Τρεις άνθρωποι «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου και οδήγησαν στη σύλληψή της -Καταθέσεις-σοκ

1 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:634
Μοίρασέ το

 

Το μυστήριο άρχισε να ξεκλειδώνει πριν από μερικές ημέρες, όταν εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας.

 

 

 

Αν είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη προηγούμενα γεγονότα, όπως και η ενημέρωση του δήμου Πατραίων για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, ίσως δεν θα υπήρχαν νεκρά παιδάκια…

Τώρα απλά θα δημοσιοποιούνται γεγονότα που θα έπρεπε να είχαν κινήσει το ενδιαφέρον της αστυνομίας, από την πρώτη στιγμή…

Υπήρχαν τόσες ενδείξεις που αν οι αρμόδιες αρχές συμπλήρωναν το παζλ, ίσως οι ψυχούλες να γλύτωναν.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τρεις καθοριστικές καταθέσεις ήταν αυτές που ουσιαστικά προκάλεσαν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την οδηγούν στη φυλακή.

Ενός ιατροδικαστή, μιας νοσηλεύτριας και ενός γιατρού στο Ωνάσειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που ανέδειξε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί ποσότητα κεταμίνης που θα… σκότωνε ελέφαντα, την κατάθεση της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Παίδων η οποία περιέγραψε την απάθεια και τη νωχελικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της απευθύνθηκε λέγοντάς της ότι το παιδί της πεθαίνει και, τέλος, την κατάθεση του καρδιοχειρουργού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ο οποίος κατέθεσε ότι η καρδιά του παιδιού ήταν «θωρακισμένη».

 

Η κατάθεση Μπουζιάνη: Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα το πολύ σε 20 λεπτά

Το μυστήριο άρχισε να ξεκλειδώνει πριν από μερικές ημέρες, όταν εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας. Ακολούθησε η εξέταση στα εργαστήρια του ΑΠΘ υπό τον Νίκο Ράικο με αντικείμενο την ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί. Τα αποτελέσματα εστάλησαν στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές ότι η δόση που χορηγήθηκε αφενός δεν ήταν στο ιατρικό σχήμα που ελάμβανε το παιδί, αφετέρου χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα σε θανατηφόρα ποσότητα.

Τα 6 mg κεταμίνης ανά ml αίματος που βρέθηκαν στο αίμα του παιδιού, ουσία που του είχε χορηγηθεί πιθανότατα ενδοφλέβια από την «πεταλούδα» στο χέρι του, προκάλεσαν τον θάνατό του σε λιγότερο από 10 λεπτά. Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τέτοια που θα σκότωνε ακόμη και ενήλικα.

Η κεταμίνη δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί (μεταβολίζεται σε 1,5 ώρα, αλλά το παιδί πέθανε και δεν μεταβολίστηκε εν προκειμένω) και γι’ αυτό ανιχνεύτηκε, αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής: «Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι:

άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χρήση,
1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση,
5-10 λεπτά ενδορινικά και
15-20 λεπτά με λήψη από του στόματος.

Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λπ.».

Στα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων υπάρχουν κάποια ευρήματα της ουσίας στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.

 

Η κατάθεση της νοσοκόμας: «Σαν να έψαχνε σεντόνι…»

 

Καθοριστική για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας ήταν και η κατάθεση της νοσηλεύτριας του Παίδων στην οποία απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να ενημερώσει ότι το παιδί της πεθαίνει.

Πρόκειται για μια έμπειρη νοσηλεύτρια του Παίδων, η οποία πέρα από τη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου ήταν και αυτή που επιβεβαίωσε ότι η μητέρα ήταν τελείως μόνη στο δωμάτιο με το παιδί τα τελευταία κρίσιμα 20 λεπτά πριν από τον θάνατό του.

«Λίγο πριν τις 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022, ενώ ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας, βρισκόμουν στη “Στάση” των νοσηλευτών.

“Στάση” των νοσηλευτών ονομάζεται ένα ανοιχτό γραφείο με τζάμι και πάγκο εργασίας, στο μέσον περίπου του διαδρόμου της Κλινικής, στο οποίο στέκονται οι νοσηλευτές όταν δεν έχουν επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών.

Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στη μέση της Κλινικής και είναι “ανοιχτό” προκειμένου να έχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια νοσηλευτή. Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.

Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.

Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου για να μετακινήσουμε το παιδί (υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε.

Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό.

Βρισκόταν στο γραφείο της, δίπλα από τη “Στάση” των νοσηλευτών και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στον θάλαμο της Γεωργίας», περιγράφει η νοσηλεύτρια.

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε την νοσοκόμα στις 14:30, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης για περισσότερη από μία ώρα και ως ώρα θανάτου καταγράφηκε η 15:50.

 

Η κατάθεση γιατρού του Ωνασείου: Όσα είπε για την καρδιά της Τζωρτζίνας

 

Τρίτη καθοριστική κατάθεση ήταν αυτή του καρδιολόγου του Ωνασείου, του θεράποντος καρδιοχειρουργού του παιδιού, που κατέθεσε ότι είχαν «θωρακίσει» πολύ καλά την καρδιά της Τζωρτζίνας, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο, αλλά όχι από καρδιά». Μάλιστα όταν πέθανε από ανακοπή στο Παίδων δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Ο καρδιοχειρουργός καταθέτει μεταξύ άλλων: «Η Γεωργία υπέστη μια αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή (στο Καραμανδάνειο), δηλαδή, ουσιαστικά, έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διακομίστηκε στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής.

Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα (ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρ’ όλα αυτά, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της, παρά τη λειτουργία του απινιδωτή.

Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες της ανακοπής μόνο εξω-καρδιακές, όπως αναπνευστικές, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, νευρολογικές ή μεταβολικές».

 

Πηγή

Προβολές : 634


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα