ΕΚΤΑΚΤΟ. Στασίασε η Αστυνομία στη Μασσαλία Γαλλίας κατά των κυβερνητικών μέτρων covid.

ΕΚΤΑΚΤΟ. Στασίασε η Αστυνομία στη Μασσαλία Γαλλίας κατά των κυβερνητικών μέτρων covid.

26 Σεπτεμβρίου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:476
Μοίρασέ το

Δεν θα διώκει τους καταστηματάρχες εστιατορίων-μπαρ που θα μένουν ανοιχτά παρά την κυβερνητική απαγόρευση.

Ανακοίνωσε πολιτική ανυπακοή η Αντιδήμαρχος.

 

 

Φαίνεται πως εκεί, έχουν ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ και όχι ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ και ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η Αντιδήμαρχος της Μασσαλίας η Samia Ghali ανακοίνωσε πριν λίγο στο κανάλι BFMTV ότι η δημοτική αστυνομία της Μασσαλίας “δεν θα διώκει”τα bars και τα restaurants που θα παραμείνουν ανοιχτά παρά την απαγόρευση.

Η Samia Ghali, δεύτερη αντιδήμαρχος στη Μασσαλία ανακοινώνει στον αέρα στην τηλεόραση του BFMTV ότι η “δημοτική αστυνομία δεν θα διώκει τ΄ανοιχτά restaurants και bars ” παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και περιορισμούς. “Η δημοτική αστυνομία έχει άλλες αποστολές,”τόνισε.

“Θα προτιμούσα αύριο η εθνική αστυνομία να είναι εκεί όπου οφείλει να είναι”, συνέχισε. “Εκεί όπου έχουμε προβλήματα με άγρια rodéos που δεν ελέγχθηκαν στην πόλη, προβλήματα με cambriolages(σπασίματα αυτοκινήτων), προβλήματα με ναρκωτικά περισσότερο παρά να πηγαίνει να verbaliser εμπόρους που προσπαθούν να βιοποριστούν και να κάνουν να κινηθεί η γαλλική οικονομία.”

Παράλληλα καταστηματάρχες, επαγγελματίες εφαρμόζουν πολιτικής ανυπακοής κι αρνούνται να κλείσουν τα μαγαζιά τους ενώ σήμερα πολλές εκατοντάδες από αυτούς περικύκλωσαν ασφυκτικά το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιοριστικών μέτρων.

Συγκεντρώθηκαν αυτήν την Παρασκευή το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων που αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επιδημία Covid-19.
“Ξεχύλισε το ποτήρι.

Ήμασταν στη διαδικασία της ανοικοδόμησης.

Δεν θέλω πια βοήθεια, αλλά να μου επιτρέπεται να δουλεύω”,λέει ο Patrick Labourrasse, εστιάτορας στο Aix-en-Provence, στο AFP .


Μιλώντας με μεγάφωνο μπροστά από το πλήθος, ο επικεφαλής της Ένωσης Union des métiers et des Industries de l’hôtellerie des Bouches-du-Rhône Bernard Marty επανέλαβε τη σθεναρή αντίθεση της Ένωσής του στους ανακοινωθέντες περιορισμούς, ενώ το πλήθος αποδοκίμασε στο όνομα του υπουργού Υγείας Olivier Véran όταν το εξέφρασε. «Και πού είναι; Αφήστε τον να έρθει εδώ!» Είπε ένας διαδηλωτής στο lci.

Εικόνα

H Δημοτική αστυνομία στη Γαλλία έχει αυξημένες αρμοδιότητες εκτεταμένα οπλοφορεί αν και όχι υποχρεωτικά….

Σύμφωνα με κυβερνητική επιταγή τα bars και restaurants της Μασσαλίας θα πρέπει τελικά να κλείσουν από την Κυριακή το βράδυ αντί Σαββάτου..

 

Πηγή

Προβολές : 476


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα