H Διαχρονική Υποστήριξη της αμερικανικής Ελίτ προς τη Ρωσία

H Διαχρονική Υποστήριξη της αμερικανικής Ελίτ προς τη Ρωσία

31 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:332
Μοίρασέ το

Στη σοβιετική κυβέρνηση έχουν δοθεί κεφάλαια του Δημοσίου των Ηνωμένων Πολιτειών από το Federal Reserve Board και τις Federal Reserve Banks που ενεργούν μέσω της Chase Bank και της Guaranty Trust Company και άλλων τραπεζών στη Νέα Υόρκη“.

“Αυτό δεν μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα ατυχήματος. Επί πενήντα χρόνια το τσούρμο των Federal Reserve-CFR-Rockefeller-lnsider υποστήριζε και εφάρμοζε πολιτικές που αποσκοπούσαν στην αύξηση της ισχύος του δορυφόρου τους, της Σοβιετικής Ένωσης. Εν τω μεταξύ, η Αμερική ξοδεύει 75 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την άμυνα για να προστατευτεί από τον εχθρό που οι Insiders χτίζουν”.

Με τα χρήματα του αμερικανικού λαού, το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, δηλαδή οι Ροκφελλερ, έδωσαν δύναμη στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η συνήθης πολιτική των εβραιοχάζαρων… χρηματοδοτούσαν και τις δυο πλευρές που στην συνέχεια “ήρθαν αντιμέτωπες” στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Άλλωστε στο βιβλίο του “Η WALL STREET ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ”, ο πολιτικός αναλυτής και διάσημος συγγραφέας Άντονυ Σάττον, τα είχε γράψει.

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

17 Μαρτίου 2022, Jon Rappoport

Διάβαστε το εδώ


Το 1971, ο Gary Allen δημοσίευσε το βιβλίο του None Dare Call it Conspiracy (“Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει συνωμοσία”). Έγινε γρήγορα ένα ανεπίσημο μπεστ σέλερ.

Με την πάροδο των ετών, έχουν πωληθεί αρκετά εκατομμύρια αντίτυπα.

Η θέση του Allen ήταν σκληρή – οι πάμπλουτοι Αμερικανοί καπιταλιστές χρηματοδοτούσαν τον σοσιαλισμό. Αυτό το παράξενο παράδοξο επιλύθηκε όταν ο σοσιαλισμός έγινε σωστά κατανοητός -όχι ως “εξουσία στο λαό”- αλλά ως εξουσία της ελίτ πάνω στο λαό. Με άλλα λόγια, ως φάρσα.

Στις μέρες μας, η σοσιαλιστική φάρσα εξακολουθεί να είναι άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

H kάλυψη μιας παγκόσμιας αρπαγής της εξουσίας ως δήθεν πρόοδος για όλη την ανθρωπότητα.

Εδώ, από το έκτο κεφάλαιο του “Κανείς δεν τολμά να το αποκαλέσει συνωμοσία, “Οι Rockefellers και οι Κόκκινοι”, υπάρχει ένα απόσπασμα που σχολιάζει την περίοδο αμέσως μετά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917:

“Οι Rockefellers ανέθεσαν στον πράκτορα δημοσίων σχέσεών τους, τον Ivy Lee, να πουλήσει στο αμερικανικό κοινό την ιδέα ότι οι Μπολσεβίκοι ήταν απλώς παρεξηγημένοι ιδεαλιστές που στην πραγματικότητα ήταν ευγενικοί ευεργέτες της ανθρωπότητας”.

“Μετά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, η Standard Oil του Νιου Τζέρσεϊ [Ροκφέλερ] αγόρασε το 50% των τεράστιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Καυκάσου της Nobel, παρόλο που η ιδιοκτησία είχε θεωρητικά εθνικοποιηθεί [από τη Ρωσία]. (O’Connor, Harvey, The Empire Of Oil, Monthly Review Press, New York, 1955, σ. 270.)”

“Το 1927, η Standard Oil της Νέας Υόρκης [ο Ροκφέλερ] κατασκεύασε ένα διυλιστήριο στη Ρωσία, βοηθώντας έτσι τους Μπολσεβίκους να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της. Ο καθηγητής [Antony] Sutton δηλώνει: “Η εταιρεία έχει μια πολύ καλή σχέση με την Ρωσική Δημοκρατία και με την Ρωσική κυβέρνηση: ‘Αυτή ήταν η πρώτη επένδυση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία μετά την Επανάσταση. (Στο ίδιο, τόμος 1, σ. 38)”

“Λίγο αργότερα η Standard Oil της Νέας Υόρκης και η θυγατρική της, Vacuum Oil Company [Rockefeller], σύναψαν συμφωνία για την εμπορία σοβιετικού πετρελαίου σε ευρωπαϊκές χώρες και αναφέρθηκε ότι κανονίστηκε δάνειο 75.009.000 δολαρίων στους Μπολσεβίκους. (Εθνική Δημοκρατία, Σεπτέμβριος 1927.)”

“…Όπου θα πήγαινε η Standard Oil, η Chase National Bank ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθούσε. (Η Chase Bank του Ροκφέλερ συγχωνεύτηκε αργότερα με την Manhattan Bank του Γουόρμπουργκ για να σχηματιστεί η σημερινή Chase Manhattan Bank). Προκειμένου να διασώσει τους Μπολσεβίκους, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν ένας εχθρός-αρχηγός, η Chase National Bank συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Αμερικανο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου το 1922. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν ο Reeve Schley, αντιπρόεδρος της Chase National Bank. (Ibid, Vol.11, p.288) Σύμφωνα με τον καθηγητή Sutton: “Το 1925, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Chase και της [ρωσικής] Prombank επεκτάθηκαν πέρα από τη χρηματοδότηση των πρώτων υλών και χάραξαν ένα πλήρες πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των σοβιετικών εξαγωγών πρώτων υλών προς τις ΗΠΑ και των εισαγωγών αμερικανικού βαμβακιού και μηχανημάτων”. (Ibid, Vol.11, p.226) Ο Sutton αναφέρει επίσης ότι “η Chase National Bank και η Equitable Trust Company ήταν ηγέτες στις σοβιετικές πιστωτικές επιχειρήσεις. (Ibid, σελ. 277)”

Η Chase National Bank του Ροκφέλερ συμμετείχε επίσης στην πώληση μπολσεβίκικων ομολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1928. Πατριωτικές οργανώσεις κατήγγειλαν την Chase ως “διεθνή κλεπταποδόχο”. Η Chase χαρακτηρίστηκε ‘ντροπή για την Αμερική… Θα κάνουν τα πάντα για λίγα δολάρια κέρδος’. (Στο ίδιο, τ. 11, σ. 291) Ο βουλευτής Louis McFadden, πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε σε ομιλία του προς τους συναδέλφους του βουλευτές: ”

Στη σοβιετική κυβέρνηση έχουν δοθεί κεφάλαια του Δημοσίου των Ηνωμένων Πολιτειών από το Federal Reserve Board και τις Federal Reserve Banks που ενεργούν μέσω της Chase Bank και της Guaranty Trust Company και άλλων τραπεζών στη Νέα Υόρκη“.

“Ανοίξτε τα βιβλία του Amtorg, του εμπορικού οργανισμού της σοβιετικής κυβέρνησης στη Νέα Υόρκη, και του Gostorg, του γενικού γραφείου του σοβιετικού εμπορικού οργανισμού, και της Κρατικής Τράπεζας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και θα μείνετε εμβρόντητοι όταν δείτε πόσα αμερικανικά χρήματα έχουν ληφθεί από το θησαυροφυλάκιο των Ηνωμένων Πολιτειών προς όφελος της Ρωσίας. Ανακαλύψτε ποιες συναλλαγές έχει πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Κρατικής Τράπεζας της Σοβιετικής Ρωσίας ο ανταποκριτής της, η Chase Bank of New York”. (Πρακτικά του Κογκρέσου, 15 Ιουνίου 1933.)”

“Αλλά οι Ροκφέλερ δεν ήταν προφανώς οι μόνοι που χρηματοδοτούσαν το κομμουνιστικό σκέλος της συνωμοσίας των Insiders. Σύμφωνα με τον καθηγητή Sutton “… υπάρχει μια έκθεση στα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατονομάζει την Kuhn, Loeb & Co. (ο καθιερωμένος και σημαντικός χρηματοπιστωτικός οίκος της Νέας Υόρκης) ως χρηματοδότης του Πρώτου Πενταετούς Σχεδίου των [Ρώσων]. Βλ. δεκαδικό αρχείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, 811.51/3711 και 861.50 Πενταετές Σχέδιο/236″. (Sutton, ό.π., τόμος ΙΙ, σ. 340n.)”

“Ο καθηγητής Sutton αποδεικνύει περίτρανα στην τρίτομη ιστορία της σοβιετικής τεχνολογικής ανάπτυξης ότι η Σοβιετική Ένωση κατασκευάστηκε σχεδόν κυριολεκτικά από τις ΗΠΑ.”

“…Ο Sutton δείχνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα τμήμα της σοβιετικής οικονομίας που να μην είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς της δυτικής, ιδιαίτερα της αμερικανικής, τεχνολογίας.”

“Αυτό δεν μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα ατυχήματος. Επί πενήντα χρόνια το τσούρμο των Federal Reserve-CFR-Rockefeller-lnsider υποστήριζε και εφάρμοζε πολιτικές που αποσκοπούσαν στην αύξηση της ισχύος του δορυφόρου τους, της Σοβιετικής Ένωσης. Εν τω μεταξύ, η Αμερική ξοδεύει 75 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την άμυνα για να προστατευτεί από τον εχθρό που οι Insiders χτίζουν”.

Καταλαβαίνετε την εικόνα; Το ελπίζω.

——————

Δικτυογραφία :

Elite American support for Russia: a tradition

https://blog.nomorefakenews.com/2022/03/17/elite-american-support-for-russia-a-tradition/

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 332


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα