ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:170
Μοίρασέ το

 

Η ψυχολογία των ανθρώπων που μένουν σε καθεστώς εγκλεισμού δεν είναι πλέον βιώσιμη μετά απο 13 μήνες.

Σημειώνεται αύξηση των αγχώδων διαταραχών.

Σήμα κατατεθέν του ολοκληρωτισμού και υποταγή σε ένα παρανοϊκό και ψευδές αφήγημα…και το τραγικότερο είναι πως η πλειοψηφία συμφιλιώθηκε με το ψεύδος και υποτάχθηκε.
Όσοι αντιστεκόμαστε στον ολοκληρωτισμό και στην υποταγή, έχουμε χρέος να σταθούμε όρθιοι…με κάθε κόστος…
Καλλιόπη Σουφλή
 

Χριστίνα Μπογιατζή, παιδοψυχολόγος

 

Η πανδημία έχει σαφείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ημών και των παιδιών μας.

Πρέπει πια να δούμε τί γίνεται σε βαθύτερο επίπεδο.

Στην αρχή, τρομάξαμε με φέρετρα, κλειστήκαμε, αδρανοποιήσαμε τον εαυτό μας, μείναμε σπίτι και σεβαστήκαμε την απειλή του θανάτου.

Οι άνθρωποι ομως δεν είναι ρομπότ στο μικροβιολογικό εργαστήριο να τους βάλεις να υπακούσουν σε νούμερα και προβλέψεις.

Η ψυχολογία των ανθρώπων που μένουν σε καθεστώς εγκλεισμού δεν είναι πλέον βιώσιμη μετά απο 13 μήνες.

Σημειώνεται αύξηση των αγχώδων διαταραχών.

Εμφανίζεται ευερεθιστότητα και αστάθεια στη διαχείριση συναισθημάτων, τα παιδιά αρνούνται να βγουν απο το σπίτι έστω για μία ιδιωτική βόλτα, οι έφηβοι έχουν βυθιστεί στα κινητά τους, οι φοιτητές χάνουν την επαφή με το αντικείμενο σπουδών τους και οι υπόλοιποι νιώθουν μετέωροι σε ένα απρόβλετο μέλλον.

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ψυχολογία του κόσμου, υπάρχουν επιχειρηματίες που θα αυτοκτονήσουν στο τέλος.

Οι περισσότεροι γίναμε ανασφαλείς, παχύναμε, χάσαμε τις ισορροπίες μας, απωλέσαμε εκείνες τις συμπεριφορές που μας επέτρεπαν να παίρνουμε ανάσα απο το άγχος της καθημερινότητας.

Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν δυσχερέστερη απόδοση, αποβλακώνονται στα ψηφιακά μέσα και δεν διαχωρίζουν πια τί ειναι μελέτη και τί διασκέδαση μέσα απο μία οθόνη.

Διαπιστώνεται ο φόβος πως στο τέλος θα χάσουμε και τους φίλους μας, θα αποκτήσουμε αυτοάνοσα, θα έχουμε ψυχικές διαταραχές, θα φοβηθούμε να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον.

Στο τέλος, δεν θα πιστεύουμε καν πως μπορεί να λήξει αυτή η κόλαση, αυτή η τρέλα.

Δημιουργείται σιγά σιγά εκείνη η γενιά που για να ζήσει, θα πρέπει να φοβάται.

Μην αγνοειτε άλλο την ψυχολογία του κόσμου. Ανοίξτε λίγο τη χύτρα.

 

Πηγή

Προβολές : 170


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα