Ακόμα κι η προδοσία, μάθημα ζωής είναι!

Ακόμα κι η προδοσία, μάθημα ζωής είναι!

5 Μαρτίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:481
Μοίρασέ το
Ακόμα κι η προδοσία, μάθημα ζωής είναι!

 

 

Γνωρίζεις τώρα πόσα όμορφα έδωσες στην σχέση σου, έμαθες μέσα από την παλιά σου σχέση και γνωρίζεις περισσότερο εσένα.

Αυτό το εμπόδιο στην ζωή σου, αυτή η άσχημη εξέλιξη, ήρθε στην ζωή σου μόνο για έναν λόγο, για να γίνεις εσύ καλύτερος άνθρωπος.

 

 

 

Κι ανάμεσα στην προδοσία και στην πληγή, δεν ξέρεις ποιά πονάει περισσότερο…

Είναι κι εκείνο το πληγωμένο εγώ, που σε συνθλίβει… σε καταρρακώνει…

Τελικά, τι πονάει πιο πολύ;

 

Καλλιόπη

Ακόμα κι η προδοσία, μάθημα ζωής είναι!

Γράφει η Μαρία Σταματοπούλου.

 

 

Προδίδω..
Προδοσία σημαίνει η αθέτηση λόγου, πράξεων, συναισθημάτων.
Η κατάρρευση όλου μου του κόσμου όταν έχω εμπιστευτεί απόλυτα και πιστέψει ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο και ό,τι πίστευα πως είναι αληθινό, τελικά δεν είναι.

Μία σχέση γεμάτη υποσχέσεις, όταν κόβεται απότομα, προκαλείται έντονος πόνος, οδύνη.

Η ζωή αλλάζει για πάντα. Εκείνο όμως που πληγώνει βαθύτερα, είναι ότι ο σύντροφός μου παύει πια να ονειρεύεται και να ενδιαφέρεται για την ευημερία μας.

Η προδοσία και κατ’επέκταση η εξαπάτηση, μόνον πόνο, οργή, θλίψη επιφέρει.

Μέσα σε αυτό το στάδιο της αντιμετώπισης της προδοσίας, βουτώ στα απύθμενα νερά της.
Γίνομαι δικαστής, ένορκος και θύμα.
Βιώνω οδυνηρά κάθε μου συναίσθημα και έρχομαι αντιμέτωπος με αυτό, το παρατηρώ, το αγκαλιάζω.
Θρηνώ μαζί του και στον κατάλληλο χρόνο γίνομαι παρατηρητής προσπαθώντας να εξηγήσω, να αιτιολογήσω, να βρω τις ισορροπίες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Μία από τις πιο καταστροφικές πτυχές της προδοσίας είναι πως χάνεται η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο.

Κλονίζεται μέσα μου η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη μου στον σύντροφό μου πως δεν θα μπορούσε να με βλάψει σκόπιμα και η εμπιστοσύνη μου σε κάθε άνθρωπο, ιδίως αν έχει κλονιστεί από τις πρωτογενείς εμπειρίες μου στην ζωή μου.

Οι άνθρωποι που χάνουν εντελώς την εμπιστοσύνη, οδηγούνται στην καθολική απόρριψη των ανθρώπων τους οποίους ξεκινούν να βλέπουν ως εχθρούς. Με τα ψυχολογικά κατάλοιπα να έχουν μείνει γαντζωμένα μέσα τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαιωνίζουν μία αδιέξοδη κατάσταση.

Μερικοί άνθρωποι επιζητούν εκδίκηση, η οποία συνήθως αυξάνει τον πόνο τους , τον θυμό τους παραμένοντας στάσιμοι στα αρνητικά συναισθήματα. Η εκδίκηση καταλήγει σε δίκοπο μαχαίρι, συνθλίβει και τους καταρρακώνει.
Άλλοι άνθρωποι πέφτουν στα δίχτυα της προσωρινής κατάθλιψης, άλλοι βάζουν κόκκινη γραμμή και προχωρούν.
Άλλοι πάλι αισθάνονται ντροπή θέτοντας ερωτήματα στον εαυτό τους:

«Μα πώς άφησα τον εαυτό μου να εμπιστευτεί αυτόν τον άνθρωπο;»
«Γιατί να μου συμβεί αυτό; Πόσο ανόητος και τυφλός ήμουν;»

Το συναίσθημα της ντροπής και η αυτοκριτική, επιβραδύνουν κατά πολύ την επούλωση των πληγών από την προδοσία.

Η λύση είναι να βρω την θεραπεία μέσα μου, να μπω στην διαδικασία εσωτερικής θεραπείας και αναδιοργάνωσης. Να το κάνω για εμένα. Να το κάνω για την ζωή μου. Να το κάνω για την δική μου εξέλιξη.

Να αγκαλιάσω τον εαυτό μου, να αγκαλιάσω τον πόνο μέσα μου, να αγκαλιάσω την απώλεια, να αντιμετωπίσω την προδοσία, βοηθώντας με να επανακτήσω την αξιοπρέπειά μου. Να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσει το καθετί.
Να οδηγηθώ στην ισορροπία ανάμεσα από την ανοχή και την αντοχή του πόνου και την ενδυνάμωσή μου για να βελτιώσω τη ζωή μου, να προχωρήσω πια με μεγαλύτερη σοφία και κατανόηση για τον εαυτό μου.

Να συγχωρήσω τον εαυτό μου για αυτά που είδα ή δεν είδα.
Να συγχωρήσω τον εαυτό μου για τις επιλογές μου. Για όσα δεν μπόρεσα να κατανοήσω και να προλάβω.
Μα να συγχωρήσω και τον άνθρωπο που με πρόδωσε.

Πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσω ότι και ο προδότης είναι ένας αδύναμος άνθρωπος με νοητική και συναισθηματική συσκότιση.

Βρίσκεται σε μία κατάσταση σύγχυσης, από την οποία λείπει η σωστή αξιακή κρίση. Παρασύρεται από τα κατώτερα κίνητρά του, εξουσιάζεται από εγωιστική συμπεριφορά.
Οι υποσχέσεις που έδωσε και οι ηθικές δεσμεύσεις απουσιάζουν από τις σκέψεις του, το μυαλό του.

Παρόλα αυτά, θέλω πραγματικά να σε ρωτήσω. Μήπως κατάφερες να εμβαθύνεις στην ψυχή εκείνου που σε πλήγωσε;
Αναλογίστηκες έστω μία στιγμή πως αυτός ο άνθρωπος υποφέρει στον εσωτερικό του κόσμο γιατί είναι ο ίδιος θύμα των φόβων του και να του συμπεριφερθείς με επιείκεια· ή έστω να προσπαθήσεις;

Έλαβες ένα δυνατό μάθημα. Μάθημα ζωής. Βγήκες νικητής!

Τώρα περισσότερο από ποτέ, ο εαυτός σου έχει ανάγκη να τον αγκαλιάσεις! Γνωρίζεις τώρα πόσα όμορφα έδωσες στην σχέση σου, έμαθες μέσα από την παλιά σου σχέση και γνωρίζεις περισσότερο εσένα. Αυτό το εμπόδιο στην ζωή σου, αυτή η άσχημη εξέλιξη, ήρθε στην ζωή σου μόνο για έναν λόγο, για να γίνεις εσύ καλύτερος άνθρωπος.

Ξανασυστήσου λοιπόν στον εαυτό σου, γέμισε με ελπίδες, όνειρα την ζωή σου και βγες ξανά με εμπιστοσύνη στον κόσμο!

Και να θυμάσαι!
Οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζουν ομοιότητες αλλά οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί.
Οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις στο μέλλον, αξίζουν μόνον τον σεβασμό σου, γιατί πρώτα εσύ σέβεσαι τον εαυτό σου.

Η ευχή μου;!
Μόνο υγιείς μελλοντικές σχέσεις.

 

Πηγή

Προβολές : 481


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα