Attikanea Info
Μια βόλτα τόσο μακρινή, που να έχανα τον κόσμο των μεγάλων

Μια βόλτα τόσο μακρινή, που να έχανα τον κόσμο των μεγάλων

Νοέμβριος 20, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
- 79 προβολές ( Μέτρηση έως 20:42:15 )

Αν γινόμουν παιδί για μια μέρα, θα έπαιρνα το ποδήλατό μου, μωβ ήταν, θα έπαιρνα ένα παγούρι με νερό και θα πήγαινα πολύ μακρινή βόλτα, τόσο μακρινή που μπορεί και να έχανα τον δρόμο να γυρίσω πίσω στον κόσμο των μεγάλων. Που είναι τόσο σοβαροί!

 

 

Αν ξαναγινόμουν παιδί, θα έμενα πάντα παιδί…

Καλλιόπη

Γράφει η Αθηνά Απότση

 

Αν γινόμουν παιδί για μια μέρα, θα το έριχνα σε ξέφρενο χορό απ’ τη χαρά μου. Θα γελούσα ασταμάτητα, θα στρυμωχνόμουνα σε αγκαλιές απ’ αυτές που μοιάζουν με φρούρια και δεν θα βιαζόμουν να βγώ. Θα καθόμουνα εκεί κουλουριασμένη για ώρες γιατί θα ήξερα πως οι αγκαλιές φρούρια είναι πολύ σπάνιες να τις συναντήσεις.

Αν γινόμουν παιδί για μια μέρα, θα έλεγα αλήθειες ( απ’ αυτές που μόνο τα παιδιά και οι τρελοί λένε). Θα έλεγα σε όλους αλήθειες που φωνάζουν. Γιατί θα ήξερα πως οι αλήθειες στο μεγάλωμα, θα έπρεπε να λιγοστεύουν. Αλλιώς μένεις μόνος και αντιπαθητικός. Ένα παιδί, πάντα το συγχωρείς…

Αν γινόμουν παιδί για μια μέρα, θα σκέπαζα τα βράδια κι εμένα που και που,όχι μόνο την κούκλα μου. Ναι, με μάλωνε η μαμά μου γι αυτό. Είχα μια όμορφη, ξανθιά κούκλα που την σκέπαζα τους χειμώνες τόσο πολύ, έβαζα διπλή την κουβέρτα μη και κρυώσει τη νύχτα.

Θα με σκέπαζα και εμένα λίγο αν περνούσα ένα βράδυ σαν παιδί. Γιατί θα ήξερα, πως αν δεν «σκεπαστείς μόνος σου, το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις με πονόλαιμο»

Αν γινόμουν για μια μέρα παιδί, θα φρόντιζα να του πω πως δεν πρέπει να μείνει εδώ για πάντα. Να το έχω προειδοποιήσει πως κάποια στιγμή θα φύγει και να μη το κανακεύω έτσι όπως έκανα. Εγώ το παιδί μέσα μου, το φρόντισα σε τέτοιο βαθμό που δεν έφυγε ποτέ.

Γι’ αυτό θυμώνω έτσι, γι αυτό γελάω τόσο δυνατά, γι’ αυτό κλαίω τόσο πολύ, γι’ αυτό είμαι τόσο ανυπόμονη, γι’ αυτό μουτρώνω τόσο άγαρμπα, γι’ αυτό επιμένω τόσο πολύ, γι’ αυτό χαίρομαι τόσο ανόητα, γι’ αυτό όλα. Εκείνο φταίει. Εγώ δηλαδή-το ξανά είπα, εγώ που του έφτιαξα τόσο ζεστή φωλιά.

Αν γινόμουν παιδί για μια μέρα, θα έπαιρνα το ποδήλατό μου, μωβ ήταν, θα έπαιρνα ένα παγούρι με νερό και θα πήγαινα πολύ μακρινή βόλτα, τόσο μακρινή που μπορεί και να έχανα τον δρόμο να γυρίσω πίσω στον κόσμο των μεγάλων. Που είναι τόσο σοβαροί!

 

Πηγή

(Visited 78 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.