Κραυγή αγωνίας από ιατρούς που επιτάσσει η κυβέρνηση της εγκληματικής συμμορίας Μητσοτάκη – Κικίλια.

Κραυγή αγωνίας από ιατρούς που επιτάσσει η κυβέρνηση της εγκληματικής συμμορίας Μητσοτάκη – Κικίλια.

24 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:408
Μοίρασέ το

 

“Αντι να διορίσει, μας στέλνει στην πυρά. Έλεος. Επέταξε μανάδες που θηλάζουν, παραπληγικούς, κλπ….Άρπα – κόλλα, αρκεί να δίνουμε εντυπώσεις ότι ενεργούμε για το δημόσιο συμφέρον. 

Γιατί δεν επιτάσσει μεγαλογιατρούς;  

Φαντάζεσθε θράσος, να μας στέλνει αστυνομικό στο ιατρείο και να με πληροφορεί στις 5,30 μμ ότι αύριο στις 8 παρουσιάζομαι; 

Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Άλλο ο Όρκος του Ιπποκράτη, άλλο να μη διορίζει χρόνια η έστω τον τελευταίο χρόνο και να μου καταστρέφει τη ζωή για να διασώσει την πολιτική του καριέρα…

Νέα Χουντοκρατία είναι , να δούμε πότε θα απαλλαγούμε.”.

 

 

Κραυγή αγωνίας από ιατρούς που επιτάσσει ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ, η κυβέρνηση της εγκληματικής συμμορίας Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ΕΣΥ ως ασπίδα προστασίας των ιδιωτικών κλινικών, από τον covid-19.

Γιατί δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, μαζί με το προσωπικό τους;

Έχοντας προηγουμένως διαλύσει τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις την Πρωτοβάθμια Υγεία, έχοντας εξαφανίσει στην ουσία την Υγεία για την οποία πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός  με τους φόρους του, προχώρησε και στο νέο μέτρο της επίταξης ιατρών, που όμως δεν έχουν την κατάλληλη γνώση και εμπειρία να ανταποκριθούν.

Δημιουργείται έτσι ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου και όπως μου επισημαίνεται από τον αποστολέα του παρακάτω άρθρου, κινδυνεύει πλέον και η δική του υγεία.

 

Ειλικρινά το λιγότερο που μπορώ να κάνω, είναι να αναρτήσω αυτή την ανθρώπινη κραυγή.

Δυστυχώς όμως, όχι δεν θα φτάσει στα αυτιά των κυβερνώντων, αλλά κι αν έφτανε, είμαι σίγουρη πως θα γελούσαν…

Άλλωστε στόχος τους είναι να καταστρέψουν ότι ζει και κινείται πάνω σ’ αυτή την έρμη Πατρίδα και έχει την τραγική μοίρα να λογίζεται ως ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

Και καταλήγω στην άποψη πως… μόνον με αντίσταση και αίμα θα τελειώσει, όταν τελειώσει όλη αυτή η τραγωδία που ζει η Πατρίδα μας όχι μόνον τώρα, αλλά εδώ και χιλιάδες χρόνια…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Η Επίταξη Προσωπικών Υπηρεσιών , αναφέρεται στο Άρθρο 4 του Συντάγματος, όπου παρά τη ρητή αναφορά ότι απαγορεύεται κάθε μορφή αναγκαστικής εργασίας,  στο ίδιο Άρθρο προστίθεται ότι:  

Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών”.

Το Άρθρο 18, παρ. 5, του Συντάγματος, ορίζει ότι  :

Eκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στις προηγούμενες παραγράφους, μπορεί να προβλεφθεί με νόμο και κάθε άλλη στέρηση της ελεύθερης χρήσης και κάρπωσης της ιδιοκτησίας που απαιτείται από ιδιαίτερες περιστάσεις. Nόμος ορίζει τον υπόχρεο και τη διαδικασία καταβολής στο δικαιούχο του ανταλλάγματος της χρήσης ή κάρπωσης, το οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες κάθε φορά συνθήκες” .

Ποιος ο λόγος λοιπόν, που η κυβέρνηση , δεν προχώρησε σε επίταξη νοσηλευτηρίων, ΜΕΘ, εξοπλισμού,  η ιατρών μεγάλων ιδιωτικών ομίλων, αλλά εμμένει μάλιστα στην παράταση επίταξης των ίδιων ατόμων κάτι, που νομικά είναι διαβλητό, διότι οδηγεί στην εξόντωση τους;

Το προσωπικό, που επιβάλλεται από έκτακτη και άμεση ανάγκη, πρέπει να εναλλάσσεται, αλλιώς δίδεται η εντύπωση ότι στοχοποιείται ειδικά..

  • Αλλά πόσο άμεση υπήρξε η ανάγκη επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, εφόσον η υφιστάμενη διάρκεια της πανδημίας, επί ένα και πλέον έτος έδωσε όλα τα περιθώρια στην κυβέρνηση των αχ-αρίστων, να προβεί σε πλήρωση του οργανογράμματος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που παραμένει λιποβαρές επί δεκαετίες; 

 

  • Μήπως αφέθηκαν τα νοσοκομεία στην τύχη τους δίχως προσωπικό, ώστε να πληρούνται οι θέσεις αναλόγως τα εκλογικά σχέδια του κόμματος; Μήπως οι επιταγμένοι καίγονται σαν σπαρματσέτα, προκειμένου οι θέσεις να παραμείνουν ανοικτές , ως ταγμένος προεκλογικός μποναμάς;

 

  • Και πόσο έκτακτη υπήρξε η ανάγκη, ώστε να οδηγείται προσωπικό, που δεν κατέχει εμπειρία δευτεροβάθμιας φροντίδας επί σειράν ετών ασκούμενο στην πρωτοβάθμια Φ.Υ., να καλύψει κενά, που απαιτούν μόνιμο κι όχι άπειρο, απροετοίμαστο και αναρμόδιο προσωπικό;

 Η περίπτωση των επιστρατευμένων οικογενειακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που σύμφωνα με μερικούς τιμωρήθηκαν διότι συμβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ,   μιας μικρής ομάδας “αναλώσιμων” ιατρών, οι οποίοι ευρίσκονται στα πρόθυρα ηθικής, υλικής και οικονομικής εξόντωσης, αποτελεί δείγμα της αναλγησίας και της δειλίας της κυβέρνησης να αναμετρηθεί με μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά ισχυρούς ιατρικούς ομίλους.

Οι ιατροί αυτοί, εργάζονται υπό καθεστώς  συνεχών δίμηνων συνήθως παρατάσεων των συμβάσεων τους, που έχουν λήξει από την 1/8/2020, ενώ η τελευταία παράταση, που δόθηκε, ισχύει έως τις 30/6/2021.

Η αναστάτωση στο κοινό των ασφαλισμένων, που εξυπηρετούνται στα ιατρεία τους, δε φαίνεται να ενοχλεί το Υπουργείο.

Όπως επίσης το γεγονός ότι εξανάγκασαν μητέρες να διακόψουν το θηλασμό των βρεφών τους, ηλικιωμένες μητέρες να χάσουν το παιδί, που τις φρόντιζε όπως εκείνη του  φίλου μου Σ. Ν., που ελπίζω να ζει ακόμα διασωληνωμένος στο ΑΤΤΙΚΟΝ κι αν και εφόσον επιβιώσει, να ξαναφτιάξει από την αρχή το σεμνό ιατρείο , που του κατέστρεψαν οι κύριοι Κικίλιας και Μητσοτάκης, μαζί με τη ζωή, που ελπίζω να μην χάσει, επειδή τόλμησε να εργασθεί στην χώρα του και να μην φύγει όπως πολλοί άλλοι στο εξωτερικό και να διασωθεί.

Η κυβέρνηση της εθνικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοιού, προσπαθώντας να κατευνάσει το δημόσιο αίσθημα κοινωνικής αποστροφής για την οικονομική καταστροφή, που προκάλεσε με αψυχολόγητα και πρωτόγονα μέτρα, όπως την απαγόρευση κυκλοφoρίας , τα ηλίθια πρόστιμα, τους Rambo-Terminators ιερέων και ημιθανών ηλικιωμένων με το αντίδωρο στα χέρια και το lockdown, ουδέποτε παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σε θέση να πάρει ειδικά μέτρα, απευθυνόμενη σε όσους επιστήμονες τα γνωρίζουν. Διότι όπως αποδείχτηκε, οι δικοί τους ειδικοί, είχαν πλήρη μεσάνυχτα.

  • Απέτυχε να παραδώσει σε ειδικές ομάδες παρουσιαστών, το επικοινωνιακό κομμάτι, εκείνο της πειθούς, ώστε η κοινωνία να πειθαρχήσει ομαλά, δίχως την επιβολή προστίμων. Τουλάχιστον έτσι, οι αντιφάσεις, δεν θα βάρυναν τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, αλλά διάφορους ευειδείς κυρίους και κυρίες, από εκείνους, που προωθούνται και στα βουλευτικά έδρανα, δίχως να αναρωτηθεί ποτέ κανείς για την επιστημονική τους κατάρτιση .

Αντίθετα, όσοι ειδικοί επιστήμονες,  μετέτρεψαν τηλεοπτικά στούντιο σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, δίχως να μπορούν να μιλήσουν απλά, πείθοντας το κοινό για τους κινδύνους της πανδημίας, αφέθηκαν σε ένα βαρετό και στείρο μονότονο αφήγημα αριθμών , δίχως ουσία για τον μέσο τηλεθεατή, που επί μήνες, δεν είχε σαφή οδηγία αν θα πρέπει να φορά μάσκα προστασίας, τι μάσκα, σε ποιο χώρο και γιατί.

  • Σύγχρονα μέσα καταπολέμησης της πανδημίας, όπως οι συσκευές ΕCMO, ( extracorporeal membrane oxygenation), χρησιμοποιήθηκαν στο εξωτερικό κι έσωσαν ζωές, στην Ελλάδα του 2021 όμως, η κυβέρνηση των αχ-αρίστων, το μόνο, που γνωρίζει, είναι να επιτίθεται απροκάλυπτα σε σύσσωμο το ιατρικό σώμα, υποτιμώντας τα συνδικαλιστικά του όργανα.

 

  • Λάμπες UV C, και η χρήση τους, θα μπορούσαν να μειώσουν τη διασπορά του ιού σε κοινόχρηστους χώρους αναμονής, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα ιατρεία αν γινόταν γνωστή η ορθή χρήση τους και  σχεδιασμός ανά χώρο και κτίριο, από ειδικούς. Η ωφέλεια σε χρόνο και χρήμα, που προκύπτει από τη χρήση τους, είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς ο μόνος νεωτερισμός, που εισήγαγε η κυβέρνηση της εθνικής συμφοράς, είναι η βαρβαρότητα έναντι των λειτουργών του Ιπποκράτη, του οποίου τον Όρκο έχουν εξευτελίσει εμπορευματοποιώντας την υγεία θεσμικά και ουσιαστικά, αλλά τον χρησιμοποιούν για να επιδείξουν ήθος, όπως κάτι εταίρες, που ντύνονται καλόγριες τις απόκριες.

 

  • Η μελέτη εξαερισμού των χώρων, από ειδικούς και τα συστήματα κάθετου εξαερισμού:

Κάποτε, πρέπει εκτός από κάψιμο λίπους ιατρών, να αντιληφθούν οι αχ-άριστοι, ότι υπάρχουν ειδικοί , που ασχολούνται με την μείωση του ιικού φορτίου των χώρων, είτε πρόκειται για δωμάτια νοσηλείας, κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες αναμονής , ακόμα και εστίασης. Αυτά είναι ειδικά μέτρα και με τη χρήση τους, η οικονομία ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ.

  • Η απομόνωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που περιθάλπουν COVID.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση,  δεν αντιλαμβάνεται ότι η πανδημία ήρθε για να μείνει πολύ καιρό ακόμη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να χειρουργείται κανείς για κήλη, εκεί, όπου νοσηλεύονται κρούσματα θανατηφόρου λοιμώδους νοσήματος, στον πάνω όροφο. Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παλαιότερα, υπήρχε το Νοσοκομείο Λοιμωδών. Ας γίνει κάτι παρόμοιο. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ. Αν δεν υπάρξουν ειδικά μέτρα, πρέπει να απομονωθούν οι νοσηλευόμενοι πάσχοντες, αλλιώς,  απομονώστε έστω την κυβέρνηση. Ίσως έτσι κάτι να γίνει. Είναι πιο επικίνδυνοι από τον ιό.

  • Η εγγαστρίμυθη απάντηση των Ιατρικών Συλλόγων στην υποκριτική αυθαιρεσία του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, πρέπει να σταματήσει:

Ο ιατρικός κόσμος διαισθάνεται κίνδυνο. Θεωρεί ότι δεν εκπροσωπείται. Είναι κοινό μυστικό, ότι οι θέσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους, αποτελούν εφαλτήρια για πολιτική άνοδο. Η Υγεία, δημόσια και ιδιωτική τελεί υπό διωγμό και πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεση μας.

Δεν ζητούμε. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Δεν παρακαλούμε. ΘΕΤΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Η επίταξη ιατρών σε καιρό ειρήνης, με ταυτόχρονη απελευθέρωση των MALLS και άνοιγμα των καταστημάτων, είναι σχήμα οξύμωρο. Το ένα αναιρεί το άλλο. Είναι υποκρισία. Αθλιότητα. Δημόσιος κίνδυνος. Στρουθοκαμηλισμός.

Δεν μπορεί κανένας αυτόκλητος ΑΡΙΣΤΟΣ, να αρνείται νόμιμες προσλήψεις ειδικών νέων επιστημόνων εδώ και χρόνια, τον τελευταίο χρόνο ακόμα και σήμερα και να χρησιμοποιεί γηρασμένο, αρνητικό, αναρμόδιο ,απρόθυμο ιατρικό προσωπικό, δίχως πιστοποίηση υγείας, ασφαλιστική αστική ευθύνη, δικαίωμα επιλογής και θεσμική κατοχύρωση, δημιουργώντας ένα φαύλο κι επικίνδυνο καθεστώς, που θυμίζει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”, ώστε να διασφαλισθεί το προεκλογικό τάξιμο των αιωνίως κενών θέσεων, ένας ακόμα εκβιασμός ψήφου και ακόμα χειρότερα το ευχερέστερο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους μεγάλους επιχειρηματικού ομίλους για ένα κομμάτι παντεσπάνι…

 

Ιατρός

 

 

Προβολές : 408


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα