Ακούστε καλύτερα τη φωνή της διαίσθησής σας με αυτούς τους τρόπους

Ακούστε καλύτερα τη φωνή της διαίσθησής σας με αυτούς τους τρόπους

8 Φεβρουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:314
Μοίρασέ το

 

Τα καλά νέα είναι ότι η διαίσθησή σας είναι ακόμα εκεί. Πρέπει μονάχα να μάθετε να την ακούτε ξανά.

Η ψυχή μας, έχει φωνή… αυτή πρέπει να μάθουμε πως να την ακολουθούμε…

 

 

Καλλιόπη

Έχετε βρεθεί ποτέ στην κατάσταση όπου το ένστικτό σας, σας έλεγε ένα πράγμα, αλλά το λογικό μυαλό σας, σας έλεγε κάτι άλλο;

Αν ακούσατε το μυαλό σας αντί για την διαίσθησή σας, τότε πολύ πιθανόν να καταλήξατε μετανιώνοντας για την απόφασή σας.

 

Η διαίσθησή σας είναι ο υποσυνείδητος ηγέτης που πολλοί άνθρωποι παραλείπουν να του δώσουν τον πρέποντα σεβασμό. Αλλά το να μάθετε να ακούτε αυτή την εσωτερική πυξίδα, μπορεί να σας βοηθήσει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να ζείτε μια πιο ικανοποιητική ζωή.

«Ορίζω τη διαίσθηση ως μια διακριτική γνώση χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ιδέα γιατί ξέρετε αυτό που ξέρετε», εξηγεί η Sophy Burnham, συγγραφέας του μπεστ σελερ «Η τέχνη της διαίσθησης», στην The Huffington Post. «Είναι κάτι διαφορετικό από το σκέπτεσθαι, είναι διαφορετικό από τη λογική ή την ανάλυση… Είναι γνώση χωρίς γνώση..»

Είναι ασυνείδητος συλλογισμός, η καθοδήγηση που σας αναγκάζει να στρίψετε αριστερά όταν όλα τα σημάδια δείχνουν να πάτε δεξιά.

 

Συχνά είναι ο ψίθυρος μέσα σας που μπορεί να σας οδηγήσει στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αν απλά μάθετε να αφήνεστε και να του δίνετε μια ευκαιρία.

 

Η διαίσθηση σχετίζεται συνήθως με τον Μυστικισμό της Νέας Εποχής ή με ένα μεταφυσικό τρόπο σκέψης, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

 

Η διαίσθησή μας ήταν εδώ πολύ πριν αναφερθεί σε αυτήν ο καθένας και θα είναι εδώ για πολύ ακόμα.

«Υπάρχει ένας αναπτυσσόμενος φορέας ατεκμηρίωτων στοιχείων, που συνδυάζεται με στέρεες ερευνητικές προσπάθειες, που υποδηλώνουν πως η διαίσθηση είναι μιας ζωτικής σημασίας πλευρά του πώς εμείς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας και πώς τελικά παίρνουμε πολλές από τις αποφάσεις μας», είπε η Ivy Estabrooke του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών που ερευνάει τη δύναμη της διαίσθησης που βοήθησε στρατεύματα να πάρουν σημαντικές και γρήγορες αποφάσεις κατά τη διάρκεια μαχών.

 

Είτε πρόκειται για ποια δουλειά θα επιλέξετε, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε όταν είστε χαμένοι ή πώς να χειριστείτε μια διαμάχη στην οικογένειά σας, η διαίσθηση μερικές φορές ξέρει καλύτερα από τον λογικό νου.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε θάψει αυτή τη μικρή φωνή τόσο βαθιά μέσα μας, που δυσκολευόμαστε να την ακούσουμε ή να την αισθανθούμε όταν προσπαθεί να μας καθοδηγήσει.

Τα καλά νέα είναι ότι η διαίσθησή σας είναι ακόμα εκεί. Πρέπει μονάχα να μάθετε να την ακούτε ξανά.

Για να ακούσετε την διαίσθησή σας καλύτερα, προσπαθήστε:

  1. Διαλογισμό: Περάστε χρόνο σε ησυχία, απλά ακούγοντας
  2. Επικοινωνία με τη φύση: Στοχεύστε να πηγαίνετε έστω και για λίγο έξω κάθε μέρα
  3. Δημιουργικότητα: Αποκτήστε πρόσβαση στον εσωτερικό σας καλλιτέχνη με το να ζωγραφίζετε, να γράφετε, να σχεδιάζετε ή να δημιουργείτε μουσική
  4. Μάθετε να ακούτε: Σε γενικές γραμμές, να ακούτε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, την ησυχία και τον εαυτό σας
  5. Να έχετε επίγνωση των μηνυμάτων του σώματός σας: Να μάθετε να αναγνωρίζετε τα μικρά σημάδια και σήματα του σώματός σας, όταν σας λέει ότι είναι κουρασμένο, χαρούμενο, έχει ανάγκη την αγάπη ή αρρωσταίνει.
  6. Αφήστε και αφεθείτε: Δουλέψτε την ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ελέγχετε τα πάντα. Η ζωή θα κυλάει και θα συνεχίζεται είτε σκέφτεστε υπερβολικά είτε όχι. Χαλαρώστε
  7. Μείνετε θετικοί: Μια έρευνα του 2013 στο περιοδικό Psychological Science διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες είχαν καλή διάθεση, τότε ενισχύθηκαν οι ικανότητές τους να παίρνουν διαισθητικές αποφάσεις σε ένα παιχνίδι λέξεων. Για αυτό χαμογελάστε

Το να εργαστείτε στο να γίνετε πιο διαισθητικοί απαιτεί να υιοθετήσετε πιο υγιείς συνήθειες και μια πιο υγιή νοοτροπία.

Αυτά είναι πράγματα που είναι καλά για την πνευματική σας, συναισθηματική σας και σωματική σας ευημερία, ανεξαρτήτως του αν φτάσετε στο στόχο σας.

Και αν καλλιεργούνται τακτικά, θα μπορούσατε να οδηγηθείτε στο να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να είστε συνολικά πιο χαρούμενοι.

 

Μετάφραση: awakengr.com via naturalsociety.com

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 314


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα