ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο πραγματογνώμονας, δεχόταν συνεχώς απειλές.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο πραγματογνώμονας, δεχόταν συνεχώς απειλές.

23 Ιουλίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:294
Μοίρασέ το

 

Δεχόταν απειλές από τον Μάρτιο

 

 
 
 
Είναι ήδη 23 Ιουλίου 2020…
Δυο χρόνια πριν, τέτοια μέρα, άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για την ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ…
Κάποιοι, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ… ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ.1. Και να είστε βέβαιοι “κάποιοι”, πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ…
 
Στις 22 Ιουλίου 2020, ΚΑΠΟΙΟΙ “ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ” ΙΕΡΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ.
 
Υ.Γ.2 ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΕ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ.
 
 
 
Δεχόταν απειλές από τον Μάρτιο
 

Καταγγελίες-«φωτιά» για άνωθεν εκβιασμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις πάνω από τις στάχτες έκανε σε τρεις καταθέσεις που έδωσε στον ανακριτή ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημ. Λιότσιος, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε τον περασμένο Μάρτιο για τα πρόσωπα που τον απειλούσαν προκειμένου να «θάψει» στο πόρισμά του τα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στις καταθέσεις του, ο πραγματογνώμονας τονίζει όσα και στη μήνυσή του, κατονομάζοντας τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο ότι του ασκούσε αφόρητες πιέσεις, απειλώντας ακόμα και με δυσμενή μετάθεση εάν δεν αφήσει «αλώβητους» από κάθε ποινική ευθύνη όσους εμπλέκονται.

Προσκομίζοντας μάλιστα και ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε με τον κ. Ματθαιόπουλο, υποστηρίζει ότι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής τον προειδοποιούσε πως θα πάθει μεγάλο κακό αν τολμήσει να γράψει κάτι εναντίον του όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων.

Στο «κάδρο» μάλιστα βάζει και την πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ισχυριζόμενος ότι οι δηλώσεις της συνέπιπταν ακριβώς με τις απειλές που εκτόξευε σε βάρος του ο κ. Ματθαιόπουλος.

Μόνο για τον επικεφαλής της εισαγγελικής έρευνας, τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, εκφράζει τις ευχαριστίες του, καθώς, όπως επισημαίνει, τον στήριξε στο δύσκολο έργο του. 

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που διορίστηκε από την Εισαγγελία δικαστικός πραγματογνώμονας την επομένη της φονικής πυρκαγιάς, πήγε στον ανακριτή δύο φορές τον περασμένο Μάρτιο και άλλη μία τον περασμένο Ιούνιο. Στην τελευταία κατάθεσή του, ο επιπυραγός παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 με τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, τρεις ημέρες πριν παραδώσει στον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο το πόρισμά του.

Ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο κ. Λιότσιος αναφέρεται σε αρκετές συναντήσεις με τον -μηνυόμενο πλέον- τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατά τις οποίες ο κ. Ματθαιόπουλος «με προειδοποιούσε και με απειλούσε ότι θα πάθω μεγάλο κακό, λέγοντάς μου να παραιτηθώ από την υπόθεση και πως, αν τολμήσω να γράψω κάτι εναντίον του, όπως και εναντίον πολιτικών προσώπων ή συναδέλφων εμπλεκόμενων με την ποινική υπόθεση στο Μάτι ή στην Κινέτα, τότε θα με κυνηγήσουν όλοι μαζί, θα με ξεσκίσουν και ότι θα μου προκαλέσουν μεγάλη ζημιά…».

Ο κ. Λιότσιος ισχυρίζεται στον δικαστικό λειτουργό, στην κατάθεση της 1ης Ιουνίου 2020, ότι ένα πλέγμα προσώπων, ανωτέρων του στην Πυροσβεστική, πίεζαν ενόσω ασκούσε χρέη δικαστικού πραγματογνώμονα να επιστρέψει στην εργασία του: «Παρά το έγγραφο για απαλλαγή μου από τα κυρίως καθήκοντά μου στην υπηρεσία μου, ώστε να εργασθώ απερίσπαστος για την υπόθεση, τα παραπάνω όχι μόνο δεν λήφθηκαν υπόψιν από τους ανωτέρους μου αλλά επιπλέον μού δημιουργούσαν συνεχώς πιέσεις για το πότε θα επιστρέφω στην υπηρεσία μου. Σκοπός τους ήταν να μην προχωρήσω σε βάθος την έρευνα, γι’ αυτό και μου ασκούσαν πιέσεις ότι δήθεν καθυστερούσα ώστε να ξεσηκωθεί ο Τύπος εναντίον μου».

«Μετά την παράδοση του πορίσματος για το Μάτι ξεκίνησε μία επιχείρηση ακύρωσης του πορίσματός μου. Μου έκανε εντύπωση δήλωση της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης».

Ο αξιωματικός διευκρινίζει στον ανακριτή και μία πτυχή της υπόθεσης των πιέσεων που δέχθηκε, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εμφανίζει μία «κοινή επιχειρηματολογία» κατά του ίδιου ως δικαστικού πραγματογνώμονα διαφορετικών αξιωματούχων, γεγονός που ο κ. Λιότσιος αποδίδει σε μία προσπάθεια ακύρωσης του πορίσματός του.

Όπως καταθέτει ο κ. Λιότσιος, «επιπρόσθετα, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μετά την παράδοση του πορίσματος για το Μάτι στον κ. Ζαγοραίο διάβασα, μετά από λίγες ώρες στον ηλεκτρονικό Τύπο, ότι είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια ακύρωσης του πορίσματος με την πρόφαση ότι δεν έχω δήθεν το δικαίωμα να κρίνω βαθμολογικά ανωτέρους μου, μιας και εγώ έφερνα και φέρω τον βαθμό του επιπυραγού, μετά από δήλωση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως τις ίδιες απειλές μού είχε πει και ο Ματθαιόπουλος, καθώς μου είχε πει σε συνάντησή μας “με ποιο δικαίωμα εσύ κρίνεις ανώτερούς σου κ.ά…”. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η δήλωση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης όπου ανέφερε στον Τύπο: “Οι εισαγγελείς, εφόσον πήραν το πόρισμα από τον πραγματογνώμονα, τον οποίο όπως βλέπω σήμερα στα δημοσιεύματα τον αμφισβητούν γιατί ήταν διάφοροι εμπειρογνώμονες άλλοι. Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται”. Την ίδια ώρα που διάβαζα τα παραπάνω, μου ήρθαν στο μυαλό εκ νέου οι απειλές του Ματθαιόπουλου, όπου μου είχε αναφέρει ότι “δεν υπήρχαν άλλοι πραγματογνώμονες στον πίνακα;” και πως οι εισαγγελείς με πήραν “τσιμπητό”. Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος που είδα ανέφερε: “Όσοι αμφισβητούν την ισχύ της έρευνας επισημαίνουν ότι ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας φέρει τον βαθμό του πυραγού και ως εκ τούτου, δεν δύναται να ελέγχει ενέργειες ανωτέρων του στην ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος. Ορισμένοι, μάλιστα, προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η μη διακοπή της έρευνας από τον πυραγό συνιστά αδίκημα!”. Μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό και φόβο αυτή η δήλωση, καθώς, όπως προανέφερα, συμπίπτουν απόλυτα με τις απειλές του Ματθαιόπουλου ή κάτι άλλο συνέβαινε πιο σοβαρό, λέγοντας μου ότι του είχε πει η αρμόδια υπουργός να με καλέσει και να μου πει όσα μου είπε, τα οποία σας έχω καταθέσει. Δηλαδή άρχισαν να αμφισβητούν την τυπική νομιμότητα της πραγματογνωμοσύνης μου με τον ισχυρισμό ότι ήμουν κατώτερος σε βαθμό από αυτούς που ήλεγχα για την πυρκαγιά στο Μάτι…».

Ο αξιωματικός αναφέρεται επίσης και στα δημοσιεύματα που είχε διαβάσει «ότι έγινε μία προσπάθεια να παγώσει έρευνα του εισαγγελέα κ. Ζαγοραίου για την πυρκαγιά στο Μάτι και συγκεκριμένα με την εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με την οποία ζητήθηκε να περιληφθεί στη δικογραφία για το Μάτι και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου. Ωστόσο, από ό,τι διάβασα στον Τύπο, μετά από αντιδράσεις προχώρησε κανονικά η διαδικασία απόδοσης ευθυνών από τον κύριο εισαγγελέα».

«Ο κ. Ζαγοραίος με ενθάρρυνε να συνεχίσω διότι είχαμε υποχρέωση στη μνήμη των συμπολιτών μας να αναδείξουμε την αλήθεια»

Στις καταθέσεις του, ο κ. Λιότσιος αναφέρεται ειδικά στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στον οποίο είχε μιλήσει γενικά για πιέσεις που δεχόταν χωρίς να του καταγγείλει πρόσωπα και γεγονότα: «Ο κ. Ζαγοραίος μού ζήτησε να ολοκληρώσω το έργο μου, προχωρώντας σε βάθος την έρευνά μου, να μη φοβάμαι τίποτα διότι και εγώ και αυτός είχαμε υποχρέωση στη μνήμη των συμπολιτών μας να αναδείξουμε όλη την αλήθεια, χωρίς να λογαριάσουμε το προσωπικό μας κόστος».

Σημειώνει, μάλιστα, ο αξιωματικός πως μετά την κατάθεση του πορίσματος για το Μάτι και ενώ είδε τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης είχε επικοινωνήσει με τον κ. Ζαγοραίο: «Επικοινώνησα με τον κ. Ζαγοραίο, χωρίς να του αποκαλύψω για αυτές τις απειλές και εκβιασμούς, διότι δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την έκβαση της ποινικής αυτής υπόθεσης για το Μάτι. Του ανέφερα για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα από τη συμπεριφορά της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και του εκμυστηρεύτηκα τους φόβους μου για τη μετέπειτα πορεία μου σε όλα τα επίπεδα, μη γνωρίζοντας ο ίδιος (κ. Ζαγοραίος) τι είχε ειπωθεί στη μεταξύ μας συνάντηση όσον αφορά τις απειλές και τους εκβιασμούς του Ματθαιόπουλου σε βάρος μου.

Τότε, ο κ. Ζαγοραίος, βλέποντας εμένα πανικοβλημένο, με ρωτούσε συνέχεια εάν συνέβη κάτι άλλο. Τότε, αναγκάστηκα να του απαντήσω αρνητικά για τους λόγους που προανέφερα. Ωστόσο με ενθάρρυνε να προχωρήσω την έρευνα και να μη φοβάμαι τίποτα και κανέναν για την εξακρίβωση της αλήθειας και του δικαίου.

Επίσης μου επαναλάμβανε ότι είναι δίπλα μου και να συνεχίσω την έρευνά μου για τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη στην Κινέτα και ας μη βρισκόταν πλέον ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας λόγω μετακίνησής του πλέον ως αντιεισαγγελέας Εφετών.

Άκουσα τη συμβουλή του και με τον ίδιο ζήλο συνέχισα την έρευνά μου, παρά τις πιο έντονες πιέσεις από υπηρεσιακούς φορείς της υπηρεσίας μου που αντιμετώπιζα συνεχώς για τη συγγραφή της πραγματογνωμοσύνης στην Κινέτα.

Από την πραγματογνωμοσύνη αυτή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αποδείχθηκε ότι η πυρκαγιά στην Κινέτα συνδέεται άμεσα με την πυρκαγιά στο Μάτι και συγκεκριμένα για τον χειρισμό της ηγεσίας του ΕΣΚΕ που αφορά τη χρήση των εναέριων μέσων».

Η καταγγελία Λιότσιου

Κύριε ανακριτά, σας καταγγέλλω τα κάτωθι:

Είμαι Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και υπηρετώ έως και σήμερα στην Π.Υ. Ελευσίνας.

Ταυτόχρονα έχω και την ιδιότητα του Δικαστικού Πραγματογνώμονα εγγεγραμμένος στους πίνακες πραγματογνωμόνων Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς.

Σας γνωρίζω ότι διορίστηκα Πραγματογνώμονας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την Ποινική Υπόθεση της Πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 23-07-2018 και περί ώρα 16:40 στο Νταού Πεντέλης με επέκταση Καλλιτεχνούπολη, Ν. Βουντζά, Μάτι, σύμφωνα με τα υπ. αριθμ. 171.381 της 26-07-2018 και 171.905 της 03-08-2018 διοριστήρια έγγραφα.

Ξεκίνησα έρευνα για την προαναφερθείσα υπόθεση και συγκεκριμένα για πράξεις παραλείψεις αρμοδίων φορέων που είχαν σαν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Αντιμετώπισα έντονες αντιδράσεις βλέποντας τα ερωτήματα που έθετα και κυρίως από το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικότερα από τον τότε Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Βασίλειο Ματθαιόπουλο και μετέπειτα αρχηγό του Π.Σ., ο οποίος μου έλεγε «τι μαλακίες είναι αυτές που ζητάς» και «κάνε το μαλ…» και πολλά άλλα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο έργο μου και πριν παραδώσω το Πόρισμα, δέχθηκα τηλεφωνική κλήση από τον νέο Αρχηγό πλέον του Πυροσβεστικού Σώματος Ματθαιόπουλο Βασίλειο του Κωνσταντίνου στις 20-09-2018 και ώρα 23:41, από το 693…, το οποίο ανήκει στον προαναφερόμενο, στο κινητό μου τηλέφωνο με αριθμό 698…

Στο τηλεφώνημα αυτό ο κ. Αρχηγός με έντονο ύφος με διέταξε να πάω στο γραφείο του την επόμενη μέρα γιατί έπρεπε να μιλήσουμε όπως μου είπε για κάτι σοβαρό.

Ως Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος είχα τη Διοικητική υποχρέωση να παρουσιαστώ στον Αρχηγό του Σώματος, διότι όλοι οι Αξιωματικοί υπάγονται σε αυτόν, ενώ παράλληλα όφειλα να διαφυλάξω την έρευνα που διενεργώ.

Πράγματι την επόμενη μέρα και περί ώρα 11:00 περίπου παρουσιάστηκα στο γραφείο που διατηρεί ο Αρχηγός του Σώματος στο Ε.Σ.Κ.Ε. και παρουσιάστηκα ενώπιόν του, έχοντας έντονη ανησυχία λόγω και της προηγούμενης συμπεριφοράς του.

Προσκομίζω απομαγνητοφωνημένο το ουσιώδες κομμάτι της απομαγνητοφώνησης. 

ΑΡΧΗΓΟΣ: Έλα, πέσ΄το.

00:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μου έκοψες τα πόδια χθες μιαρέ.

00:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποια πόδια εγώ δεν… Σε προλαβαίνω..

00:06 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Αλήθεια σου λέω..

00:06 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ σου είπα έχω μια πληροφόρηση δεν ξέρω αν είναι πληροφόρηση-παραπληροφόρηση.

00:10 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τι χαρτιά δηλαδή που δεν έπρεπε να ζητήσω εγώ.

00:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος Λιότσιος εντάξει θα βοηθήσει «..τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων, με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο καταφέρεται… Ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης, ο άλλος, ο άλλος, ο άλλος, κάλεσέ τον και πέστου τα, σε κάλεσα λοιπόν και στα’ πα για να ξυπνήσεις. Γιατί στο λέω έχεις 15 χρόνια-20 για να πάρεις σύνταξη.

00:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφφφφ…

00:59 ΑΡΧΗΓΟΣ: θα έρθει το χαρτάκι από πάνω, χωρίς να το θέλω εγώ, έτσι θα πούνε στη Σάμο, ποιος είναι ναι και στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα και θα ‘ρθει μετά ο Γκουρμπάτσης και θα σε βρει.

Έτσι γίνονται τα παιχνίδια, έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη, για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα ΚΥΘΗΡΑ χωρίς εναέρια και στη ΜΑΝΗ χωρίς εναέρια, τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά – το παιχνίδι παίζεται.

Εγώ δεν σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρ… σου, δεν θα σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα, αυτά είχα, αυτά έβαλα, αυτά βρήκα, αν δε σας κάνουν, βάλτε άλλους.

01:56 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν το συζητάμε, δεν το συζητάμε.

01:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πέντε πραγματάκια και σου είπα, άνεμοι, καύσιμο ύλη, μείξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη.

02:12 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα γράφω αυτά, τα γράφω.

02:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα που έφυγε από κει με την ταχύτητα και το πυροθερμικό φορτίο.

02:20 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όλα αυτά τα γράφω, όλα αυτά.

02:23 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι σε νοιάζει εσένα που κάθεσαι και ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ, τι σε νοιάζει εσένα που ζητάς έγγραφα από τη ΔΟΥΡΟΥ, κάνε τον μαλ… Ζητάς ακόμα και έγγραφα από το σχέδιο το οποίο έχεις υπογράψει εσύ…

02:37 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στο σχέδιο δεν έχω ζητήσει εγώ κάτι.

02:42 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα ζητήσουν οι άλλοι.

02:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν έχω θέμα, το έχω ενημερώσει εγώ τον Εισαγγελέα ότι ήμουν, μου λέει δεν παίζει ρόλο…

02:48 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι είναι ο Εισαγγελέας; Τώρα είναι, αύριο έφυγε, και θα φύγει ο ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ, θα πάει πιο ψηλά.

02:53 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω. 

02:56 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα ‘ρθει άλλος, ποιος σε είδε ποιος σε ξέρει, μην το βλέπεις τώρα, και αυτά τα λεφτά που θα πάρεις και αν θα τα πάρεις…

03:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποια λεφτά μωρέ, για τα λεφτά είναι;

03:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα χαλάσεις μετά σε δικό σου δικηγόρο, θα θες τρεις δικηγόρους μετά, στο λέω και έκανες μαλ… γιατί δε με άκουσες, ότι θα μπλέξεις για επτά χρόνια να πηγαινοέρχεσαι.

03:17 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Πφφφφφ…

03:19 ΑΡΧΗΓΟΣ: Και θα έχεις και μια άλλη μεταθεσούλα για ΣΑΜΟ ή ΚΩ.

03:31 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να πάω να παραιτηθώ; Βολεύει έτσι καλύτερα τουλάχιστον;

03:36 ΑΡΧΗΓΟΣ: Δεν ξέρω, για μένα να γράψεις όσο πιο απλά πράγματα, προηγουμένως η ΥΠΟΥΡΓΟΣ για άλλα θέματα με πήρε αλλά μου συζήτησε και αυτό, μεταξύ μας, είδες ο άλλος. Άκουσες πώς μιλάω…

03:50 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα για αυτό το έκοψα και εγώ.

03:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Μη νομίζεις, πες ότι το ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

04:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν παίζω εγώ σε αυτό το παιχνίδι.

04:02 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1000% από τους ιδίους, θα σε αφήσουν μετά οι άλλοι εδώ μέσα… (με έντονο ύφος).

04:14 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ σου είπα, στο είπα και τότε, με Α και Β τρόπους και όχι να παρασυρθείς από τον κάθε ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟ.

04:20 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Από κανέναν δεν επηρεάστηκα, ειλικρινά σου μιλάω, από κανέναν, σοβαρά σου μιλάω…

04:25 ΑΡΧΗΓΟΣ: Στο ‘πα και χθες και τι σου ‘χω διδάξει χρόνια, ΛΙΟΤΣΙΟ όχι το τυρί και τη φάκα, πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες, πού, με τα θηρία, με 100 νεκρούς, πού πας ρε, εδώ μιλάμε για χρήμα, ο ένας θα δώσει τον άλλο και θα επιβιώσεις εσύ… μεθαύριο, μόνος θα μείνεις, θυμήσου το.

04:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: γκκκκ (ξεροκατάπια).

04:54 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα κάθεσαι στο Ακροατήριο και θα σου λέει κύριε Πραγματογνώμονα για ελάτε, και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΓΚΟΥΡΜΑΤΣΗ, μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του ΤΕΡΖΟΥΔΗ , μετά θα σε πάρει ο δικηγόρος του ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ και θα στο κάνει το κωλ… ( κωλ…) τόσο, με τι γνώσεις και στοιχεία βγάλατε εσείς αυτό, εγώ φιλικά στα λέω γιατί σε ξέρω χρόνια και στο είπα και χθες, μη με αναμείξεις πουθενά, τελείως φιλικά, συμβουλευτικά να σε σώσω. Βρες έναν δικό σου άνθρωπο, τράβα γράψε δέκα πράγματα εκεί.

05:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ.

05:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ακύρωσέ το, δώσ΄ το διώχ΄ το από πάνω σου, το έχεις αργήσει, για μένα τρία πραγματάκια, Πραγματογνώμονας Πυροσβεστικής, πώς ξεκίνησε η φωτιά σύμφωνα με τη γεωγραφία τάδε τάδε, κατέληξε εκεί και και, κάθεσαι τώρα και θα τα βάλεις με το Δασαρχείο, που σου λέει ο άλλος θα σου ανοίξει τον κώλο, θα τα βάλεις με τη ΔΟΥΡΟΥ θα σου ανοίξει τα καπούλια, θα τα βάλεις εδώ, μόλις δούμε ποιοι κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους όπως κάναμε το 2000 επι ΓΚΟΥΡΜΠΑΤΣΗ, κατηγορείσαι, κατηγορείσαι, κατηγορείσαι, πέντε δικηγόρους…

05:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

06:45 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: γκκ…Οκ.

06:49 ΑΡΧΗΓΟΣ: Με τι γνώσεις εσύ έχεις να πεις ότι το αυτοκίνητο άργησε ή το αυτοκίνητο engage και τα λοιπά μμμμ…

06:58 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σύμφωνα με τα χαρτιά που πήρα.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποια χαρτιά το αποδεικνύει; Αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω; Ρρρμμρ. Αν «εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω τι κάνουμε; Εγώ απλά στα λέω, έχεις το χρόνο, κάτσε συμβουλέψου, και κείνο που πρέπει να κάνεις, βγάλε τον εαυτό σου απ’ έξω, πρώτα να σώσεις τον εαυτό σου, γιατί στο είχα πει και στην Κόρινθο την υπογραφή σου και την ψ… σου ΛΙΟΤΣΙΟ θυμάσαι πού τη βάζεις, με τα Ανακριτικά θυμάσαι που σου έλεγα τι μα…. υπογράφεις εδώ πού πας τι κάνεις εδώ, και μη κοιτάς που δεν μας έκατσε κάτι, αλλά μην ξεχνάς αυτό που έλεγε ο ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ χρόνια σήμερα εμού αύριο εσού ουδέποτε κανενός.

07:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Φφφφφ…

08:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Εγώ να ξέρεις από την πλευρά μου ούτε θα με δώσεις πουθενά γιατί θα το μάθω, ούτε απειλή το θεωρώ ούτε τίποτα, εγώ στα λέω σου είπα σαν Βασίλης και σαν Δημήτρης, γιατί έχουμε κάτσει πολλές φορές και έχουμε πιει κρασί από το ίδιο ποτήρι και πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα, και κάποια στιγμή πριν τον Απρίλιο με είχες πάρει, μου λες θέλω να σε δω αν είναι να πάρω μια μετάθεση για τη Σύρο κ.λπ., και λέω άστο θα το δούμε, καταλαβαίνω εγώ γιατί το ήθελες και θα σε βοηθούσα, σε ό,τι μπορώ να σε βοηθήσω θα σε βοηθήσω.

08:57 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ.

08:58 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κάτσε εκεί, βρες κάνα από το Αρχηγείο ή κανά φίλο σου, πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά και δώσ΄ το. Εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα και συ θα πάρεις την που… , έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα, το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος, και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά Εισαγγελείς δικηγόροι, δεν ακούς, στο είπα από την πρώτη μέρα Μήτσο, και με χιούμορ και ωραία, άσε τον parker (στυλός) της Παγώνας (πρώην γυναίκα μου) μην τον χαλάς, πολλές φορές ξέρεις οι φιλοδοξίες, η που… η ζωή, δεν μας αφήνει να είμαστε ..

10:05 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι, δεν το κάνω γι΄ αυτό.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Στο 10:06 Πέρυσι στο λέω λόγω τιμής είχα πάρει την απόφασή μου και λέω Υποστράτηγος τα κέρδισα όλα δικαστικά τα πάντα, Αντιστράτηγος φεύγω, γιατί να πάω; Αφού το έβλεπα, αφού είδα το καλοκαίρι, και έλεγα, μαλ…, 11 μέρες στην Τσάλιγκα, μετά άλλες 5 μέρες στο Σοφικό με το μεγάλο και τον έπαιρνα τηλέφωνο το Λυρή και τον άλλο το βράδυ θα δούμε, πάρε το πρωί αν στ΄ αλλάξω να εξασφαλίσει το κομμάτι της αναζωπύρωσης, να μην έχει την πο…. μέρα κ.λπ., και είχα πάρει την απόφασή μου, είχα πει και στη γυναίκα μου, ότι μάλλον σταματάω, αρχίσανε θείοι συνάδερφοι, Κωσταντινοπουλαίοι, κουμπάροι, εδώ έγινε η μπουμπού δεν θα πας εσύ, να φτιάξεις πράγματα στο Σώμα , ενοίκιο Στολές μαλ.. , θα χαλάω ενάμισο χιλιάρικο, θα μου στερήσει την οικογένεια, αν κάτσω σπίτι μου, θα πάρω ενάμισι χιλιάρικο σύνταξη λέω και θα είμαι κύριος. Το ενάμισι που χαλάω δεν απομένουν ούτε 500 ευρώ, θα πάρω και το εφάπαξ, τώρα που έχουν τα παιδιά τις σπουδές να τα βοηθήσω. Γαργαλήθηκα, γαργαλήθηκα ,ένα βράδυ μου τη βιδώνει, τους μπαρμπάδες εκεί που εεεε, δηλώνω παρών και γω λέω, ενώ τα ήξερα τι θα συμβεί, τα είχα φανταστεί, όπως στα λέω εσένα τώρα τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, αυτή η υπόθεση δεν κλείνει, θα κλείσει έξι επτά χρόνια, κάθε μέρα θα είσαι και θα κάνεις και υπηρεσία ή θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία, γιατί από την άλλη θα θες και τα πενθήμερα και τα νυχτερινά και δεν θα σε φτάνουν…

12:16 Χτυπάει το τηλέφωνο του κ. Αρχηγού και συνομιλεί.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

14:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ηα…

13:41 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μη σε καθυστερώ 

13:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ουφφφφφφ…

14:10 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κράτα τα αρχεία σου και μόλις τα παραδώσεις σε πέντε δέκα μέρες που θα αρχίσουν οι απολογίες κατηγορουμένων και μόλις θα βγει η δικογραφία ποιος έβαλε την πυρκαγιά θα ζητηθούν όλοι οι φάκελοι, οπότε θα την πάρουν όλοι, κράτα να έχεις αρχεία φτιάξε και ένα για το ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ να έχει στην άκρη να το διαβάσει και φέρ΄ το όποτε μπορέσεις εφόσον το παραδώσεις η πριν το παραδώσεις αν θες να το διαβάσουμε , θα σου δυο κουβέντες και πήγαινε παρεδωσέ το και βάλε λίγα στοιχεία. Δεν ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει; Ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει; μμμμ,

15:08 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα περισσότερα έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί. Τα περισσότερα έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί.

15:14 ΑΡΧΗΓΟΣ: Κοίτα ποια έχουν ποια δεν έχουν και θάψ΄ τα. Δεν πειράζει, με ηρεμία, δεν χρειάζεται πανικός όπως ήσουνα προχτές να είσαι σήμερα, χαμόγελο, ωραίος, βγάλε την ουρά σου απ’ έξω γιατί θα σε δέσουνε… όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει.

15:49 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω..

15:50 ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί στη φωτιά δε θα έριχναν καμία κατηγορία, έκανα ό,τι μπορούσα, ήμουν στο Κέντρο παρουσία του Υπουργού, των Υπουργών δεν πήγα, γιατί μου είπαν να μην πάω, ότι μπορούσα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας Πυροσβέστης το έκανα. Γεια σας, δεν με αγγίζει τίποτα εμένα, κράτα το στόμα σου κλειστό, όλα διαρρέουν, τα πάντα, όλα διαρρέουν, ήδη ο Γκουρμπάτσης θα το έχει μάθει τώρα που εμφανίστηκες.

16:50 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Δε με άκουσες, Δημητράκη.

16:59 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μαλ….

17:00 ΑΡΧΗΓΟΣ: Είδες το τυρί, δεν είδες τη φάκα, να πας εκεί στον Εισαγγελέα και να του πεις, βρες μια δικαιολογία, ότι δεν προλαβαίνω, έχω τα παιδιά μου τα σκυλιά μου, πάρε και ένα χαρτί από το γιατρό 4 μέρες, και ζήτα την εξαίρεση, γιατί είναι συνάδελφος, και εγώ το έχω βάλει για να είμαι για κανένα αυτοκινητάκι για κανένα σπίτι για κάνα τέτοιο, τραβάς την αναφορά σου και τελείωσε η υπόθεση απαλλαγή..

17:37 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αυτοί σε πήραν από τον πίνακα τσιμπητό εεε, δεν είχε άλλο πραγματογνώμονα;

17:42 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στην αρχή πήραν τον Γκουρμπάτση αλλά έλειπε στη Θεσσαλονίκη , γιατί με πήρε τηλέφωνο εμένα και μου λέει κύριε Λιότσιο, εγώ δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου, μια φορά μόνο, και μου λέει ήταν να μπω εγώ αλλά έλειπα στη Θεσσαλονίκη , όρε πο… λέω, δεν δέχτηκε ο άνθρωπος και μετά έβαλε εμένα…

18:08 ΑΡΧΗΓΟΣ: Και ποιος άλλος ήταν; 

18:09 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Α δεν ξέρω.

18:11 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πραγματογνώμονας ποιος άλλος ήταν αφού κοινοποιούνται αυτοί οι πίνακες.

18:14 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν ξέρω ποιος άλλος ήταν.

18:15 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αφού και στην Κόρινθο ήταν δε θυμάσαι;

18:17 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, αλλά δεν θυμάμαι ποιος άλλος είναι.

18:20 ΑΡΧΗΓΟΣ: Καλά, αυτό θα το δούμε.

18:23 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τέλος πάντων.

18:25 ΑΡΧΗΓΟΣ: Μη συνεργάζεσαι αν θέλεις.

18:27 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ μωρέ, πας καλά γιατί να συνεργαστώ;

18:30 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τα κινητά καταγράφονται, μη συνεργάζεσαι με Αχιλλέα Κακαράντζα.

18:37 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποιος… είσαι καλά, παιδί μου; 

18:38 ΑΡΧΗΓΟΣ: Αν διέρρευσε το βίντεο που έπαιξε στην τηλεόραση, ξέρουμε από πού διέρρευσε.

18:43 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, από πού…;

18:45 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ξέρουμε. 

18:46 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε να έρθει να αποδείξει ότι έχει διαρρεύσει το οτιδήποτε.

18:53 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από πού βγήκε;

18:52 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Κατ΄αρχάς να σου πω κάτι για αυτό που λες; Κατ΄αρχάς το βίντεο έκανε λάθος η ΔΑΕΕ, που δεν το πήρε να το κατάσχει.

19:03 ΑΡΧΗΓΟΣ: Το θέμα είναι ότι αυτοί που είναι για από πίσω άλλοι που προστατεύουν τα συμφέροντα άλλων, ένα βιντεάκι όταν το δείχνουν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, πάει να πει ότι είναι αυτούσιο και κάποιος το έχει δώσει, γιατί αν το είχανε πάρει αυτοί το ΣΚΑΪ παράδειγμα ή ο ΑΝΤΙ κ.λπ. θα είχε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.

19:33 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά αυτό, αυτοί ό,τι θέλουν φτιάχνουν, ό,τι θέλουν φτιάχνουν.

19:35 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι, μπορεί να είχε, αυτός που θα το έφτιαχνε, ο ΣΚΑΪ θα το έφτιαχνε με αυτό το πλαίσιο, αυτός που ήταν στον ΑΝΤΙ θα έφτιαχνε το πλαίσιο αυτό, δε συμφέρει να δείξουν το ίδιο. Εδώ βλέπεις ότι δόθηκε από κάποιους, από κάποιον.

19:51 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και ο ιδιώτης μπορεί να το έδωσε… και ο ιδιώτης.

19:54 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι, αν το έδινε ο ιδιώτης, σου είπα θα ήταν το παίξιμο, βλέπεις εδώ λέει νέα στοιχεία για το έγκλημα στην Κηφισιά, δημοσιογράφος εκεί άλλα λέει στο ΣΚΑΪ άλλα λέει ο δημοσιογράφος του άλλου, εδώ λοιπόν, όταν δόθηκε, δόθηκε σε όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι άρα για να δοθεί σε όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι, από κάπου πάρθηκε και δόθηκε, θες από τη ΔΑΕΕ, θες από τον ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑ, θες από τον ΦΟΥΦΟΥΤΟ, θες από κείνον, από κάπου δόθηκε.

20:30 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εδώ φύγανε χαρτιά από μέσα βρε, τι λες τώρα.

20:35 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από εδώ φύγανε.

20:36 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά άστο από δω φεύγουν όλα, όλα με φαξ και να σου πω και ονόματα άστο μην ψάχνεις να βρεις. Γι΄ αυτό με βλέπεις δεν μιλάω και δεν σηκώνω σε κανέναν τηλέφωνο, άσ΄το τώρα, άσ΄ το.

20:49 ΑΡΧΗΓΟΣ: Τι ξέρεις και δε μου λες;

20:51 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δε θέλω χωρίς στοιχεία να κατηγορήσω απλά ακούω εγώ ότι αχούς και εσύ.

20:53 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι για πες μου οι δύο μας τα λέμε.

20:54 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Άστο άστο.

20:57 ΑΡΧΗΓΟΣ: Ποιος ο Παντελεάκος;

2θ.$8 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι παιδάκι μου τι δουλειά έχει ο Παντελεάκος είσαι καλά;

20:59 ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα σου πω εγώ ο νάματα..Γκολφίνος;

21:02 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω φύγαν όλα τα χαρτιά.

21:04 ΑΡΧΗΓΟΣ: Πρέπει να με βοηθήσεις είμαι Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

21:05 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω φύγαν όλα τα χαρτιά.

21:07 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από μικρότερους η υψηλόβαθμους;

21:09 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και από μικρούς και από μεγάλους.

21:13 ΑΡΧΗΓΟΣ: Από ΦΩΣΤΙ ΕΡΙΔΕΣ;

21:15 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μόνος του ο μικρός δε το κάνει.

21:17 ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιατί πρέπει να κάνουμε και δρομολόγηση.

21:19 ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία,σε παρακαλώ Αρχηγέ δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ

Στην Αθήνα σήμερα 04-03-2020 ήμερα Τετάρτη και ώρα 11.00 πμ ενώπιον του Ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη και της Γραμματέως Λουκίας Καλιώρα, εμφανίστηκε ο μάρτυρας, ο οποίος ερωτηθείς απάντησε ότι ονομάζεται Δημήτριος Λιότσιος του Γεωργίου και της… Έδωσε κατά το άρθ. 220 παρ. 1 και κατά το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ τον ακόλουθο όρκο “ δηλώνω επικαλούμενος τη τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε” και κατέθεσε τα ακόλουθα:

Σε συνέχεια της από 03-3-2020 κατάθεσης μου σας αναφέρω τα εξής:

Εν συνεχεία ο Ματθαιόπουλος συνέχισε όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να με προειδοποιεί και να με απειλεί με αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή να νοιώσω φόβο από το έντονο ύφος του.

Τη στιγμή εκείνη αισθάνθηκα μόνος και εκτεθειμένος απέναντι του και ως Αρχηγός του Σώματος.

Μετά μου είπε ότι έχει μια πληροφόρηση για το πόρισμα στο Μάτι, αλλά δεν ξέρει αν είναι αληθής ή ψευδής.

Μου είπε επίσης ότι τον ρώτησαν για τον Λιότσιο και ότι αυτός απάντησε ότι “ο Λιότσιος είναι εντάξει και θα βοηθήσει”. ‘

Οτι αυτοί του είπαν , τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται εναντίον μας και κάνει κρίσεις ανώτερων του και με ποιο δικαίωμα το κάνει αυτό.

Επίσης μου είπε ότι του είπαν ότι ο Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι ώστε να μη φαίνεται ποιος φταίει, δηλαδή αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ή κάποιος άλλος και όπ του ζήτησαν του Ματθαιόπουλου να με καλέσει ώστε να μου τα πει και να με “ξυπνήσει”. Μάλιστα μου υπενθύμισε απειλητικά όπ έχω 15-20 χρόνια για να πάρω σύνταξη.

Από τη συμπεριφορά αυτή του Ματθαιόπουλου αντιλήφθηκα ότι ο συγκεκριμένος προέβη σε κατάχρηση της εξουσίας του ως Αρχηγός και προϊστάμενός μου κάνοντας χρήση του βαθμού και του θεσμού του ως Αρχηγού του ΠΣ διότι με απείλησε ευθέως , με εκβίασε και προσπάθησε να με φοβίσει και να μου επιβάλλει με τον τρόπο αυτό την διεξαγωγή μιας ελλιπούς έρευνας, από μέρος μου, ώστε να αποκρύψω τυχόν ευθύνες που θα προέκυπταν σε βάρος του ιδίου και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μετά μου είπε με απειληπκό ύφος ότι αν δεν ακολουθήσω τις προτροπές του, θα έρθει χαρτάκι από πάνω ( εννοώντας εντολή), όπ θα με μεταθέσουν για παράδειγμα στη Σάμο , η οποία θεωρείται δυσμενής μετάθεση, και όπ στην πρώτη φωτιά που θα ξεσπάσει στη Σάμο ή οπουδήποτε αλλού , θα του πούνε του Ματθαιόπουλου, να μη σηκώσει τίποτα, δηλαδή κανένα αεροπλάνο και μετά θα έρθει ένας άλλος πραγματογνώμονας και θα ζητήσει ευθύνες.

Με αυτό τον τρόπο ο Ματθαιόπουλος με εκβιάζει λέγοντάς μου ότι θα έρθει ένα χαρτάκι από πάνω (εννοώντας εντολή) και σε περίπτωση που με στείλουν Σάμο και έχω φωτιά να μη μου στείλουν εναέριες δυνάμεις και θα έρθει ο κ. Γκουρμπάτσης να βρει ευθύνες.

Θεωρώ εγκληματικό από πλευράς του κ. Αρχηγού, καταχράζοντας την εξουσία που απορρέει από το βαθμό του και το θεσμό του , να με απειλεί και να μου λέει ότι σε μια υποθετική δυσμενή μετάθεσή μου, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν θα μου στείλει εναέρια μέσα με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Και όλα αυτά επειδή δε θα έχω συμμορφωθεί με τις απειλές του στην εν λόγο ποινική υπόθεση στο Μάτι , συμπεριλαμβανομένου και τυχόν ποινικές ευθύνες (ακόμα και κακούργη ματικές) μετά εις βάρος μου από την εσκεμμένη ενέργειά του. Από όλα αυτά, μου έδινε την εντύπωση, ότι ο άνθρωπος αυτός ( καθώς και όλοι όσοι αναφέρονται παραπάνω, οι οποίοι κάνουν τα λεγάμενα “παιχνίδια”) είναι ικανός – οί για όλα από τη στιγμή που με τόση ευκολία και φυσικότητα, τόσο αυτός όσο και οι αναφερόμενοι από αυτόν, έχουν προβεί και έχουν σκοπό να προβαίνουν και στο μέλλον σε πράξεις εγκληματικές.

Συνεχίζοντας μου λέει ότι “έτσι γίνονται τα παιχνίδια” , ότι έτσι έγιναν πέρυσι τα ίδια παιχνίδια με Καπέλιο ( Πρώην Αρχηγό Π.Σ) Βασιλειάδη ( Πρώην Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Π.Σ) , για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε χωρίς εναέριες δυνάμεις τόσο στα Κύθηρα όσο και στη Μάνη , με αποτέλεσμα από όσο πληροφορήθηκα μεταγενέστερα να γίνουν ανυπολόγιστες καταστροφές στις περιουσίες πολιτών των εν λόγω περιοχών , μη γνωρίζοντας εάν υπήρχε και κάποιο θύμα ή τραυματίας σε αυτές τις πυρκαγιές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 294


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα