Bild: «Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό»

Bild: «Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό»

1 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:577
Μοίρασέ το

 

Ωστόσο, συμπτώματα που μοιάζουν με μακροχρόνια Covid εμφανίζονται, επίσης, σε άτομα που έχουν προηγουμένως αποφύγει τη μόλυνση. Επειδή τα τυπικά συμπτώματα όπως η κούραση, η ζάλη ή οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μιλούν τώρα για το λεγόμενο «σύνδρομο μετά το εμβόλιο» σε ασθενείς που αισθάνονται άρρωστοι ή εξασθενημένοι μετά τον εμβολιασμό τους.

 

 

 

Το ένα τέταρτο της αλήθειας, γράφει η γερμανική BILD…

Διότι μπορεί να υπάρχουν και αυτά τα συμπτώματα, αλλά όσοι έχουν μπολιαστεί, σύντομα θα δουν τα … ραδίκια ανάποδα…

Νωρίς είναι ακόμα… αφήστε να περάσουν ένα δυο χρόνια, και θα δούμε πόσοι θα έχουν συμπτώματα και πόσοι θα βρίσκονται εν τόπω χλοερό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Της Ιωάννας Καβανόζη

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild έχει αναστατώσει τους αναγνώστες της, αφού έχει τίτλο «Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό».

Το άρθρο της εφημερίδας έχει αναπαραχθεί από αρκετά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, προκαλώντας άγχος στους πλήρως εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο ότι το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ασθένειας και μάλιστα χρόνια, όπως εξάντληση, ζάλη, πονοκέφαλος και πόνοι στο σώμα. Χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν όχι μόνο με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μετά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό, αλλά και μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. Το φαινόμενο έχει πλέον ακόμη και όνομα, όποιος αισθάνεται άρρωστος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό μπορεί να πάσχει από «σύνδρομο μετά το εμβόλιο». Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Αν και ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θεωρείται ασφαλής, ορισμένα εμβολιασμένα άτομα υποφέρουν από διάχυτες καθυστερημένες επιδράσεις, τις οποίες οι γιατροί συνοψίζουν στο λεγόμενο «σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό», όπως αίσθημα παλμών και κρίσεις πόνου, σωματική αδυναμία και ζάλη για άλλους.

Σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα ελέγχου εμβολιασμού, τουλάχιστον 63,3 εκατομμύρια άνθρωποι (76,0% του συνολικού πληθυσμού) στη Γερμανία είναι βασικά ανοσοποιημένοι, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί δύο φορές, ενώ 51,2 εκατομμύρια άνθρωποι (61,6%) έλαβαν επίσης το πρώτο ή το δεύτερο αναμνηστικό.

Ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους: ο εμβολιασμός ή η νόσος του κορωνοϊού;

Δεν είναι ακόμη δυνατόν να πούμε με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το Long Covid.  Προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Παγκοσμίως, το 49% των επιζώντων του Covid-19 ανέφεραν επίμονα συμπτώματα τέσσερις μήνες μετά τη διάγνωση, εκτιμά μια μετα-ανάλυση 31 μελετών.

Τα πιο κοινά συμπτώματα του Long Covid είναι:
– πονοκέφαλοι ημικρανίας
– αυξημένη αίσθηση πόνου
– χρόνια κόπωση (σύνδρομο κόπωσης)
– νωθρότητα
– μούδιασμα
– δύσπνοια, βήχας, πίεση στο στήθος
– φλεγμονή του καρδιακού μυός

Ωστόσο, συμπτώματα που μοιάζουν με μακροχρόνια Covid εμφανίζονται, επίσης, σε άτομα που έχουν προηγουμένως αποφύγει τη μόλυνση. Επειδή τα τυπικά συμπτώματα όπως η κούραση, η ζάλη ή οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μιλούν τώρα για το λεγόμενο «σύνδρομο μετά το εμβόλιο» σε ασθενείς που αισθάνονται άρρωστοι ή εξασθενημένοι μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύνδρομο Post Vac: Άγνωστα αίτια

Ποιους επηρεάζει συχνότερα το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό; Τα ακριβή αποτελέσματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στους επιστήμονες, μέχρι στιγμής μπορεί κανείς μόνο να κάνει εικασίες για τα αίτια. Ειδικοί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάρμπουργκ υποθέτουν επί του παρόντος ότι οι νεαρές γυναίκες με αυτοάνοση διαταραχή ανήκουν στην ομάδα κινδύνου.

Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ίδιο τον ιστό του σώματος. Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται στον εμβολιασμό όπως αναμένεται. Μια τέτοια αυτοάνοση διαταραχή μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις, μεταβολικό ελάττωμα ή αλλεργίες.

Για τον λόγο αυτόν, η κλινική εικόνα του ασθενούς καθαρίζεται συστηματικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.  Μια αλλεργία ή δυσανεξία που δεν είχε ανακαλυφθεί προηγουμένως είναι συχνά το κλειδί για την επακόλουθη θεραπεία. Εάν, για παράδειγμα, αντιμετωπιστεί μια δυσανεξία ή καθυστερημένη λοίμωξη, το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό συνήθως εξαφανίζεται.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επιστήμονες θα ασχοληθούν εντατικά με τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό και για το εάν θα είναι μακροχρόνια. Αναμένουμε τις εξελίξεις!

 

Πηγή: zougla.gr

 

Πηγή

Προβολές : 577


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα