Μην ξεχνάς ο έρωτας είναι για τους γενναίους, όχι για τους εγωιστές..

Μην ξεχνάς ο έρωτας είναι για τους γενναίους, όχι για τους εγωιστές..

22 Σεπτεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:247
Μοίρασέ το

Μην ξεχνάς ο έρωτας είναι για τους γενναίους, τους δυνατούς κι όχι για τους εγωιστές.

 

 

Πόσο πεινασμένοι θα πρέπει να είναι κάποιοι “άνθρωποι”, για να κάνουν γεύμα του ΕΓΩ τους άλλες ψυχές… !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Κορίνα Παπαδοπούλου 

Εγωισμός. Πόσοι ερωτευμένοι δεν είναι άραγε μαζί εξαιτίας του; Πόσοι είναι σε λάθος αγκαλιές, μόνο και μόνο για να μην παραδεχτούν πως η καρδιά τους χτυπά για κάποιον άλλο άνθρωπο; Πως στο μυαλό τους μονοπωλεί, μια και μόνο παρουσία, διαφορετική από αυτή που έχουν πλάι τους; Πόσες καρδιές τσάκισε ο άτιμος;

Λόγια που δεν ειπωθήκαν ποτέ κι έμειναν μονάχα να αιωρούνται στον ουρανό. Άνθρωποι ταιριαστοί στο μυαλό και στην ψυχή που λέει και η Ρίζου.

Όμως όχι. Ο εγωισμός είναι το σαράκι του έρωτα. Έρχεται και λίγο, λίγο τον κατατρώει. Έτσι λοιπόν μένουν οι σχέσεις απωθημένες, ανεκπλήρωτες. Έτσι μένεις να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος. Γιατί δεν προχώρησε, που έφταιξες. Μήπως ήσουν εσύ η αιτία; Μήπως σαν άνθρωπος ήσουν λίγος;

Ατελείωτα βράδια περνάς και αναρωτιέσαι. Κάνεις, ξανά και ξανά τον ίδιο διάλογο με το ταβάνι. Νομίζεις πλέον πως το ακούς να σου απαντάει. Να σου δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ‘’γιατί’’ που σε πληγώνουν. Που δεν μπόρεσες να αποδεχτείς πως θα μείνουν έτσι, σαν βιβλίο που κάποιος δεν ήθελε να μάθει το τέλος του.

Τι πονάει όμως περισσότερο ένας ανεκπλήρωτος έρωτας ή ένας έρωτας που δοκιμάστηκε και δεν πήγε καλά; Προσωπικά αν με ρωτάτε το πρώτο πονάει περισσότερο. Όλα αυτά που νόμιζες πως έβλεπες.

Που νόμιζες πως ένιωθε και ένας άλλος άνθρωπος εκτός από εσένα. Όλα αυτά που δεν σου επιβεβαίωσε ποτέ. Αυτά πονάνε. Οι σκέψεις και τα σημάδια. Τα σημάδια που δεν ξέρεις αν ήταν αληθινά ή εάν ήταν όλα στο μυαλό σου. Αν τα φαντάστηκες. Αυτά είναι σαν αλάτι σε ανοιχτή πληγή.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αξίζει; Αξίζει να πονάς τόσο για έναν εγωιστή άνθρωπο; Για κάποιον που δεν ξέρεις τελικά τι ένιωσε; Που έμεινες αμέτρητα βράδια δίχως να κλείσεις μάτι γιατί σκαφτόσουν. Γιατί πάλευες να βρεις ένα σημάδι, κάτι που να σου δείχνει πως ναι αγαπήθηκες από τον άνθρωπο που αγάπησες τόσο.

Ξέρεις τι αξίζεις; Αξίζεις έναν άνθρωπο που θα είναι καθημερινά παρόν στην ζωή σου. Που θα είσαι η πρώτη του σκέψη το πρωί και η τελευταία την νύχτα. Που θα είσαι η προτεραιότητα του. Που το γέλιο σου θα είναι η χαρά της ζωής του.

Έναν τέτοιο άνθρωπο αξίζεις. Που δεν θα σε κάνει ποτέ να αναρωτιέσαι εάν τελικά σ’ ερωτεύτηκε ή όχι γιατί θα το ξέρεις. Θα το νιώθεις κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Έναν άνθρωπο που για εκείνον θα είσαι η μια και μοναδική και όχι μια ακόμα. Εκείνος που θα δηλώνει παρόν συνεχώς και όχι μόνο όταν σε χρειάζεται.

Πες λοιπόν στον εαυτό σου πως αυτό θα είναι το τελευταίο βράδυ που πόνεσες για τον έρωτα ενός εγωιστή. Ενός ανθρώπου που δεν βρήκε ποτέ τα κότσια να παραδεχτεί πως σε ερωτεύτηκε περισσότερο από τον άνθρωπο που τώρα βρίσκεται δίπλα του.

Που δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί όλα αυτά που κατάλαβε όλος ο κόσμος γύρω σας.

Δεν αξίζει να πονάς άλλο για έναν τέτοιο άνθρωπο.

Μην ξεχνάς ο έρωτας είναι για τους γενναίους, τους δυνατούς κι όχι για τους εγωιστές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 247


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα