Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ... Dr. Vernon Coleman: Όλα ‘Οσα Πρέπει Να Γνωρίζετε για τα Πειράματα σε Ζώα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ... Dr. Vernon Coleman: Όλα ‘Οσα Πρέπει Να Γνωρίζετε για τα Πειράματα σε Ζώα

27 Ιουλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:744
Μοίρασέ το

 

Τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε πειράματα τυφλώνονται, καίγονται, δέχονται πυροβολισμούς, ενέσεις και τεμαχίζονται. Τους ράβουν τα μάτια ή τους σπάνε τα άκρα. Χημικές ουσίες εγχέονται στον εγκέφαλό τους και οι κραυγές αγωνίας τους καταγράφονται με ψυχρότητα.

Δεκάδες φάρμακα που προκαλούν καρκίνο ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στα ζώα συνταγογραφούνται ευρέως για τους ανθρώπους.

 

Η προσωποποίηση της φρίκης…σε ψυχούλες που δεν μπορούν ν’ αντιδράσουν…
Διεστραμμένα μυαλά και ψυχές για “πειράματα φρίκης… “…
Καλλιόπη Σουφλή
Φωτογραφία: fooflington / pixabay

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Dr. Vernon Coleman | Διαβάστε το εδώ

 

1. Κάθε τριάντα δευτερόλεπτα οι ζωοτόμοι σε όλο τον κόσμο σκοτώνουν άλλα χίλια ζώα. Χρησιμοποιούν γάτες, σκύλους, κουτάβια, γατάκια, άλογα, πρόβατα, αρουραίους, ποντίκια, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια, πιθήκους, μπαμπουίνους και οποιοδήποτε άλλο πλάσμα μπορείτε να φανταστείτε.

2 .Ενώ περιμένουν να χρησιμοποιηθούν σε εργαστηριακά πειράματα, τα ζώα κρατούνται σε απομόνωση σε μικρά κλουβιά. Μόνα και φοβισμένα μπορούν να ακούσουν τις κραυγές των άλλων ζώων που χρησιμοποιούνται.

3. Μερικά από τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα είναι κατοικίδια ζώα που έχουν απαχθεί, τα έχουν πάρει από τους δρόμους και τα έχουν πουλήσει στους ζωοτόμους.

4. Τα ζώα που χρησιμοποιούνται σε πειράματα τυφλώνονται, καίγονται, δέχονται πυροβολισμούς, ενέσεις και τεμαχίζονται. Τους ράβουν τα μάτια ή τους σπάνε τα άκρα. Χημικές ουσίες εγχέονται στον εγκέφαλό τους και οι κραυγές αγωνίας τους καταγράφονται με ψυχρότητα.

5. Τα τρία τέταρτα των πειραμάτων που εκτελούνται από τους ζωοτόμους γίνονται χωρίς αναισθητικό.

6. Οι περισσότεροι ζωοτόμοι δεν έχουν καμμία ιατρική ή κτηνιατρική εκπαίδευση.

7. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ζώα δεν είναι πλάσματα που αισθάνονται και είναι ανίκανα να υποφέρουν από ψυχικό ή σωματικό πόνο.

8. Όλα τα ζώα αντιδρούν διαφορετικά στις απειλές κάθε είδους ανάλογα με τις συνθήκες (διατροφή, μέγεθος κλουβιού κ.λπ.). Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν λαμβάνεται υπόψη από τους ζωοτόμους. Κλείνοντας ένα ζώο σε ένα κλουβί, οι πειραματιστές έχουν ήδη ακυρώσει το πείραμά τους, διότι μεταβάλλοντας το περιβάλλον του ζώου, ο πειραματιστής μεταβάλλει την ευαισθησία του ζώου, τις συνήθειές του, τα ένστικτά του και την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται. Εφόσον αυτές οι μεταβολές δεν ελέγχονται (τα κλουβιά και το περιβάλλον διαφέρουν), τα πειράματα που πραγματοποιούνται σε ζώα που κρατούνται σε κλουβιά δεν έχουν καμμία επιστημονική αξία.

9 Πολλές από τις ασθένειες που σκοτώνουν ή σακατεύουν τον άνθρωπο δεν προσβάλλουν κανένα άλλο μέλος του ζωικού βασιλείου. Επομένως, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά είδη για τη δοκιμή φαρμακευτικών θεραπειών για τις ασθένειες αυτές.

10. Οι γιατροί δεν θα δοκίμαζαν ένα φάρμακο που προορίζεται για ηλικιωμένους σε παιδιά (ή το αντίστροφο). Γιατί λοιπόν να δοκιμάζουν φάρμακα που προορίζονται για έγκυες γυναίκες σε αρουραίους; Κανείς δεν θα δοκίμαζε ένα φάρμακο για προεμμηνορροϊκά προβλήματα σε μικρά αγόρια και όμως αυτό θα ήταν πολύ πιο λογικό από το να δοκιμάζεται ένα τέτοιο φάρμακο σε αρσενικούς αρουραίους.

11. Οι δοκιμές φαρμάκων που γίνονται σε ζώα μπορούν να παράγουν επικίνδυνα αναξιόπιστες και παραπλανητικές πληροφορίες. Η θαλιδομίδη πέρασε με ασφάλεια τις δοκιμές σε ζώα. Η πενικιλίνη και η ασπιρίνη σκοτώνουν και οι δύο τις γάτες. Όταν ο Alexander Fleming ανακάλυψε το 1928 την πενικιλίνη που αναπτύσσεται σε ένα πιάτο καλλιέργειας, δοκίμασε το φάρμακο σε κουνέλια και το πέταξε όταν φάνηκε άχρηστο. Αργότερα το φάρμακο δοκιμάστηκε ταυτόχρονα σε μια γάτα και σε έναν άνθρωπο ασθενή. Η γάτα πέθανε και ο άνθρωπος έζησε. Αν οι γιατροί είχαν βασιστεί σε πειράματα σε ζώα για να αποφασίσουν αν η πενικιλίνη είχε ή όχι κάποια αξία, το φάρμακο θα είχε απορριφθεί προ πολλού. Η πενικιλλίνη σκοτώνει ακόμη και τα ινδικά χοιρίδια – το κλασικό πειραματόζωο για πολλά φάρμακα. Η ασπιρίνη μπορεί να είναι τοξική για αρουραίους, ποντίκια, σκύλους, πιθήκους και ινδικά χοιρίδια καθώς και για γάτες. Η μορφίνη ηρεμεί τους ανθρώπους αλλά διεγείρει τις γάτες, τις κατσίκες και τα άλογα. Η Digitalis, ένα από τα καλύτερα καθιερωμένα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, είναι τόσο τοξικό για τα ζώα που αν βασιζόμασταν σε δοκιμές σε ζώα δεν θα είχε ποτέ εγκριθεί για χρήση από τον άνθρωπο.

12. Οι ζωοτόμοι παραδέχονται ότι τα περισσότερα πειράματα σε ζώα είναι αναξιόπιστα και παράγουν αποτελέσματα που δεν έχουν σχέση με τους ανθρώπους ασθενείς. Δεν γνωρίζουν όμως ποια πειράματα είναι αναξιόπιστα. Λογικά, αυτό σημαίνει ότι όλα τα πειράματα σε ζώα είναι άχρηστα. Εάν δεν γνωρίζετε σε ποια πειράματα μπορείτε να βασιστείτε, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κανένα από αυτά.

13. Η ίδια η αναξιοπιστία και το απρόβλεπτο των πειραμάτων σε ζώα είναι αυτό που τα καθιστά εμπορικά πολύτιμα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν δοκιμές σε ζώα για να μπορούν να λένε ότι έχουν δοκιμάσει τα φάρμακά τους πριν τα διαθέσουν στην αγορά. Εάν οι δοκιμές δείξουν ότι τα φάρμακα δεν προκαλούν σοβαρές διαταραχές όταν χορηγούνται σε ζώα, οι εταιρείες λένε: `Ορίστε! Δοκιμάσαμε το φάρμακό μας – και αποδείξαμε ότι είναι ασφαλές!”. Εάν, από την άλλη πλευρά, οι δοκιμές δείχνουν ότι ένα φάρμακο προκαλεί σοβαρά προβλήματα όταν χορηγείται σε ζώα, οι εταιρείες λένε: `Τα πειράματα σε ζώα είναι, φυσικά, αναξιόπιστα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προβλέψουν τι θα συμβεί όταν το φάρμακο χορηγείται σε ανθρώπους. Έχουμε, ωστόσο, δοκιμάσει το φάρμακό μας”. Οι δοκιμές που δείχνουν ότι ένα φάρμακο προκαλεί καρκίνο ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια όταν χορηγείται σε ζώα αγνοούνται με το αιτιολογικό ότι τα ζώα είναι διαφορετικά από τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι δοκιμές που δείχνουν ότι ένα νέο φάρμακο δεν σκοτώνει τα ζώα χρησιμοποιούνται ως απόδειξη ότι το φάρμακο είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Εάν δοκιμάσετε ένα φάρμακο σε αρκετά διαφορετικά ζώα, συνήθως μπορείτε να καταλήξετε σε τουλάχιστον ένα σύνολο αποτελεσμάτων που υποδηλώνουν ότι ένα φάρμακο είναι ασφαλές. Δεκάδες φάρμακα που προκαλούν καρκίνο ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στα ζώα συνταγογραφούνται ευρέως για τους ανθρώπους. (Βλ. www.vernoncoleman.com για τα ονόματα 50 φαρμάκων).

14. Τέσσερις στους δέκα ασθενείς που λαμβάνουν ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο το οποίο έχει δοκιμαστεί για την ασφάλειά του σε ζώα μπορούν να αναμένουν ότι θα υποστούν σοβαρές ή αισθητές παρενέργειες.

15. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι ιατροί που ασκούν το επάγγελμα είναι αντίθετοι με τη ζωοτομία για επιστημονικούς λόγους.


Από το βιβλίο Η σοφία των ζώων των Donna Antoinette Coleman και Vernon Coleman. Διατίθεται σε χαρτόδετο και ηλεκτρονικό βιβλίο.


—Δικτυογραφία:

Taken from The Wisdom of Animals by Donna Antoinette Coleman and Vernon Coleman. Available as a paperback and an eBook.

Everything You Should Know About Animal Experiments

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/dr-vernon-coleman-87d

Προβολές : 744


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα