Νομίζεις ακόμη ότι είσαι ελεύθερος; Νέα Δικτατορία ηλεκρονικοποίησης των πάντων! Ποιός τολμά να δραπετεύσει από αυτή;

Νομίζεις ακόμη ότι είσαι ελεύθερος; Νέα Δικτατορία ηλεκτρονικοποίησης των πάντων! Ποιός τολμά να δραπετεύσει από αυτή;

23 Αυγούστου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Νομίζεις ακόμη ότι είσαι ελεύθερος; Νέα Δικτατορία ηλεκρονικοποίησης των πάντων! Ποιός τολμά να δραπετεύσει από αυτή;

Φταίει η τεχνολογία η μήπως ο άνθρωπος έχει καταληφθεί από “ακάθαρτον πνεύμα” και έχει χάσει την χάρη που είχε;

Νομίζεις ακόμη ότι είσαι ελεύθερος; Νέα Δικτατορία ηλεκρονικοποίησης των πάντων! Ποιός τολμά να δραπετεύσει από αυτή;

Είναι πολλά που φταίνε… είναι πως μας φυλάκισαν σιγά – σιγά… είναι πως μας έμαθαν δεκαετίες τώρα, να εξαρτώμεθα από την τεχνολογία…

Κι εμείς, δεν είδαμε την παγίδα. Το τυράκι ήταν πολύ γλυκό.

Όπως τρέχουν ιλιγγιωδώς τα γεγονότα, πολύ σύντομα θα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην “άνετη ζωή” που ζούσαμε και στην επιστροφή στην φύση και στην ζωή που ζούσαν οι πρόγονοί μας.

Όσοι το αντιληφθούν αυτό και είναι νοήμονες, θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην παλιά ζωή των δεκαετιών του 1950 και του 1960… γιατί μετά τα πράγματα άρχισαν να μετρούν αντίστροφα.

Επιστροφή στην παλιά εποχή και στη φύση, γιατί από τη μια ο “ιός” και από την άλλη η “κλιματική αλλαγή”, σε πολύ μικρό διάστημα από σήμερα, τελειώνουν το…”όνειρο”, με ένα τρομακτικό ξύπνημα…

Όσοι το αντιληφθούν, ίσως καταφέρουν να επιβιώσουν… για τους άλλους, “καλό ταξείδι στην ΕΣΠΕΡΙΑ”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μάντζιος Παναγιώτης

Καθηγητής πληροφορικής

 

Φταίει η τεχνολογία η μήπως ο άνθρωπος έχει καταληφθεί από “ακάθαρτον πνεύμα” και έχει χάσει την χάρη που είχε;

Ελευθερία και σκλαβιά γίναν ένα στην σύγχρονη κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, της υπερπληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και της άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικοποίησης των πάντων.

Παραχωρούμε οποιαδήποτε ελευθερία μας έχει απομείνει στο βωμό μιας δήθεν σύγχρονης ελευθερίας, που από πίσω της κρύβεται η δικτατορία και η σκλαβιά.

Τα σλόγκαν “για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω”, “Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα” δίνουν και παίρνουν καθημερινά στα τηλε-παράθυρα.

“Εμβολιαστείτε”- πάρτε το πιστοποιητικό σας”, είναι η μόνη λύση ακούγεται από παντού!

Εδώ κολλάει και η γνωστή ρήση “όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι”.

Αλλά ας μην μπω στα λημέρια των γιατρών γιατί θα πούνε πώς δεν είστε ειδικός άρα δεν πρέπει να έχετε άποψη και γνώμη. Όπως έχουνε κάνει με τόσους άλλους.

Ένα ερώτημα πλανάται στο μυαλό μου όμως.

Γίνεται να μην έχουμε γνώμη, άποψη και αν μας απαγορεύουν να τις έχουμε, λέγεται δημοκρατία;

Θα αρκεστώ λοιπόν στο αντικείμενο μου την πληροφορική γιατί δυστυχώς η τεχνολογία είναι συνυφασμένη πια με το εμβόλιο, μέσω του πιστοποιητικού αλλά και πολλών άλλων.

Η κοινωνία μας έχει αποδεχτεί (κατά το ήμισυ τουλάχιστον) μία ηλεκτρονική συναλλαγή με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όπου θα τις επιτρέπει να εισέρχεται σε εσωτερικούς χώρους (προς το παρόν διασκέδασης, εστίασης κλπ).

“Γιατί ηλεκτρονική συναλλαγή;” θα αναρωτηθούν κάποιοι και “γιατί “αγοράζοντας” αφού δεν πληρώνεις για να την αποκτήσεις”;

Εξαρτάσαι για τις συναλλαγές σου (δημόσιες και ιδιωτικές), την διασκέδασή σου, από μία εφαρμογή κινητού, έναν αριθμό ή ένα QR code άρα δεν είσαι ελεύθερος.

Τα χρήματα για την αγορά των εμβολίων αλλά και την δημιουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης, προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και κονδύλια της ΕΕ.

Μήπως πίστεψες και εσύ το φημισμένο πια αφήγημα “δωρεάν για όλους”;

Το τίμημα λοιπόν για την ελευθερία της σκλαβιάς, που παρεμπίπτοντος δεν μας την στέρησε ο Ιός αλλά οι πολλοί Υιοί της ανομίας και του πλουτισμού, δεν είναι άλλο από την παγκόσμια δικτατορία.

Είσαι ένα νούμερο στο the beast* ή σε έναν υπερ-υπολογιστή κάπου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η ελευθερία σου εξαρτάται από το κινητό σου, από μία εφαρμογή που εφηύρε το σύστημα και οι άνθρωποί του.

Θέλεις να πάς να πιεις καφέ, να δουλέψεις, να διασκεδάσεις, δείξε μου το κινητό σου να σου πω αν μου κάνεις!

Θέλεις να πάς κόντρα και να γίνεις το μαύρο πρόβατο ή θα είσαι το καλό παιδί του συστήματος;

Η πρώτη επιλογή σε ξενίζει και σου δημιουργεί φόβο.

Το συναίσθημα αυτό που παραλύει όλα τα άλλα και σε κάνει να αποδέχεσαι τον εξευτελισμό της ελευθερία σου, που μας το καλλιέργησαν τα τελευταία δύο χρόνια.

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» του Ανδρέα Κάλβου.

Οι πρόγονοί μας τα διέθεταν, όχι ότι ήταν τέλειοι και αυτοί, αλλά έκαναν αυτά που έπρεπε για να βγούνε από τη σκλαβιά.

Η νέα σκλαβιά όμως είναι ακόμα πιο ύπουλη.

Τουλάχιστον όταν έχεις δικτατορία το ξέρεις.

Γνωρίζεις ότι ζεις σε ένα δικτατορικό καθεστώς και πρέπει κάπως να δραπετεύσεις.

Η σύγχρονη δικτατορία της ηλεκτρονικοποίησης, σου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας, όμως σε εγκλωβίζει χωρίς να το καταλάβεις στην ηλεκτρονική σου ζωή.

Ήδη τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε ελεύθερα τα πάντα στο σύστημα.

Τα social είναι πια η νέα μας ζωή.

Η νέα κανονικότητα (που μας είπαν), έχει έρθει προ πολλού.

Τώρα απλά ζούμε άλλη μία νέα, της νέας κανονικότητας.

Πόσες άλλες μας ετοιμάζουν άραγε;

Νομίζεις ακόμη ότι είσαι ελεύθερος;

Νέα Δικτατορία ηλεκρονικοποίησης των πάντων! Ποιός τολμά να δραπετεύσει από αυτή;

 

*ένας υπερ-υπολογιστής στο Βέλγιο

 

Μάντζιος Παναγιώτης

Καθηγητής πληροφορικής

 

 

Προβολές : 517


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα