Οι υγιείς σχέσεις, έχουν δυο ανθρώπους “μαζί” στον κοινό στόχο

Οι υγιείς σχέσεις, έχουν δυο ανθρώπους “μαζί” στον κοινό στόχο

1 Δεκεμβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:128
Μοίρασέ το

Διατηρώντας ο καθένας τη μοναδικότητά του, τον προσωπικό του χώρο και χρόνο μέσα στη σχέση, αναπτύσσεται και εξελίσσεται με σεβασμό παράλληλα με τον σύντροφό του, με υπομονή και καρτερία στον χρόνο ανταπόκρισης του άλλου στο επόμενο βήμα.

 

 

 

Υγιείς σχέσεις είναι εκείνες που μέσα στο ΕΜΕΙΣ, περιέχονται ο θαυμασμός, η κατανόηση, η εμπιστοσύνη, το νοιάξιμο, ο σεβασμός και η θαλπωρή…

 

Καλλιόπη

 

 

 

Γράφει η Λίνα Παυλοπούλου 

 

Είναι τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις είναι υγιείς όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν κοινό στόχο να εξελιχθούν μαζί και να βλέπουν τον ίδιο ορίζοντα.

Είναι τόσο απλό, όμως δε βιώνεται ως επί το πλείστων έτσι.

Μέχρι να φτάσει κάποιος εκεί, θα χρειαστεί να διανύσει την προσωπική του διαδρομή που θα τον φέρει σ’ αυτό το μονοπάτι της εξέλιξης μέσα απ’ τη σχέση.

Διατηρώντας ο καθένας τη μοναδικότητά του, τον προσωπικό του χώρο και χρόνο μέσα στη σχέση, αναπτύσσεται και εξελίσσεται με σεβασμό παράλληλα με τον σύντροφό του, με υπομονή και καρτερία στον χρόνο ανταπόκρισης του άλλου στο επόμενο βήμα.

Είναι ευλογία το ζευγάρι να βρίσκεται σ’ αυτήν την οδό, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και παιδιά στην οικογένεια.

Η βιωμένη σχέση γίνεται το παράδειγμα, το μπόλι για την σωστή κατεύθυνση, η ωφέλιμη και υγιής τροφή της κυτταρικής μνήμης που πυροδοτεί τις υγιείς συμπεριφορές.

Να περπατάμε παράλληλα με ελευθερία ανάπτυξης προς την αλήθεια της ψυχής μας, ακολουθώντας το βαθύτερο εσωτερικό μας φως, αυτό που είναι η ίδια η ζωή!

 

Πηγή

Προβολές : 128


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα