Αλκυόνη Παπαδάκη: Ανοίγεις μια ζωή το λάκκο σου, με νύχια και με δόντια, κι ύστερα περιμένεις κάποιος να σε σπρώξει μέσα για να του φορτώσεις την ευθύνη.

Αλκυόνη Παπαδάκη: Ανοίγεις μια ζωή το λάκκο σου, με νύχια και με δόντια, κι ύστερα περιμένεις κάποιος να σε σπρώξει μέσα για να του φορτώσεις την ευθύνη.

19 Οκτωβρίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:658
Μοίρασέ το

 

Αλκυόνη Παπαδάκη: «Υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων. Αυτοί που σέρνονται με τα τέσσερα πίσω από την μοίρα τους, αυτοί που την πιάνουν από τα κέρατα και την αλλάζουν, με όποιο κόστος, κι αυτοί που απλώς την ακολουθούν, φυτεύοντας όμως σε κάθε σωρό σκατά που συναντούν κι από μια τουλίπα.”

 

Αξιαγάπητη και λατρεμένη η Αλκυόνη… και τα βιβλία και οι λέξεις της μαθήματα ζωής, για όποιον θέλει να τα ακολουθήσει και να τα κάνει κτήμα του…

Και θα σταθώ στο παρακάτω ρηθέν της…:

“Πάντα υπάρχει ελπίδα, ένα φως μέσα μας, που μπορεί να δώσει μια ανάσα στην ψυχή μας.

«Και αυτό θα περάσει»: Αυτή τη φράση είχε κεντήσει η γιαγιά μου η Ανδρομάχη ανάμεσα σε λουλούδια και πουλιά και την είχε κρεμάσει στο δωμάτιό της.

Ποτέ δεν είναι το τέλος του κόσμου, όσο τραγική και αν είναι μια κατάσταση. Μέσα μας υπάρχει ένα κομμάτι του Θεού, που φανερώνει την ομορφιά.”

Το έκανα κτήμα και πιστεύω μου, εδώ και δεκαετίες… κάντε το κι εσείς, αν θέλετε να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες και να ξαναστέκεστε τα πόδια σας…

Κρατήστε μέσα σας … ένα κομμάτι Θεού…

 

Καλλιόπη

Η Αλκυόνη Παπαδάκη είναι Ελληνίδα συγγραφέας. 

Γεννημένη στην Κρήτη, με πατέρα δάσκαλο, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Κόκκινο σπίτι” το  εξέδωσε με δικά της χρήματα.

Από τα 45 της, κάθε δεύτερο χρόνο εκδίδει από ένα μυθιστόρημα.

Ο τρόπος γραφής της είναι λυρικός και επικεντρωμένος στην ανθρωποκεντρική λογοτεχνία.

15 Αποσπάσματα της Αλκυόνης Παπαδάκη

  1. «Δε φοβήθηκα ποτέ μου τη βροχή. Φοβήθηκα πολλές φορές όμως αυτούς που μου φώναζαν να γυρίζω πίσω για να μου δώσουν μια ομπρέλα.»
  2. «Έμαθα να χτίζω τείχη όχι για να εμποδίσω κάποιους να μπουν στη ζωή μου, αλλά για να δω ποιοι θα σκαρφαλώσουν για να μπουν στην καρδιά μου…»
  3. «Να γλείφεις τ’ ακριβό σου ψεματάκι και να το απολαμβάνεις, σαν ώριμο καρπό. Μόνο να ξέρεις, πως όταν φτάσεις στο κουκούτσι, πρέπει αμέσως να το φτύσεις. Μην ξεχαστείς και γλείφεις σαν ηλίθιος μια ζωή κουκούτσια.»
  4. «Ίσως και να σε συμπαθούσα, αν παρέμενες μια απλή
    σουπιά. Αλλά όχι και να προσπαθείς να γράψεις
    ιστορία με το μελάνι σου.»
  5. «Κι αν θες να ξέρεις, δεν υπάρχουν ούτε τόσο καλοί, ούτε τόσο κακοί. Όλοι είμαστε λίγο απ’ όλα. Ανάλογα με το τοπίο, αλλάζουμε μορφή. Κάπως σαν τους χαμαιλέοντες.»
  6. «Είναι μερικοί… εκεί κοντά στα μεσάνυχτα, που ξύνουν το σκοτάδι με τα νύχια τους και βρίσκουνε κομμάτια φως.»
  7. «Ο χρόνος δικάζει. Άλλοτε γράφει κι άλλοτε διαγράφει.»
  8. «Η τελειότητα που πλασάρουν κάποιοι και η μεγάλη
    ισορροπία με ξενερώνουν. Στεγνώνει το στόμα μου. Δεν αντέχω.
    Θέλω μια ρωγμή εγώ στην ψυχή, να μπαίνει μέσα η βροχή.
    Ένα σηκωμένο κεραμίδι, που να μπορούν να χτίσουν τη φωλιά τους τα πουλιά.»
  9. «Γιατί έτσι είμαι εγώ. Ή αδειάζω το ποτήρι μου ή δεν το λερώνω καθόλου.»
  10. «Υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων. Αυτοί που σέρνονται με τα τέσσερα πίσω από την μοίρα τους, αυτοί που την πιάνουν από τα κέρατα και την αλλάζουν, με όποιο κόστος, κι αυτοί που απλώς την ακολουθούν, φυτεύοντας όμως σε κάθε σωρό σκατά που συναντούν κι από μια τουλίπα.»
  11. «Η ανησυχία είναι σαν κουνιστή πολυθρόνα. Σου δίνει κάτι να κάνεις αλλά δε σε πάει πουθενά».
  12. «Σχεδόν τίποτα. Σχεδόν καλά. Σχεδόν μαζί.
    Σ’ αυτή τη λέξη, την πονηρή, ναυάγησε ολόκληρη η ζωή σου!
    Τι κρίμα! Κι ήταν, σχεδόν, δυο βήματα η στεριά!»
  13. «Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν πέσει στα χέρια τους η χαρά, δεν ξέρουν πως τους ανήκει. Και σαστίζουν. Τη φέρνουν από δω, τη γυρνάνε από κει, ώσπου ανοίγουν ένα λάκκο και τη θάβουν, όπως κάνουν με τα κόκαλα τα σκυλιά.»
  14. «Ανοίγεις μια ζωή το λάκκο σου, με νύχια και με δόντια, κι ύστερα περιμένεις κάποιος να σε σπρώξει μέσα για να του φορτώσεις την ευθύνη.»
  15. «Λένε πως όταν φτάσεις στον πάτο του πηγαδιού, δεν έχεις αλλού να πας. Αναγκαστικά, αν δεν πνιγείς, ανεβαίνεις. Λάθος! Υπάρχουν μερικοί που κάνουν και γεώτρηση!»
Πηγή: thelifemaniacs.gr

 

Πηγή

Προβολές : 658


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα