ΔΕΗ: Μακριά από τη στήριξη των νοικοκυριών κάνοντας όλα τα χατίρια των επενδυτών και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια

ΔΕΗ: Μακριά από τη στήριξη των νοικοκυριών κάνοντας όλα τα χατίρια των επενδυτών και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια

12 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:369
Μοίρασέ το

 

Καλλιόπη Σουφλή

Άνοδος της μετοχής στις 11 Απριλίου κατά 7,37% στα 8,45 ευρώ.

Στη μοίρα τους αφήνει τους καταναλωτές η ΔΕΗ και … πάει με τους επενδυτές.

Η διοίκηση του Γιώργου Στάσση … διέβη τον Ρουβίκωνα για το χατίρι των επενδυτών αφού επιλέγει να έρθει αντιμέτωπος με τους καταναλωτές και σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση αφού αναπροσαρμόζει την τιμή της Mwh στα σταθερά τιμολόγια τα οποία γίνονται ακριβότερα έως 36%.

Η «καλή» ΔΕΗ είναι «κακή» πλέον για τους καταναλωτές μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές δίνοντας σαφές μήνυμα προς τη διοίκηση ότι θα την εγκαταλείψουν αν δεν κάνει κάτι για την επενδυτική κοινότητα.

Το «καλό» προφίλ της επιχείρησης τσαλακώνεται για τους επενδυτές ενώ η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να λέει ότι η επιχείρηση βοηθάει τα νοικοκυριά.
Χθες η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 7,37% στα 8,45 ευρώ.

 

Η διοίκηση της ΔΕΗ θέλει ευχαριστημένους επενδυτές

Η αλλαγή ρότας από την πλευρά του «τιμονιέρη» της» ΔΕΗ πιθανότητα να τον φέρουν σε ευθεία σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα σε ένα έτος που είναι προεκλογικό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα σταθερά τιμολόγια ρεύματος να παίρνουν φωτιά.

 

Η «κακή» ΔΕΗ έναντι των καταναλωτών

Το BN έγινε αποδέκτης καταγγελίας για διακοπή ρεύματος κατοικίας στην επαρχία , το οποίο στην ουσία είναι κλειστό και έχει γίνει διακοπή ρεύματος για συνολική οφειλή 300 ευρώ. Η ΔΕΗ άμεσα έστειλε την οφειλή σε δικηγορικό γραφείο και συγκεκριμένα στις κας Τσαμούρη με την αρμοδιότητα να εισπράξει το ποσό.

Ο πελάτης που έχει το χρέος κατάλαβε ότι η ΔΕΗ συμπεριφέρεται ως ένας αδίστακτος τοκογλύφος, που ορίζει τους κανόνες αποπληρωμής όπως αυτή επιθυμεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτεί να πληρωθεί το 1/3 της οφειλής ζητώντας άμεσα 100 ευρώ και τα υπόλοιπο σε δόσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν διαπραγματεύεται χαμηλότερο ποσό ως προκαταβολή με σκοπό την ομαλή αποπληρωμή του χρέους.
Το δικηγορικό γραφείο είναι αμείλικτό αφού ακολουθεί τις οδηγίες του πελάτη της , δίνοντας σαφές μήνυμα στον οφειλέτη ότι όσο καθυστερεί η εξόφληση, η ΔΕΗ χρεώνει το κόστος της Kwh με την τιμή του τελευταίου καταφυγίου η οποία είναι υψηλότερη κατά 40% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της Kwh.

Ο χειρισμός της υπόθεσης από την πλευρά της ΔΕΗ δεν είναι κατανοητός και κυρίως πως χρεώνεται ο λογαριασμός ρεύματος χωρίς να προσφέρει την υπηρεσία ηλεκτροδότησης αφού έχει κατεβάσει το διακόπτη;
Για τον καταναλωτή η οφειλή διευρύνεται ενώ η διοίκηση του Γιώργου Στάσση διατηρεί αδιάλλακτη στάση για το ύψος της προκαταβολής αγνοώντας τα μηνιαία έσοδα του πελάτη και τις τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες.

 

Η ΔΕΗ με δεσπόζουσα θέση στην αγορά παίζει όπως θέλει τους καταναλωτές

 

Η ΔΕΗ αξιοποιεί τη δεσπόζουσα θέση που έχει στην αγορά ενέργειας αφού κατέχει μερίδιο στη χαμηλή τάση που φτάνεΙ στο 64% Δηλαδή οι έξι στους δέκα παραμένουν στην επιχείρηση όταν οι υπόλοιποι προμηθευτές εμφανίζονται με ποσοστό 36% δηλαδή οι 4 στους 10 έχουν επιλέξει άλλους παρόχους.

Μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων και την ενόχληση των επενδυτών που συμμετείχαν στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πλήρωσαν τη μετοχή στα 9 ευρώ διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι η επιχείρηση νοιάζεται περισσότερο για τους καταναλωτές και λιγότερο για τους επενδυτές αφού χάρισε στα νοικοκυρά περίπου 800 εκατ. ευρώ μέσω των φθηνότερων σταθερών τιμολογίων που προσέφερε στην αγορά.

Φέτος η ΔΕΗ δεν φαίνεται να είναι τόσο ευνοϊκή με τους καταναλωτές διότι ανέβασε το κόστος των σταθερών της τιμολογίων τα οποία μέχρι πρότινος ήταν καταφύγιο για τους καταναλωτές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης άλλαξε αιφνιδιαστικά τα τιμολόγια στα «κρυφά».

Αρκέστηκε μόνο να στείλει τα νέα τιμολόγια στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα energycost.gr όπως είχε υποχρέωση με απόφαση της ΡΑΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πελάτες της ΔΕΗ είχαν ζητήσει να ενταχθούν σε σταθερό τιμολόγιο από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και ακόμη δεν έχουν λάβει θετική απάντηση στο αίτημα τους.

Μετά την αναπροσαρμογή των τιμολογίων σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που είχαν ζητήσει η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της αίτησης αφού άλλαξε τα τιμολόγια.

Βέβαια η διοίκηση της επιχείρησης πρέπει να κάνει κατανοητό στους πελάτες που ήταν σε αναμονή και να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα και παλιά τιμολόγια.

Δηλαδή θα ενταχθούν στα νέα χωρίς να ερωτηθούν;
Στην παγίδα της αύξησης των τιμολογίων θα πέσουν και οι παλαιοί πελάτες της αφού η ΔΕΗ τηρεί σιγή ιχθύος κα κατά το κοινώς λεγόμενο στα «μουλωχτά».

 

Οι παλιοί καταναλωτές θα είναι με τις νέες χρεώσεις;

 

Οι πρώτες πληροφορίες λένε και οι νυν πελάτες των σταθερών τιμολογίων που ανέρχονται σε 500.000 θα τιμολογηθούν με τις νέες τιμές ανά Kwh.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και το άρθρο 18 προβλέπει τη μονομερή μεταβολή των συμβολαίων με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης να έχει ενημερωθεί σε 60 ημέρες πριν γίνουν οι αλλαγές.

 

Τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ που έγιναν φωτιά

 

Το πρόγραμμα My Home Enter + έχει νέα τιμή ανά kwh.
Ανήλθε στα 0,245 ευρώ από 0,18 ευρώ μέχρι χθες.

Το My Home Online με νέα τιμή στα 0,229 ευρώ ανά Kwh και το MyHome Enter στα 0,245 ευρώ ανά Kwh.

Η άνοδος της kwh των σταθερών τιμολογίων μπορεί να φρενάρει το κύμα φυγής των καταναλωτών από προγράμματα που έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής αν υπολογιστεί η επιδότηση που δίνει το κράτος παρότι καλύπτει καταναλώσεις έως 300kwh ανα μήνα.

 

Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]
www.bankingnews.gr

Πηγή

Προβολές : 369


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα