« Τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν. »

« Τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν. »

21 Μαΐου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:288
Μοίρασέ το

 

 
Ὅλοι οἱ ἀρχαῖοι συγγραφεῖς εἶναι σύμφωνοι σ᾿ἕνα πρᾶγμα : τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν.
 

Κι᾿ἔλεγαν οἱ Σπαρτιᾶτες :Μά τί καθεστώς εἶναι αὐτό,τήν στιγμή κατά τήν ὁποία ὅποιος ὑπερέχει ἀπό τούς ἄλλους εἶναι ἀναγκασμένος νά φύγῃ ! Μιχαλόπουλος Δημήτριος καθηγητής Ἱστορίας

Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στὴν Ἀθήνα τὸ 1952. Μὲ διαδοχικὲς ὑποτροφίες σπούδασε στὴν Ἰταλικὴ Σχολὴ Ἀθηνῶν (1964-1970), στὴν Φιλοσοφικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν (1970-1974) καὶ στὴν Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στὸ Παρίσι, ὅπου καὶ ἀναγορεύτηκε, τὸ 1978, διδάκτωρ στὴν Ἱστορία.
Κατὰ τὴν διάρκεια τῆς θητείας του ταξινόμησε τὰ Ἱστορικὰ Ἀρχεῖα τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ (1979-1980).

Μέλος τοῦ ἰδιαίτερου γραφείου τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλῆ, κατὰ τὰ ἔτη 1980-1981, δίδαξε στὴν συνέχεια, ὡς λέκτωρ καὶ μετὰ ὡς ἐπίκουρος καθηγητής, Διπλωματικὴ Ἱστορία στὴ Νομικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1982-1994). Ὑπῆρξε διευθυντὴς τοῦ Μουσείου Βούρου-Εὐταξία τῆς Πόλεως τῶν Ἀθηνῶν ἀπὸ τὸ 1990 ἔως τὸ 2000 καὶ τοῦ Ἰδρύματος Ἱστορίας τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου καὶ τῆς ἀντίστοιχης ἐθνικῆς περιόδου κατὰ τὴν περίοδο 2004-2011. Σήμερα παραμένει διοικητικὸς σύμβουλος αὐτοῦ τοῦ τελευταίου.

Κατὰ τὰ τελευταῖα χρόνια ἀσχολεῖται συστηματικῶς μὲ τὸ ζήτημα τοῦ Ἐθνικοῦ Διχασμοῦ.(ἐδῶ)

Καί βεβαίως τό ἴδιο συνεχίζεται ἀκόμη σήμερα.Ὅποιος ἀξίζει πραγματικῶς τόν «τρώει τό μαῦρο τό σκοτάδι» καί βασιλεύει ἡ μετριότης,κυρίως ὅμως ὅλο τό ἀνθελληνικό κατεστημένο,μ᾿ὅ,τι σημαίνει αὐτό γιά τήν Πατρίδα μας…

Ο εντιμότατος κύριος Αντώνιος Λιάκος, Πρόεδρας του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Το 1988, προκηρύχθηκε μια θέση αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την «Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος».Υποψήφιοι για τη  θέση αυτή ήταν δυο επίκουροι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι Δημήτρης Μιχαλόπουλος, και ο Αντώνης Λιάκος.
=== Εκ των υστέρων και εκ των αποτελεσμέτων κρίνουμε, ότι ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η θέση προκηρύχθηκε στα μέτρα του ενός, δηλαδή του Αντώνη Λιάκου, ο οποίος και κατέλαβε τη θέση.

…ο μεν Δημήτρης Μιχαλόπουλος περιφέρεται φανερά στον πολιτικό χώρο της παραδοσιακής και άκρας δεξιάς, ο δε Αντώνης Λιάκος είναι ένας παραδοσιακός πολιτικάντης γυρολόγος, που έχει κινηθεί καιροσκοπικά, άλλοτε στο ΚΚΕ, άλλοτε στους ΠΑΣΟΚοΣημίτες (ΟΠΕΚ) με επιδεικτικές σιωνιστικές συναναστροφές και τελευταία, είναι ενταγμένος στους έτοιμους να κυβερνήσουν αχταρμάδες του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο, που τα ΜΜΕ τον κατέγραφαν ως αναλαμβάνοντα το ….υπουργείο παραπαιδείας!!!! στη κυβέρνηση Τσίπρα!!!!

Μυρσίνη Ζορμπᾶ,σύζυγος Λιάκου,πρώην ὑπουργός πολιτισμοῦ τσυριζα 

=== Επίσης ο Αντώνης Λιάκος, ήταν ανάμεσα στα παπαγαλάκια των Αμερικάνων, που είχαν υπογράψει και προπαγάνδιζαν υπέρ του τρισάθλιου «Σχεδίου Ανάν.» Επίσης, λόγω των θέσεών του υπέρ των παραπολιτικών σχολικών βιβλίων, κυρίως αυτών με τις αντεπιστημονικές αλλοιώσης της ιστορίας, του έχουν προσάψει το διακοσμητικό «ο σερνικός Ρεπούση.»

Το ότι η θέση ήταν προδιαγεγραμμένη υπέρ του μαρξιστή του γλυκού νερού Αντώνη Λιάκου, το συμπεραίνουμε, από το ότι, η Εισηγητική Έκθεση για τον προκρινόμενο προς κατάληψη της θέσης, ενώ έπρεπε να συνταχθεί από τριμελή επιτροπή (όπως προβλέπει ο νόμος), συντάχθηκε από δύο μέλη, κατά παράβαση του νόμου, κάτι το σύνηθες σε ένα διεφθαρμένο καθηγητικό κατεστημένο, παντός χρώματος. Επίσης το συμπεραίνουμε, από τις αθλιότητες που ακολούθησαν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση επιλογής του Αντωνίου Λιάκου.
=== Με τη προσφυγή του Δημήτριου Μιχαλόπουλου στη διοικητική δικαιοσύνη (Συμβούλιο της Επικρατείας), αρχίζει ένα (σύνηθες κατά την άποψή μου) γενικό μπάχαλο, με πρωταγωνιστές, τις άθλιες διοικήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν ὑπόθεσιν καί τήν ἐξέλιξίν της,στό : Υπόθεση Δ. Μιχαλόπουλου VS Α. Λιάκου: Είπαμε για «παραδημοκρατικές διαδικασίες» ρε κοπρίτες, αλλά όχι κι΄ έτσι!!!…

Η υποστήριξη που έχει ο Λιάκος οφείλεται στον δικηγόρο του, τον γνωστό Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος αποτελεί κρίκο της προστατευτικής αλυσίδας που συνδέει τον Λιάκο με το παρακράτος του Συριζο-πασόκ και, ακόμα πιο πέρα, με τον Σόρος. Ο Αλιβιζάτος, φίλος και παλιότερα συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, έχει την αντίληψη ότι Νόμος είναι ό,τι συμφέρει αυτόν τον ίδιο και τους φίλους του.( περισσότερα ΕΔΩ)

Ποιος Αλιβιζάτος; Μα, ρε παιδιά, εκείνη η «καθηγητάρα» που δεν έχει βγάλει άχνα για την κατάλυση του Συντάγματος από τα Μνημόνια και τη μνημονιακή πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.

Την πολιτική πουν έχει διαλύσει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κοινωνικό κράτος.

 

Εκείνη η «καθηγητάρα» που ήταν «εμπνευστής» των ρυθμίσεων Ραγκούση για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

 

Και το κυριότερο, εκείνη η «καθηγητάρα» που μόνο όταν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία θυμάται το Σύνταγμα. Ενώ επί Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου μόνο να βάζει πλάτη ξέρει…

 

Και τι νομίζετε ότι εκπροσωπείτε; Τα αστόπαιδα που δεν τολμούν να ρισκάρουν τίποτα… Τα αστόπαιδα που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς…

 

Αναλογιστείτε επιπλέον αν μπορείτε να χρησιμοποιείτε την παρεούλα σας είτε για να πολλαπλασιάζει τα μέλη ΔΕΠ στη Νομική Σχολή ή για να «σπέρνει» Δημάρχους –πρώην συνηγόρους του έρημου πολίτη- και άλλους κρατικούς «αξιωματούχους». (Ο «ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ» καθηγητής κ. Ν. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ)

Παυλόπουλος – Αλιβιζάτος: Η άγνωστη ιστορία που ενώνει τους δύο υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας

Εκτός από τις σπουδές στη Νομική Σχολή, τους δύο άντρες συνέδεσε και το δικηγορικό γραφείο που μοιράστηκαν επί της οδού Βαλαωρίτου στην Αθήνα.Ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε δικηγορία στο γραφείο που ανέλαβε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος το 1985 όταν διαδέχτηκε τον Αλέκο Καλοβιδούρη.

Αλιβιζάτος: Είμαι κατηγορηματικός, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει παραγραφεί

Τον Νοέμβριο του 2019 ορίστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Ο Αλιβιζάτος απειλεί με παραίτηση, μετά το Κουκάκι -Eπιστολή στον Χρυσοχοΐδη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Κωνσταντίνου Αλιβιζάτου, Καθηγητή Χειρουργικής και Βουλευτή, και της Μαρίας (Λιλής) Θεοτοκά. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Χίο. Είναι εγγονός του πανεπιστημιακού και πολιτικού Νικολάου Αλιβιζάτου ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι ανηψιός του Γιώργου Θεοτοκά.( ΕΔΩ)

Γεώργιος Θεοτοκᾶς :  Οι γονείς του, Ανδρονίκη και Μιχάλης κατάγονταν από τη Χίο. Οι παλαιότερες αναφορές στην οικογένεια Θεοτοκά εντοπίζονται στον 17ο αι. σε κώδικες αγοραπωλησίας σπιτιών. Ο παππούς του Γεώργιος ήταν δημογέροντας και είχε έναν αδελφό,τον Κωνσταντίνο που έγινε ιερέας και ονομάστηκε Γερμανός, φτάνοντας να γίνει Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου.[ Ο πατέρας του λογοτέχνη, ήταν ο Μιχαήλ Θεοτοκάς (1872-1924),με καταγωγή απο το Πυργί Χίου, ο οποίος μετά από σπουδές νομικής στην Αθήνα εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί παντρεύτηκε την Ανδρονίκη Νομικού, κόρη εμπόρου από τα Νένητα της Χίου, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία -Ελένη

Ο Γιώργος Θεοτοκάς, που από μικρός λόγω καταγωγής επισκεπτόταν το Πυργί, σχημάτισε την εντύπωση ότι στους κατοίκους του Πυργιού μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τρεις φυλετικούς τύπους.

 

Υπάρχει πρώτα ο νεοελληνικός τύπος που είναι το καταστάλαγμα διάφορων φυλετικών στοιχείων που αποτελούν το νεότερο ελληνισμό. Χαρακτηριστικά του τύπου αυτού είναι το μέτριο ανάστημα, η μέτρια σωματική δύναμη και τα μελαχρινά ή καστανά μαλλιά. Υπάρχει ύστερα ένας άλλος τύπος καθαρά βόρειος με ψηλό ανάστημα, ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια, που θυμίζει βόρειους λαούς της Ευρώπης. Υπάρχει τέλος ένας καθαρά ανατολικός τύπος μάλλον κοντός, πολύ μελαχρινός, με χαρακτηριστικά που θυμίζουν τους λαούς της ασιατικής Εγγύς Ανατολής.

 

Ο θρύλος των βυζαντινών στρατιωτών θα μπορούσε ίσως να προσφέρει μία εξήγηση σ’ αυτές τις φυλετικές διαφορές. Δεν αποκλείεται οι απόστρατοι πολεμιστές να αποτελούνταν από μισθοφόρους του Βορρά και Ανατολίτες, οι οποίοι ενώθηκαν με τους ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής, για να αποτελέσουν τελικά ένα σύνολο πολύ ιδιόρρυθμο, που δεν κατόρθωσε όμως να συγχωνέψει εντελώς τα συστατικά του στοιχεία.(ἀπό ἐδῶ,μέ πολλά στοιχεῖα γιά τήν κωμόπολιν αὐτή τῆς Χίου)

Δέν θέλω νά σᾶς ἐπιρρεάσω,τά συμπεράσματα τά βγάζετε μόνοι σας,ἀφοῦ εἶναι πολύ εὔκολο ὅταν πρὄκειται γιά Χῖον…

Τέλος,νά προσθέσουμε ἔνα πολύ σημαντικό ἀκόμη πού κρατήσαμε ἀπό τό βίντεο τῆς ἐκπομπῆς τοῦ κ. Χατζάρα μέ τόν καθηγητή κ. Μιχαλόπουλον.

«Ἡ Ἑλλάδα ἦταν καί εἶναι κρυπτο-ἰουδαϊκό κράτος,πολλά χρόνια,γιά νά μήν πῶ αἰῶνες…»

Μᾶς πρόλαβε ὁ Διηνέκης πού τό ἔκανε θέμα :

Ένα κρυπτο – ιουδαϊκό (παρα-)κράτος είναι η Ελληνική Δημοκρατία, η οποία οδεύει ΕΚ ΝΕΟΥ όμως, προς μιαν ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ τουρκο – ισραηλινή κατοχή…

Διαβάζουμε κι᾿ ἐνθυμούμεθα ἐκ νέου :

Ν. Αλεβι (ζάτος): H διοίκηση του Ελληνικού Κράτους δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας

Επιστολή του καθηγητή Δημήτρη Μιχαλόπουλου προς την εφημερίδα “το ΠΑΡΟΝ”. 12 Ιανουαρίου 2010 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την –ευγενέστατη- επιστολή σας προς τον Νίκο Αλεβιζάτο, που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2010 στο Παρόν, και, για να πω την αλήθεια, δεν μπόρεσα παρά να αναφωνήσω: 

«Καλά, τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται;» Και το είπα αυθορμήτως αυτό, κ. Κουρή, γιατί ο Ν. Αλεβιζάτος ήταν ο δικηγόρος του Αντώνη Λιάκου στην υπόθεση τής από τον δεύτερο παράνομης κατάληψης θέσης καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Και με την ιδιότητά του αυτήν, του δικηγόρου δηλαδή, είχε διατυπώσει εγγράφως, επισήμως την άποψη ότι η διοίκηση του Ελληνικού Κράτους δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. 

Και τα έλεγε αυτά, κ. Κουρή, ενώ προηγουμένως, σε άρθρο του στο Βήμα (φύλλο 13ης Σεπτεμβρίου 1998) εξηγούσε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να εφαρμόζονται, διότι αυτό το δικαστήριο αποτελεί το σοβαρότερο θεσμοθετημένο αντίβαρο στην ισχύ των κυβερνώντων… και άλλα τέτοια διάφορα πολλά, προφανώς προορισμένα για ευρεία, λαϊκή κατανάλωση…

…στις 27 Μαρτίου 1995 συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία άρθρο του Έρικ Χομπσμπάουμ (μεταφρασμένο από τον Τάκη Μίχα), στο οποίο εξηγούσε ο εν λόγω Χομπσμπάουμ ότι είναι «μύθος η συνέχεια 3.000 χρόνων του ελληνικού ‘έθνους’» και ότι «εθνικισμός και χουλιγκανισμός είναι πολλές φορές αλληλένδετοι». Εξυπακούεται ότι ο Λιάκος έσπευσε να υποστηρίξει, στο ίδιο φύλλο της Ελευθεροτυπίας, τις ‘απόψεις’ αυτού του –τουλάχιστον περίεργου- Χομπσμπάουμ.
Και προηγουμένως είχε λειάνει ιδεολογικώς το έδαφος στο Βήμα με άρθρα του, όπως «Έθνος και κράτος: απεμπλοκή η μόνη λύση» και «Η προσκόλληση στον Μεγαλέξανδρο» (φύλλα 23ης Ιανουαρίου και 28ης Αυγούστου 1994)…

...η αποδόμηση του Ελληνικού Κράτους άρχισε στις 18 Οκτωβρίου 1981, όταν δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές.


Ἡ Πελασγική

 

 

Πηγή

Προβολές : 288


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα