Μαθαίνοντας  στην επιβίωση... Αποταμιεύοντας βρόχινο νερό... γιατί έρχονται πολύ δύσκολες μέρες...

Μαθαίνοντας στην επιβίωση... Αποταμιεύοντας βρόχινο νερό... γιατί έρχονται πολύ δύσκολες μέρες...

22 Δεκεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:683
Μοίρασέ το

 

Στα ταξίδια μου σε αγροκτήματα της Β. Ευρώπης πρόσεξα ότι συγκεντρώνουν το νερό της βροχής.

Τα κτήματα με λαχανικά έχουν μεγάλες δεξαμενές που επαναχρησιμοποιούν το νερό που πλένουν τα λαχανικά τους.

Ενώ είναι περιοχές που έχουν περισσότερες βροχές από την Ελλάδα κάνουν πολύ καλή διαχείριση του βρόχινου νερού με συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του.

 

Όσο έχουμε καιρό, ας πάρουμε μερικά μαθήματα επιβίωσης, γιατί έρχονται πολύ δύσκολες εποχές…

Εμείς, οι άνθρωποι της πόλης, ξεχάσαμε πως ζούσαν οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας στα χωριά…

Μαλθακέψαμε και δεν έχουμε ιδέα τι θα κάνουμε όταν έρθουν λιαν συντόμως οι δύσκολες μέρες…

 

Και μην ξεχνάτε, πως έρχεται η ιδιωτικοποίηση του νερού… αν προσθέσετε και τις ψηφιακές ταυτότητες και το ψηφιακό νόμισμα, ετοιμαστείτε για… μέρες χωρίς νερό…

 

Διαβάστε και αποθηκεύστε τις γνώσεις…

ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ… ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Όλες τις χρήσιμες γνώσεις για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ, θα τις βρείτε εδώ

 

 

 

Σήμερα (30/11/2020) απολαμβάνουμε μια βροχερή μέρα στη Δράμα μετά από πολύ καιρό που έχει να βρέξει. Η ανομβρία των τελευταίων μηνών οδήγησε τους καλλιεργητές να ποτίσουν τα σιτάρια τους για να φυτρώσουν. Τα ρέματα στα βουνά που άλλες φορές τέτοια εποχή έτρεχαν με παφλασμό η στάθμη τους θύμιζε μικρά ρυάκια. Όλα αυτά στην περιφερειακή ενότητα Δράμας με τα μεγαλύτερα αποθέματα νερού στην Ελλάδα.

Στα ταξίδια μου σε αγροκτήματα της Β. Ευρώπης πρόσεξα ότι συγκεντρώνουν το νερό της βροχής. Τα κτήματα με λαχανικά έχουν μεγάλες δεξαμενές που επαναχρησιμοποιούν το νερό που πλένουν τα λαχανικά τους. Ενώ είναι περιοχές που έχουν περισσότερες βροχές από την Ελλάδα κάνουν πολύ καλή διαχείριση του βρόχινου νερού με συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του.

Αυτές τις μέρες στη Δράμα πρόσεξα σε δυο σπίτι ότι συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό για να ποτίσουν τα λαχανικά του κήπου τους.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, στα λούκια που κατεβαίνουν από τη σκεπή καταλήγουν σε ένα βαρέλι και έτσι ένα μέρος του νερού δεν φεύγει στο δρόμο αλλά μένει στο βαρέλι.

Αν έχουμε τη δυνατότητα θα μπορούσαμε να κάνουμε και υπόγειες δεξαμενές και να συγκεντρώνουμε νερό.

Θα μπορούσαν επίσης τα λούκια μας να καταλήγουν σε μεγάλες δεξαμενές από σκληρό πλαστικό και έτσι να συγκεντρώνουμε το νερό της βροχής.

Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο εξοικονομούμε νερό, χρήματα και προστατεύουμε και τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες από εξάντληση.

Το νερό είναι συγκεκριμένο πάνω στον πλανήτη, δεν πρόκειται ποτέ να αυξηθεί αντίθετα μειώνετε λόγω της μόλυνσης του.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια απλή αλλαγή στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το νερό.

Ας δούμε πρώτα, πως αποταμιεύουμε το νερό της βροχής…

 

Και πως μετατρέπουμε το βρόχινο νερό σε πόσιμο…

 


Καλή επιτυχία.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 683


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα