Αποδυναμώνουν την χώρα για να την παραδώσουν... Η Ελλάδα πεθαίνει…

Αποδυναμώνουν την χώρα για να την παραδώσουν... Η Ελλάδα πεθαίνει…

16 Ιουνίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:388
Μοίρασέ το
 
 
Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνει από κάθε άποψη.
Πεθαίνει από τους αστέγους οι οποίοι αυξάνονται.
Πεθαίνει από αυτούς που παρακαλάνε για μία σακούλα πορτοκάλια.
Πεθαίνει από τους συνταξιούχους οι οποίοι πρέπει να ζήσουν κάθε μέρα και με λιγότερα.
Πεθαίνει από τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Πεθαίνει από τους ανέργους που αδυνατούν τα συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Πεθαίνει από τα μικρά παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο.
 
Πεθαίνει από τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) που κλείνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την εξαντλητική φορολόγηση αλλά και την κυριολεκτικά πεθαμένη αγορά.
 

 
 
Η Ελλάδα πεθαίνει, γιατί όσοι ακόμα πονάμε γι αυτήν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ, ψάχνουμε να βρούμε τον μπροστάρη, αντί να γίνουμε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Δεν θέλει πολύ σκέψη ούτε και μεγάλη έρευνα για να καταλάβει κανείς ότι οι ψευτοηγέτες των μπαλκονιών που σήκωναν το χέρι ψηλά και χαιρετούσαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τους ψηφοφόρους τους για να τους μαγέψουν σήμερα ,έγιναν στρατιωτάκια. Στέκονται ακούνητα αμίλητα και “τραβούν” προσοχή στις ξένες δυνάμεις παραδίνοντας σιγά σιγά την χώρα στους κατακτητές.

Η μήπως φοβόμαστε να παραδεχθούμε ότι βρισκόμαστε σε κατοχή ; ότι γινόμαστε μέρα με την μέρα αποικία των ξένων; Ότι δεν κάνουμε τίποτα αν δεν ρωτήσουμε εκείνους και αν δεν πάρουμε άδεια από τα ξένα κέντρα ;

 

Κανείς δεν γνωρίζει στην ουσία τι έχουν συμφωνήσει με τις ξένες δυνάμεις οι κυβερνήτες μας ή μάλλον τι τους έχουν επιβάλει οι ξένες δυνάμεις για την πλήρη κυριαρχία μας από τους ίδιους.

 
Μην ακούτε τις ψευτοαναλύσεις των δήθεν διαβασμένων δημοσιογράφων στα κανάλια διότι και αυτοί τσιράκια της καταστροφής είναι και δεν ξέρουν ότι θα πάρει και αυτούς η μπάλα.

Δείτε σε πόσο καιρό από την υπογραφή των καταδικαστικών συμφωνιών μας με την Τρόικα πήραν όλα την κατηφόρα. Την επόμενη μέρα κιόλας άρχισαν να καταρρέουν τα πάντα.

Πρώτα πρώτα η φτώχεια θερίζει όλες τις ηλικίες και τις οικογένειες. Οι περικοπές από την παιδεία και την υγεία είναι τραγικές και θανατηφόρες. Δικαιολογείται στην Ελλάδα της δημοκρατίας του πολιτισμού των αρχαίων φιλόσοφων να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε;

Νεαρά άτομα πια γεμίζουν τα ψυχιατρικά ιδρύματα λόγω κατάθλιψης και άλλων ψυχικών νοσημάτων που τους δημιούργησε η κρίση. Αυτό είναι επίσημο στοιχείο από τους προέδρους των ιδρυμάτων . Τα ιδρύματα βέβαια αυτά τα κλείνει τώρα η Ευρωπαϊκή ένωση γιατί προφανώς έχει κάτι στο μυαλό της.

Άνεργοι πατεράδες φτάνουν στο αμήν της καθημερινότητας και αυτοκτονούν . Όνειρα για σπουδές σε άλλη ελληνική πόλη από αυτή που ζει η οικογένεια του φοιτητή παραμένουν πια όνειρα.

Η “ανάπτυξη” που ανακοινώνεται από τους αρμόδιους στα υπουργεία, παραμένει στις δηλώσεις και η μετανάστευση είναι η μόνη ελπίδα πολλών .

Από την άλλη πλευρά μουδιασμένοι και κρυμμένοι στις βίλες τους και στα πολυτελή διαμερίσματά τους παρακολουθούν οι πολιτικοί που πέρασαν από τα κέντρα αποφάσεων της χώρας ,την ολική καταστροφή.

 
Βεβαίως δεν εμφανίζονται πια ούτε για αστείο προκειμένου να ξεχασθούν κι εκείνοι και τα κατορθώματά τους. Άλλωστε εκείνοι βγήκαν κερδισμένοι οικονομικά κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

 

Μας είχαν θέσει σε χαλάρωση επίτηδες τόσα χρόνια και η χαλάρωση έφερε την παράλυση και τώρα δεν μπορούμε να κουνήσουμε το χέρι μας δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας ούτε για να αντισταθούμε στην ολοκληρωτική μας καταστροφή.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μας πουλούν και μας αγοράζουν ακόμη, θεωρώντας ότι τώρα ειδικά δεν έχουμε κανένα σθένος να αντισταθούμε. Για αυτό τολμούν να δηλώνουν ψέματα και ανακρίβειες για θέματα που απασχολούν την χώρα.

Βουλευτές ψήφισαν τα μνημόνια και μετά δήλωσαν ότι δεν τα είχαν διαβάσει. Και όμως σήμερα αυτοί οι υπουργοί και οι βουλευτές προχωρούν μπροστά και κάνουν και δικά τους κόμματα, διαφωνούν μεταξύ τους, κοιτούν πως θα βγουν πιο ισχυροί πολιτικά από αυτήν την σκοτοδίνη και δεν ενδιαφέρονται για τον Έλληνα πολίτη.

Οι υπουργοί παιδείας έκαναν ότι μπορούσαν για να καταστρέψουν ότι έμεινε όρθιο στην Παιδεία ότι συναίσθημα ελληνικό ότι ιστορικό γεγονός και ξεπούλησαν την ελληνική μας υπόσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τώρα ετοιμάζονται για τα “χρέη” του Έλληνα πολίτη- που αδυνατεί να πληρώσει –να του πάρουν το σπίτι το χωράφι και ότι του έχει απομείνει την στιγμή που αυτοί οι ίδιοι χρωστούν περισσότερα και καταχρούνται ακόμη το δημόσιο χρήμα.

Αφήνουν την Ελλάδα ξέμπαρκο αμπέλι ακόμη και τώρα και δημιουργούν στους Έλληνες ξενοφοβία και ρατσιστικά αισθήματα και νοοτροπίες.

 
Φτάνουν τους Έλληνες στο αμήν και τους οπλίζουν το χέρι, τους φουσκώνουν με προβλήματα για να ξεσπάσουν για να γίνει μακελειό και εμφύλιος στην χώρα ώστε να είναι ευκολότερη η εισβολή των διαιτητών. Όπως ακριβώς έγινε στις αραβικές χώρες και δείτε τώρα τα αποτελέσματα…

Την ανεργία την θρέφουν εκείνοι ,γι αυτό δεν βρίσκουν λύσεις.

 
Στόχος τους είναι να έρθουν σε λίγο καιρό οι “ξένοι” να κατακτήσουν τη χώρα και να δίνουν ένα ξεροκόμματο στόν  Έλληνα για να τον έχουν δούλο.

Με τόση πείνα που θα έχει πέσει στην Ελλάδα, αυτό το κομματάκι θα φαντάζει ως μάνα εξ ουρανού και τότε θα πούμε κι ευχαριστώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι διώχνουν ακόμη και τους ξένους επενδυτές που είχαμε ως τώρα στην χώρα οι οποίοι στις εταιρίες τους απασχολούν εκατοντάδες έλληνες, οι οποίοι θα μείνουν και αυτοί στους δρόμους.

Θέλουν να αδειάσουν την χώρα να την ισοπεδώσουν για να την παραδώσουν . Σε ποιους άραγε;

Τι συμφωνία έχουν κάνει ;και ποιο είναι το μερίδιο που θα λάβουν ως οι διαμεσολαβητές του αφανισμού του ελληνικού γένους; 

 
[Πηγή]

Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει…

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια… ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο», είχε πει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος στην ταινία, Το Βλέμμα του Οδυσσέα. Τα λόγια του ίσως μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας.

 
Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται…

Από μικρό παιδί άκουγα για το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Μου φαινόταν περίεργο το γεγονός πως όσο μεγαλώνω ο πληθυσμός της χώρας μου θα μειώνεται και θα μειώνεται.

 
«Μα γιατί δεν γεννάμε οι Έλληνες;» σκεφτόμουν. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα. Πώς να κάνεις παιδί; Πώς να το μεγαλώσεις; Τι έχεις να του προσφέρεις; Με τα 400 και τα 500 ευρώ που μπορεί να έχει για μισθό (εάν είναι τυχερός και δουλεύει) ένας νέος Έλληνας σήμερα, δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του …

 

«Σε πέντε ώρες μεταναστεύω, πάω στην Σαουδική Αραβία γιατί εκεί βρήκα δουλειά. Αγαπώ την Ελλάδα, στενοχωριέμαι που φεύγω, όμως εδώ είμαι αναλώσιμος δεν μπορώ να προσφέρω». Αυτά ήταν τα λόγια ενός νεαρού που φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή. Τι έχουν να του πουν οι μεγαλύτεροι; Τίποτα. Μόνο να σκύψουν το κεφάλι πρέπει.

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνει από κάθε άποψη.
Πεθαίνει από τους αστέγους οι οποίοι αυξάνονται.
Πεθαίνει από αυτούς που παρακαλάνε για μία σακούλα πορτοκάλια.
Πεθαίνει από τους συνταξιούχους οι οποίοι πρέπει να ζήσουν κάθε μέρα και με λιγότερα.
Πεθαίνει από τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Πεθαίνει από τους ανέργους που αδυνατούν τα συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Πεθαίνει από τα μικρά παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο.

Πεθαίνει από τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) που κλείνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την εξαντλητική φορολόγηση αλλά και την κυριολεκτικά πεθαμένη αγορά.

Ο κατάλογος της εξαθλίωσης είναι μεγάλος, ίσως πιο μεγάλος απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε. Και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

 
Το Έθνος μας συρρικνώνεται. Οι Έλληνες εντός Ελλάδος λιγοστεύουν.
 
Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Βλέπουμε την νέα γενιά να εγκαταλείπει την πατρίδα.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, η Ελλάδα διαθέτει την πιο καταρτισμένη και μορφωμένη νέα γενιά που είχε ποτέ.

 
Αντί να την εκμεταλλευτεί και να την χρησιμοποιήσει για να πετύχει την εθνική ανάταση, την διώχνει.
 
Την στέλνει σε μέρη μακρινά, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχει, με την πατρίδα ωστόσο να «αποστραγγίζεται».

Στην Μεταπολίτευση η μόρφωση έγινε πιο προσιτή από κάθε άλλη εποχή. Όμως δεν σκεφτήκαμε κάτι σοβαρό. Πώς θα αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι επιστήμονες. Το: «ε! δεν μπορούν να έχουν όλοι πτυχία, ας γίνει και κανένας υδραυλικός» δεν είναι απάντηση, ούτε επιχείρημα στην ανικανότητα των υπευθύνων να αξιοποιήσουν τους καταρτισμένους που ήδη έχουν βγάλει στην αγορά εργασίας.

 

Η Ελλάδα κινδυνεύει, κινδυνεύει ίσως περισσότερο και από το να βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση.

 
Οι νέοι λιγοστεύουν, οι γηραιοί αυξάνονται και οι μετανάστες κατακλύζουν την χώρα μας.
Μέσα σε λίγα χρόνια ο κοινωνικός ιστός θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε.
 
Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Το θέμα όμως δεν είναι οι μετανάστες που έρχονται, αλλά αυτοί που φεύγουν.
 
Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους γιατί αυτή είναι ανίκανη να τους αξιοποιήσει…

Αστεγοι συμπολίτες μας που γκρέμισε η γη κάτω απο τα πόδια τους, που ζουν από τα συσσίτια, χωρίς ιατρική περίθαλψη, στριμωγένοι ανάμεσα σε χαρτόκουτα αυξάνονται ακόμα και σε περιοχές που μέχρι χθες δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τους ψυχικά ασθενείς που δεν τους κρατούν στα ψυχιατρεία, όταν υπάρχει κάποια βελτίωση, αλλά επειδή δεν υπάρχει στήριξη από τις υπόλοιπες δομές, λόγω κρίσης, καταλήγουν άρρωστοι στους δρόμους». Οι περισσότεροι από τους μισούς κινούνται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ πολλοί είναι και στον Πειραιά.

Οσο δεν αντιδρούμε θα μας κτυπούν ανελέητα. Εφαρμόζουν το Σπιράλ Θανάτου.

Τι άλλο περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε ;

Μη Στέκεσαι Γονατιστός…Σήκω Όρθιος…και Ανέλαβε τις Ευθύνες σου ! Δεν Είσαι Μόνος σου, είμαστε Πολλοί.

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους» Πλάτωνας 427-347 π.Χ    

 
 
 
Ξεπουλημένα καθάρματα χωρίς φιλότιμο και αξιοπρέπεια πουλάνε επανάσταση στο πόπολο …

Και δίπλα :

Τσάμπα ταξίδια, χαβαλέ στην Σαντορίνη…σπίτια στην Γαλλία …και διακοπές στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια…

Έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και στην ελλάδα το παίζουν χρεωκοπημενοι.

Τα δικά μας τα παιδια;; … ας ζήσουν παρέα με τους αφγανοσουδανοπακιστανούς ! …

 

Πηγή

Προβολές : 388


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα