Άνοιξε το συνταγματικό Κουτί της Πανδώρας....

Άνοιξε το συνταγματικό Κουτί της Πανδώρας....

17 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:475
Μοίρασέ το

 

Αν οι “αντιεμβολιαστές” μπορούν πλέον να κηρυχθούν αντικαθεστωτικοί αντάρτες και να προγραφούν ως εχθροί του κράτους ισότιμοι με πραξικοπηματίες και αλλοδαπούς εισβολείς, αύριο εχθρός του κράτους μπορεί να κηρυχθεί, κυριολεκτικά, ο οιοσδήποτε.

 

 

 

 

Θεωρώ δεδομένο πως το κουτί της Πανδώρας που άνοιξε ο εβραίος σιωνιστής Τρυντό, θ’ ανοίξει και σε άλλα κράτη, καθώς και στην Ελλάδα…

Της ίδιας σιωνιστικής κλίκας είναι και ο Μητσοτάκης, και σύσσωμη η αντιπολίτευση… οι μαθητές του διεστραμμένου Σβάμπ με την καλστοδέτα και την μπομπονιέρα πουλί του…

Τα… “καλύτερα”, έρχονται με απίστευτη ταχύτητα.

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άνοιξε το συνταγματικό Κουτί της Πανδώρας….

Η κατάσταση πολιορκίας (!) που κήρυξε ο Τρυντώ στον Καναδά για να απαλλαγεί από μερικές εκατοντάδες φορτηγατζήδες που παρέλυσαν την Οττάβα δυο βδομάδες τώρα διαμαρτυρόμενοι για τα πανδημικά μέτρα, είναι εικόνα φερμένη από το μέλλον.

Πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών, αφαίρεση αδειών οδήγησης, κατάσχεση χρημάτων συγκεντρωμένων από εράνους, κινητοποίηση των μυστικών υπηρεσιών (!!), μέτρα πρωτοφανή, ως τώρα δεν απέδωσαν, το αντίθετο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της καναδικής πρωτεύουσας μάλιστα υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

 

Το εκπληκτικό όμως είναι άλλο. Ο νόμος που θέλει να εφαρμόσει ο Τρυντώ και ο οποίος του προσδίδει κατασταλτικές υπερεξουσίες και αίρει θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα όπως αυτό του συνέρχεσθαι, σαν τους ανάλογους τέτοιους νόμους διεθνώς, μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερις μόνο περιπτώσεις, , όπως ο ίδιος προβλέπει για την αντιμετώπιση :

– είτε δικτύων κατασκοπίας και δολιοφθορών
– είτε ξενοκίνητων ενεργειών κατά του κράτους,
– είτε πράξεων βίας για την επίτευξη θρησκευτικών ή ιδεολογικών ή πολιτικών σκοπών,
– είτε τέλος πράξεων που αποβλέπουν στην υπονόμευση του πολιτεύματος.

Γιατί απ’ όλα αυτά κατηγορεί ο Καναδός πρωθυπουργός τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς; Ουδείς το γνωρίζει, αφού ακόμη δεν έχει πει για ποιον λόγο κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας!

Σε κάθε περίπτωση, και μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι εδώ ανοίγει το συνταγματικό κουτί της Πανδώρας.

Αν οι “αντιεμβολιαστές” μπορούν πλέον να κηρυχθούν αντικαθεστωτικοί αντάρτες και να προγραφούν ως εχθροί του κράτους ισότιμοι με πραξικοπηματίες και αλλοδαπούς εισβολείς, αύριο εχθρός του κράτους μπορεί να κηρυχθεί, κυριολεκτικά, ο οιοσδήποτε.

Η Canadian Civil Liberties Association εξέφρασε τη σφοδρή της αντίθεση στο αυταρχικό μέτρο.

Αναρωτιέμαι, οι δικοί μας δικαιωματιστές θα λάβουν θέση;

 

 

Πηγή

Προβολές : 475


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα