Θυμάται κανείς τη «Μαύρη Βίβλο» του Κομμουνισμού;

Θυμάται κανείς τη «Μαύρη Βίβλο» του Κομμουνισμού;

17 Ιουλίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Θυμάται κανείς τη «Μαύρη Βίβλο» του Κομμουνισμού;

Ο Κομμουνισμός απ’ όπου πέρασε άφησε πίσω του 100 εκατομμύρια νεκρούς, η «Μαύρη Βίβλος», οπως γράφει στην εισαγωγή της ελληνικής εκδοσης ο καθηγητής Δημ. Δημητράκος, «… αξιοποιεί το σύνολο των παλαιότερων αναλύσεων, καθώς και νέων στοιχείων,η δημοσιευση των οποίων, εξαλείφει οποιαδήποτε δυνατότητα διατήρησης έστω και της παραμικρής ψευδαίσθησης όσον αφορά την εγκληματικότητα των κομμουνιστικών καθεστώτων».

Θυμάται κανείς τη «Μαύρη Βίβλο» του Κομμουνισμού;

 

Πρώτα έφτιαξαν τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ… Ποιοί;;; Μα οι ΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Κι από τότε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της ανθρωπότητας, κυριολεκτικά.

Και είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάθε νοήμων άνθρωπος, μέσα από τις πιο απλές ερωτήσεις.

Ποιοί ήθελαν και θέλουν να εξαλείψουν τα Έθνη, τις Πατρίδες, τις Θρησκείες, τις Αξίες, την Ιστορία, τα Ήθη και τα Έθιμα, τις Παραδόσεις και την Οικογένεια;

Ποιοί ήθελαν και θέλουν να εξαλείψουν τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία;

ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ.

Γι αυτό και ίδρυσαν την μοναδική ιδεολογία, που θέλει τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.

ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Ποιά είναι η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ; Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ;

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Διαβάστε και διαδώστε το βιβλίο που έχω στο τέλος της ανάρτησης.

 

 

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

 

Με χίλια βάσανα εκδόθηκε στην Ελλάδα το 2001 το πολύκροτο έργο – έρευνα έξη σημαντικών Γάλλων καθηγητών – ερευνητών, στο οποίο περιγράφεται η εγκληματική φύση καθεστώτων που αντί για «χαρά και ευτυχία», άφησαν πίσω τους 100 εκατομμύρια νεκρούς.

Η «Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού» εκδόθηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 1997, με συγγραφείς έξη Γάλλους καθηγητές πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, φιλικούς προς την αριστερά.

 

Για να αποτυπωθούν σε 860 και πλέον πυκνογραμμένες σελίδες οι διαπιστώσεις των καθηγητών, απαιτήθηκαν έξη χρόνια ερευνών και μελετών αρχείων, που απασχόλησαν άλλους πέντε ερευνητές από τον ακαδημαϊκό κυρίως χώρο.

Ένας από τους τελευταίους ήταν και ο αείμνηστος Ήλιος Γιαννακάκης (1932-2018), καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Λίλλης, γεννημένους στην Αίγυπτο με πατέρα τον ιδρυτή του Κ.Κ. Αιγύπτου στις αρχές του 1940. Στην Ελλάδα, με χίλια βάσανα,το βιβλίο εκδόθηκε το 2001 από τον εκδοτικό οίκο Εστια, ουδέποτε έγινε γνωστό και αμφιβάλλω αν βρίσκεται σε κάποια βιβλιοθήκη.

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο κομμουνισμός απ’ όπου πέρασε άφησε πίσω του 100 εκατομμύρια νεκρούς, η «Μαύρη Βίβλος», οπως γράφει στην εισαγωγή της ελληνικής εκδοσης ο καθηγητής Δημ. Δημητράκος, «… αξιοποιεί το σύνολο των παλαιότερων αναλύσεων, καθώς και νέων στοιχείων,η δημοσιευση των οποίων, εξαλείφει οποιαδήποτε δυνατότητα διατήρησης έστω και της παραμικρής ψευδαίσθησης όσον αφορά την εγκληματικότητα των κομμουνιστικών καθεστώτων».

Κατα τον έγκριτο Έλληνα καθηγητή,στις εξειδικευμένες εικόνες των ιδεολογικών ωραιοποιήσεων, αντιτάσσονται τα γεγονότα στη γλώσσα των αριθμών.

Βέβαια, προσθέτει, «τα γεγονότα δεν μιλούν ποτέ μόνα τους. Και οι αριθμοί μόνοι τους δεν σημαίνουν τίποτα.

Όμως τα γεγονότα, όπως έλεγε ο Λένιν, έχουν πεισματικό χαρακτήρα. Και οι αριθμοί, όταν είναι αστρονομικοί, μπορούν να αναταράξουν τις συνειδήσεις, πράγμα συχνά αναγκαίο για να δημιουργηθεί ένας προβληματισμός.

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιο συνταρακτικό γεγονός, η επαφή με κάτι αναπάντεχο, μεταβάλλει ριζικά ένα ολόκληρο σύστημα εδραιωμένων πεποιθήσεων ή τουλάχιστον το θέτει σε σοβαρή αμφισβήτηση.

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των κειμένων, η εξήγηση για την εγκληματικότητα των κομμουνιστικών καθεστώτων συνίσταται στην εξουσιαστική ακράτεια που τα διακρίνει, η οποία με τη σειρά της είναι απόρροια της κάθετης δομής της εξουσίας σε συνδυασμό με τον ακραίο βολονταρισμό της κομμουνιστικής πολιτικής, η οποία συνδέεται με τη στρατηγική της ρήξης με το παρελθόν με την οποία είναι συνυφασμένη.

Ο βολονταρισμός – απαραίτητος για την απόλυτη ρήξη με το παρελθόν – και η απόλυτη αφοσίωση και πειθαρχία στο Κόμμα είναι οι κύριες αιτίες της εγκληματικότητας του κομμουνισμού, εφόσον από την αφετηριακή του αυτοθέσπιση το κομμουνιστικό καθεστώς αποστρέφεται οποιαδήποτε εμπόδια ή όρια – ηθικά, πολιτικά ή πολιτιστικά – στην εφαρμογή του προγράμματός του.

Γι’ αυτό και η έννοια της δικτατορίας του προλεταριάτου, την οποία πρωτοδιατύπωσε ο Μάρξ και επεξεργάστηκε θεωρητικά ο Λένιν, εκφράζει απόλυτα το πνεύμα και τις ανάγκες του κομμουνιστικού κινήματος, που συνοψίζεται ακριβώς σ’ αυτόν τον συνδυασμό βολονταρισμού και συγκεντρωτισμού.

Αυτός ο συσχετισμός μεταξύ κομμουνισμού και εγκλήματος σκανδαλίζει τα μέλη της ιδεολογικής κοινότητας της Αριστεράς.

Oι ιεροφάντες της εξανίστανται επειδή ουδέποτε είχε αποτολμηθεί στο παρελθόν η κατάργηση αυτού του ταμπού, όπως γράφει ο ιστορικός Marc Lazar, ενώ τώρα μπορούμε να μιλάμε, πλέον, ανοιχτά για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Η πρόκληση της Μαύρης Βίβλου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν σκεφθεί κανείς ότι το βιβλίο αναφέρεται και σε ένα άλλο θέμα, στο οποίο πολλοί από τους ιδεολογικούς εκφραστές της Αριστεράς δείχνουν μεγάλη ευθιξία, και αυτό είναι η δυνατότητα σύγχρονης μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού, τουλάχιστον όσον αφορά τα εγκλήματα με τα οποία βαρύνονται και οι δύο.

Αν η εγκληματικότητα που αποδίδεται στον κομμουνισμό σχετίζεται με τον ολοκληρωτικό του χαρακτήρα, τότε γιατί να μην είναι συγκρίσιμος με άλλα ολοκληρωτικά κινήματα και καθεστώτα, όπως ο φασισμός και ο ναζισμός;

Το ερώτημα παραμερίζεται ως ιερόσυλο από τους ιδεολόγους της “προοδευτικής” ορθοφροσύνης. Από τη μεριά του,ο Γάλλος καθηγητης Στεφαν Κουρτουά που ήταν και ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, θεωρεί θεμιτή τη σύγκριση, ακολουθώντας τη συλλογιστική δύο κορυφαίων Ευρωπαίων ιστορικών, του François Furet και του Ernst Nolte, καθώς και του Elic Hatévy, που είχε πρώτος εκφράσει την ιδέα της συμμετρίας ανάμεσα στους δύο ολοκληρωτισμούς…».

Με τις διατυπώσεις αυτές ετσι, η Μαύρη Βίβλος στην ουσία αποφαίνεται ότι ένα καθεστώς, ολοκληρωτικό από τη φύση του, δεν κρίνεται από τις προθέσεις του αλλά από τα έργα και τις πράξεις του.

Με πιο απλά λόγια, δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» ολοκληρωτισμοι.

Κατα τα αλλά ας μην μας διαφεύγει ότι στη χιτλερική Γερμανία το καθεστώς ήταν ο εθνικός σοσιαλισμός, ενω ο Μουσολινι είχε θητεύσει στον ιταλικό σοσιαλιστικό χώρο, πριν αναπτύξει τις περί φασισμού θεωρίες του.

 

Πηγή

 

Διαβάστε το εξαιρετικό βιβλίο, εδώ

 

 

 

Προβολές : 371


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα