Δεν έχεις δικαίωμα ούτε να πληγώσεις, ούτε να πληγωθείς.

Δεν έχεις δικαίωμα ούτε να πληγώσεις, ούτε να πληγωθείς.

14 Οκτωβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:132
Μοίρασέ το

Δεν έχεις δικαίωμα να πληγώσεις κανένα, θα πληγωθείς. Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου και ανασυντάξου.

 

Όταν αποφεύγεται η αλήθεια και δεν λέγεται, δημιουργεί ρήγματα και το έδαφος τότε γίνεται σαθρό για τα ερπετά.

 

Ν’ αγωνίζεσαι γι αυτό που κτυπά η καρδιά σου…

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Ιάκωβος Καζαντζης

Σαν ταξίδι θέλω να το χαρείς και σαν όνειρο να το ζήσεις.

Όταν ο χρόνος σε βρίσκει απροετοίμαστο, εσύ θα πρέπει να ανασυνταχθείς να παλέψεις, να μην πέσεις αμαχητί στο τέλος. Περπατώντας, ακολουθείς την πεπατημένη που σου δίδαξαν από μικρό, με βήμα ηθικής, άξιο παράδειγμα προς μίμηση.

Τίποτα δεν μπορεί να σε βγάλει από τον δρόμο, τον οποίο εσύ έχεις χτίσει. Η αγάπη η ζεστασιά η ειλικρίνεια διάχυτες στην ζωή σου. Έχεις τα πάντα και το ξέρεις. Η αφετηρία σου είναι η δύναμη σου και η άφιξη σου μόνο χαρά δίνει.

Με τα μάτια σου στο φως που δημιούργησες, κοιτάζεις το μέλλον, ένα μέλλον που του ανήκει. Πάμε Καλά, πάμε πολύ καλά.

Μα δεν έχει πάντα λιακάδα. Η μυρωδιά της βροχής έρχεται πρώτη και ας μην το πιστεύεις. Αναρωτιέσαι, μα πώς;

Θέλεις να βραχείς, να βάλεις φτερά, να πας ψηλά στα σύννεφα. Τίποτα άλλο, θέλεις απλά να τα διαγράψεις όλα και χέρι χέρι να ταξιδεψεις με το απρόσμενο το απροσδόκητο, αυτό που ξορκίζεις, σε βρήκε.

Τελικά υπάρχει ή απλά το είχες ξεχάσει. Κοιμάσαι στη λιακάδα και η βροχή σε ξύπνησε.

Το μυαλό παίζει παιχνίδια και εσύ παλεύεις με την λογική, την καρδιά, τα πιστεύω σου, ονειρεύεσαι. Κοιτάζοντας ψηλά, τα σύννεφα που έρχονται φαίνονται φορτωμένα.

Δεν τα φοβάσαι, ξέρεις τον τρόπο να προφυλαχτείς, να μην βραχείς.

Πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα σου και να αναρωτηθείς, θα βγεις έξω; Γιατί αν περάσεις την πόρτα, εκτέθηκες; Τι σε ώθησε να φθάσεις ως εκεί.

Στάσου, αν την ανοίξεις δεν υπάρχεις γυρισμός και σίγουρα δεν είναι ο προορισμός μας το άγνωστο.

Στήριγμα σου οι αξίες σου, η ηθική και η λογική. Τις καλείς για σε βοηθήσουν. Θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση, η οποία θα σου λύσει το πρόβλημα.

Αν διστάσεις να την πάρεις, όλα γύρω σου θα καταστραφούν, αλλά δεν σε νοιάζει, γιατί έχεις περπατήσει έως την πόρτα και δεν σκέφτεται να γυρίσεις πίσω.

Κοιτάς τον εαυτό σου και δεν τον αναγνωρίζεις. Σαν μικρό παιδί που θα δοκιμάσει πρώτη φορά παγωτό.

Σαν ένα παιχνίδι που ξετυλίγεις χωρίς να ξέρεις τι είναι, τα μάτια μεγαλώνουν και οι παλμοί της καρδιάς παραλύουν το σώμα. Χαλάρωσε το έργο δεν παίζετε μια φορά και την συγγραφή του αν θέλεις μπορείς να την διαγράψεις.

Πρέπει να θέλεις, να παλέψεις, να σκεφτείς τι σε έκανε να σηκώσεις το βλέμμα σου και να κοιτάξεις την πόρτα. Να το αλλάξεις, αρκει να το θέλεις. Με αγάπη. Μα πάνω απ’ όλα δεν έχεις δικαίωμα να πληγώσεις και να πληγωθείς.

Σε μια υγιή σχέση δεν θέλει να εισέλθει κανείς.

Όταν αποφεύγεται η αλήθεια και δεν λέγεται, δημιουργεί ρήγματα και το έδαφος τότε γίνεται σαθρό για τα ερπετά.

Συζήτα τα θέλω σου και μοιράσου τις αδυναμίες της σχέσης σου, με την σύντροφό σου.

Αν και τότε δεν πάρεις υπόσχεση για το καλύτερο, φύγε κύριος.

Δεν έχεις δικαίωμα να πληγώσεις κανένα, θα πληγωθείς. Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου και ανασυντάξου.

 

Πηγή

Προβολές : 132


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα