Η ανθυπολούμπεν μπολιασμένη μπουρζουαζία (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Η ανθυπολούμπεν μπολιασμένη μπουρζουαζία (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

6 Μαΐου, 2021 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Η ανθυπολούμπεν μπολιασμένη μπουρζουαζία (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

 

 

 

 

Ανάμεσα στο πικρό χιούμορ, ο Γιώργος Μεταξάς, δίνει την ζοφερή ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας που μεταλλάσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Μιας κοινωνίας, στην οποία όποιος αντιστέκεται, θα είναι ΗΡΩΑΣ.

Στην απόλυτη αποχαύνωση του ελληνόφωνου, ας αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

από Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

 

Και ναι! Είναι γεγονός! Μία νέα τάξη δημιουργήθηκε στο κοινωνικό υπάρχειν του πλανήτη: η ανθυπολούμπεν μπολιασμένη μπουρζουαζία! Grand opening μιλάμε! Όχι ό,τι κι ό,τι…

Μέχρι τώρα είχαμε:

 1. Τους πλούσιους! Το λεγόμενο κεφάλαιο! (βλ. βιομήχανοι, εφοπλιστές κλπ). Κοινώς η πλουτοκρατία!
 2. Τους «έχω φράγκα, θέλω περισσότερα». Η λεγόμενη αστική τάξη! Εκείνοι που απέκτησαν πλούτο, αλλά παλεύουν να γίνουν κεφάλαιο. Κοινώς οι μπουρζουάδες!
 3. Η εργατική τάξη! Εκείνη που παλεύει νυχθημερόν για ένα μεροκάματο που θα του το φάνε το κράτος, οι γιατροί, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο και το ΚΚΕ (αν είναι οργανωμένος).
 4. Οι φτωχοί και περιθωριοποιμένοι μπατίρηδες των λαϊκών στρωμάτων, κοινώς το λούμπεν προλεταριάτο.

Αλλά τώρα, η απόλυτη έννοια συνένωσης μεταξύ κομμουνιστικού και ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού, έγινε πραγματικότητα! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η ανθυπολούμπεν μπολιασμένη μπουρζουαζία είναι το όραμα κάθε προλετάριου! Είναι η οστεοποίηση του μανιφέστου των συντρόφων της αλλαγής!

Με πήρε τηλέφωνο να μου ευχηθεί για τη γιορτή μου ένα φιλικό μου πρόσωπο απ’ τα παλιά! Ξέρετε! Όπως λέει και το άσμα: «ένας φίλος ήρθ’ απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις»… Ένα τέτοιο πράμα.

Κι εκεί που μιλούσαμε για τα νέα μας, μου είπε ότι εργάστηκε σε ένα νοσοκομείο. Κι ύστερα ήρθε και το απογείωσε: «Το μόνο καλό είναι ότι έκανα το εμβόλιο!»

Κάπου εκεί άκουσα καμπάνες να χτυπούν. Αλλά η κουφάλα ήταν αδυσώπητη ρε παιδιά! Μου πέταξε τη χαριστική βολή: «αλλά ευτυχώς! Έκανα της Pfizer! Όχι το Astra Zeneca…»!

Ακόμα να συνέλθω! Για κάποιο λόγο στ’ αυτιά μου ακούστηκε ως: «Ξέρεις, αυτοκτόνησα! Αλλά ευτυχώς! Χρησιμοποίησα Glock, όχι Beretta…»! Ρε φίλε… τι φάση; Ότι δηλαδή τι; Γλύτωσα την άμεση θρόμβωση για να μου ‘ρθει πιο μετά; Χα χα κουφάλα θάνατε σε ξεγέλασα! Θα ζήσω λίγους μήνες παραπάνω…

Ειλικρινά τώρα, έχετε δει τους μπολιασμένους πώς κυκλοφορούν; Έχετε «κόψει» φάτσες;

Μου θυμίζουν Τασσώ Καββαδία!

Είναι οι μόνοι που μπορούν να συνδυάζουν τα χνώτα τους που βρωμάνε από την πείνα με το μπλαζέ ύφος των τριάντα καρδιναλίων.

– Ρε φίλε, δεν έχεις να φας! Θα πεθάνεις από την πείνα…

– Ναι! Αλλά έκανα το εμβόλιο!

Ζντουπ! Σε αποστόμωσε η κουφάλα… Κάνεις μία τελευταία απόπειρα:

– Το εμβόλιο έχει παρενέργειες!

– Όχι! Δεν έχει!

– Πώς είσαι τόσο σίγουρος;

– Το είπε ο Χαρδαλιάς!

Ξανά ζντουπ!

Έχουν επιχειρήματα όμως! Για κάποιο λόγο, τα επιχειρήματα είναι copy – paste:

 • Το είπε ο Χαρδαλιάς!
 • Το είπε ο Τσιόδρας!
 • Το είπε η Λινού!
 • Το είπε ο πρωθυπουργός μας!

Κι η αποθέωση:

 • Το έγραψαν τα ελληνικά hoaxes!

Υπάρχει φωλιά! Δεν εξηγείται αλλιώς! Κάθε πόλη έχει και μία φωλιά κάπου στο υπέδαφος απ’ όπου βγαίνουν! Δεν ξέρω…

Τους φαντάζομαι σε υπόγειες κατακόμβες, με μαύρες ρόμπες και κουκούλες σε στυλ «μάτια ερμητικά κλειστά», να συγκεντρώνονται γύρω από έναν πέτρινο βωμό.

Στους γύρω τοίχους να έχουν εικόνες με τους αγίους: άγιος Κούλης ο κουκλοχαιρετάκιας, άγιος Τσιόδρας ο χλεμποφανελάκιας, άγιος Χαρδαλιάς ο εμβολιαστής, αγία Λινού η ΜΕΘίτισσα, άγιος Gates ο σωτήρ του κόσμου και τέτοια. Πάνω στο βωμό μία σύριγγα και τέσσερα μπουκαλάκια. Ένα για κάθε εταιρεία που έχει εμβόλιο. Κι όλοι μαζί να ψέλνουν το «Ave mRNA» εν χορώ.

Σκιάχτηκα…

Λογικά είναι χωρισμένοι σε σέκτες! Η σέκτα Pfizer! Η σέκτα Astra Zeneca! Η σέκτα Johnson & Johnson! Η σέκτα Moderna! Η κάθε σέκτα μαζεύεται μετά την τελετή για καφέ και σχολιάζουν τις άλλες.

– Πω ρε φίλε! Καλά που κάναμε Pfizer! Αν κάναμε Astra Zeneca θα πηγαίναμε για θρόμβωση άμεσα.

Στις μεγάλες γιορτές, όπως του αγίου Μόσιαλου του συγκριτικού, μαζεύονται όλοι μαζί. Όλες οι σέκτες. Εκεί ξεχνάνε τις μεταξύ τους διαφορές και συζητάνε για τους αρνητές.

– Αδελφέ μου συνεμβολιασμένε, είδες τι βλακείες γράφουν πάλι οι ψέκες;

Λέει ο πιστός της Astra Zeneca…

– Ναι ρε φίλε! Καλά που έχουμε τον Κούλη να μας τα εξηγεί!

Σχολιάζει ο πιστός της Moderna…

– Εμείς κάναμε εμβόλιο! Δε φοβόμαστε!

Απαντάει ο πιστός της Pfizer…

– Ναι, αλλά να μείνουμε μακρυά τους αδελφέ! Μη μας κολλήσουν covid.

Επισημαίνει ο πιστός της Johnson & Johnson…

– Μα αφού κάναμε εμβόλιο…

Επιμένει ο πιστός της Moderna…

– Και πάλι κολλάμε όμως…

Επιμένει ο πιστός της Johnson & Johnson…

Και τη στιγμή της αμηχανίας κόβει σα μαχαίρι η γνωστή φωνή:

– Φιλαράκι… Έχεις ένα ευρώ να πάρω μια τυρόπιτα;…

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει κι εσείς, αλλά όσοι έχουν εμβολιαστεί, έχουν το σύνδρομο των ασθενών του AIDS.

Θυμάστε μία εποχή που είχε πρωτοεμφανιστεί το AIDS;

Κάποιοι που είχαν διαγνώστεί ως οροθετικοί, είχαν μία μανία εκδίκησης.

Έκαναν σεξ με άλλους χωρίς προφυλάξεις μόνο και μόνο για να τους κολλήσουν.

Σε στυλ: «αφού έχω κι εγώ, θα κολλήσεις κι εσύ motha fucka.»

Ένα τέτοιο πράγμα.

Σα να λένε: «την έκανα που την έκανα τη μαλακία, θα την κάνεις κι εσύ motha fucka!» Και σου τη λένε που δε θες να κάνεις τη μαλακία!

Κι όταν τους λες:

– Γιατί ρε φίλε να το κάνω;

– Γιατί το έκανα κι εγώ!

– Αφού το έκανες εσύ, είσαι ασφαλής. Εγώ γιατί να το κάνω;

Σου απαντάνε αποστομωτικά

– Το είπε ο Χαρδαλιάς!

Το Χαρδαλιά μου μέσα…

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που το λούμπεν προλεταριάτο μπορεί επί τέλους να πει ότι έχει κάτι κοινό με την αστική τάξη και την πλουτοκρατία: το εμβόλιο…

Έχετε δει νεόπλουτο να κάνει μόστρα την καινούρια Ferrari;

– Μαλάκα! Κοίτα εργαλείο που πήρα… Γαμάει λέμε! 360 τελική και φάτε τη σκόνη μου κουραμπιέδες…

Έτσι παίζει με τα μπόλια:

– Μαλάκα, κοίτα εμβόλιο που έκανα! Γαμάει φίλε! 68% προστασία από τον covid, 35 παρενέργειες και φάτε τη σύριγγα ψέκες…

Όχι, παίζουμε!

Η αποθέωση θα έρθει το καλοκαίρι! Να μου το θυμηθείτε. Είπε ο Κούλης ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες κι οι τύποι ήδη κάνουν προετοιμασίες: βερμούδες, μπικίνι, μπρατσάκια, διαβατήρια, solarium, αδυνάτισμα… Θα σου ‘ρχεται και θα σου λέει:

– Νια νια νια νια νια, θα μείνω μία ώρα παραπάνω έξω από σένα…

– Νια νια νια νια νια, φέτος πάω Μύκονοοοοοοοοοο κι εσύ δεν πα-ας…

… Το γλυφιτζούρι κοκοράκι μην ξεχάσεις μπέμπη…

Κι ύστερα γυρίζει από την κραιπάλη της μίας παραπάνω ώρας και σε κοιτάζει με περηφάνια γιατί εσύ είχες χωθεί αραχτός στην παραλία με το πιπίνι κι εκείνος έπινε τις μπόμπες στο Super Paradise. Σκύβει με μπλαζέ ύφος και που ψιθυρίζει στ’ αυτί:

– Ρε φιλαράκι… Μήπως έχεις ένα ευρώ να πάρω μια τυρόπιτα;;;

 

Πηγή

Προβολές : 1,213


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα