ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Η ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Η ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

16 Ιουλίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:417
Μοίρασέ το

 

Ανακοίνωσε την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη, για να στεγαστεί το αμφιλεγόμενο “Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας….

Γερμανικός “Δούρειος Ίππος” στην Θεσσαλονίκη, για την άλωση της ιστορικής μνήμης και τον ενταφιασμό των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Η βίλα Πετρίδη πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση του λαού της Θεσσαλονίκης, μακριά από την αρνητική επιρροή και τη χειραγώγηση από δυνάμεις, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελή.

 

Να τον χαίρονται τον δήμαρχό τους οι Θεσσαλονικείς.

Είναι … ελληνικής γονιδιακής καταγωγής;;;

Ειλικρινά αναρωτήθηκα αν έπρεπε να αναρτήσω το θέμα…

Γιατί τόση αγάπη για τους εβραίους από τον αρθρογράφο…

Ο αρθρογράφος, δεν γνωρίζει ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΤΟΥΣ;;;

ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ, Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;

ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…

… ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ…

… ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.  

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εν κρυπτώ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, ανακοίνωσε την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη για να στεγαστεί το αμφιλεγόμενο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», και μάλιστα χωρίς να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως απαιτεί ένα μείζον ζήτημα, όπως αυτό.

Να θυμίσουμε ότι η ενέργεια αυτή έρχεται να ανατρέψει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2016, με την οποία παραχωρήθηκε ο χώρος αυτός στο Δημοτικό Οργανισμό Μουσικής και Χορού, αφού ανακαινίστηκε με έξοδα του Ελληνικού Λαού.

Σημειώνεται ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016 την είχε ψηφίσει και ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος ως μέλος, τότε, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον πιο μαρτυρικό δήμο της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη της «Ελευθερίας», της πρώτης Αντιστασιακής οργάνωσης στη χώρα, οι ταγοί της σπεύδουν να συμμορφωθούν με τους σχεδιασμούς της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελλάδα, ώστε να «καταπολεμηθούν τα στερεότυπα(!) ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών», όπως χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε κατεχόμενη χώρα του Γ΄ Ράιχ και τράβηξε τα πάνδεινα από τα γερμανικά στρατεύματα.

Ας μην ξεχνάμε: ο Ελληνικός Λαός αγωνίστηκε γενναία και με αυτοθυσία ενάντια στον φασιστικό Άξονα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη των Συμμάχων.

Για την υπερήφανη και ανυπότακτη στάση του πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος κατά τη διάρκεια της Κατοχής, με θλιβερό απολογισμό εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα, τις ασθένειες, τις μαζικές σφαγές αμάχων, την καταναγκαστική εργασία, την εξολόθρευση της Εβραϊκής Κοινότητας.

Η χώρα μας λεηλατήθηκε μεθοδικά και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους κατακτητές, με ευθύνη της ναζιστικής Γερμανίας. Κι όμως, αντί της έμπρακτης μεταμέλειας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της απόδοσης Δικαιοσύνης και Αποζημίωσης για τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ, η χώρα μας αντιμετωπίζει τη σκληρότητα, την αδιαλλαξία και την εχθρική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ομολογημένη επιδίωξή των γερμανικών μεθοδεύσεων είναι να θέσουν τη μνήμη των αγώνων, της Αντίστασης και της σφαγής του Ελληνικού Λαού από τη ναζιστική Γερμανία υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση της Γερμανικής Κυβέρνησης!

Επιδιώκουν απροκάλυπτα την παραχάραξη της Ιστορίας δυσφημίζοντας την Εθνική Αντίσταση ως υπεύθυνης, δήθεν, για τα φρικτά ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα!

Οι μεθοδεύσεις αυτές της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπούν στην ψευδεπίγραφη «συμφιλίωση» των δύο Λαών χωρίς την απόδοση Δικαιοσύνης κι Αποζημίωσης! Αποσκοπούν εν τέλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ελλήνων που δεν θα έχουν αυξημένη ευαισθησία για την ιστορική μνήμη, που δεν θα αντιλαμβάνονται το μεγαλείο και το νόημα της Εθνικής Αντίστασης, που δεν θα διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΔΩ.

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου φέρουν ακέραιη την ευθύνη γιατί επιτρέπουν τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Όμως ο λαός και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σθεναρά στους γερμανικούς δούρειους ίππους και μέχρι τώρα το εγχείρημα αυτό έχει αποδειχθεί φιάσκο.

Σκοπός, επίσης, των πρωτοβουλιών αυτών είναι να δείξουν ότι η Ο.Δ.Γ. εργάζεται, δήθεν, για τη «συμφιλίωση» με την Ελλάδα, την ώρα που παραμένει προκλητικά αδιάλλακτη απέναντι στις νόμιμες, απαράγραπτες και ισχυρά τεκμηριωμένες ελληνικές αξιώσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν με την από 17/4/2019 απόφαση της Βουλής και την από 4/6/2019 Ρηματική Διακοίνωση της Ελληνικής προς τη Γερμανική Κυβέρνηση.

Την ώρα δηλαδή που η Ο.Δ.Γ. καταπατά την ίδια της την υπογραφή στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, επιχειρεί να αποκτήσει επιχειρήματα και να θωρακιστεί απέναντι στις εύλογες ελληνικές αιτιάσεις περί αδιαλλαξίας και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου ενώπιον της συζήτησης του θέματος των γερμανικών οφειλών σε διεθνές δικαστήριο ή άλλο δικαιοδοτικό φόρουμ.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι τιμούμε και νιώθουμε αλληλέγγυοι με τον Γερμανικό Λαό και θεωρούμε τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών ως γέφυρα κοινής πάλης, δημοκρατικής και αντιφασιστικής.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους πολυάριθμους Γερμανούς δημοκράτες – αντιφασίστες και τις συλλογικότητες, που μετέχουν ενεργά στον κοινό μας αγώνα για την απόδοση Δικαιοσύνης κι Αποζημίωσης.

Κάνουμε όμως σε όλους σαφές ότι η πραγματική φιλία των δύο Λαών στηρίζεται μόνο στα στέρεα θεμέλια της Αλήθειας, της Ισότητας και της Δικαιοσύνης!

Με ενότητα, σθένος κι αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια της Ο.Δ.Γ. να ξαναγράψει την Ιστορία σύμφωνα με τα συμφέροντά της και να αποφύγει την εκπλήρωση των απαράγραπτων και θεμελιωμένων στο Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεών της.

Απευθύνουμε έκκληση στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει αμέσως την εθνικά επιζήμια απόφασή του.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας έχουν υπόψη τους ότι, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, η υποχωρητικότητα εκλαμβάνεται από τους ισχυρούς ως αδυναμία!

Η βίλα Πετρίδη πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση του λαού της Θεσσαλονίκης, μακριά από την αρνητική επιρροή και τη χειραγώγηση από δυνάμεις, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελή.

Ο αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη κλιμακώνεται! Μέχρι τη νίκη!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 12 Ιουλ. 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.7.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 

– «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012.

– «Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013.

– «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.

 – «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.

 – «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.

– «Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

Καιρός να επιστρέψουν και οι Γερμανοί τα βιβλία που έκλεψαν από την Ελλάδα επί Κατοχής…

Διαβάστε επίσης: Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης γερμανικών οφειλών: Γερμανικός «Δούρειος Ίππος» στη Θεσσαλονίκη

 

Πηγή

Προβολές : 417


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα