Ο κ@λος της μαϊμούς και οι μάσκες που πέφτουν...

Ο κ@λος της μαϊμούς και οι μάσκες που πέφτουν...

26 Απριλίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ο κ@λος της μαϊμούς και οι μάσκες που πέφτουν...

 

Αν είναι δυνατόν: Ο «δεξιός» Τζήμερος μιλά για «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821»

Συμφωνεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης;

Ο κ@λος της μαϊμούς και οι μάσκες που πέφτουν...

 

Μια παλιά παροιμία λέει: “Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της”.

Συμβολική η μέρα που διάλεξε ο Θάνος Τζήμερος για να εκτοξεύσει την πολιτική αηδία του. Και δεν το έκανε τυχαία…

Από τη μια, η αναγνώριση της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ, κι από την άλλη Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ.

Πετάνε την μάσκα του “μπατριώτη” ο ένας μετά τον άλλον.

Οι τουρκικές θηριωδίες 400 χρόνων σκλαβιάς, δεν μετράνε για τον Τζήμερο και τους ομοίους του.

Κι ο αόρατος σκηνοθέτης, (λέγε με και Ρότσιλντ), ανακατεύει την κουτάλα, και ετοιμάζει την νέα φουρνιά των “μπατριωτών” που θα βάλει στη βουλή ΤΟΥ στις επερχόμενες εκλογές.

Μην σας κάνει εντύπωση, αν δείτε το δίδυμο Τζήμερου και Φαήλου στη Βουλή του Ρότσιλντ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Έδωσε πάλι τις υπηρεσίες του ο Τζήμερος στην Μέρκελ και στον αγαπημένο της Ερντογάν.

 

Σε «εγκλήματα κατά των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821» αναφέρεται ο -κατά τ’ άλλα- «δεξιός» Θάνος Τζήμερος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Θάνος Τζήμερος ο οποίος είναι ο επικεφαλής του κόμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και συνεργάζεται με τον Φαήλο Κρανιδιώτη διατύπωσε έναν ισχυρισμό που ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φανταζόταν και έρχεται λίγες ώρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα ο Θ.Τζήμερος σημειώνει σε ανάρτηση του: «Η εθνική αυτογνωσία ξεκινάει από την αναγνώριση των σφαλμάτων και των αγριοτήτων τα οποία κάθε έθνος αυτής της γης έχει διαπράξει. Στηλιτεύουμε τις κτηνωδίες των Τούρκων, αλλά αρνούμαστε να μάθουμε, διαβάζοντας τις εξιστορήσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και φιλελλήνων, για το τι συνέβη στην Επανάσταση, για παράδειγμα, κατά την πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς».

«”Το ασκέρι οπού ήταν μέσα το Ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκαις, παιδιά και άνδραις, 32,000 μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτζάς.” Και πιο κάτω: “Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη”, διότι πατούσε επί πτωμάτων», προσθέτει ο Θ.Τζήμερος.

Ο Θάνος Τζήμερος, που ουσιαστικά παρουσιάζει τους δυνάστες της Πελοποννήσου ως θύματα, συνεχίζει εκφράζοντας το παράπονο του για τ’ ότι δεν διδάσκονται στα σχολεία οι σφαγές και οι λεηλασίες στην Τριπολιτσά.

«Διά της αποσιώπησης δεν χτίζεται εθνικό φρόνημα. Χτίζεται εθνικό μύθευμα», συνέχισε, πατώντας στον δρόμο που έχουν χαράξει όλοι όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι τα στοιχεία της παράδοσής μας αποτελούν μύθους που πρέπει να διαλυθούν για να δούμε το φως.

Δείτε την προκλητική ανάρτηση:

 

 

Πηγή

Αξίζει να δημοσιευθούν κάποια σχόλια από την προκλητική ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου, στην προσωπική του σελίδα.

 

Thanos Tzimeros

Στην Επανάσταση, δεν ρίξαμε γαρύφαλλα κι αγάπες, ρόδα κι αμφιβολίες.

Ρίξαμε μπαρούτι και μολύβι, φωτιά και θειάφι. Σύραμε με σιγουριά τα γιαταγάνια.
Ξεσκίσαμε -κυριολεκτικά- κόσμο και κοσμάκη.
Σφάξαμε ανελέητα κάθε μουσλίμι που βρέθηκε στον δρόμο μας, με κάθε πρόσφορο και βάρβαρο τρόπο, από το Δραγατσάνι ως την Κύπρο, γιατί ο πόλεμος δε συγχωρεί ευαισθησίες.
Τ´ αγαρηνά κορμιά στρώθηκαν στους δρόμους και τα άλογά μας δεν πάταγαν καλντερίμι πια (Τριπολιτσά, 1821).
Με τα κεφάλια τους κι ασβέστη, χτίσαμε πυραμίδες μακάβριες (Τρίκορφα 1779, Αράχωβα 1826), τρόπαια φοβερά για να σκιάζονται παντοτινά οι οχτροί.
Κάναμε “μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άνδρες, μωρά παιδιά δίχως μανάδες”.
Ταΐσαμε όλα τα μαυροπούλια του Μωριά, της Ρούμελης και της Ηπείρου με τούρκικο κρέας.
Κλαίγαν στην Τουρκιά τα χάνια γι’ άλογα και τα τζαμιά γι’ αγάδες (Δερβενάκια, 1822) .
Ήμασταν οι φοβεροί τουρκομάχοι, που βαφτιστήκαμε σαν Χριστιανοί μία φορά με το λάδι και σαν Έλληνες μία με το αίμα των εχθρών μας για την ελευθερία της Πατρίδος (Βαλτέτσι, 1821).
Και τύψεις δεν είχαμε· ούτε μετανιώσαμε ποτέ· ούτε απολογηθήκαμε για τα πολεμικά, τρομερά αλλά τίμια, έργα μας.
Μόνο κουράγιο δίναμε στον αποκαμωμένο εαυτό μας, σφίγγαμε τα δόντια μέσα στη φρίκη της σφαγής, για να συνεχίσουμε να σφάζουμε : “κουράγιο Νικήτα, τούρκους σφάζεις !” (Δερβενάκια, 1822) .
Η λύσσα, το μίσος, η θέληση για αποτίναξη της Οθωμανικής τυρρανίας ήταν η κινητήριος δύναμή μας κι ο όλεθρος το αποτέλεσμά της. Μείναμε πιστοί στον όρκο “τούρκος μη μείνει στον Μωριά, μηδέ στον κόσμον όλον”. Τους πολεμήσαμε, κάναμε το αίμα τους να τρέξει με ό,τι όπλα διαθέταμε.
Και τ´ άκουγε απ´ απέναντι ο ποιητής : κούφια ντουφέκια, σμίξιμο σπαθιών, ξύλα, πελέκια, τρίξιμο δοντιών ! ” (Ύμνος εις την Ελευθερίαν, 1823).
Και φανήκαμε πρόθυμοι να πάρουμε το ρίσκο του πολέμου.
Να βιώσουμε χωρίς δισταγμό τον Θάνατο, αν δεν μπορούμε να έχουμε Ελευθερία.
Να μετρηθούμε στα ίσα με τον Χάροντα στα αιώνια Μαρμαρένια Αλώνια του Διγενή και του Μεσολογγιού.
Μας έσφαξαν κι εκείνοι, όπου μας βρήκαν, με τον πιο απάνθρωπο τρόπο για να μας λυγίσουν. 800.000 νεκρούς θρηνήσαμε στον Αγώνα.
Σφαγμένους και εξαναποδισμένους (Ψαρρά, Χίος, Κρήτη, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία), καμένους (Κάσσος), πεσόντες στις μάχες, λιμοκτονήσαντες (Μεσολόγγι), ανυπότακτους αυτόχειρες (Κούγκι, Ζάλογγο, Μονή Σέκου, Μεσολόγγι, Νάουσα), τιμωρημένους αυτόμολους, θύματα των εμφυλίων πολέμων, πυρπολημένα χωριά, ισοπεδωμένες περιουσίες, κομμένα καρποφόρα δέντρα.
Αλλά θαρρετά τους μηνύσαμε πως πέτρα απάνω στην πέτρα να μην αφήσουν, έστω κι ένας από εμάς να μείνει όρθιος, θα τους πολεμούμε· να βγάλουν απ´ το νου τους το προσκύνημα
(Κολοκοτρώνης, 1827).
Αυτα πανω ΚΑΙ ΣΤIΣ δυο σας δημοσιευσεις . αυτά είναι τα λόγια του Εθνικού μας Ήρωα …
Προωθουσε και ο Εθνεγέρτης “αφηγημα”?
Οι ιδεες του Ρήγα ηταν αφήγημα?
Αυτοί ηταν ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΙ στην μάχη τους ενάντια σε κάθε Δυνάστη…
Εσείς Είστε?

 

Ατυχής δημοσίευση, ιδιαίτερα όταν γίνεται στη σκιά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Δυστυχώς ο φιλελεύθερος χώρος θα παραμείνει στο ελληνικό πολιτικό περιθώριο, όσο βλέπει με κομπλεξισμό και καχυποψία την ελληνική εθνική ταυτότητα και ιστορία.

 

Thanos Tzimeros

Θάνο εσύ είσαι έξυπνος άνθρωπος δέν πρέπει νά υπονομεύεις τήν Ελλάδα καί νά δίνεις έτοιμα χτυπήματα στούς εχθρούς τής Ελλάδας,πού δέν θά τά γνώριζαν αυτά άν δέν τά επαναλαμβάνεις εσύ καί όποιος άλλος………..Ακόμη νά σού θυμήσω ότι ο Κολοκοτρώνης μπήκε φυλακή διότι εξυπηρετούσε τά συμφέροντα τών πλούσιων είς βάρος τού κράτους προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο….

 

Δεν περίμενα από σένα να κάνεις τέτοιο λάθος στην προσέγγιση των γεγονότων.
Είναι δυνατόν να κρίνεις το τί έγινε τότε , μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς , μετά από παιδομάζωμα , μετά από απίστευτες κτηνωδίες και να θέλεις να φερθούν κόσμια οι Έλληνες ; Συγκρίνεις με σημερινά κριτήρια το τότε ; Στο έτος της επετείου των διακοσίων χρόνων ελευθερίας αυτό είναι το σημαντικότερο για σένα ;
Σαν την καρδαρα με το γάλα μου φαίνεται το κάνεις. Δίνεις μία… και μας στέλνεις στον Κασιδιάρη …
Άντε γειά.

 

Το κείμενο εγράφη, την κατάλληλη ώρα, καθ΄ υπόδειξη της Μέρκελ ή του Τσαβούσογλου?

 

Οι εραστές της ιστορίας έχουν τον τρόπο να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες. Όμως τα έθνη χρειάζονται εθνικούς μύθους. Κανένα κράτος δεν έχει κάνει λαϊκό μυθιστόρημα τα μελανά σημεία της ιστορίας του! Όπως και καμία οικογένεια δεν διηγείται στα νεαρά της μέλη τις ενδεχόμενες απάτες ή εγκλήματα των προγόνων τους! Οι γενεές διαπαιδαγωγούνται με το καλό παράδειγμα και ακροθιγώς με τα αρνητικά. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη. Επίσης τις αδυναμίες συνεννόησης το 1821 μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών. Ας μην υπερβάλλουμε. Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι Έλληνες δεν διδασκόμαστε την ιστορία μας και δευτερευόντως ότι την διδασκόμαστε μονομερώς! Φοβάμαι ότι έπεσες κι εσύ στον πειρασμό του νεωτερισμού!

 

Μετά τα άρθρα σας που υποστηρίζετε τα αντίποινα των Γερμανών και να κατηγορείτε τους αντάρτες ήταν αναμενόμενο να κατηγορείτε ξανά τους Έλληνες για “σφαγές και λεηλασίες”.Και αυτοαποκαλειστε σκεπτόμενος και διανοούμενος.Τι διαφορά έχετε από τον Νετσάγιεφ που είναι “αγαπημένος” ήρωας του φίλου σας Κρανιδιώτη;;;

 

Να μας πειτε τωρα για το σουφλισμα του Αθανασιου Διακου και ολες τις λεπτομερειες…Επισης να μας πειτε για τα χιλιαδες χριστιανοπουλα που τα επαιρναν οι τουρκοι και τα εκαναν γενιτσαρους και πως οι γονεις τα κηδευαν οταν τους τα επαιρναν μεσα απο τα χερια.Αφου πειτε και για τις αλλες σφαγες των τουρκων που κανανε που οπως υπολογιζεται ειναι πανω απο 5000000 στα 400 χρονια σκλαβιας τοτε να μας πειτε και το αφηγημα σας για την Τριπολιτσα…

 

Ας μη ξεχνάμε και τα αίσχη που έπραξαν οι Έλληνες εις βάρος των φιλέσπλαχνων Γερμανών στον β παγκόσμιο πόλεμο. Τολμούσαν να πολεμάνε και αν σκοτώνουν αντί να ρένουν με ρόδα τους Γερμανούς,
400 χρόνια απαγωγές παιδιών, βιασμοί, σφαγές και βασανιστήρια.
Το κακό δεν είναι αυτά που έγιναν για να ελευθερωθούμε αλλά πως σταματήσαμε και ξαναγίναμε σκλάβοι.
Τριπολιτσές παντού και φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για ραγιάδες.

 

πηγή

Προβολές : 625


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα