών και την προστασία της οικονομικής ακεραιότητας του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.
Οι τράπεζες μπορούν, κατά την συσταση του ΔΝΤ, να επισυνάψουν κωδικούς SWIFT και τραπεζικούς λογαριασμούς σε πορτοφόλι ψηφιακού νομίσματος UMU και διασυνοριακές πληρωμές τύπου SWIFT μέσω ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων παρακάμπτοντας πλήρως το αντίστοιχο τραπεζικό σύστημα στις καλύτερες τιμές χονδρικής συναλλάγματος και με στιγμιαία διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο.
Σύμφωνα με τον Darrell Hubbard , τον Εκτελεστικό Διευθυντή του DCMA, και τον επικεφαλής αρχιτέκτονα του UMU, «Αυτό το όραμα που εκφράζεται από το ΔΝΤ είναι η ακριβής λύση που προσφέρει το DCMA στις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως για να μειώσουν το κόστος κυκλοφορίας του χρήματος, ελέγχοντας αποτελεσματικά την διάθεση του». Υιοθετώντας μια αρχιτεκτονική του δημόσιου νομισματικού συστήματος παγκόσμιας τοπικής προσαρμογής, το UMU μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας κάθε συμμετέχουσας δικαιοδοσίας.
Σύμφωνα με τον Ντάρελ, “Το UMU δεν επιχειρεί να διαταράξει το διεθνές νομισματικό σύστημα. Αν στην πραγματικότητα, το ενισχύει βοηθώντας το ΔΝΤ να επιτύχει τη δηλωμένη εντολή του να παρέχει οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στα κράτη μέλη του ( sic…). Η UMU αλλάζει το παιχνίδι στο πώς -Οι συνοριακές πληρωμές πραγματοποιούνται και μετριάζουν την εποχιακή και συστημική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος».
Η νομοθεσία για το Πρότυπο Νόμου της Καθολικής Νομισματικής Μονάδας έχει συνταχθεί σε συνεργασία με πολλά κυρίαρχα κράτη. Σε αυτήν την προτεινόμενη νομοθεσία, το UMU δεν θα πρέπει να θεσπιστεί ως νόμιμο χρήμα για τη διαπραγμάτευση εγχώριων τιμών συναλλαγών εντός των κρατών ή διεθνών εμπορικών συμφωνιών. Αντίθετα, η νομοθεσία που προτείνει να θεσπιστεί το ΔΝΤ, το UMU ως συμπληρωματικό εμπόρευμα/ψηφιακό-χρήμα (digital asset) για την αποθήκευση αξίας, μετριάζει την πιθανή εποχιακή και συστημική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος και θα δημοπρατηθεί ως νόμισμα πληρωμής κατά τη στιγμή του διακανονισμού.
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα είναι, στην πραγματικότητα, ένα κρυπτονομίσμα που έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή για την υποστήριξη των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με νέα πρωτόκολλα και αλγόριθμους υποστηριζόμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Το DCMA εισάγει την Καθολική Νομισματική Μονάδα ως πρότυπο Crypto 2.0 επειδή καινοτομεί με ένα νέο κύμα κρυπτογραφικών τεχνολογιών για την υλοποίηση ενός δημόσιου νομισματικού συστήματος ψηφιακού νομίσματος με ένα ευρέως διαδεδομένο πλαίσιο υιοθέτησης που περιλαμβάνει περιπτώσεις χρήσης για όλες τις περιφέρειες σε μια παγκόσμια οικονομία.
🔺️Σχετικά με την Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU) ως πλαίσιο ανάπτυξης του ψηφιακού ευρώ.
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), επίσης γνωστή ως Unicoin, είναι μια καινοτομία στην κρυπτογραφία αξίας που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI). Υιοθετεί ένα πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για να διασφαλίσει ότι έχει συνεχή αγοραστική ζήτηση, ελάχιστη αστάθεια τιμών και ετήσιους στόχους τιμολόγησης περιουσιακών στοιχείων.
Αντίγραφο της Λευκής Βίβλου του UMU είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό του.https://umu.cash 
Το ψηφιακό ευρώ και ο κανονισμός ΜΙCA που ψήφισε πρόσφατα το κοινοβούλιο, είναι ο συγχρονισμός μέσα σε αυτό το πλαίσιό του ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό της ΕΕ για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (προστασία των προσωπικών δεδομένων, που πλέον δεν υπάρχουν αφού ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα είναι ορατά από κάποιο ΔΣ υπό κάποιο Στουρνάρα!
Οι εμπορικές τράπεζες, που σήμερα κάνουν ακριβώς το ίδιο για κάθε συναλλαγή πελατών τους, πλέον δεν χρειάζονται.
🔺️Στις ΗΠΑ, που έχουν μείνει πολύ πίσω στην υιοθέτηση των νέων αυτών τεχνολογιών κυκλοφορίας του χρήματος, την αντικατάσταση του δολαρίου από κάποιο ψηφιακό φαίνεται ότι την έχει αναλάβει η Blackrock. Η ναυαρχίδα δηλαδή της σκιώδους τραπεζικής (το fund των funds με έλεγχο πάνω σε 15τρισ$). Εκεί το νέο ψηφιακό δολάριο θα ακολουθεί μεν τις προδιαγραφές “crypto2.0” του ΔΝΤ, αλλά θα αντικρίζονται με την αξία των μετοχών των εταιριών που ελέγχει η Blackrock. Της Microsoft, της Μeta/Facebook, της Google ή του ομίλου Τραμπ (σχετικό στο *)
🔺️Ενώ στην Δύση η αυτοκρατορία του χρήματος αντεπιτίθεται, κυριολεκτικά θυσιάζοντας τις εμπορικές τράπεζες για να διασωθούν οι Κεντρικές, στην ζώνη της Ευρασίας ετοιμάζουν άλλο grossο colpo, επίσης νεοφιλελε κοπής. Το ψηφιακό R5 ως αντιδολάριο, με δικό του ΔΝΤ (ήδη με έδρα το Πεκίνο), δική του αντίστοιχη Παγκόσμια Τράπεζα και με αξία που θα διαμορφώνει ένα καλάθι εθνικών κλασικών νομισμάτων και εμπορευμάτων (πετρελαιο, σιτάρι, νερό, μέταλλα κλπ). Αν και εμφανίζεται ως ο “απελευθερωτής” του Παγκόσμιου Οικονομικού Νότου από το ΔΝΤ και τον βρόγχο των χρεών που συσσωρεύει το σύστημα παραγωγής χρήματος (από το 71 μόνο από δάνεια και ομόλογα), ουσιαστικά παίζει το γνωστό “φύγε εσύ να έρθω εγώ “. Για μία από τα ίδια. 
🔺️Τα δυο αυτά συστήματα ανατολης-δυσης αν και ίδιας νομισματικής φιλοσοφίας (συντήρηση της παραγωγής χρήματος και παραγώγων του μόνο από δάνεια), δεν θα “μιλάνε” μεταξύ τους. Διασπώνται έτσι και οι εφοδιαστικές αλυσίδες και περιχαρακωνονται τα συστήματα παραγωγής για την εξυπηρέτηση των αναγκών “φίλιων” χωρών στην μετα-παγκοσμιοποίηση. Η κατάρρευση και των δύο “υποσυστημάτων”, είναι πλέον αναπόφευκτη!
Τρέχα γύρευε τώρα εσύ να βρεις προτάσεις και σχέδιο για το τι πρέπει εμείς να πράξουμε. Για να μην καταντήσουμε όπως οι κυριούληδες στην φωτο, που την έφτιαξε ο GBTιδης για να τονίσει ποιός πραγματικά κάνει τώρα κουμάντο στην από εδώ μισή πλευρά του μισού πλανήτη. Στον άλλο μισό, κυβερνάει άλλο Artificial Intelligence εργαλείο, υπό τον έλεγχο του Πεκίνου και του Πουτιν.
Περί της Blackrock έγκαιρη προειδοποίηση αυτού του ιστολογίου ΕΔΩ
 
Σχετικό και ΕΔΩ.

 

Πηγή

Προβολές : 543


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα