Μ.Μπράϊζα: Ο πλέον φιλότουρκος Για να ξέρουμε τι μας έρχεται από τον «Μπαϊντενόπουλο»... Αμερικανός αξιωματούχος πανηγυρίζει για Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και... Μπάιντεν!

25 Νοεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:228
Μοίρασέ το

Ο Μ.Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ (πρόεδρος Ομπάμα) πέτυχε επί κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Α.Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικού αγωγού, ο οποίος περνά από το ελληνικό έδαφος χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης. 

 

 

 

Για όσους θριαμβολογούν που φαίνεται να κερδίζει ο Μπάϊντεν…

Με τέτοια κτήνη θα συνεργαστεί το Μητσοτακαίικο… να είστε βέβαιοι…

Όσο για τον αγωγό εξ Αζέρων, τα έσοδα άλλοι θα τα έπαιρναν…

ΑΥΤΗ Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΘΕΟ ΤΗΣ.

Καθόλου τυχαία η γονιδιακή της προέλευση…

Ας μην μιλήσω για τους εφιάλτες που μας περιμένουν με τον ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο άνθρωπος που οργάνωσε την μεγαλύτερη ελληνική οικονομική και γεωστρατηγική ήττα (με την συμμετοχή, βεβαίως των ελληνικών ηγεσιών των κυβερνήσεων Γ.Α.Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά), ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα ενεργειακά ζητήματα της Ευρώπης και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Μπακού, Μάθιου Μπράιζα, αφού κατ’αρχήν δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ, εν συνεχεία χαρακτηρίζει «φανταστικό που τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν».

 

Ο Μάθιου Μπράιζα, έχει συνδέσει το όνομά του με το σαμποτάρισμα και την ακύρωση από του ρωσικού αγωγού South Stream που θα άλλαζε την μοίρα της Ελλάδας, δίνοντάς της εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως τέλη διέλευσης, αλλά πάνω απ’όλα θα την μετέτρεπε ως μείζονα ενεργειακό κόμβο στην Ευρώπη, αφού ο αγωγός θα κατέληξε στην Ιταλία και από εκεί θα διακλαδωνόταν στην Κεντρική Ευρώπη.

 

Ο Μ.Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ (πρόεδρος Ομπάμα) πέτυχε επί κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Α.Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικού αγωγού, ο οποίος περνά από το ελληνικό έδαφος χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης. 

Τώρα ο πλέον φιλότουρκος Αμερικανός πολιτικός (έχει νυμφευθεί Τουρκάλα) ετοιμάζει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Μπάιντεν και δηλώνει για τον 78χρονο νικητή, όπως όλα δείχνουν, των αμερικανικών εκλογών: 

«Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, γιατί ο Τ.Μπάιντεν είναι πολύ έμπειρος πολιτικός με στρατηγική νοοτροπία. Υπό τη νέα ηγεσία, η Ουάσινγκτον θα ακολουθήσει μια συνεκτική πολιτική σχετικά με την περιοχή του Νότιου Καυκάσου. Ο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τη στρατηγική σημασία τόσο του Αζερμπαϊτζάν όσο και του Νότιου Καυκάσου».

Και βέβαια δηλώνει ότι «Είναι φανταστικό που τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Για τους δύο τελευταίους αιώνες, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία ήθελε να έχει τα στρατεύματά της στον Νότιο Καύκασο. Αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τώρα ακόμα και οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να το δεχθούν αυτό».

Και συνεχίζει με μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της αρμενικής ήττας: 

«Θα ήθελα να τονίσω ότι τις τελευταίες εβδομάδες, το Αζερμπαϊτζάν έχει αποδείξει σε ολόκληρο τον κόσμο την αποτελεσματική χρήση των νέων στρατιωτικών τεχνολογιών από την Τουρκία και το Ισραήλ, καθώς και τις τακτικές δεξιότητες όσον αφορά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στα βουνά.

 

 Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επίσης την τακτική του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν. 

Η εμπειρία που έχει εφαρμοστεί στον κόσμο επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει με επάρκεια και αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ειδικές δυνάμεις και πυροβολικό για να προσφέρει ακριβείς επιθέσεις εναντίον του εχθρού», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Τώρα επιτέλους στον Καύκασο θα υπάρξει ισορροπία. Τεράστια γεωστρατηγική ισορροπία.

Είναι αλήθεια ότι η Ουάσιγκτον και το Παρίσι κατηγορούν την Τουρκία ότι συμπεριφέρεται επιθετικά, συμβάλλοντας στη λεγόμενη «επιθετικότητα» του Αζερμπαϊτζάν. Δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά αυτές οι απόψεις βρίσκονται μέχρι τώρα (σ.σ.: της κυβέρνησης Τραμπ) στην Ουάσιγκτον.

Δεν είναι δίκαιο.

Υπάρχουν πολύ περίεργες απόψεις ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν ήθελε πόλεμο, αλλά ότι η Τουρκία φέρεται να έπεισε το Μπακού ασκώντας πίεση για να στραφεί σε στρατιωτικό τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Πιστεύω ότι η Άγκυρα δεν άσκησε καμία πίεση, ότι το ίδιο το Μπακού ήθελε να κερδίσει τον πόλεμο και μπόρεσε να πείσει την Τουρκία να διαδραματίσει τον διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο που ποτέ δεν μπορούσε να παίξει η Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν».

Ο Μάθιου Μπράιζα (Matthew Bryza) είναι επίσης πρώην συμπρόεδρος του Ομίλου του ΟΑΣΕ Μίνσκ και τα παραπάνω τα δήλωσε σε συνέντευξή του στη SalamNews  του Αζερμπαϊτζάν.

Για να ξέρουμε τι μας έρχεται από τον «Μπαϊντενόπουλο»…

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα