Tα Λευκά Κράνη, η ΜΚΟ του Ερντογάν, στη Μόρια

Tα Λευκά Κράνη, η ΜΚΟ του Ερντογάν, στη Μόρια

20 Μαΐου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:170
Μοίρασέ το

Η κυβέρνηση οφείλει ΑΜΕΣΑ να εξετάσει ποιοί είναι αυτοί που υποτίθεται πώς λειτουργούν ως οργάνωση εντός ΚΥΤ, ενώ να εξετάσουν και λίγο τις χρονικές συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με τα παραπάνω.

 

 

 

Μήπως εκτός της κυβέρνησης, της ΕΥΠ, τις Ηγεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της “Δικαιοσύνης”, που ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ,  να μας πει ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρόεδρος του ΔΟΜ, ο εβραίος Δανιήλ Έσδρα, τι είναι όλος αυτός Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, στην Πατρίδα μας;;;

 

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ…

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αποθηκεύστε αυτή την ανάρτηση, γιατί όσοι θυμούνται στο κατηργημένο μου ιστολόγιο, υπήρχε μια σειρά δημοσιευμάτων και μεγάλων αποκαλύψεων για τα … ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ και κάποια από τα πρόσωπα που παίζουν πολύ ύποπτο και βρώμικο ρόλο στο υπογάστριο της Πατρίδας.

Ελπίζω πως θα καταφέρω να αναρτήσω και πάλι σχεδόν όλα τα θέματα των κατηργημένων ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, στο σημερινό μου ιστολόγιο.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

 

Μερικά γρήγορα στοιχεία για την οργάνωση Moria White Helmets.

 

Κοιτώντας την ομάδα τους στο Facebook παρατήρησα τα ακόλουθα:

 

1. Η οργάνωση φαίνεται να ξεκίνησε αρχές Μαρτίου μόλις λίγες μέρες μετά τα προβλήματα στον Έβρο και το κλείσιμο συνόρων από Ελληνικής πλευράς.

 

2. Οι ίδιοι αναφέρονται σε αυτό το όνομα ως φόρο τιμής για την αντίστοιχη οργάνωση στη Συρία αλλά λένε πώς δεν έχουν άμεση σχέση. Το ίδιο ισχυρίζονται και για τυχόν αναφορές πώς σχετίζονται με τη ΜΚΟ White Helmets. Αν και ο ιδρυτής της Moria White Helmets ισχυρίζεται πώς ήταν ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Λευκά Κράνη στη Συρία.

 

3. Οι διαχειριστές της σελίδας που γράφουν σε αυτήν με κείμενα και παροτρύνσεις, είναι επίσης λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα που έγινε η οργάνωση. (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2020). Κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι έχουν σπουδές σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και εργασιακή εμπειρία σε ξένες εταιρίες (δύσκολο να αποδειχτεί και εξίσου δύσκολο να διαψευστεί).

 

4. Αρκετά από τα μέλη της σελίδας δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την Τουρκία. (σ.σ. πάνω από 20 μέλη)

 

5. Η συγκεκριμένη ομάδα στο δίκτυο του FB δείχνει βιντεάκια με ισχυρισμούς πώς προσφέρουν έργο εντός των ΚΥΤ και πώς καθαρίζουν ή τακτοποιούν χώρους εντός αυτών. Επίσης, αναφέρονται σε οργάνωση έναντι εγκληματικών πράξεων εντός του χώρου. Σε όλα αυτά φυσικά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κάποια φωτογραφία ή άλλο στοιχείο που να δείχνει συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

 

6. Ο ντόρος που έγινε με το συγκεκριμένο βίντεο (έπειτα από σχετική ανάρτηση της αρχισυντάκτριας του Geopolitics στο προσωπικό της προφίλ στο facebook),που ανέφερε περί δικής τους γης και άλλα συναφή έχει κατέβει ή έχει γίνει διαθέσιμο μόνο για μέλη της σελίδας.

 

Άποψη και ερωτήματα που προκύπτουν:

 

Α. Αν είναι ομάδα αυτο-οργάνωσης και αυτο-διαχείρισης προφανώς δεν είναι κάτι μεμπτό. Όμως, εφόσον αυτό είναι όντως κάτι που ισχύει, γιατί επέλεξαν το όνομα μιας ΜΚΟ που υποτίθεται δεν θέλουν να φαίνεται πώς έχουν άμεση σχέση; Η απόδοση φόρου τιμής προφανώς δεν βοηθάει στο να λένε πώς δεν έχουν σχέση ή σύνδεσμο μ’ αυτήν.

 

Β. Είναι απορίας άξιο πώς προφιλ και ομάδα έχουν όλα την ίδια ημερομηνία δημιουργίας στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Γ. Η αναφορά στο βίντεο για “δική τους γη” (our new land) προφανώς και ήξεραν πώς θα δημιουργούσε πρόβλημα. Άνθρωποι που ισχυρίζονται πανεπιστημιακές γνώσεις αυτά τα γνωρίζουν. Όπως και κατανοήσαν ό,τι έγινε έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τη δημοσιοποιήση του θέματος και το έβγαλαν από τη σελίδα, τουλάχιστον για κοινή θέα.

 

Δ. Στα βίντεο τους γενικά ισχυρίζονται εγκατάλειψη και πώς αυτοί κάνουν έργο μαζεύοντας σκουπίδια και αποκαΐδια, ξεχνώντας πολύ βολικά να αναφέρουν ότι όλα αυτά είναι προϊόντα άλλων κατοίκων των ΚΥΤ και όχι φυσικά κάτι που προκάλεσε κάποια εγκατάλειψη από την ελληνική πλευρά.

 

Ε. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος πώς συνήθως ομάδες αυτο-οργάνωσης επειδή ξέρουν πώς θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, σπεύδουν να “γνωρίσουν” αρχές του τόπου και να αναπτύξουν κανάλια επικοινωνίας μαζί τους, ενώ εδώ επικρατεί περισσότερο μια περίεργη εσωστρέφεια και “γκρίνια” για το πώς θα τα καταφέρουν μόνοι τους.

Από την πλευρά μου εκτιμώ πώς η κυβέρνηση οφείλει ΑΜΕΣΑ να εξετάσει ποιοί είναι αυτοί που υποτίθεται πώς λειτουργούν ως οργάνωση εντός ΚΥΤ, ενώ να εξετάσουν και λίγο τις χρονικές συμπτώσεις που έχουν να κάνουν με τα παραπάνω.

 

Τέλος θα τοποθετήσω φωτογραφία της ανάρτησης που έκανε στις 13 Απριλίου η βρετανίδα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Vanessa Beeley στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε για την ΜΚΟ Moria White Helmets που πλέον βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.

ΜΚΟ που συνδέεται με την AlQaeda και χρηματοδοτείται μέσα από απαγωγές παιδιών και εμπόριο ανθρώπων.

 

 

Πηγή

Προβολές : 170


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα