“Ένα ματωμένο μυστικό” Secret” –  Εργαστηριακό Κρέας Φτιαγμένο με Αγέννητο Αίμα Αγελάδας

“Ένα ματωμένο μυστικό” Secret” –  Εργαστηριακό Κρέας Φτιαγμένο με Αγέννητο Αίμα Αγελάδας

22 Μαρτίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:908
Μοίρασέ το

 

Πολλά από τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Μπιλ Γκαίητς , ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, προβάλλουν το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο ως τον τρόπο του μέλλοντος, μια βασική λύση για τον τερματισμό της ετήσιας σφαγής δισεκατομμυρίων ζώων φάρμας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 

 

 

 

Όλη την ανωμαλία, την παράνοια και την διαστροφή, θα τα βρεις συγκεντρωμένα σ’ αυτά τα ανθρωπόμορφα εβραιοσιωνιστικά κτήνη, που δεν έχουν την παραμικρή ηθική αναστολή.

Σκοπός τους, να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πειραματόζωα των σατανικών τους σχεδίων και να τους επιβάλλουν ότι φαντάζεται το διαβολικό τους μυαλό.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Παρά το γεγονός ότι διαφημίζεται ως λύση στο πρόβλημα της εργοστασιακής εκτροφής, αυτό που η βιομηχανία αποκαλεί “καλλιεργημένο κρέας” παρασκευάζεται με εμβρυϊκό βόειο ορό, που καθιστά το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο ακριβό, μη χορτοφαγικό και ανήθικο.

 

από την ομάδα του Defender

 

Πολλά από τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Μπιλ Γκαίητς , ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, προβάλλουν το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο ως τον τρόπο του μέλλοντος, μια βασική λύση για τον τερματισμό της ετήσιας σφαγής δισεκατομμυρίων ζώων φάρμας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 

Αρκετοί πρωτοκλασάτοι του Χόλιγουντ, όπως οι Leonardo DiCaprio, Robert Downey, Jr. και Ashton Kutcher, έχουν επενδύσει σε κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, ή όπως το αποκαλεί η βιομηχανία, καλλιεργημένο κρέας – κρέας που φτιάχνεται από πραγματικά ζωικά κύτταρα που καλλιεργούνται μέσα σε ένα εργαστήριο.

 

Ο Kutcher, ο οποίος επένδυσε σε μια νεοφυή επιχείρηση με έδρα το Ισραήλ, τη MeaTech, είπε ότι η τεχνολογία θα υποστηρίξει τη “βιομηχανική παραγωγή καλλιεργημένου κρέατος, ένα κλειδί για μια πιο ΒΙΩΣΙΜΗ και καθαρή παραγωγή κρέατος”.

 

Αν και αυτοί οι ισχυρισμοί ακούγονται πολλά υποσχόμενοι, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, είπε ο ερευνητής δημοσιογράφος Tom Philpott: Η βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος κρύβει ένα “ματωμένο μυστικό” που θα μπορούσε να την αποτρέψει από το να γίνει ποτέ πραγματικότητα στην αγορά.

 

Στο “The Bloody Secret Behind Lab-Grown Meat,” (Το ματωμένο μυστικό πίσω από το κρέας που παράγεται στο εργαστήριο” ένα άρθρο που έγραψε για τη Mother Jones, ο Philpott τόνισε πολλά εμπόδια που ενδεχομένως “να καθυστερήσουν την νέα εποχή όπου θα διατίθενται ευρέως μπέργκερ, κοτομπουκιές και carnitas χωρίς την χρήση ζωϊκού κρέατος”.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε ο Philpott, αφορά το “αίμα αγέννητων εμβρύων αγελάδας, που εξάγεται από τις μητέρες τους μετά τη σφαγή”.

 

Ο ΟΡΟΣ ΕΜΒΡΥΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ (FBS) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ για τη μηχανική ιστών, την ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μ-VOLΙΩΝ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

 

Ο Philpott έγραψε:

 

“Οι επιστήμονες είχαν την ικανότητα να διεξάγουν βιοψία σε ζωικά κύτταρα και να τα κρατήσουν ζωντανά έξω από το σώμα από τη δεκαετία του 1950. Αυτά τα κύτταρα του δοκιμαστικού σωλήνα χρειάζονται τροφή για να αναπτυχθούν και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο εμβρυϊκός βόειος ορός παρείχε την ειδική “σάλτσα” – τον σωστό συνδυασμό ορμονών για να κάνει τα κύτταρα να αναπτύσσονται.

 

Η χρήση εμβρυϊκού βόειου ορού για τη μαζική παραγωγή κρέατος χωρίς σφαγή δημιουργεί δύο τεράστια προβλήματα, είπε.

Το πρώτο είναι ότι είναι εξαιρετικά ακριβό, και πωλείται για πάνω από 1.000 $ ανά λίτρο.

 

Αυτός είναι ένας “σημαντικός λόγος για τον οποίο, για να εξαντληθούν τα έξοδα, οι εταιρείες θα πρέπει να πουλήσουν το καλλιεργημένο κρέας τους για περίπου 200.000 δολάρια ανά λίβρα”, είπε ο Philpott, δείχνοντας την έρευνα από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis.

 

Το άλλο πρόβλημα, είπε ο Philpott, είναι ότι οι εταιρείες καλλιέργειας κρέατος δεν μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους με την σήμανση “χωρίς σφαγή” ή vegan όταν χρησιμοποιείται ένα υποπροϊόν σφαγείου για την καλλιέργεια τους.

 

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι προς το παρόν διαθέσιμο προς πώληση μόνο στη Σιγκαπούρη, η οποία το 2020 ενέκρινε μια μορφή “καλλιεργημένου κοτόπουλου” που φτιάχτηκε από τη νεοφυή εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο Eat Just.

 

Το JW ΜΑRRIOTT HOTEL SINGAPORE SOUTH BEACH προσφέρει ζυμαρικά κοτόπουλου στον ατμό που παρασκευάζονται με “πραγματικό κρέας χωρίς σφαγή”, είπε ο Philpott.

 

Οι εταιρείες κρέατος που βασίζονται σε κύτταρα που επιθυμούν να επεκταθούν εκτός της Σιγκαπούρης θα πρέπει να βρουν ένα υποκατάστατο για τον εμβρυϊκό βόειο ορό, είπε.

Είναι μια αναζήτηση που όπως είπε η συνθετική βιολόγος Χριστίνα Αγαπάκη θα απαιτήσει τη δημιουργία μιας εντελώς νέας εφοδιαστικής αλυσίδας και “πολλή καινοτομία στον χώρο της βιολογικής παραγωγής”.

 

Αυτές οι προκλήσεις, είπε ο Philpott, θα μπορούσαν να εμποδίσουν το καλλιεργημένο κρέας από το να γίνει ποτέ οικονομικό και κατέληξε:

 

“Όλα αυτά σημαίνουν ότι υπάρχουν ψιλά γράμματα στους ισχυρισμούς της βιομηχανίας ότι το εργαστηριακό κρέας θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του έτους: Ακόμη και οι ενισχυτές δεν αναμένουν να δουν ανταγωνιστικό καλλιεργημένο κρέας μέχρι το 2030, ενώ άλλοι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα αντικατάστασης του εμβρυϊκού βόειου ορού, καθώς και άλλες προκλήσεις – όπως η τελειοποίηση μηχανών που μπορούν να αναπτύξουν κύτταρα σε βιομηχανική κλίμακα – σημαίνει ότι το υλικό πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ οικονομικό”.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 908


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα