Το μοντέλο του έθνους-κράτους ανατρέπεται σταδιακά από μια παγκόσμια τεχνοκρατία, η οποία αποτελείται από μια μη εκλεγμένη κοινοπραξία από ηγέτες της βιομηχανίας, από τις ολιγαρχίες των κεντρικών τραπεζών και των ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι κυρίως μη κρατικοί εταιρικοί παράγοντες που επιχειρούν να αναδιαρθρώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και να ενταχθούν στην παγκόσμια διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η δεύτερη φάση της Μεγάλης Επανεκκίνησης: ΠΟΛΕΜΟΣ
Δεν νομίζω πως χρειάζονται ιδιαίτεροι σχολιασμοί γι αυτά που θα διαβάσετε στο αποκαλυπτικό αυτό άρθρο και για ότι έχει σχεδιαστεί σε βάρος όλων των λαών της γης.
Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Τα βουνά θα τα πάρουμε όσοι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας… διαφορετικά θα καταλήξουμε ΣΚΛΑΒΟΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό πως και ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, είναι στημμένος και οδηγεί με ραγδαίους ρυθμούς στην… Μεγάλη Επανεκκίνηση… κι αφήστε τους αφελείς να πιστεύουν πως η Ρωσία θα σώσει την ανθρωπότητα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη…
Καλώς ήρθατε στη δεύτερη φάση της Μεγάλης Επανεκκίνησης: τον πόλεμο.
Ενώ η πανδημία εξοικείωσε τον κόσμο με τα lockdowns, ομαλοποίησε την αποδοχή πειραματικών σκευασμάτων, επιτάχυνε τη μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στις μεγάλες εταιρείες αποδεκατίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναπροσάρμοσε το εργατικό δυναμικό προετοιμάζοντας το για ένα διαδικτυακό μέλλον, χρειάστηκε ένας επιπρόσθετος φορέας για την επιτάχυνση της οικονομικής κατάρρευσης προτού τα έθνη μπορέσουν να «ανοικοδομηθούν καλύτερα» (build back better).
Παρακάτω θα εκθέσω τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία διευκολύνεται από έναν διασυνδεόμενο ιστό παγκόσμιων ενδιαφερομένων και ένα ευρύ δίκτυο συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
1. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκαλεί ήδη πρωτοφανείς αναταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις καυσίμων και προκαλώντας μακροχρόνια επίπεδα πληθωρισμού.
Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις εξελίσσονται σε μια παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας, μια δεύτερη υφεσιακή συρρίκνωση μπορεί να βυθίσει την οικονομία σε στάσιμο πληθωρισμό.
Στα επόμενα χρόνια, ο συνδυασμός της ισχνής ανάπτυξης και του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού θα εξαναγκάσει την παγκόσμια οικονομικά υποδεέστερη τάξη σε συμβάσεις μικροεργασίας και χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας στην αναδυόμενη «οικονομία της πλατφόρμας» (gig economy).
Μια άλλη ύφεση θα επιτείνει την παγκόσμια ζήτηση πόρων, θα περιορίσει τα περιθώρια αυτάρκειας και θα αυξήσει σημαντικά την εξάρτηση από τις κρατικές επιδοτήσεις.
Με την εξαθλίωση ενός σημαντικού μέρους του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού να διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το προοίμιο για την εισαγωγή ενός Παγκόσμιου Βασικού Εισοδήματος, οδηγώντας σε μια εξαιρετικά διαστρωματωμένη νεοφεουδαρχική τάξη.
Ως εκ τούτου, η δυσοίωνη πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι «δεν θα κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι» μέχρι το 2030 φαίνεται να εξελίσσεται με τρομακτική ταχύτητα.
2. Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση του παγκόσμιουεργατικού δυναμικού.
Οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επανεκκίνησης έχουν προβλέψει αυτή την τάση εδώ και αρκετά χρόνια και θα εκμεταλλευτούν αυτή την οικονομική αναταραχή προωθώντας το ρόλο των ανατρεπτικών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και τη ριζική αλλαγή των παραδοσιακών επιχειρηματικών προτύπων ώστε να συμβαδίζουν με τις ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία.
Όπως η πανδημία, έτσι και η ετοιμότητα για καταστροφές στην εποχή των συγκρούσεων θα στηριχθεί σημαντικά στην προθυμία υιοθέτησης συγκεκριμένων τεχνολογικών καινοτομιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να καλύψουν τις εργασιακές απαιτήσεις της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο βιβλίο του Klaus Schwab Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution είναι ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογικές και επιστημονικές καινοτομίες δεν θα περιοριστούν πλέον στον φυσικό κόσμο γύρω μας, αλλά θα γίνουν προεκτάσεις του εαυτού μας.
Τονίζει την πρωτοκαθεδρία των αναδυόμενων τεχνολογιών στο εργατικό δυναμικό της επόμενης γενιάς και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προωθηθούν τα σχέδια για την ψηφιοποίηση διαφόρων πτυχών του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μέσω κλιμακούμενων λύσεων, βασισμένων στην τεχνολογία.
Οι πρωτεργάτες της Μεγάλης Επανεκκίνησης επιδιώκουν να διαχειριστούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο δημιουργώντας νέες αγορές που περιστρέφονται γύρω από τις ψηφιακές καινοτομίες, τις ηλεκτρονικές στρατηγικές, την εργασία με τηλεπαρουσία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη νανοτεχνολογία, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και το Διαδίκτυο των Σωμάτων (IoB).
Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης υποδηλώνει ότι η βελτιστοποίηση αυτών των τεχνολογιών θα επηρεάσει αρχικά παραδοσιακούς κλάδους και επαγγέλματα που αποτελούν δίχτυ ασφαλείας για εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενους, όπως η γεωργία, το λιανικό εμπόριο, η εστίαση, η μεταποίηση και οι βιομηχανίες ταχυμεταφορών.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια ήταν ήδη υπό καθεστώς κατάργησης και είναι απίθανο να επανέλθουν μόλις καταλαγιάσει η σκόνη.
Ωστόσο, η αυτοματοποίηση με τη μορφή ρομπότ, έξυπνου λογισμικού και μηχανικής μάθησης δεν θα περιοριστεί σε επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες εργασίες ρουτίνας.
Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στα πρόθυρα της μαζικής αυτοματοποίησης διαφόρων θέσεων εργασίας γραφείου, ιδίως σε τομείς που περιλαμβάνουν την επεξεργασία πληροφοριών και την αναγνώριση προτύπων, όπως η λογιστική, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και οι ενδιάμεσες διοικητικές θέσεις.
Παρόλο που η πρόβλεψη των μελλοντικών τάσεων στην απασχόληση δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συνδυασμένη απειλή των πανδημιών και των πολέμων σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό βρίσκεται στα πρόθυρα μιας άνευ προηγουμένου αναδιάταξης, με την τεχνολογία να αναδιαμορφώνει τα logistics (υλικοτεχνική υποστήριξη), απειλώντας δυνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια εργατικές και υπαλληλικές θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη και ταχύτερη εργασιακή εκτόπιση στην ιστορία και προμηνύοντας μια μετατόπιση της αγοράς εργασίας που ήταν προηγουμένως αδιανόητη.
Ενώ από καιρό αναμενόταν ότι η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγούσε σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, τα πανδημικά lockdowns και η επερχόμενη αναστάτωση που θα προκαλέσει ένας πόλεμος θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία – και πολλές εταιρείες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να απολύσουν προσωπικό και να το αντικαταστήσουν με δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις μόνο και μόνο για την επιβίωση τους.
Με άλλα λόγια, πολλές από τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια βρίσκονταν ήδη σε τροχιά κατάργησης και είναι απίθανο να επανέλθουν μόλις καταλαγιάσει η σκόνη.
3. Ο πόλεμος μείωσε σημαντικά την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και ενίσχυσε τον κεντρικό ρόλο των στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις «καθαρές μηδενικές» εκπομπές που βρίσκονται στο επίκεντρο της Μεγάλης Επανεκκίνησης.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που βαδίζουν στο ρυθμό της Μεγάλης Επανεκκίνησης επωφελήθηκαν από τις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και επιτάχυναν τη στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια, επαναλαμβάνοντας τη σημασία της απεξάρτησης από τον άνθρακα στο πλαίσιο της «καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής».
Ωστόσο, θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να υποθέσουμε ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση προσανατολίζεται τελικά στην ισότιμη κατανομή του «πράσινου» υδρογόνου και των ουδέτερων ως προς τον άνθρακα συνθετικών καυσίμων που αντικαθιστούν τη βενζίνη και το ντίζελ.
Ενώ οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, το πιο σημαντικό είναι ότι είναι θεμελιώδεις για την αναμόρφωση του καπιταλισμού των μετόχων, ο οποίος τώρα διαφημίζεται από τις ελίτ του Νταβός ως «καπιταλισμός των κοινωνικών εταίρων».
Αυτό θα συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια των καπιταλιστών-μετόχων υπό το καλοπροαίρετο πρόσχημα της επανεφεύρεσης του καπιταλισμού με δικαιότερα και πιο πράσινα µέσα.
Με οικονομικούς όρους, αυτό αναφέρεται σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον οι τελικοί διαιτητές των κρατικών πολιτικών, καθώς οι μη εκλεγμένες ιδιωτικές εταιρείες γίνονται οι de facto διαχειριστές της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας την άμεση ευθύνη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του κόσμου μέσω της μακροοικονομικής συνεργασίας και ενός μοντέλου παγκόσμιας διακυβέρνησης με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς.
Στο πλαίσιο ενός τέτοιου οικονομικού οικοδομήματος, οι όμιλοι που κατέχουν κεφάλαια μπορούν να ανακατευθύνουν τη ροή του παγκόσμιου κεφαλαίου ευθυγραμμίζοντας τις επενδύσεις με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και διαμορφώνοντάς τις ως συμβατές με τους Περιβαλλοντικούς, Κοινωνικούς και Εταιρικούς Στόχους Διακυβέρνησης (ESG), έτσι ώστε νέες διεθνείς αγορές να μπορούν να οικοδομηθούν πάνω στην καταστροφή και τη δυστυχία δυνητικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που παραπαίουν από την οικονομική κατάρρευση που προκαλεί ο πόλεμος.
Ως εκ τούτου, ο πόλεμος προσφέρει μια τεράστια ώθηση στις κυβερνήσεις που προωθούν την επανεκκίνηση για να επιδιώξουν ενεργά την ενεργειακή ανεξαρτησία, να διαμορφώσουν τις αγορές προς την κατεύθυνση της “πράσινης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης” και τελικά να μετακινήσουν τους πληθυσμούς προς ένα σύστημα cap-and-trade – αλλιώς γνωστό ως οικονομία των πιστωτικών μονάδων άνθρακα.
Αυτό θα συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια των καπιταλιστών-μετόχων υπό το καλοπροαίρετο πρόσχημα της επανεφεύρεσης του καπιταλισμού μέσω δικαιότερων και πιο πράσινων μέσων, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά συνθήματα όπως το «ανοικοδομήστε καλύτερα» χωρίς να θυσιάσουν την επιταγή της αέναης ανάπτυξης του καπιταλισμού.
4. Οι ελλείψεις τροφίμωνπου θα δημιουργηθούν από τον πόλεμο θα προσφέρουν μια σημαντική ώθηση στον κλάδο της συνθετικής βιολογίας, καθώς η σύγκλιση των ψηφιακών τεχνολογιών με την επιστήμη των υλικών και τη βιολογία, θα μεταμορφώσει ριζικά τον αγροτικό τομέα και θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση φυτικών και εργαστηριακών εναλλακτικών λύσεων σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Ρωσία και η Ουκρανία παράγουν μεγάλες ποσότητες των παγκόσμιων σιτηρών και οι κρίσιμες ελλείψεις σε δημητριακά, λιπάσματα, φυτικά έλαια και βασικά τρόφιμα θα αναδείξουν τη σημασία της βιοτεχνολογίας για την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των τροφίμων και θα γεννήσουν πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν απομιμήσεις κρέατος, όπως η “Impossible Foods”, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates.
Επομένως, μπορεί κανείς να περιμένει περισσότερες κυβερνητικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εγκαινιάσουν τη δραματική αναμόρφωση της βιομηχανικής παραγωγής και της καλλιέργειας τροφίμων, ωφελώντας τελικά τις αγροτικές επιχειρήσεις και τους επενδυτές της βιοτεχνολογίας, αφού τα συστήματα τροφίμων θα επανασχεδιαστούν μέσω των αναδυόμενων τεχνολογιών για την καλλιέργεια «βιώσιμων» πρωτεϊνών και γονιδιακά επεξεργασμένων με CRISPR, πατενταρισμένων καλλιεργειών.
5. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τοSWIFT(The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) προμηνύει μια οικονομική επανεκκίνηση που θα δημιουργήσει ακριβώς το είδος του πλήγματος που είναι απαραίτητο για τη συσπείρωση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου.
Όπως εκτιμούν αρκετοί οικονομολόγοι, η χρησιμοποίηση των SWIFT, CHIPS (The Clearing House Interbank Payments System) και του δολαρίου των ΗΠΑ ως όπλα κατά της Ρωσίας θα ωθήσει γεωπολιτικούς ανταγωνιστές όπως η Κίνα, να επιταχύνουν τη διαδικασία απο-δολαριοποίησης.
Ο μεγάλος ωφελημένος από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας φαίνεται να είναι η Κίνα, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ευρασιατική αγορά ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS να παρακάμψουν το οικοσύστημα SWIFT και να διακανονίζουν τις διασυνοριακές διεθνείς πληρωμές σε ψηφιακό γιουάν.
Ενώ η ζήτηση για κρυπτονομίσματα θα σημειώσει τεράστια αύξηση, αυτό είναι πιθανό να ενθαρρύνει πολλές κυβερνήσεις να ελέγχουν ολοένα και περισσότερο τον τομέα μέσω δημόσιων Blockchains και να επιβάλλουν την πολυμερή απαγόρευση των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων.
Η στροφή προς τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να είναι η πρόβα τζενεράλε για την επιτάχυνση τελικά των σχεδίων για προγραμματιζόμενο χρήμα που θα εποπτεύεται από μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή, οδηγώντας στη μεγαλύτερη συσσώρευση εξουσίας στα χέρια μιας ισχυρής παγκόσμιας τεχνοκρατίας και σφραγίζοντας έτσι την υποδούλωσή μας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει τα νομίσματα σε ισοτιμία, προαναγγέλλοντας έτσι ένα νέο Bretton Woods που θα υπόσχεται να μεταμορφώσει τη λειτουργία των διεθνών τραπεζών και τη μακροοικονομική συνεργασία, μέσω της μελλοντικής υιοθέτησης ψηφιακών νομισμάτων από κεντρικές τράπεζες.
6. Ο πόλεμος αυτός σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στην παγκοσμιοποιητική προσπάθεια για μια νέα, διεθνή τάξη πραγμάτων που θα βασίζεται σε κανόνες και θα έχει βάση την Ευρασία.
Όπως υποστήριξε ο «πατέρας της γεωπολιτικής» Halford Mackinder πριν από έναν αιώνα, η άνοδος κάθε παγκόσμιου ηγεμόνα τα τελευταία 500 χρόνια ήταν δυνατή λόγω της κυριαρχίας στην Ευρασία. Ομοίως, η παρακμή τους συνδέθηκε με την απώλεια του ελέγχου αυτής της κομβικής χερσαίας περιοχής.
Αυτή η αιτιώδης σχέση μεταξύ γεωγραφίας και ισχύος δεν πέρασε απαρατήρητη από το παγκόσμιο δίκτυο των φορέων που εκπροσωπούν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πολλοί από τους οποίους έχουν προβλέψει τη μετάβαση σε μια πολυπολική εποχή και την επιστροφή του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων, ενόψει της υποχώρησης της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Αμερικής και της πιεστικής ανάγκης για αυτό που οι τεχνοκράτες αποκαλούν έξυπνη παγκοσμιοποίηση.
Ενώ η Αμερική προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στο στάτους της υπερδύναμης, η οικονομική άνοδος της Κίνας και οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Ρωσίας απειλούν να ανατρέψουν τα στρατηγικά αξονικά σημεία της Ευρασίας (Δυτική Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικός).
Η περιοχή στην οποία η Αμερική απολάμβανε προηγουμένως την αδιαμφισβήτητη ηγεμονία δεν είναι πλέον αδιαπέραστη από ρωγμές και μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας αλλαγής φρουράς που θα μεταβάλει δραματικά τον κανόνα της παγκόσμιας προβολής ισχύος.
Αν και η φιλόδοξη πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) της Κίνας έχει τη δυνατότητα να ενοποιήσει την παγκόσμια επικράτεια (Ασία, Αφρική και Ευρώπη) και να προκαλέσει τεκτονική μετατόπιση στον χώρο της παγκόσμιας ισχύος, η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για τις εμπορευματικές γραμμές Κίνας-Ευρώπης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πύλη της BRI προς την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τεράστιο ενδιαφέρον της Κίνας για τις πρόσφατες εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την υποβόσκουσα φιλοδοξία του ΝΑΤΟ να ελέγξει την άνοδο της Κίνας στην περιοχή – περιορίζοντας την πώληση ουκρανικών περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα και κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του για να ανακόψει τον Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού.
Καθώς οι κυρώσεις ωθούν τη Ρωσία προς την εδραίωση διμερών δεσμών με την Κίνα και την πλήρη ενσωμάτωση στην BRI, ένα πανευρασιατικό εμπορικό μπλοκ μπορεί να είναι η αναδιάταξη που θα επιβάλει μια κοινή διακυβέρνηση των παγκόσμιων αγαθών και μια επαναφορά στην εποχή του αμερικανικού εξορισμού.
7. Με τις εικασίες να πληθαίνουν σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, η σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία θα εκτοξεύσει το Ισραήλ – έναν από τους κύριους υποστηρικτές της Μεγάλης Επανεκκίνησης – σε ακόμη μεγαλύτερη διεθνή ανάδειξη.
Το Ισραήλ είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά BRI για την Κίνα και το ΚΚΚ έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του Ισραήλ ως στρατηγικού φυλακίου που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό με τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Κόλπου του Σουέζ.
Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία του Ισραήλ ως παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου και αξιοποιεί τις δυνατότητες καινοτομίας του Ισραήλ για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δικών της στρατηγικών προκλήσεων.
Ως εκ τούτου, η διαμεσολάβηση του Naftali Bennet μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου είναι πιθανό να επηρεάσει τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβουλίας Belt and Road Initiative (BRI) στην επέκταση του περιφερειακού και παγκόσμιου στρατηγικού αποτυπώματος τόσο της Κίνας όσο και του Ισραήλ.
Το καθεστώς του Ισραήλ ως ενός από τα κορυφαία τεχνολογικά κέντρα του μέλλοντος και ως πύλη που συνδέει την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πλέγμα των φυσικών υποδομών, όπως δρόμοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια και αγωγοί ενέργειας που έχει κατασκευάσει η Κίνα την τελευταία δεκαετία.
Βρίσκεται το Ισραήλ στα προκαταρκτικά στάδια της εξωτερικής ανάθεσης των συμφερόντων του σε θέματα ασφαλείας, από τις ΗΠΑ στον άξονα Κίνας-Ρωσίας;
Το Ισραήλ, που ήδη αποτελεί δύναμη στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία, τη ρομποτική και την κυβερνοασφάλεια, φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό έθνος στο χιλιετές βασίλειο και οι τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας προβλέπεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.
Η ενίσχυση της εξελισσόμενης σχέσης του με την Κίνα εν μέσω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας θα συμβάλει στην προώθηση του Ισραήλ ως του κατ’ εξοχήν περιφερειακού ηγεμόνα με ένα μεγάλο μερίδιο της συγκεντρωτικής οικονομικής και τεχνολογικής ισχύος να συγκλίνει στην Ιερουσαλήμ.
Καθώς το Ισραήλ ξεκινά τις προσπάθειες διαφοροποίησης των εξαγωγικών αγορών και των επενδύσεών του μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα.
Βρίσκεται το Ισραήλ στα προκαταρκτικά στάδια της εξωτερικής ανάθεσης των συμφερόντων του σε θέματα ασφαλείας, από τις ΗΠΑ στον άξονα Κίνας-Ρωσίας;
8. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι οιψηφιακές ταυτότητεςαποτελούν κεντρικό άξονα της ατζέντας της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και πρόκειται να προσαρμοστούν σε όλους τους κλάδους, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις αγορές ως ένας τρόπος για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 – και την παροχή εξατομικευμένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στις μελλοντικές έξυπνες πόλεις.
Πολλοί έχουν αντιληφθεί πώς μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθιερώσει ένα παγκόσμιο σύστημα τεχνοκρατικού πληθυσμιακού ελέγχου και συμμόρφωσης, με την ενσωμάτωση της ανθρωπότητας σε μια νέα εταιρική αλυσίδα αξίας, όπου οι πολίτες εξορύσσονται ως προϊόντα δεδομένων για τους επενδυτές ESG και τις αγορές ομολόγων ανθρώπινου κεφαλαίου, και τους αποδίδεται μια κοινωνική και κλιματική βαθμολογία με βάση το πόσο καλά ανταποκρίνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Αυτή η απρόσκοπτη επαλήθευση των ανθρώπων και των συνδεδεμένων συσκευών σε έξυπνα περιβάλλοντα μπορεί να λάβει χώρα μόνο όταν τα βιομετρικά στοιχεία, τα ιατρικά αρχεία, τα οικονομικά στοιχεία μας, τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης, οι καταναλωτικές συνήθειες, το αποτύπωμα άνθρακα και ολόκληρο το άθροισμα των ανθρώπινων εμπειριών, αποθηκευτούν σε μια διαλειτουργική βάση δεδομένων για να καθοριστεί η συμμόρφωσή μας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, επιβάλλοντας έτσι μια μνημειώδη αλλαγή στο κοινωνικό μας συμβόλαιο.
Τα διαβατήρια εμβολιασμού διαφημίστηκαν αρχικά από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως σημείο εισαγωγής των ψηφιακών ταυτοτήτων. Τώρα που αυτή η λογική έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, πώς θα μπορούσαν οι σημερινές γεωπολιτικές εντάσεις να συμβάλουν στην κλιμάκωση αυτού που αποτελεί τον βασικό κόμβο ενός νέου ψηφιακού οικοσυστήματος;
Οι εισροές τροφίμων θα μπορούσαν να καταγράφονται σε καθολικά αρχεία Blockchain, στην Ψηφιακή Ταυτότητα, για την παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα και των καταναλωτικών μας συνηθειών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η Ουκρανία παραδοσιακά αποκαλείται «το καλάθι του άρτου της Ευρώπης» και μαζί με τη Ρωσία, τα δύο έθνη είναι σημαντικοί παγκόσμιοι προμηθευτές βασικών δημητριακών. Ως εκ τούτου, ο πόλεμος έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαύρου κύκνου (εξαιρετικά σπάνιο συμβάν με σοβαρές συνέπειες) για τα εμπορεύματα και τον πληθωρισμό.
Με μια οικονομία να ακροβατεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω μιας παγκόσμιας εφοδιαστικής κρίσης, πιστεύω ότι οι επακόλουθοι οικονομικοί κραδασμοί θα προκαλέσουν πολεμικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο και το κοινό θα κληθεί να προετοιμαστεί για δελτίο τροφίμων.
Μόλις συμβεί αυτό, η πολυμερής υιοθέτηση των ψηφιακών ταυτοτήτων που θα διασυνδέονται με τα ψηφιακά νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών μπορεί να προβληθεί ως η λύση για την αποτελεσματική διαχείριση και διανομή των τροφίμων των νοικοκυριών σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη προωθήσει την πιθανότητα προγραμματιζόμενων χρημάτων τα οποία θα μπορούν να δαπανηθούν μόνο σε είδη πρώτης ανάγκης ή σε αγαθά που ο εργοδότης ή η κυβέρνηση κρίνουν λογικά.
Από τη στιγμή που ο εκδότης θα αποκτήσει τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο ξοδεύονται από τον παραλήπτη, θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει κανείς επαρκώς χωρίς μια ψηφιακή ταυτότητα, η οποία θα απαιτείται για τη λήψη πακέτων τροφίμων και την απόκτηση ενός βασικού μέσου διαβίωσης. Σκεφτείτε το UBI (Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα).
Εάν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία χωρίς σημάδια υπαναχώρησης, οι κυβερνήσεις μπορεί να θεσπίσουν ελέγχους των τιμών με τη μορφή δελτίων – και οι καταχωρίσεις των δελτίων θα μπορούσαν να καταγράφονται σε συστήματα καταγραφής Blockchain στην Ψηφιακή Ταυτότητα, για την παρακολούθηση του αποτυπώματος άνθρακα και των καταναλωτικών μας συνηθειών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
9. Η Ευρώπη βρίσκεται απευθείας στη γραμμή του πυρός μόλις ξεκινήσει ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας.
Θα ήταν παράλειψη να αγνοήσουμε τον σαφή και άμεσο κίνδυνο που εγκυμονεί μια κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και κρίσιμες υποδομές ή ακόμη και μια προσωρινή και τακτική πυρηνική αντιπαράθεση με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).
Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο με τον οποίο το κάθε αντιμαχόμενο μέρος δεν θα περιοριστεί από το δόγμα της αμοιβαία εγγυημένης καταστροφής, οπότε μια θερμοπυρηνική έκρηξη είναι απίθανη.
Ωστόσο, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης για τη διαγραφή της μνήμης του συστήματος από τον τραπεζικό μηχανισμό SWIFT ή το Διασυνοριακό Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών μπορεί δυνητικά να καταστήσει μεγάλο μέρος της διεθνούς οικονομίας μη λειτουργικό και να στείλει το δολάριο σε πτώση.
Εάν συμβεί ένα γεγονός τέτοιων κατακλυσμιαίων διαστάσεων, θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αυξανόμενες απαιτήσεις για την αναθεώρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος θα μπορούσαν κάλλιστα να καθιερώσουν ένα νέο παγκόσμιο πρωτόκολλο ασφαλείας σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή ταυτότητα ως αναγκαίο μέτρο για την εθνική ασφάλεια.
Μπορεί κάποιος να φανταστεί πώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε δημόσιες υπηρεσίες μετά από μια πανεθνική κυβερνοεπίθεση μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μια ψηφιακή ταυτότητα για να πιστοποιούν ότι οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες και συναλλαγές προέρχονται από νόμιμη και όχι κακόβουλη πηγή.
Υπάρχουν ελάχιστες συμπτώσεις στην πολιτική.
10. Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτού του πολέμου θα είναι τόσο καταστροφικές που οι κυβερνήσεις και ο δημόσιος τομέας θα χρειαστούν μια σημαντική ένεση ιδιωτικών κεφαλαίων για να αντιμετωπίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Αυτό θα καταστήσει ουσιαστικά παρωχημένο τον παραδοσιακό διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ των κεντρικών τραπεζικών ιδρυμάτων και των κυβερνήσεων – καθώς τα πρώτα θα είναι σε θέση να επηρεάζουν δυσανάλογα τη δημοσιονομική πορεία των εθνικών κρατών, των οποίων η κυριαρχία θα εκμηδενιστεί από τη μαζική αιχμαλωσία των κυβερνήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και τα hedge funds.
Ως εκ τούτου, το μοντέλο του έθνους-κράτους ανατρέπεται σταδιακά από μια παγκόσμια τεχνοκρατία, η οποία αποτελείται από μια μη εκλεγμένη κοινοπραξία από ηγέτες της βιομηχανίας, από τις ολιγαρχίες των κεντρικών τραπεζών και των ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι κυρίως μη κρατικοί εταιρικοί παράγοντες που επιχειρούν να αναδιαρθρώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και να ενταχθούν στην παγκόσμια διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Ως εκ τούτου, το μέλλον των διεθνών σχέσεων και ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που υφίσταται σήμερα ο κόσμος υπό το πρίσμα της πανδημίας και της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, δεν θα αποφασιστεί μέσω της πολυφωνίας και των εκλεγμένων αντιπροσώπων των κυρίαρχων κρατών.
Αντίθετα, θα αποφασιστεί μέσω ενός δικτύου πολυμερών εταιρικών συμπράξεων, οι οποίες υποκινούνται από πολιτικές σκοπιμότητες και δεν λογοδοτούν σε κανένα εκλογικό σώμα και δεν δεσμεύονται από κανένα κράτος, και για τις οποίες έννοιες όπως η κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο δεν έχουν νόημα.
Το άρθρο σε PDF
Μοίρασέ το:
Ετικέτες: THE GREAT RESET, ΚΟΡΥΦΑΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
- Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
- Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
- Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
- Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
- Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Συμφωνω ότι ειναι αφελές για σωτήρα, Ορθόδοξο Πούτιν κ.λ.π
στο βίντεο βλέπουμε σημαντικα στοιχεια, όπου φαίνεται ότι έχει και μεγάλα οικονομικά κίνητρα για το ντου
https://www.youtube.com/watch?v=WrZcPh3ammw
εννοείται ότι οι εγκληματίες Δυτικοί ρίχνουν λάδι στη φωτιά εδω και πολλα χρόνια κ.τ.λ. κ.τ.λ.
δε χρειάζεται να είμαστε με τη μία ή την άλλη πλευρά, δηλαδή οπαδοί, αλλά σκεπτόμενοι
και μια χαρα τους κουμπώνουνε όλα αυτα στο great reset
μήπως κι η καθυστέρηση των Ρωσικων δυνάμεων οφείλεται και σε αυτό ?
ένας πόλεμος 5 ημερών δε θα οδηγούσε σε τρελη οικονομικη κριση