Το Βατικανό είναι το πρώτο κράτος που με διάταγμα έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για covid19 για υπαλλήλους και κατοίκους του.

Το Βατικανό είναι το πρώτο κράτος που με διάταγμα έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για covid19 για υπαλλήλους και κατοίκους του.

19 Φεβρουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:294
Μοίρασέ το

Οι αρνητές υπόκεινται σε κυρώσεις!!!

Φυσικό επακόλουθο ενός Πάπα, που δήλωσε πως δεν έχει σημασία αν το εμβόλιο προέρχεται από κυτταρική σειρά εκτρώσεων…!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τι είπαμε πως συμβαίνει στο Βατικανό;;;

Το φωτογραφικό υλικό, που επέλεξα, δεν χρειάζεται επεξηγήσεις.

 

Ένα διάταγμα που υπεγράφη στις 8 Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο της κυβέρνησης του Βατικανού καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του Covid 19, εκτός εάν υπάρχει «αποδεδειγμένος λόγος υγείας».
.
Στο Βατικανό, οι υπάλληλοι που αρνούνται το εμβόλιο κινδυνεύουν πλέον να απολυθούν.

Το Βατικανό έχει αγοράσει 10.000 δόσεις του εμβολίου που παράγεται από την Pfizer, καθώς και ένα σούπερ καταψύκτη, ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς.

Το Βατικανό κάνει ένα ακόμη βήμα στην προσκόλλησή του στο εμβόλιο κατά του Covid-19.

Το μικρότερο κράτος στον κόσμο απαιτεί τώρα να εμβολιαστούν οι υπάλληλοι του και οι κάτοικοί του ή θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Και αυτές οι κυρώσεις μπορούν να καταλήξουν σε απόλυση, σύμφωνα με διάταγμα της 8ης Φεβρουαρίου και υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης της Πολιτείας του Βατικανού, Καρδινάλιο Giuseppe Bertello.

Αλλά και οι υποψήφιοι για μια θέση στο εσωτερικό του Βατικανού θα μπορούσαν ομοίως να μην μισθοδοτηθούν σε περίπτωση άρνησης.

Οι υπάλληλοι του Βατικανού που αρνούνται να εμβολιαστούν για coronavirus κινδυνεύουν με τιμωρίες ως και απόλυση σύμφωνα με ένα διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε αυτή την Πέμπτη από το κράτος της Cité του Vatican, που απασχολεί 5.000 άτομα.

΄Ενας εργαζόμενος που δεν παρουσιάζει αποδεδειγμένες ιατρικές αντενδείξεις κι αρνείται να εμβολιαστεί για Covid-19 κινδυνεύει με « συνέπειες περισσότερες ή λιγότερες σημαντικές που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη διακοπή της σύμβασης εργασίας», προβλέπει αυτό το κείμενο.

Οι 2 πάπες ο François κι ο επίτιμος Benoît XVI ήδη εμβολιάστηκαν.

Μια λίστα περιγράφει ορισμένες άλλες κυρώσεις.

Η μη χρήση μάσκας και η παραβίαση των αποστάσεων ασφαλείας μπορεί να κοστίσουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 25 έως 50 ευρώ και οι παραβιάσεις της καραντίνας περιλαμβάνουν πρόστιμα έως 1.500 ευρώ.

Το Βατικανό ξεκίνησε μια δωρεάν εκστρατεία εμβολιασμού για όλους τους υπαλλήλους του τον Ιανουάριο.

la-croix/20minutes 18/2/21

 

Πηγή

Προβολές : 294


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα