Κίνδυνοι και παρενέργειες από τις ΜΑΣΚΕΣ. Όταν τα λέγαμε, ήμασταν ... “συνωμοσιολόγοι”

Κίνδυνοι και παρενέργειες από τις ΜΑΣΚΕΣ. Όταν τα λέγαμε, ήμασταν ... “συνωμοσιολόγοι”

5 Ιουλίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:445
Μοίρασέ το

 

Ο Dr. Κισιελίνσκι, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: 

“Συγκεκριμένα, η «αύξηση της συστολικής αρτηριακής πίεσης» παίζει καθοριστικό ρόλο –  μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ, εξαιτίας μεγάλης ποσότητας CO₂ στο αίμα.

Οι μάσκες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον μεταβολισμό των κυττάρων με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να εξασθενήσει και πιθανώς να αυξηθεί ακόμη και ο κίνδυνος «ανάπτυξης καρκίνου», σύμφωνα με το συμπέρασμα της ερευνητικής ομάδας.”

Όταν γράφαμε σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και όχι μόνον της μάσκας, ήμασταν συνωμοσιολόγοι… τώρα βγαίνουν ανεξάρτητοι επιστήμονες και τα αποκαλύπτουν με ιατρικές έρευνες.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΓΙΟΥ, ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Απορώ ακόμα με κάποιες “μανάδες” που τις βλέπω να φορούν μάσκα και να μασκοφορούν τα παιδιά τους.

ΡΕ, ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ…

Μια ερευνητική ομάδα που αποτελείται από τον Dr. Κάι Κισιλίνσκι από το Ντίσελντορφ και άλλους επτά γιατρούς και ψυχολόγους δημοσίευσε στην έγκριτη Διεθνή Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Έρευνας και της Δημόσιας Υγείας ( IJERPH ) την μελέτη «Μία μάσκα που καλύπτει το στόμα και την μύτη, σε καθημερινή χρήση, είναι χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες και πιθανούς κινδύνους;».

Την έκθεση επικαλείται το Russia Today στην γερμανική του έκδοση, και όπως αναφέρει, αποδείχθηκε πως οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μάσκας είναι σημαντικές.

Η υποχρεωτική κάλυψη του στόματος και της μύτης (ανάλογα με την χώρα, “συνηθισμένη μάσκα”, “χειρουργική μάσκα”, “μάσκα FFP2”) σε δημόσιους χώρους ως μέτρο περιορισμού του SARS-CoV-2 έχει εισαχθεί σε πολλές χώρες από το 2020. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πλήρης μελέτη του βαθμού, στον οποίο οι μάσκες μπορούν να έχουν ατομικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ο στόχος της μελέτης ήταν επομένως η ποσοτική ταυτοποίηση, δοκιμή, αξιολόγηση και συλλογή επιστημονικά αποδεδειγμένων ανεπιθύμητων ενεργειών από την χρήση μάσκας για τον πληθυσμό. Για την ποσοτική αξιολόγηση, βρέθηκαν 44 κυρίως πειραματικές μελέτες, για 65 δημοσιεύσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο.

Η βιβλιογραφία που εξετάστηκε έδειξε δυσμενείς επιπτώσεις από μάσκες σε πολλούς ειδικούς τομείς, οι οποίες περιγράφονται και στην γερμανική περίληψη της  μελέτης.

Οι ψυχολογικές και σωματικές βλάβες σε συνδυασμό με τα συμπτώματα που περιγράφονται, αναφέρονται από τους επιστήμονες ως «σύνδρομο κόπωσης που προκαλείται από μάσκα» (MIES). Όπως αναφέρεται, θα μπορούσε  να  προκαλέσει διαταραχές στην συγκέντρωση, την σκέψη ακόμη και στην ομιλία. Σύμφωνα με την μελέτη, η πτώση σε οξυγόνο στο αίμα σχετίζεται με το σύμπτωμα της κούρασης. Εάν φοράτε την μάσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καρδιακός σας ρυθμός και ο ρυθμός αναπνοής αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το βάθος της αναπνοής.

Κατά την αξιολόγηση των 109 μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν εμφανείς αλλαγές στην φυσιολογία του αναπνευστικού σε άτομα που φορούν μάσκα, με κύριο χαρακτηριστικό την συχνή εμφάνιση αναπνευστικής δυσλειτουργίας, μείωσης οξυγόνου, αύξησης θερμοκρασίας καθώς και εσωτερικής υγρασίας κάτω από τις μάσκες.

Ο Dr. Κισιελίνσκι, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: «Η εκτεταμένη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές επιπτώσεις και συνέπειες σε πολλούς ιατρικούς τομείς».

Σύμφωνα με περαιτέρω αποτελέσματα των αξιολογήσεων της μελέτης, δερματικά εξανθήματα όπως η ακμή που προκαλείται από τις μάσκες αξιολογούνται ως συχνές επιπτώσεις: «Η συμπύκνωση της αναπνοής οδηγεί σε μια σοβαρή αύξηση της υγρασίας με σημαντική αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον του δέρματος [… ] και αυξημένη ερυθρότητα».

Οι μάσκες εξασθένησαν επίσης την αναπνοή. Η έρευνα ισχυρίζεται ότι η χρήση μάσκας FFP2 διπλασιάζει σχεδόν τον λεγόμενο όγκο νεκρού χώρου, δηλαδή την ποσότητα αέρα που περιστρέφεται εμπρός και πίσω όταν αναπνέει κάποιος μέσα και έξω και η αντίσταση στην αναπνοή αυξάνεται κατά 128% «λόγω μειώσεων στο βάθος και τον όγκο της αναπνοής».

Κατά αυτόν τον τρόπο, μέσω αλλαγών στα αέρια αίματος, απορροφάται λιγότερο οξυγόνο και εκπέμπεται λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, τα εσωτερικά όργανα θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν, με συνέπεια τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο να διευρυνθούν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, αλλά και σε «κρίσεις πανικού» και καταστάσεις φόβου.

Συγκεκριμένα, η «αύξηση της συστολικής αρτηριακής πίεσης» παίζει καθοριστικό ρόλο –  μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ, εξαιτίας μεγάλης ποσότητας CO₂ στο αίμα. Οι μάσκες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον μεταβολισμό των κυττάρων με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να εξασθενήσει και πιθανώς να αυξηθεί ακόμη και ο κίνδυνος «ανάπτυξης καρκίνου», σύμφωνα με το συμπέρασμα της ερευνητικής ομάδας.

 

Σε αντίθεση με τους συγγραφείς της μελέτης , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δηλώνει: «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής σε σχέση με μέτρα για την καταστολή της μετάδοσης και της προστασίας ζωών».

Πηγή

Προβολές : 445


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα