Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “Το μυστικό για την μετά την πανδημία επιτυχία των πόλεων είναι η ένταξη των ΛΟΑΤ”

11 Ιουνίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:352
Μοίρασέ το

Άρθρο, που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια “μη κερδοσκοπική οργάνωση” (γνωστή για τις προσπάθειες προώθησης της παγκοσμιοποίησης) που εδρεύει στο Νταβός της Ελβετίας, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, υποστήριξε ότι η καλύτερη ένταξη («inclusion») των τρανσέξουαλ και των ομοφυλοφίλων «είναι το μυστικό για την μετα-πανδημική επιτυχία των πόλεων».

LifeSiteNews / ΚΟ

Μέχρι και η «πανδημία του κορωνοϊού» χρησιμοποιείται για την προώθηση της ιδεολογίας του φύλου και της ομοφυλοφιλίας.

 Άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια “μη κερδοσκοπική οργάνωση” (γνωστή για τις προσπάθειες προώθησης της παγκοσμιοποίησης) που εδρεύει στο Νταβός της Ελβετίας, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, υποστήριξε ότι η καλύτερη ένταξη («inclusion») των τρανσέξουαλ και των ομοφυλοφίλων «είναι το μυστικό για την μετα-πανδημική επιτυχία των πόλεων».

“Υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι οι πόλεις χωρίς αποκλεισμούς ΛΟΑΤ + έχουν ισχυρότερα «οικοσυστήματα καινοτομίας», υψηλότερα επίπεδα επιχειρηματικότητας και είναι σε θέση να προσελκύσουν ταλέντα και να προσφέρουν υψηλή ποιότητα ζωής – καθιστώντας τις σε καλή θέση για οικονομική ανάκαμψη», αξιώνει το άρθρο. “Μια νέα ανάλυση της οικονομικής ανθεκτικότητας προσφέρει μια πιθανή ένδειξη για την οποία οι οικονομίες ενδέχεται να είναι σε θέση να ανακάμψουν γρηγορότερα: η ένταξη των LGBT + σχετίζεται με την ανθεκτικότητα της οικονομίας μιας χώρας”.

«Η ανάλυση του Open For Business, ενός συνασπισμού εταιρειών που προωθούν την ισότητα των LGBT +, δείχνει μια ισχυρή θετική συσχέτιση (0,67) μεταξύ του πόσο ανθεκτική είναι μια οικονομία και του πόσο δεκτική είναι για τους LGBT + ανθρώπους», έγραψε ο Jon Miller, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο ιδρυτής του Open For Business.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην ανάλυση δείχνει μια διαφορετική εικόνα.

Οι πόλεις που αναφέρονται ως ούτε «χωρίς αποκλεισμούς» ούτε ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων, βρίσκονται στο Ιράν, το Μαρόκο, το Κατάρ, την Ινδονησία και τη Λευκορωσία. Κανένα από αυτά τα κράτη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο οικονομικά, όσο και πολιτικά σταθερό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μεγάλα μέρη της Ευρώπης, όπου οι πόλεις έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες.

Στην πραγματικότητα, η ανάλυση δεν έδειξε αιτιώδη σχέση μεταξύ της «ένταξης LGBT +» και της «οικονομικής ανθεκτικότητας». Οι χώρες με την καλύτερη «οικονομική ανθεκτικότητα» είναι αυτές με ισχυρό καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα και κράτος δικαίου. Αυτοί οι παράγοντες είναι πιο πιθανό να προωθήσουν την «οικονομική ανθεκτικότητα» παρά η «ένταξη ΛΟΑΤ +», καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση με την οικονομία.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι παγκοσμιοποιητές σε όλο τον κόσμο αποδέχονται την υπόθεση μιας «σύνδεσης μεταξύ ανθεκτικότητας και ένταξης».

«Η Παγκόσμια Τράπεζα περιγράφει τις ”κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς” ως βασική διάσταση βιώσιμων, ανθεκτικών πόλεων», έγραψε ο Μίλερ. «Ο ΟΟΣΑ [Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης] χαρακτηρίζει την “κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς” ως κινητήρια δύναμη ανθεκτικότητας σε μια πόλη. 

Το ΔΝΤ [Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] υποστηρίζει ότι μια οικονομία είναι «πιο εύθραυστη και λιγότερο ανθεκτική όταν δεν είναι περιεκτική». Μια έκθεση του Habitat του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι απαιτείται “ένταξη” για μια «επιτυχημένη ατζέντα αστικής ανθεκτικότητας». “

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διαθέτει ένα ολόκληρο τμήμα της ιστοσελίδας του αφιερωμένο στον «Μήνα Υπερηφάνειας 2020» τον Ιούνιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της MasterCard και της Microsoft, ξεκίνησαν μια «Σύμπραξη για την Ισότητα LGBTI» στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με στόχο να στρατολογήσουν τουλάχιστον 100 ακόμη εταιρείες έως το 2020. Τη στιγμή αυτή, 17 εταιρείες καταγράφηκαν, μεταξύ των οποίων The Coca-Cola Company, PepsiCo και Procter & Gamble.

ΚΟ / από εδώ

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα