Οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδότησαν 2.500 βουλευτές! Να πως επιβάλλουν υγειονομικές Χούντες!

Οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδότησαν 2.500 βουλευτές! Να πως επιβάλλουν υγειονομικές Χούντες!

11 Ιουνίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:304
Μοίρασέ το

 

Τα δύο τρίτα του πολιτειακού νομοθετικού σώματος δέχθηκαν τουλάχιστον μία επιταγή προεκλογικής εκστρατείας από τη φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου του 2020. Μόνο ο εμπορικός όμιλος PhRMA έγραψε επιταγές σε 43 από τους 90 νομοθέτες του νομοθετικού σώματος.

 

 

 

 

Είχατε καμία αμφιβολία περί τούτου;

Δεν είναι γνωστό πως οι ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΟ@ΝΕΣ;

Αναρωτηθήκατε γιατί σιωπούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς;;;

Αναρωτηθήκατε γιατί οι δημοσιογραφικές ΠΟΡΝΕΣ, σας βομβαρδίζουν με τρόμο;

Αναρωτηθήκατε γιατί οι εκκλησιαστικοί ταγοί ταυτίστηκαν τόσο πολύ με τον “ιο”;;;

ΠΟΣΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ;;;

Προς τι η έκπληξη;

Ή πιστεύετε πως αυτά γίνονται σε άλλα κράτη και όχι στην πλήρως διεφθαρμένη Ψωροκώσταινα, που τα πολιτικά αλλογενή μιάσματα και η πλειοψηφία του λαού που είναι ελληνόφωνοι, δεν εξαγοράζονται;

Η ανθρωπότητα, χρειάζεται μια ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΪΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.

Η σαπίλα έχει περάσει ως το μεδούλι.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ουάσινγκτον – Οι πολιτειακοί βουλευτές στο Όρεγκον έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τις υψηλές τιμές των φαρμάκων από σχεδόν κάθε οπτική γωνία:

Έχουν επιδιώξει να περιορίσουν το ποσό που μπορούν να πληρώνουν οι άνθρωποι για την ινσουλίνη, να εγκαταστήσουν μια επιτροπή που θα μπορούσε να καθορίσει πόσο θα πρέπει να πληρώνουν οι πολιτειακές υπηρεσίες για τα φάρμακα και ακόμη και να εισάγουν φάρμακα χύμα από τον Καναδά.

Σχεδόν κάθε πρόταση απέτυχε.

Ένας λόγος, τουλάχιστον σύμφωνα με τους υποστηρικτές της προσπάθειας: Τα δύο τρίτα του πολιτειακού νομοθετικού σώματος δέχθηκαν τουλάχιστον μία επιταγή προεκλογικής εκστρατείας από τη φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου του 2020. Μόνο ο εμπορικός όμιλος PhRMA έγραψε επιταγές σε 43 από τους 90 νομοθέτες του νομοθετικού σώματος.

Η κατάσταση ήταν ακόμη πιο δραματική στη Λουιζιάνα, όπου το 84% των νομοθετών δέχτηκε χρηματοδότηση από φαρμακευτικές εταιρείες. Στην Καλιφόρνια, το ποσοστό ήταν 82% και στο Ιλινόις, το 76% των νομοθετών εξαργύρωσε επιταγή.

“Είναι αηδιαστικό”, δήλωσε η Rachel Prusak, Δημοκρατική πολιτειακή αντιπρόσωπος στο Όρεγκον, η οποία έχει παρουσιάσει σειρά νομοσχεδίων για την τιμολόγηση των φαρμάκων. “Είμαι σίγουρη ότι επηρεάζει και άλλους ανθρώπους που παίρνουν πολλά χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να περάσουμε νομοσχέδια”.

Η ίδια δυναμική έχει διαδραματιστεί σχεδόν σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 2.467 πολιτειακοί νομοθέτες – πάνω από το ένα τρίτο όλων των πολιτειακών νομοθετών σε εθνικό επίπεδο – χρησιμοποίησαν μετρητά της φαρμακοβιομηχανίας για να χρηματοδοτήσουν τις εκστρατείες τους, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση της STAT για τα αρχεία χρηματοδότησης των εκστρατειών που καλύπτει ολόκληρο τον εκλογικό κύκλο του 2020. Η βιομηχανία έγραψε πάνω από 10.000 μεμονωμένες επιταγές συνολικής αξίας άνω των 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ευρήματα της STAT παρέχουν μια άνευ προηγουμένου ματιά στην επιρροή της φαρμακοβιομηχανίας στις πολιτειακές πρωτεύουσες σε όλο τον εκλογικό κύκλο του 2020. Το σύνολο δεδομένων περιλαμβάνει τους 23 μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων στις ΗΠΑ βάσει εσόδων καθώς και τις εμπορικές ομάδες PhRMA και BIO. Βασίζεται σε μια προηγούμενη ανάλυση που δημοσίευσε η STAT πριν από τις εκλογές και τώρα περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία από σχεδόν κάθε πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνεισφορών που έγιναν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η ανάλυση συνοδεύει μια ξεχωριστή επισκόπηση των δωρεών προς τα μέλη του Κογκρέσου. Και για τα δύο έργα, οι αναγνώστες μπορούν να περιηγηθούν σε διαδραστικούς χάρτες που καταγράφουν τις δωρεές των φαρμακευτικών εταιρειών σε πολιτείες, πολιτικά κόμματα και νομοθέτες.

Είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς τις δαπάνες της φαρμακοβιομηχανίας στις εκλογές του 2020 με προηγούμενους εκλογικούς κύκλους, καθώς δεν υπάρχουν παρόμοιες αναλύσεις. Αλλά είναι σαφές ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες βρέθηκαν σε μια πρωτοφανή πολιτική στιγμή: Στην αρχή του κύκλου, η διαδεδομένη και ολοένα και πιο έντονη εχθρότητα για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων έδωσε ώθηση σε ένα πλήθος επιθετικών νέων πολιτικών προτάσεων.

 

Πηγή: STAT

 

Πηγή

Προβολές : 304


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα