Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο! Επικαλέστηκαν ακόμα και τον Bill Gates για να καλύψουν την κατάντια τους…

Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο! Επικαλέστηκαν ακόμα και τον Bill Gates για να καλύψουν την κατάντια τους…

4 Αυγούστου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο! Επικαλέστηκαν ακόμα και τον Bill Gates για να καλύψουν την κατάντια τους…
Τραγικές καταστάσεις, αντί να επικεντρωθούν στους ρεπόρτερ και τους κατοίκους, μαζί και με πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναζητούσαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα που είναι σχεδόν άφαντα.
Ενώ οι εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν κάτοικους, αστυνομικούς και πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα!

Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο! Επικαλέστηκαν ακόμα και τον Bill Gates για να καλύψουν την κατάντια τους…

Για να τελειώνουμε με το παραμύθι πως κι άλλες φορές είχε καύσωνες η Ελλάδα.

Είχε, αλλά κρατούσαν δυο τρεις το πολύ μέρες και κυρίως ήταν τον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο με τα μελτέμια.

Επιπλέον σε ότι αφορά στην κλιματική αλλαγή… ναι υπάρχει ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ…

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ.

ΕΚΑΨΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΑ;

ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι…

Καίγεται από χθες το μεσημέρι η Αττική, με την φωτιά να είναι μέχρι αυτή την στιγμή ανεξέλεγκτη και έχει ήδη κατακάψει τα πάντα στο διάβα της, σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις, ζώα.

Ωστόσο στα κανάλια μιλούν για την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή που φταίει δήθεν για τον καύσωνα και την μεγάλη φωτιά, προκειμένου να καλυφθούν οι αστοχίες της κυβέρνησης και πρωτίστως την απόφαση να απομακρύνει ΕΜΑΚ από την θέση τους, επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο.

Σε αυτό απάντησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας: «Ελπίζω να είναι όλοι εμβολιασμένοι εκεί στις φωτιές…».

Και δεν μιλάνε απλά για κλιματική αλλαγή, αλλά γίνεται επίκληση και στον Bill Gates, ο οποίος είχε… προειδοποιήσει δήθεν για όλα αυτά!

Τραγικές καταστάσεις, αντί να επικεντρωθούν στους ρεπόρτερ και τους κατοίκους, μαζί και με πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναζητούσαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα που είναι σχεδόν άφαντα.

Ενώ οι εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν κάτοικους, αστυνομικούς και πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΟ EL.GR ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Στο παρελθόν η χώρα μας έχει έρθει αντιμέτωπη με κύματα καύσωνα, με αυτά του 1958 και του 1987 να στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες, την ώρα που μας λένε πως αυτό που ζει τώρα η χώρα είναι πρωτόγνωρο και οφείλεται στηνδήθεν υπερθέρμανση, την οποία μετονόμασαν σε «κλιματική αλλαγή» και σε «κλιματική απειλή».

Η αρχή έγινε με άρθρο του el.gr για την «καυτή Λάρισα του 1920» (ΕΔΩ).

Παρακάτω θα δείτε τους σημαντικότερους καύσωνες, οι οποίοι δείχνουν πως οι υψηλότατες θερμοκρασίες δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, κανείς δεν μιλάει για τους παγετώνες που έπληξαν τα τελευταία χρόνια ακόμα και τις ερήμους της Βόρειας Αφρικής και την Μέσης Ανατολής.

Ο μήνας που “χτυπά” ο καύσωνας, είναι κυρίως ο Ιούλιος, όπως παραδέχονται οι σχετικοί επιστήμονες.

ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ

«Σιωπή! Ομιλούν οι αριθμοί. Υπό σκιάν 40.

Εις τον ήλιον 45.

Εις το έδαφος 50.

Α-λα-τρε!

Έχει άλλος;

Υπό το έδαφος;

Τι διάβολον ήλθεν αυτή η επιστήμη να μας διαβαθμίση την ευαισθησίαν μας;

Ποίος την έβαλεν;

Και τις της εκάμαμεν ώστε να μας υποβάλη την αύξησιν του μαρτυρίου;

Είναι βέβαιον ότι αφ’ ότου ανεκαλύφθησαν αυτοί οι αριθμοί ζεσταινόμεθα περισσότερον και μαζί με μας ζεσταίνονται και όσοι δεν τους εννοούν καθόλου, διότι απλούστατα είνε ανίκανοι να εννοήσουν την συγκριτικήν αναλογίαν των…»
Εφημερίδα Χρόνος -13 Αυγούστου 1911

 

Αθήνα 1926

ethnos

«Ενώ εις τας πολύ γειτονικάς μας χώρας τα κλίματα είνε ψυχρά, και αυτόν τον καιρόν ο κόσμος γεύεται ακόμη την δροσεράν πνοήν της Ανοίξεως, εδώ έχει αρχίσει ήδη από πολλού ο πύρινος λίβας της Σαχάρας να μας ιδρώνει τα μέτωπα.

Η ζέστη προχωρεί από της μιάς ημέρας εις την άλλην και λυώνει σαν μολύβι το ιοστεφές Άστυ και οι άνθρωποι παραφρονούν.

Το μεγαλύτερον ζήτημα που μας απασχολεί είναι πως θα δροσισθούμεν και δροσιζόμεθα κατά διαφόρους τρόπους έκαστος.

Ομοιάζομεν με τον άφρονα πλούσιον της παραβολής ο οποίος ικέτευεν από την κόλασιν τον καλόν Λάζαρον απέναντι εις τον παράδεισον να βρέξη το δακτυλάκι του και να του δώση να υγράνη την γλώσσαν του.

Και ακόμη δεν ήρθε το καλοκαίρι με τα όλα του.

Η εφετεινή ζέστη προμηνύεται αγρία και παρομοίαν δεν ενθυμούνται οι παλαιότεροι!

Αλλά πως και που λοιπόν να δροσισθή κανείς;

Οι Αθηναίοι με τα κολλάρα ξεκούμπωτα, με τα σακκάκια στο χέρι τις περισσότερες φορές, εκστρατεύουν αλλόφρονες εις αναζήτησιν δροσιάς…»

ΠΗΓΗ: Θοδωρής Κολυδάς Μαθηματικός Μετεωρολόγος της ΕΜΥ

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 • Από τις 10-16/8/1958, πολύ ισχυρός καύσωνας, κυρίως στα δυτικά, με υψηλότερες θερμοκρασίες στο Αγρίνιο (44,8° C) και τον Πύργο Ηλείας (44,2° C).
 • από τις 20-26/8/1958, εξαιρετικά ισχυρός καύσωνας με 600 νεκρούς. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Θεσσαλία (Τρίκαλα 47,2° C, Λάρισα 45° C).
 • Από τις 17-20/7/1973: Στις 19 Ιουλίου πολύ υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν σε: Λαμία 46,5 °C, Ελευσίνα 46,4 °C , Αγχίαλο 46,2 °C, Τανάγρα 46 °C, Λάρισα 45,2 °C.
 • Στις 10/7/1977, ο καύσωνας με τα ρεκόρ θερμοκρασιών. Στο Τατόι και στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα έδειξαν 48° C.
 • από τις 24-28/6/1982, ισχυρός καύσωνας κυρίως στα ανατολικά, με μέγιστες θερμοκρασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια (44,6° C) και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (43,8° C).
 • Από τις 19-27/7/1987, ο φονικότερος καύσωνας όλων των εποχών. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος. Ο υδράργυρος ήταν καρφωμένος στους 44 βαθμούς Κελσίου

 

 

Πηγή

Προβολές : 294


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα