ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: Κοινή δήλωση της Προέδρου της Ελλάδας και του Προέδρου του Ισραήλ για τα 30 χρόνια από την πλήρη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των 2 χωρών.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: Κοινή δήλωση της Προέδρου της Ελλάδας και του Προέδρου του Ισραήλ για τα 30 χρόνια από την πλήρη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των 2 χωρών.

22 Μαΐου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:316
Μοίρασέ το

 

 

Ο άξονας Ελλάδας – Ισραήλ, απέδωσε ….μόνο ως προς τη συνεργασία του ψηφιακού lockdown, οι διακρατικές συμφωνίες- ανταλλαγές Ελλάδας Ισραήλ .. ευτυχώς είχαν έτοιμο μηχανισμό για να μας μπουντρουμιάσουν στα λευκά κελιά του φόβου ….το μόνο που λείπει είναι το επισφράγισμα…..

Όλο αυτό το πλαίσιο επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά όχι μόνο για τον περαιτέρω εξαμερικανισμό του ελληνικού κράτους-λαού ως συνήθως συμβαίνει αλλά και για τη διείσδυση του Ισραήλ δυναμικά στον ελληνικό χώρο ως εγγυήτρια δύναμης έναντι του κινδύνου εξ ανατολών…..

 

 

Αλοίμονο αν δεν επισφράγιζε τις καλές σχέσεις με τους προαιώνιους εχθρούς μας, το Κατερινιώ… θα την έτρωγε το μαύρο σκοτάδι…

Άλλοι ανώτατοι άρχοντες στο ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ με κιπά, κι άλλοι με … κοκκινάδια, δηλώνουν άπαντες υποταγή στα μεγάλα αφεντικά…

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;; ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ;;; ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Στο Κατερινιώ, αφιερώνω τις δυο τελευταίες φωτογραφίες… έτσι… μήπως και έχει ξεχάσει τι εστί Ισραήλ…

 

Καθώς το Ισραήλ είναι στα πρόθυρα της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, συνεχίζει να βομβαρδίζει ανηλεώς τη Συρία τη μόνη χώρα αληθινή σύμμαχό μας στην περιοχή που έκανε, ότι δεν έκανε ούτε η ίδια η Ελλάδα πραγματικά υπόδουλη ξένων συμφερόντων, αφού απέστειλε επιστολή στο ΓΓ ΟΗΕ και καταδικάζει τη συμφωνία GNA-Τουρκίας και καταγγέλει ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας Κύπρου, η Ελληνική Προεδρία συνεχίζει την περαιτέρω αδελφοποίηση .. με Ισραήλ….

 

Tι απέφερε αυτή η στροφή εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια; σε επίπεδο Άμυνας να πετούν τα τουρκικά μαχητικά σήμερα ως και πάνω από την Πάτμο;;

Την συμφωνία Τουρκίας-GNA που υποθηκεύει το μέλλον της Αν Μεσογείου κυριαρχικών δικαιωμάτων ως και μεγαλονήσων ως απάντηση στον EastMed.. μια μακέτας από το μέλλον;

Την μεταφορά από Ισραήλ της πρωτεύουσας του παρά το διεθνές δίκαιο στην Ιερουσαλήμ καταστρατηγώντας το δόγμα της ιερής πόλης όπου υπάρχει και το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο κι επομένως σφετεριζόμενο το status του;;;;

 

Την ίδια περίοδο τα τούρκικα γεωτρύπανα αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι καταπατούν την περίκλειστη Αμμόχωστο, τώρα κλείνουν και τα οδοφράγματα απαιτώντας αναγνώριση του ψευδοκράτους,ενώ ετοιμάζονται να προσφύγουν σε ΟΗΕ κι Χάγη διεκδικώντας το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ενώ ο Έβρος και η Δυτική Θράκη δέχθηκαν μαζική επίθεση από τους ”νομάδες” που κατευθύνουν τα κέντρα διαχείρισης γεωπολιτικής …

 

Τα βανάκια των πρακτόρων της Μοσάντ που φακέλωσαν και τους τελευταίους εναπομείναντες Έλληνες Ακρίτες της Μαρτυρικής Κύπρου;;….

 

Κατά τ΄άλλα ο άξονας απέδωσε ….μόνο ως προς τη συνεργασία του ψηφιακού lockdown, οι διακρατικές συμφωνίες- ανταλλαγές Ελλάδας Ισραήλ .. ευτυχώς είχαν έτοιμο μηχανισμό για να μας μπουντρουμιάσουν στα λευκά κελιά του φόβου ….το μόνο που λείπει είναι το επισφράγισμα…..

Όλο αυτό το πλαίσιο επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά όχι μόνο για τον περαιτέρω εξαμερικανισμό του ελληνικού κράτους-λαού ως συνήθως συμβαίνει αλλά και για τη διείσδυση του Ισραήλ δυναμικά στον ελληνικό χώρο ως εγγυήτρια δύναμης έναντι του κινδύνου εξ ανατολών…..

 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Reuven Rivlin και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προέβησαν σε κοινή διακήρυξη επ΄ευκαιρία των 30 ετών από την εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων των 2 κρατών.

 

Αναφέρεται στη δήλωση:

Σήμερα, 21η Μαΐου 2020, καθώς η Ελληνική Δημοκρατία και το Κράτος του Ισραήλ συμπληρώνουν 30 χρόνια εγκαθίδρυσης πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ των δύο λαών μας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Reuven (Ruvi) Rivlin εορτάζουν από κοινού το παρελθόν, παρόν και μέλλον των διμερών μας σχέσεων.

Πέραν των ισχυρών πολιτικών δεσμών, αυτή η σχέση έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε πολλούς τομείς.

Εργαζόμαστε από κοινού στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, της επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς επίσης και του πολιτισμού.

Οι ομογενειακές μας κοινότητες παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση γέφυρας φιλίας μεταξύ των χωρών μας.

Το σχέδιο του αγωγού East Med προωθεί την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ και φέρνει τους γείτονές μας στην Ανατολική Μεσόγειο πιο κοντά.

Ο τουρισμός φέρνει τις κοινωνίες μας ακόμη πιο κοντά, παρότι διαταράχθηκε με επώδυνο τρόπο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Αυτή η ισχυρή σχέση έχει αναπτυχθεί ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Με την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ, προάγουμε από κοινού την περιφερειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

 

Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία και το Κράτος του Ισραήλ υπογραμμίζουν αυτό το σημαντικό σημείο στις σχέσεις τους, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία και συντονισμό.

Μαζί θα εργαστούμε για την προώθηση της φιλίας και της εταιρικής μας σχέσης, ενισχύοντας περαιτέρω τους μοναδικούς μας δεσμούς σε ένα ολοένα αυξανόμενο αριθμό τομέων κοινού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας.

 

 

Πηγή

Για το Κατερινιώ…

 

 

 

Προβολές : 316


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα