Το πρόγραμμα εντομοφαγίας καθιστά τους ανθρώπους ευάλωτους στους ιούς! ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

Το πρόγραμμα εντομοφαγίας καθιστά τους ανθρώπους ευάλωτους στους ιούς! ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

28 Απριλίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:728
Μοίρασέ το
Τα βρώσιμα έντομα είναι μια υποτιμημένη δεξαμενή ανθρώπινων και ζωικών παρασίτων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός 2015/2238 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2015, για την εισαγωγή της έννοιας των «νέων τροφίμων», συμπεριλαμβανομένων των εντόμων και των μερών τους.

Όπως διαπιστώνετε, από το 2015 τα ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε… και φυσικά και τα δικά μας τα σαπρόφυτα… 
Να θυμίσω πως τότε κυβερνούσε η έτερη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ… Και ζητάνε πάλι την ψήφο μας…
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ…  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ…ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ…
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ένας από τους λόγους που ο Τσίπρας, μάζεψε στο Επικρατείας την ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ, θεωρώ πως είναι κι αυτός… για να μας πείσει η μανδάμ, στην περίπτωση που γίνει συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Τσίπρα, πως πρέπει να τρώμε αυτά τα σκατά… και πως στις νέες πανδημίες που θα μας φερουν πρέπει να εμβολιαστούμε…
ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Το πρόγραμμα εντομοφαγίας καθιστά τους ανθρώπους ευάλωτους στους ιούς!

Οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε κινούμενα παράσιτα αν οι παγκοσμιοποιητές κάνουν το δικό τους και όλοι αρχίσουν να τρώνε έντομα και γρύλους, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη απο τον Ιούλιο του 2019: Παρασιτολογική αξιολόγηση των βρώσιμων εντόμων και του ρόλου τους στη μετάδοση παρασιτικών ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα – PMC (nih.gov)

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός 2015/2238 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2015, για την εισαγωγή της έννοιας των «νέων τροφίμων», συμπεριλαμβανομένων των εντόμων και των μερών τους. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη εντόμων είναι: mealworms (Tenebrio molitor), γρύλοι σπιτιών (Acheta domesticus), κατσαρίδες (Blattodea) και μεταναστευτικές ακρίδες (Locusta migrans).

Σε αυτό το πλαίσιο, το ακατανόητο ζήτημα είναι ο ρόλος των βρώσιμων εντόμων στη μετάδοση παρασιτικών ασθενειών που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τον άνθρωπο και τα ζώα. Στόχος αυτής της μελέτης ήταν να εντοπίσει και να αξιολογήσει τις αναπτυξιακές μορφές παρασίτων που αποικίζουν βρώσιμα έντομα για οικιακή εκμετάλευση και καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην Κεντρική Ευρώπη και να προσδιορίσει τον πιθανό κίνδυνο παρασιτικών λοιμώξεων για ανθρώπους και ζώα.

Το πειραματικό υλικό περιελάμβανε δείγματα ζωντανών εντόμων από 300 οικιακές φάρμες και καταστήματα κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων 75 αγροκτημάτων αλευροσκώληκων, 75 αγροκτημάτων κρίκετ, 75 αγροκτημάτων κατσαρίδων της Μαδαγασκάρης και 75 μεταναστευτικών αγροκτημάτων ακρίδων.

Παράσιτα ανιχνεύθηκαν σε 244 (81,33%) από τις 300 (100%) εξεταζόμενες εκμεταλλεύσεις εντόμων. Σε 206 (68,67%) των περιπτώσεων, τα αναγνωρισμένα παράσιτα ήταν παθογόνα μόνο για έντομα.

Σε 106 (35,33%) περιπτώσεις, τα παράσιτα ήταν δυνητικά παρασιτικά για τα ζώα.

Και σε 91 (30,33%) περιπτώσεις, τα παράσιτα ήταν δυνητικά παθογόνα για τον άνθρωπο.

 

Η έρευνα καταλήγει: Τα βρώσιμα έντομα είναι μια υποτιμημένη δεξαμενή ανθρώπινων και ζωικών παρασίτων.

Η έρευνά μας δείχνει τον σημαντικό ρόλο αυτών των εντόμων στην επιδημιολογία των παρασίτων παθογόνων για τα σπονδυλωτά ζώα και ανθρώπους.

Η διεξαγόμενη παρασιτολογική εξέταση υποδηλώνει ότι τα βρώσιμα έντομα μπορεί να είναι ο σημαντικότερος φορέας παρασίτων για κατοικίδια εντομοφάγα ζώα.

Σύμφωνα με τις μελέτες μας, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των μελετημένων εκμεταλλεύσεων εντόμων για παθογόνους παράγοντες, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια των τροφίμων και ζωοτροφών.

 

Συμπέρασμα:

 

  • Μια μελέτη του 2019 με τίτλο “A Parasitological Assessment of Edible Insects and Their Role in the Transmission of Parasitic Diseases to Humans and Animals” διαπίστωσε ότι η κατανάλωση εντόμων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία λόγω της μετάδοσης παρασιτικών ασθενειών.
  • Μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χιτίνη προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στον άνθρωπο.
  • Άλλη μελέτη για τη χιτοζάνη (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK552699/), μια χημική ένωση που προέρχεται από τη χιτίνη, διαπίστωσε ότι η κατανάλωσή της εξαντλεί τις βιταμίνες στον άνθρωπο, με καταστροφικές συνέπειες.

Σκεφτείτε τώρα αυτό. Ποιος επωφελείται από αυτό και για ποιο λόγο γίνεται;

 

Πηγή

Προβολές : 728


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα