Ο φόβος του ιού και του Υιού …

Ο φόβος του ιού και του Υιού …

10 Ιουνίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:197
Μοίρασέ το
Δυστυχώς για να αλλάξει η παρούσα κατάσταση, δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα άλλο παρά, αν ένας μεγαλύτερος φόβος, ένα σοκ, ένας «σεισμός» ένας «πόλεμος». 
Ένας Mega φόβος….. θα σκεπάσει και  θα κάνει αυτόν που βιώνουμε παρελθόν, δεν γίνεται διαφορετικά …

Χάνοντας από μέσα μας τον Θεό, χάσαμε και την πραγματική ουσία της ζωής.
Δεκαετίες νεοταξήτικου “σανού”, μας στέρησαν τον ομφάλιο λώρο που μας έδενε με τον αληθινό Θεό.
Καιρός να πληρώσουμε για τις επιλογές μας, καιρός να ξαναβρούμε τη ζωή που πρέπει να έχουμε…καιρός να ξαναβρούμε την χαμένη μας ψυχή…
Καλλιόπη Σουφλή

Φόβος το υπέρ όπλο ..Το «όπλο» της λεγόμενης «νέας τάξης πραγμάτων» είναι ένα και λέγεται «ΦΟΒΟΣ». Ξαφνικά αυτούς που θεωρούσαμε «μάγκες» έγιναν κότες, στον φόβο του πρόστιμου και του υποτιθέμενου αφανισμού.. σαν να βρήκαν το κουμπί τους. Ο  έλεγχος της ανθρώπινης ύπαρξης σε βάθος, δηλαδή της ανθρώπινης  ψυχής, επιτυγχάνεται αν της «φυτέψεις»  σε αυτήν τον  φόβο.

Τότε ποδηγετείς, οδηγείς τον άνθρωπο όπου θέλεις… ακόμα και αυτούς που κάποτε θεωρούσαμε «μάγκες»  απείθαρχους, εξαφανίστηκαν οι «μπαχαλάκηδες»  οι «λάθρο» κ.α «διαδηλωτές», όλοι αυτοί που πήγαν ; 

Πως όμως  «φυτεύεις» τον φόβο; 

Πρώτα απομακρύνω τον άνθρωπο από τον  Θεό, στρέφοντας τον σε «είδωλα», μέριμνες, τρυφές και απολαύσεις.

Όπως το «ερίφιο» που τρώει αμέριμνο «σανό», πριν το σφάξιμο..

Ο άνθρωπος μακριά απ’τον Θεό, γεμίζει το «κενό» του με ματαιοδοξία, κενοδοξία,  μασουλώντας  «σανό»….. πιστεύοντας πλέον  ότι αυτά είναι απαραίτητα …

Όταν μας απειλούν ότι θα μας πάρουν το «σανό».

Όταν ξεκινήσουν οι «απειλές» ότι θα μου στερήσουν  αυτήν την «τροφή» το «σανό», όταν αρχίσουν να αυξομειώνουν το «σανό»… τότε με κυριεύει ο «φόβος», ότι θα  τελειώσει  το «σανό» τότε έχουν τον έλεγχο μου …

Φόβος Θεού αρχή σοφίας.. μπροστά στο αδιέξοδο. Υπάρχει και ένας άλλος «φόβος», δημιουργικός, εκπαιδευτικός, λυτρωτικός και απαραίτητος για την πνευματική πρόοδο μου.

Ένας φόβος που θα αποκτήσω όταν «μπουχτίσω» από τους άλλους φόβους, όταν καταλάβω ότι είναι «σκιάχτρα» και ανεμόμυλοι οι άλλοι φόβοι και μου κλέβουν την ψυχή.

Ένας φόβος που θα αντικαταστήσει  όλους τους  επερχόμενους «φόβους» και θα μου δώσει πίσω την ψυχή μου.

Ο φόβος Θεού είναι ο «φόβος» που φυλάει τα έρμα.. και έρχεται μόνο μετά το πλήρες αδιέξοδο, ο φόβος του ιού.  

Είναι ο φόβος του θανάτου, ποιου θανάτου; Λες και είμαι «αθάνατος»..

Αθάνατος είμαι, αλλά όχι στην παρούσα φθαρτή χοντροκομμένη κατάσταση, αλλά την μέλλουσα  την αιώνια ..

Αντί να έχω ένα άλλο φόβο του θανάτου της ψυχής, με έχει πιάσει πανικός για τον θάνατο του σώματος και έτσι πέθανε η  ψυχή  μου. «Η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον».

Τελικά είμαι πεθαμένος, απλά δεν το ξέρω, όταν κυριαρχήσει ο «φόβος» μέσα μου, δεν έχει καμία θέση  και καμία παρουσία ο Θεός, η τέλεια αγάπη, σε περιβάλλον που εγώ επέλεξα και  κυριαρχεί ο  φόβος.. κοντά σε ανθρώπους, καταστάσεις, ταραχώδης, εκφοβισμού, απειλών, εκεί κάποιος άλλος είναι..

Από τον φόβο μόνο με μεγαλύτερο φόβο θα βγω…

Δυστυχώς για να αλλάξει η παρούσα κατάσταση, δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα άλλο παρά, αν ένας μεγαλύτερος φόβος, ένα σοκ, ένας «σεισμός» ένας «πόλεμος». Ένας Mega φόβος….. θα σκεπάσει και  θα κάνει αυτόν που βιώνουμε παρελθόν, δεν γίνεται διαφορετικά ..

Θα είναι σεισμός, θα είναι πόλεμος;

Ο Θεός ξέρει  πόσους φόβους χρειάζεται να περάσω για με καταλάβει, ο φόβος του «Υιού»  του Θεού …

Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας. 

 

Γ.Μ

 

Πηγή

Προβολές : 197


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα