ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ! ΤΟ ΚΟΛΠΟ με τις ...«τυχαίες» φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης. Και δυο φωτογραφίες σκληρής και ανελέητης ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ! ΤΟ ΚΟΛΠΟ με τις ...«τυχαίες» φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης. Και δυο φωτογραφίες σκληρής και ανελέητης ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

24 Αυγούστου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:640
Μοίρασέ το
 
Το σχέδιο ολοκληρώνεται …
Θα γίνουν εργοστάσια καύσης απορριμμάτων και τους είναι άχρηστα τα εργοστάσια ανακύκλωσης.
 
Το ερώτημα όμως που εύλογα μπαίνει είναι γιατί η δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει ;
Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι υπεύθυνοι ;
Άρπαξαν τις κρατικες επιδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Έφτιαξαν εργοστάσια για ανακύκλωση και πήραν δωρεάν τα προϊόντα από τους Δήμους και τώρα αρπάζουν φωτιά .
 
Η Ελλάδα θα γίνει η υψικάμινος της Ευρώπης που θα φέρνουν τα σκουπίδια και ό,τι άλλο περνάει από τα μυαλό σας Χημικό ακόμα και ραδιενεργά απόβλητα όπως στο Βόλο που ξεφορτώνει η Ιταλική Μαφία για καύση .
 

 
“Γιατί δεν παρεμβαίνει η δικαιοσύνη;”
 
ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΕΣ ΩΣ “ΠΟΡΝΕΣ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.
 
ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ;;;
 
ΓΙΑ ΠΟΙΑ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”, ΜΙΛΑΜΕ;;;
 
ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
 
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Για να μην μιλήσω για τον ρόλο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προέδρου της ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ και του Παναγιώτη Πικραμμένου, αντιπροέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΗΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ.
 
ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ… ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΘΕΑΤΟΙ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.
 

Xristos Euthimiou

«Τυχαίες» φωτιές σε εργοστάσια ανακύκλωσης…

Πριν ένα χρόνο είχε καεί το εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπροπυργο
στη Θεσσαλονίκη στη Σινδο
 
Τον Ιούλιο στο Λασιθι
 
Τον Αύγουστο στη Πρέβεζα
 
Τον Δεκέμβρη στην Πάτρα.
 
Φετος Γενάρη είχε ξεσπάσει φωτιά
σε ανακύκλωση πλαστικών στην Κόρινθο.
 
Τον Μάρτιο στη Λάρισα.
 
Τον Απρίλιο στο Μενίδι.
 
Τον Μάιο στον Ασπρόπυργο,
την Εύβοια,
τη Μάνδρα
 
Τώρα το ίδιο και  στη Μεταμόρφωση…
 
Το σχέδιο ολοκληρώνεται …
 
Θα γίνουν εργοστάσια καύσης απορριμμάτων και τους είναι άχρηστα τα εργοστάσια ανακύκλωσης
 
Οι λόγοι πολλοί
 
– Δεν μπορούν να διατεθούν τα ανακυκλώσιμα στην αγορά
 
– Είναι υψηλό το κόστος επεξεργασίας
– Δεν υπάρχουν μονάδες που να μπορούν να επεξεργαστούν ανακυκλώσιμα
– έχει κλείσει η κινεζική αγορά
– Θέλουν το υλικό για παραγωγή ενέργειας μέσα από τη καύση .
Μετά από όλες αυτές τις πυρκαγιές καταλαβαίνει και ο πιο αδαής ότι δεν είναι τυχαίες οι φωτιές
 
Δεν συζητάμε αν έχουν τις προδιαγραφές πυρόσβεσης και αν τηρούν τα μέτρα ασφαλειας
 
Το ερώτημα όμως που εύλογα μπαίνει είναι γιατί η δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει ;
Γιατί δεν συλλαμβάνονται οι υπεύθυνοι ;
 
Άρπαξαν τις κρατικες επιδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Έφτιαξαν εργοστάσια για ανακύκλωση και πήραν δωρεάν τα προϊόντα από τους Δήμους και τώρα αρπάζουν φωτιά .
 
Κι εσυ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι γίνεται ανακύκλωση στην Ελλάδα
 
Κι εσυ νομίζεις ότι βοηθάς στο περιβάλλον
 
Και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΑΓΕΤ της τσιμεντοβιομηχανίας που καίει τα σκουπίδια στο Βόλο της περιοχής της Αττικης ακόμα και της Ιταλίας στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2017:
«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε αρνητικό κόστος ενέργειας, που τον προηγούμενο χρόνο είχε φτάσει τα 23 εκ. ευρώ»
 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι τσιμεντοβιομήχανοι θα επιδοτούνται για την καύση σκουπιδιών γιατί θα απαλλάσσουν δήθεν την κοινωνία από τη διαχείριση των απορριμμάτων της!
 
Σε πανελλαδικό επίπεδο προωθείται μια στρατηγική που περιλαμβάνει:
 
α) μεγάλες μονάδες επεξεργασίας ΑΣΑ με εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων μέσω ΣΔΙΤ και
 
β) εργοστάσια καύσης απορριμμάτων.
 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων.
Αυτός είναι διακαής πόθος απ την αρχή των Μνημονίων των Γερμανών και των Γάλλων .
Θέλουν να παίρνουν τα σκουπίδια και να παράγουνε με την καύση δωρεάν ενέργεια που μετά θα την πουλάνε στους καταναλωτές .
Γιαυτο κλείνουν τα λιγνητορυχεία
Γιαυτο και οι δηλώσεις του Μητσοτάκη στη Bild: Τα «λουκέτα» στις ελληνικές λιγνιτικές μονάδες θα ωφελήσουν τις… γερμανικές εταιρείες. Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει πλέον να βρουν κάτι άλλο να κάνουν»
Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος , Μανώλης Γραφάκος είπε : «Δεν μπορούμε εμμονικά να απαγορεύουμε την παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα. Το λέμε ευθέως, ο επόμενος εθνικός σχεδιασμός που θα τροποποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι ανοιχτός ως προς τις τεχνολογίες και θα βοηθήσει με αυτό τον τρόπο να μειωθούν τα απορρίμματα που θάβονται»,
Η Ελλάδα θα γίνει η υψικάμινος της Ευρώπης που θα φέρνουν τα σκουπίδια και ό,τι άλλο περνάει από τα μυαλό σας Χημικό ακόμα και ραδιενεργά απόβλητα όπως στο Βόλο που ξεφορτώνει η Ιταλική Μαφία για καύση .

Η αντιπρόεδρος ανάπτυξης επιχειρήσεων στον τομέα των αποβλήτων, του τμήματος της εταιρείας Suez για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κεντροανατολική Ευρώπη, Αλεξάνδρα Μπουργκουάν που επισκέφθηκε πριν δυο χρόνια τη Μακεδονία είχε πει ότι : Το σημαντικό είναι η πρώτη ύλη που θα μπει στον φούρνο ώστε να παραχθεί η περισσότερη δυνατή ενέργεια, ηλεκτρική και θερμική.

 
Αυτό λοιπόν είναι το σημείο κλειδί για τους βιομηχάνους η παραγωγή ενέργειας εύκολα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανέξοδα
 
Η μόλυνση στην ατμόσφαιρα από διοξίνες τοξίνες μικροσωματίδια κλπ δεν τους απασχολούν.
 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διώξουν τα σκουπίδια και να αποκτήσουν κέρδος από την παραγωγή ενέργειας .
 
Αυτό βέβαια δεν μπορούν να το κάνουν στη Γερμανία ή σε χώρες στη Βόρεια Ευρώπη γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες .
 
Εδώ οι υποανάπτυκτοι υποσαχάριοι του Νότου πρόθυμα γιουσουφάκια της Μερκελ και του Μακρον μαζί με εγχώριους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ είναι έτοιμοι από καιρό να προχωρήσουν στην καύση απορριμμάτων
 
Οσο λοιπόν βλέπεις να συνεχίζουν να καιγονται τα εργοστάσια ανακύκλωσης να ξέρεις ότι τα ξεφορτώνονται οι ιδιοκτήτες γιατί βλέπουν το μέλλον και γιατί δεν έχουν τι να κάνουν τα υλικά .
 
Και επειδή το ΥΠΕΝ έχει σχεδιο μαμούθ για 58 εργοστάσια και 4 μονάδες καύσης απορριμμάτων ύψους €3 δισ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
 
Κατάλαβες;

Πηγή

Προβολές : 640


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα