Όλο το παρασκήνιο πίσω από το φονικό στις Σπέτσες. (Είναι Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ”

Όλο το παρασκήνιο πίσω από το φονικό στις Σπέτσες. (Είναι Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ”

25 Νοεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,929
Μοίρασέ το
Όλο το παρασκήνιο πίσω από το φονικό στις Σπέτσες. (Είναι Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ”

Ο πατέρας του δράστη, καθηγητής Γιώργος Μπάφας, ήταν δακτυλοδεικτούμενος στο νησί. 

Για κάποιον λόγο είχε το ελεύθερο να κινείται με απόλυτη άνεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού και να συμμετέχει σε όλες τις παρέες των ισχυρών πολιτικών και μη πολιτικών που συνήθιζαν να καταφεύγουν στις Σπέτσες για να περάσουν καλά.

 

 
 
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ…
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ.
 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
 
ΚΙ ΑΥΤΟΙ… ΚΟΥΜ ΜΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ… 
 
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ” ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;;;
 
ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ… δυστυχώς σε πολύ μεγάλη κλίμακα…
 
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Ο κουμμουνιστής πατήρ, μήπως ήταν μπλεγμένος σε τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο χρηματοδοτήσεων;;;
Ρωτάω για να μαθαίνω, βρε παιδιά…
 
Όλο το παρασκήνιο πίσω από το φονικό στις Σπέτσες. (Είναι Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ”
 

Όλα ξεκινούν από ένα μπαρ, το «Stavento», στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών. Αυτό το μαγαζί το είχε ενοικιάσει ο 22χρονος δράστης του φονικού που αναστάτωσε το νησί από τον ιδιοκτήτη του, τον Μανώλη Σύρμα, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου «Το Μουράγιο». Η σχέση της οικογένειας του καθηγητή του ΕΜΠ, Γιώργου Μπάφα, και του γιου του με τις Σπέτσες είναι παλιά. Ξεκινά από την απόκτηση μιας ιδιοκτησίας στην παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

 

Το κτήμα ήταν να αγοραστεί αρχικά από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, αλλά τελικά αγοράστηκε από τον καθηγητή Γιώργο Μπάφα και η έκτασή του ήταν περίπου 27 στρέμματα, ενώ συνόρευε με μια άλλη ιδιοκτησία κατά πολύ μεγαλύτερη η οποία ανήκε στην ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη και για την ακρίβεια σε έναν κοντινότατο συγγενή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα χρόνια πέρασαν και, σύμφωνα με πληροφορίες από γνωστούς παράγοντες του νησιού, ο Γιώργος Μπάφας, καθηγητής του Μετσοβείου που είχε σπουδάσει στο Ανατολικό Βερολίνο, κατάφερε να επεκτείνει την ιδιοκτησία του σε βάρος του όμορου κτήματος της οικογένειας Μητσοτάκη, το οποίο εν τω μεταξύ είχε περιέλθει ως κληροδότημα στον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής.

Επίσης ο καθηγητής φέρεται, σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ της εποχής.

Υπήρξαν και πηγαινέλα με ελικόπτερα. 

Σιγά σιγά οικοδομήθηκε και η έπαυλη στους Αγίους Αναργύρους.

Ο νεαρός Μπάφας, όπως αναφέρθηκε, είχε ενοικιάσει το «Stavento» στο παλαιό λιμάνι.

Οι τοπικές Αρχές και η Αστυνομία γνώριζαν πολύ καλά για περίεργα σούρτα φέρτα σε αυτό το μαγαζί, καθώς και για παράνομες δραστηριότητες.

Όταν λόγω της καραντίνας έκλεισε το μαγαζί, κάποιες από αυτές τις «δραστηριότητες» μεταφέρθηκαν στην έπαυλη στους Αγίους Αναργύρους. Άλλωστε και το φονικό συνέβη σε κοντινή απόσταση από την έπαυλη αυτή.

Όπως πληροφορείται το zougla.gr, η Αστυνομία γνώριζε τα πάντα, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά.

Μετά το φονικό, δύο από τους αυτόπτες μάρτυρες φοβήθηκαν και έσπασαν.

Μετέβησαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν το τι είδαν.

Ο ένας είναι νεαρός, ο Κ.Σ., και η άλλη μάρτυρας είναι μια κοπέλα, η Β.Χ., η οποία εργαζόταν στο παρελθόν στο «Stavento».

Οι καταθέσεις αυτές οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με παράγοντες του νησιού που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, το κίνητρο που οδήγησε στο φονικό έχει να κάνει βεβαίως με αυτές τις παράνομες δραστηριότητες στο «Stavento» και στους Αγίους Αναργύρους.

Πολλοί μιλούν για διακίνηση ουσιών, αλλά προς το παρόν η Αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει το σύνολο των πληροφοριών που διαθέτει.

Ο πατέρας του δράστη, καθηγητής Γιώργος Μπάφας, ήταν δακτυλοδεικτούμενος στο νησί. 

Για κάποιον λόγο είχε το ελεύθερο να κινείται με απόλυτη άνεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού και να συμμετέχει σε όλες τις παρέες των ισχυρών πολιτικών και μη πολιτικών που συνήθιζαν να καταφεύγουν στις Σπέτσες για να περάσουν καλά.

Από την Ανατολική Γερμανία και μέσω ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Μπάφας κατάφερε να αποκτήσει τους περίφημους δύο πίνακες τους οποίους δώρισε στη συνέχεια στο ΚΚΕ.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το 902.gr (Aριστερά ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας)
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το 902.gr (Aριστερά ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας)

Πριν από όλα αυτά, το 2015, οι πληροφορίες τoν φέρουν να εμπλέκεται σε σκάνδαλο στην πόλη της Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του όμως από απολογούμενος γίνεται μάρτυρας κατηγορίας και αποκαλύπτει στην κυπριακή εισαγγελία τις παράνομες δραστηριότητες των εργολάβων που είχαν αναλάβει την κατασκευή του βιολογικού σταθμού της Πάφου.

Η εισαγγελία Κύπρου δεν διώκει τελικά τον Γιώργο Μπάφα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το 902.gr (Δεξιά ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας)
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το 902.gr (Δεξιά ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας)

Αντιθέτως οι νομικές υπηρεσίες του Γενικού Εισαγγελέα τον απαλλάσσουν για τις έγκυρες και αποκαλυπτικές πληροφορίες που τους παρείχε από τη στιγμή που αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Τελικά αυτός ο κύκλος που άρχισε πριν από τουλάχιστον δύο δεκαετίες στο νησί των Σπετσών, έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με το άγριο φονικό στην παραθαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Η προφανής συμπάθεια του Γιώργου Μπάφα για το ΚΚΕ μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος μας έκανε γνωστό πως ο καθηγητής του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, Γιώργος Μπάφας, του οποίου ο γιος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 26χρονου στις Σπέτσες, δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ μέλος, στέλεχος ή πολιτευτής του.

Ωστόσο δύο δημοσιεύματα στην εφημερίδα Ριζοσπάστης έρχονται να καταδείξουν την πολιτική προτίμηση του Γιώργου Μπάφα προς το ΚΚΕ, καθώς και την τόσο έμμεση όσο και άμεση, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, αποδοχή αυτής της πολιτικής σχέσης εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το πρώτο δημοσίευμα αφορά το σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Μπάφα για το ΚΚΕ και τις υποψηφιότητες του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009.

Ο καθηγητής του Μετσοβείου, με πάθος και χωρίς φόβο, εξηγεί γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική προοδευτική και δημοκρατική και βεβαίως σοσιαλιστική προοπτική.

Το δεύτερο δημοσίευμα-σχόλιο αφορά τη γνωστή δωρεά, εκ μέρους του Γιώργου Μπάφα, του πίνακα με τον Λένιν, ο οποίος εξηγεί στους ξένους ανταποκριτές στην επαναστατημένη Μόσχα τα θετικά του ηλεκτρισμού και άρα τα θετικά του αγώνα εξηλεκτρισμού της Ρωσίας-Σοβιετικής Ένωσης από το επαναστατικό καθεστώς.

Μία ανάγνωση των δύο αυτών δημοσιευμάτων στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, που είναι το επίσημο όργανο του κόμματος, θα πείσει τον καθένα πως ο καθηγητής Γιώργος Μπάφας είχε τουλάχιστον την περίοδο στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα εναποθέσει τις πολιτικές του ελπίδες στο ΚΚΕ.

Επίσης η φιλοξενία των θέσεών του και σχολίων του από τον Ριζοσπάστη καταδεικνύει σε έναν βαθμό τη φιλική διάθεση του οργάνου του κόμματος απέναντι στον καθηγητή του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, δεδομένου μάλιστα ότι το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ημερομηνία 6 Οκτωβρίου του 2020, δηλαδή πριν από έναν μήνα και κάτι ημέρες.

Δείτε το βίντεο εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 

τι να πω όλο το αφαν κατε..ρε φιλε στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας….Ο γιος φαίνεται ποσο πολυ εκτιμουσε τη ζωη του αλλου……να λιωσει τωρα στα σιδερα να δει πως ειναι να χανεις κατι που ποτε δεν το ενιωσε ο αριστερουλης του κωλου

Είναι ο ¨κύριος¨ που έλεγε κάποτε: ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ ρε; θα σε πετύχω & θα δεις. Πρασινοφρουρός της οικονομίας !!! Ελπίζω να ελέγξουν οι εισαγγελείς που βρήκε τόσο χρήμα ένας καθηγητής!!! Όπως επίσης & την αστυνομία του νησιού.

Ρε φίλε Θα τρελαθώ ο τύπος το τερμάτισε κομμουνιστής με έπαυλη σούρτα φέρτα με ελικόπτερο τι Περίμενε να βγει ο γιος του ένα κωλόπαιδο Που έμαθε να μη σέβεται τίποτα και κανέναν γιατί τι του έμαθε ο πατέρας του… Πούλα αριστεριλικι κάνε δουλίτσες σαν κλασικός καπιταλας εις υγείαν των κορόιδων και Δεν σε αγγίζει κανείς και άμα λάχει πουλάς και ένα πίνακα του Στάλιν πριν πας για Spa στις Σπέτσες δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση κλασικός Ελληνας αριστερός με δεξιά τσεπαρα..
Το καλύτερο είναι η φωτογραφία με τον κουτσούμπα και ότι δεν άντεχε άλλο να ζήσει τον φιλελεύθερο κόσμο που ζούμε και πήγε με το κομμουνιστικό κόσμο.. Χαχαχαχα θεουλης ο τύπος

Δεν υπάρχουν πλέον Αριστεροί, Δεξιοί, Σοσια-Ληστές κλπ. Υπάρχουν εκμεταλλευτές που κυβερνούν και μαζεύουν το χρήμα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε χρηματοκιβώτια, ληστεύοντας τους Έλληνες και ζώντας εις βάρος των κορόιδων που τους ψηφίζουν!!!!!!!

Βαθύ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, απόκτηση φιλέτου γης 27 στρέμματα και ανέγερση έπαυλης από μισθωτό καθηγητή, πολιτικές βλέψεις, “περίεργες δραστηριότητες”, διακίνηση ουσιών, σπουδές πίσω από το “σιδηρούν παραπέτασμα”, συμπάθεια προς δικτάτορες σφαγείς (αλλά προοδευτικούς) τύπου Στάλιν και Λένιν, “άνεση” και “αέρα” στις συναλλαγές με πολιτικούς (σσ. “προοδευτικούς” εννοείται), και συμπεριφορά γ@μώ και δέρνω….

Μόλις περιγράψατε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τον πρασινοφρουρό της δεκαετίας ’80 – ’90!

Αυτόν που ευθύνεται αποκλειστικά για την κατρακύλα της χώρας.

Τα στόματα κλειστά αν και ήξερε η αστυνομία. Αλλά αν πιάσουμε κανένα κουλουρά ή καμιά γιαγιά που πουλά καλτσάκια στην λαϊκή τους τραβολογάμε στο τμήμα!!!!! Η ουσία όμως είναι στις ουσίες και τα λεφτά πολλά Άρη!!!!!!!!!! Όσο για τα 300 τα κόβει η αστυνομία στους φουκαράδες που κινδυνεύουν από κατάθλιψη και οικονομική καταστροφή, ενώ οι Δικηγόροι μπορούν να κάνουν πάρτι και οι κολλητοί των πολιτικών να κυκλοφορούν ελεύθερα!!!!!!!!

 

Τώρα αυτοί οι τύποι αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης στο δρόμο προς τον σοσιαλισμό και την κατάκτηση της ελευθερίας.

 

Πηγή

Προβολές : 1,929


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα