Πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ: Ρωσία-Κίνα-Τουρκία τορπιλίζουν το δολάριο & παρακάμπτουν το SWIFT – Προωθούν το Γουάν!

Πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ: Ρωσία-Κίνα-Τουρκία τορπιλίζουν το δολάριο & παρακάμπτουν το SWIFT – Προωθούν το Γουάν!

12 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:433
Μοίρασέ το

Επίσημη πρόταση Ερντογάν για παράκαμψη SWIFT

Το alter-ego του Ν. Τραμπ, Tucker Carlson, αποκαλύπτει τι έρχεται στην παγκόσμια οικονομία.

“Κανείς δεν είναι αντίθετος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Όμως αυτό ωθεί τις χώρες να εγκαταλείψουν το δολάριο. Η Ρωσία από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να εγκαταλείπει το δολάριο από τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα της. Οι Κινέζοι το παρατήρησαν και το Πεκίνο προωθεί το ψηφιακό Γουάν ως το πιο σταθερό νόμισμα από το “δολάριο”.

Αν αντικατασταθεί το δολάριο, τότε χρεωκοπήσαμε. Η χώρα μας αλλάζει για πάντα.

Αυτό θα φέρει παγκόσμιες εξελίξεις”.

 

 

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος, για να αντιληφθεί τι σηματοδοτεί αυτή η οικονομική συμμαχία…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Διαβάστε μια πολύ σημαντική ανάρτηση με τίτλο: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Η ελεγχόμενη από τους Rothschild σκακιέρα: Καταστρέφοντας την Αμερική υπέρ της συμμαχίας Ισραήλ-Ρωσίας-Κίνας” και συνδέστε και το οικονομικό σκέλος περί της αλλαγής του νομίσματος, αλλά και την πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού στον Ζελένσκι να παραδοθεί…

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

 

 

Υ.Γ.2. Υποθέτω να αντιλαμβάνεστε τι σηματοδοτεί σε βάρος της Ελλάδας, η σύμπραξη Ερντογάν με Ρωσία και Κίνα…

 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ολέθριες συνέπειες για το δολάριο φέρνουν οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, να διώξει την Ρωσία από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT και να μπλοκάρει την πρόσβαση της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας στα περισσότερα από τα ξένα περιουσιακά της στοιχεία, αξίας 630 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αυτή ωθεί χώρες που πρόσκεινται στην Ρωσία και την Κίνα να αντικαταστήσουν το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα καθώς το θεωρούν πλέον “ασταθές” και υποχείριο της εκάστοτε αμερικανικής κυβέρνησης.

Επίθεση Ρεπουμπλικανών σε Μπάιντεν για το δολάριο

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν προειδοποιήσει τον Τ. Μπάιντεν λέγοντας πως “ο μόνος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να επιβάλει διεθνείς κυρώσεις, είναι το δολάριο, το οποίο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Αν η Ρωσία και η Κίνα πείσουν και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε κατάχρηση του μονοπωλίου της στον νομισματικό έλεγχο, τότε και άλλα κράτη θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το δολάριο ΗΠΑ υπέρ ενός νέου νομίσματος.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια η Ουάσιγκτον να χάσει ξαφνικά τον έλεγχο της οικονομίας που βασίζεται στο χρέος”

Πλέον οι Ρεπουμπλικάνοι μιλούν για “παγκόσμιο οικονομικό σοκ που πυροδότησε η απόφαση Μπάιντεν”.

Το alter-ego του Ν. Τραμπ, Tucker Carlson, αποκαλύπτει τι έρχεται στην παγκόσμια οικονομία.

“Κανείς δεν είναι αντίθετος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Όμως αυτό ωθεί τις χώρες να εγκαταλείψουν το δολάριο. Η Ρωσία από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να εγκαταλείπει το δολάριο από τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα της. Οι Κινέζοι το παρατήρησαν και το Πεκίνο προωθεί το ψηφιακό Γουάν ως το πιο σταθερό νόμισμα από το “δολάριο”.

Αν αντικατασταθεί το δολάριο, τότε χρεωκοπήσαμε. Η χώρα μας αλλάζει για πάντα.

Αυτό θα φέρει παγκόσμιες εξελίξεις”.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πρόταση Ερντογάν για παράκαμψη του SWIFT

Ήδη ο πρόεδρος της Τουρκίας πρότεινε επίσημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να συμπράξουν από κοινού με την Κίνα για να παρακάμψουν το σύστημα SWIFT!

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν συζήτησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν, την διεξαγωγή εμπορίου σε εθνικά νομίσματα.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε στον Β.Πούτιν ότι, εκτός από το ευρώ και το δολάριο, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το ρωσικό ρούβλι και το κινεζικό γουάν.

«Μπορούμε να το κάνουμε και με χρυσό», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία”. Ρωσία και η Τουρκία διεξήγαγαν τα τελευταία χρόνια επείγουσες διαπραγματεύσεις για τη δυνατότητα σύνδεσης τουρκικών εταιρειών και τραπεζών με το Σύστημα Μεταφοράς Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων (SPFS) της Τράπεζας της Ρωσίας, μια ρωσική εναλλακτική λύση στο διεθνώς χρησιμοποιούμενο σύστημα SWIFT.

Οι δύο χώρες συζητούσαν για την οργάνωση πληρωμών σε εθνικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ρωσικών καρτών πληρωμών «Mir» στην Τουρκία και την σύνδεση τουρκικών τραπεζών και εταιρειών με το SPFS.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νομοθετικές αλλαγές που επέτρεψαν στην Τράπεζα της Ρωσίας να συνδέσει ξένες χώρες και κινεζικές τράπεζες με το SPFS.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ

Τί ανέφεραν Αμερικανοί Γερουσιαστές

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως η Ρωσία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μετέτρεπε τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα σε χρυσό και κινεζικό γουάν.

Αξίζει να τονίσουμε πως πρόσφατα Αμερικανοί Γερουσιαστές ανέφεραν ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό γουάν του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) προκειμένου να παρακάμψει συστήματα πληρωμών όπως το SWIFT.

Με αυτό το εναλλακτικό σύστημα, η Κίνα θα μπορεί στη συνέχεια να συλλέγει προσωπικά δεδομένα των πολιτών της και οποιουδήποτε αλλοδαπού χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα.

Ο γερουσιαστής Blackburn δήλωσε επίσης τις δυσμενείς επιπτώσεις του να αφεθεί ανεξέλεγκτο το Ψηφιακό Γουάν της Κίνας.

«Το ψηφιακό γουάν της Κίνας θα δώσει τη δυνατότητα στη Ρωσία να αποφύγει τις παγκόσμιες κυρώσεις σε συστήματα όπως το SWIFT και θα επιτρέψει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας να παρακολουθεί περαιτέρω και να απειλεί τους πολίτες του.

Χρειαζόμαστε μια νομοθεσία που να παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ψηφιακό Γιουάν για να λογοδοτήσει ο νέος Άξονας του Κακού», τόνισε.

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ τις προειδοποιήσεις των Ρεπουμπλικανών

Θανάσιμη προειδοποίηση σε Τ. Μπάιντεν για κυρώσεις σε Ρωσία: “Θα διαλύσεις το δολάριο & η χώρα θα φτωχύνει εν μία νυκτί”

 

 

Πηγή

Προβολές : 433


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα