Ο «προσβεβλημένος» βασιλιάς και οι ανυπάκουοι «υπήκοοι». Μας αφορά άμεσα όλους.

Ο «προσβεβλημένος» βασιλιάς και οι ανυπάκουοι «υπήκοοι». Μας αφορά άμεσα όλους.

6 Μαρτίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:849
Μοίρασέ το
Ο «προσβεβλημένος» βασιλιάς και οι ανυπάκουοι «υπήκοοι». Μας αφορά άμεσα όλους.

 

 

 

 

Όσο οι λαοί ξεσηκώνονται τόσο πιο πολύ θα φαίνεται η γύμνια του βασιλιά…Όσο οι λαοί αντιστέκονται στον φασισμό των παγκόσμιων κυρίαρχων και των μαριονετών τους στις ηγεσίες των κρατών, τόσο το θηρίο θα λαβώνεται, μέχρι να ψοφήσει.ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Και εύχομαι να υπάρξουν ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΟΛΕΣ  ΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ..

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο «προσβεβλημένος» βασιλιάς και οι ανυπάκουοι «υπήκοοι». Μας αφορά άμεσα όλους.«Η προσβολή του βασιλιά, με λόγια ή έργα, τιμωρείται με φυλάκιση».

Σας θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα; Από ταινίες με ιππότες και ξίφη ίσως;

Ενδεχόμενος ναι.

Σας φαίνεται ωστόσο πιθανό να καταλήγει κάποιος σιδηροδέσμιος στη φυλακή γιατί «προσέβαλε» το στέμμα (!) στις μέρες μας; Όχι την εποχή του Ελ Σιντ, ούτε της Ισαβέλλας, αλλά σήμερα! Κι όμως.

Ο Pablo Hasél (κατά κόσμο Pablo Rivadulla Duro), μουσικός από την Καταλονία, κατέληξε σιδηροδέσμιος στη φυλακή γιατί (υποτίθεται) ότι στίχοι των ραπ τραγουδιών του «προσβάλουν» τον τέως βασιλιά της Ισπανίας Juan Carlos.

Έναν τέως μονάρχη που έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για διαφθορά και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος – «αυτοεξόριστος» πλέον στο Abu Dhabi. Εξουσιαστής «αμέμπτου ηθικής», με άλλα λόγια.

Ο μουσικός συνελήφθη στις 16/2, έπειτα από οργανωμένη εισβολή πάνοπλων ένστολων μπράβων εντός του πανεπιστημίου του Lleida, όπου είχε καταφύγει κυνηγημένος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι του συμπαραστάθηκαν αρκετές δεκάδες άνθρωποι, ρισκάροντας να συλληφθούν και να ξυλοκοπηθούν επίσης.

Μάλιστα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του, μιας και είχε καταδικαστεί ερήμην σε εννέα μήνες φυλάκιση. Οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη φυλακή.

Ωστόσο, το ισπανικό παράρτημα της Παγκόσμιας Χούντας δεν υπολόγισε σωστά όλες τις μεταβλητές.

Άμεσα κι αυθόρμητα χιλιάδες άνθρωποι -κυρίως νεαρής ηλικίας, αλλά όχι μόνο- κατέκλεισαν τους δρόμους της Βαρκελώνης, αλλά κι άλλων ισπανικών πόλεων – εδώ και πέντε νύχτες οι οδομαχίες με τους ανθρωποφύλακες της Παγκοσμιοποίησης δεν έχουν τέλος.

Μάλιστα, η φαντασία και η ευρηματικότητα  περισσεύουν, όσον αφορά το τί και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμυνα: καπάκια υπονόμων, καπάκια κάδων ανακύκλωσης, φλεγόμενοι κάδοι, πλακάκια πεζοδρομίων.

Οι ένστολοι (και μη) μπράβοι έχουν ήδη ρίξει τόνους δακρυγόνων/ασφυξιογόνων κι άπειρες πλαστικές σφαίρες, φυσικά πάντοτε στοχεύοντας ζωτικά όργανα για να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό, ακόμη και θάνατο.

Έτσι, την Τρίτη το βράδυ στη Βαρκελώνη, μια νεαρή διαδηλώτρια έμεινε τυφλή στο ένα της μάτι – όχι από «λάθος», όχι από «ατύχημα», αλλά από εύστοχη βολή πλαστικής σφαίρας.

Τα κτήνη «εκτελούν εντολές»· οι άνθρωποι ακολουθούν την καρδιά τους.

Αυτή είναι όμως η ψυχοσύνθεση τους. Η ψυχοσύνθεση των θρασύδειλων. Που γίνονται «δυνατοί», όταν πέντε και δέκα ένοπλοι μαζί λιντσάρουν έναν (κι άοπλο) ή πυροβολούν κάποιον ανυποψίαστο (κι άοπλο ασφαλώς) στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες ή με κάνιστρο δακρυγόνου (ή κι ακόμη χειρότερα…), γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είτε θα τον τραυματίσουν πολύ σοβαρά είτε ακόμη και θα τον σκοτώσουν.

Είναι βέβαια οι ίδιοι θρασύδειλοι (όμοιοι όπως και τα αφεντικά τους ανά την Υφήλιο) που, όταν για κάποιον λόγο βρεθούν σε μια κοινωνική αναταραχή ξεκομμένοι από την υπόλοιπη κρατική συμμορία κι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν  αποφασισμένο αγωνιζόμενο, τότε αρχίζουν να εκλιπαρούν, να επικαλούνται την οικογένεια και τα παιδιά τους (!). Αυτό-εξευτελίζονται ευχαρίστως κι  ανερυθρίαστα για να μην υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Είναι ίδιοι – όποια γλώσσα κι αν μιλούν. Δεν τους αξίζει κανένα συναίσθημα, ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Τους ταιριάζει μόνο η περιφρόνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις νύχτες παρατηρεί κάποιος στους δρόμους της Βαρκελώνης από αναρχικά συνθήματα, πανό ενάντια στο λοκ-ντάουν, συνθήματα υπέρ της ελευθερίας του λόγου και των ιδεών, αλλά και πολλές καταλανικές σημαίες.

Είναι φανερό πως η ανυπακοή στην πράξη, με αφορμή το γεγονός της σύλληψης του μουσικού, δεν υποκινήθηκε πολιτικά – είναι αυθόρμητη και πολύμορφη.

Ασφαλώς, ήδη οι αριστεροί  Podemos -οι «αγανακτισμένοι» της Ισπανίας που μετεξελίχθηκαν σε πολιτικό κόμμα- εμφανίζουν τα γεγονότα ως «κίνημα», αυτό-χρίζονται εκπρόσωποί του (!), αναζητούν τις «αιτίες» και τα «αιτήματα» και ξεχωρίζουν τους «καλούς και ειρηνικούς» διαδηλωτές, από τους «κακούς και βίαιους». Δεν μας κάνει εντύπωση – οι κομμουνιστές/αριστεροί είναι οι καλύτεροι νεκροθάφτες των κοινωνικών αγώνων.

Στην επικράτεια ενός άλλου βασιλιά, του Ιωάννη Α΄ της Αγγλίας, καταδικαζόταν σε θάνατο όχι μόνον όποιος πρόσβαλε τον ίδιο τον βασιλιά, αλλά κι όσους έφεραν το οικόσημό του επάνω τους: αξιωματούχοι, στρατιώτες, φοροεισπράκτορες και εν γένει σφογκοκωλάριοι της βασιλικής αυλής.

Λέτε να το δούμε κι αυτό;

Στα πλαίσια της νέο-φεουδαλικής δυστοπίας και του ψηφιακού Μεσαίωνα που προωθούν οι Παγκοσμιοποιητές όλα είναι πιθανά.

Ακόμη και το να καταδικάζεσαι για ασέβεια προς το «οικόσημο» της Microsoft, του Facebook ή του Twitter, για παράδειγμα.

Ο βασιλιάς όμως είναι σίγουρα γυμνός. Κι αυτό το ξέρουν πλέον όλοι, όχι μόνον οι «αλαφροΐσκιωτοι» και τα παιδιά.

 

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

και Αναρχική συλλογικότητα Πυργῖται

 

Το λινκ του βίντεο εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 849


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα