Έρχεται μπαράζ πτωχεύσεων. Από 1η Ιουνίου ξεκινά ένας ακόμα εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες.

Έρχεται μπαράζ πτωχεύσεων. Από 1η Ιουνίου ξεκίνησε ένας ακόμα εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες.

2 Ιουνίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:336

 

Πρακτικά, τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους αποκτούν τη δυνατότητα πτώχευσης, με την απώλεια του συνόλου της περιουσίας τους, προκειμένου να κάνουν μια νέα αρχή.

Έρχεται μπαράζ πτωχεύσεων. Από 1η Ιουνίου ξεκινά ένας ακόμα εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες.

Θα αφήσω τις φωτογραφίες που επέλεξα γι αυτή την ανάρτηση, να μιλήσουν.

Ας είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας, που ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αλλά με τον ιδρώτα τον δικό μας ή των γονιών μας.

Κι αυτόν τον ιδρώτα, δεν θα τον παραδώσουμε στους τοκογλύφους τραπεζίτες που έχουν ανακεφαλαιωθεί πολλάκις με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Από την 1η Ιουνίου, τίθεται σε ισχύ το πλαίσιο για τον νέο Πτωχευτικό Νόμο, το οποίο αφορά νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι με περιουσία έως 350.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών σε έως και 240 δόσεις ή να προχωρήσουν σε πτώχευση, ρευστοποιώντας όλη την περιουσία τους, με στόχο να απαλλαχθούν από τα χρέη τους.

Πρακτικά, τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους αποκτούν τη δυνατότητα πτώχευσης, με την απώλεια του συνόλου της περιουσίας τους, προκειμένου να κάνουν μια νέα αρχή.

Ταυτόχρονα, όμως, χάνουν το δικαίωμα δημιουργίας νέας επιχείρησης ή τη λήψη ενός δανείου για πολλά χρόνια, με την τράπεζα να δημιουργεί ένα προφίλ για τον κάθε οφειλέτη, ανάλογα με την πορεία της οικονομικής του κατάστασης τα επόμενα χρόνια.

Ο φορολογούμενος θα συμφωνεί με τον Φορέα Διαχείρισης Ακινήτων να παραδώσει το σπίτι του και προκειμένου να συνεχίσει να διαμένει σε αυτό θα καταβάλλει μηνιαίο ενοίκιο για 12 έτη. Ο οφειλέτης θα αποκτά δικαίωμα μίσθωσης με επιδότηση του ενοικίου και καταβολή μισθώματος με δικαίωμα επαναγοράς στο τέλος της μίσθωσης.

Σε περίπτωση μη καταβολής τριών μισθωμάτων, ο δανειολήπτης χάνει το δικαίωμα επαναγοράς του ακινήτου και θα προχωρά η διαδικασία έξωσής του. Παράλληλα, θα κληθεί να επιστρέψει όλα τα ποσά που έλαβε ως κρατική ενίσχυση για την επιδότηση του ενοικίου.

Ο νόμος «ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας» δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν όλες τις οφειλές τους προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων (funds), καταβάλλοντας μία ενιαία δόση, ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα.

Σύμφωνα με τον νόμο, ένας οφειλέτης θα μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του σε μία δόση και σε έως 240 δόσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως οι τράπεζες έχουν θέσει ηλικιακό «πλαφόν» για τα φυσικά πρόσωπα, με μέγιστο όριο ηλικίας τα 85 έτη, βάσει του οποίου μειώνεται ο αριθμός των δόσεων, έκτος αν συμβληθεί εγγυητής μικρότερης ηλικίας.

Πηγή

Προβολές : 336

Ετικέτες: , ,

Στηρίξτε τα Αττικα Νέα , η βοήθειά σας είναι πολύτιμη.Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal, πατώντας ακριβώς απο πάνω, στο μπανεράκι

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.