Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα ΚΟΛΑΦΟΣ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Το κράτος δικαίου, η Ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα ΚΟΛΑΦΟΣ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Το κράτος δικαίου, η Ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.

8 Φεβρουαρίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:394
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … δείχνω την ένοχη: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ … Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 Ο ευρωβολευτής του Βελόπουλου Μανώλης Φράγκος, τα βρίσκει όλα καλά στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ;;;

 

 

 

 

 

 

 

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ καταψήφισαν συνολικά 254 και δήλωσαν αποχή 26

Ο ΚΟΛΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

Κάνουμε συλλαλητήρια έξω από το μπουρδέλο του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ … Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Προτείνω να διαβάσετε και την άλλη βερσιόν που έβαλα κατωτέρω, για να ξέρετε τι ρόλο έπαιξαν οι δικοί μας ευρωβουλευτές σ’ αυτό το ψήφισμα – κόλαφο… 

Να υποθέσω πως ο ευρωβολευτής του Βελόπουλου Μανώλης Φράγκος, τα βρίσκει όλα καλά στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;!!! Είπαμε… ΟΛΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ…

 

Πέρασε το ψήφισμα-κόλαφος που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ καταψήφισαν συνολικά 254 και δήλωσαν αποχή 26. Παρά τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μετριάσουν τον σάλο με αντι-ψήφισμα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, η ανησυχία στις Βρυξέλλες είναι έντονη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το κράτος δικαίου, η Ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψήφισμα θα γίνεται αναφορά στην φίμωση των ΜΜΕ, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αστυνομική βία και την μεταχείριση παράνομων αλλοδαπών.

 

Ελευθερία των ΜΜΕ

Εξετάζοντας θέματα πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης και ασφάλειας των δημοσιογράφων, το Κοινοβούλιο διαμαρτύρεται για την έλλειψη προόδου στις έρευνες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

 

Εκφράζουν έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές και λεκτικές επιθέσεις (προερχόμενες μεταξύ άλλων και από υψηλόβαθμους πολιτικούς), παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό και καταχρηστικές αγωγές – συμπεριλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

 

Το Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη συγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια ολιγαρχών και την κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων.

 

Κατασκοπευτικό λογισμικό

Το Κοινοβούλιο καταδικάζει την παράνομη εργαλειοποίηση του όρου «απειλή για την εθνική ασφάλεια» για τις απαράδεκτες υποκλοπές και την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων μελών του ΕΚ.

 

Ως απάντηση στο σκάνδαλο «Predatorgate», οι ευρωβουλευτές ζητούν την ενίσχυση των δημοκρατικών μηχανισμών και αποτελεσματικές έρευνες με τη βοήθεια της Europol. Ζητούν ακόμη να αντιστραφεί η νομοθεσία που έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού.

 

Το ψήφισμα εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τη μεταφορά της έρευνας για το σκάνδαλο σε διαφορετικό εισαγγελέα και την πολιτική πίεση, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση αξιωματούχων που επικρίνουν την κυβέρνηση.

 

 

Αστυνομική βία

 

 

Το Κοινοβούλιο τονίζει την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία και την ανεπαρκή ποιότητα των επακόλουθων ερευνών και δικαστικών αποφάσεων, τις καταγγελίες για διαφθορά, τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στην αστυνομία.

Η μεταχείριση των μεταναστών και οι συστηματικές επαναπροωθήσεις ανησυχούν τους ευρωβουλευτές, όπως και οι επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών, ιδίως οι εκστρατείες δυσφήμισης και η δικαστική παρενόχληση ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Το Κοινοβούλιο δηλώνει ότι η κοινοβουλευτική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη του Φεβρουαρίου του 2023 φαίνεται να στερείται πολιτικής αμεροληψίας και ανησυχεί για την άρνηση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα για δύο πρώην υπουργούς μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Όπως τονίζεται, με βάση τα ανωτέρω, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αφενός της αξιολόγησης της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ στο πλαίσιο του κανονισμού περί κοινών διατάξεων σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, αφετέρου σε σχέση με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των ευρωπαϊκών δικαστηρίων σύμφωνα με τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα του κράτους δικαίου.

 

 

Αρβανίτης: «Η εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται ανεπανόρθωτα με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού»

Σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης τονίζει: «Με τον πλέον επίσημο τρόπο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαλεί την χώρα μας για τον εκτροχιασμό του κράτους δικαίου, με έναν και μόνο υπεύθυνο: την κυβέρνηση Μητσοτάκη» τονίζει και προσθέτει: «Με 330 ψήφους ΥΠΕΡ, 254 ΚΑΤΑ και 26 αποχές εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα-κόλαφος, που επιστεγάζει την θλιβερή κατάσταση του κράτους δικαίου στη χωρά μας, μετά από πέντε χρόνια θεσμικής κατάπτωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Παρά τις παρασκηνιακές απόπειρες της ευρωπαϊκής Δεξιάς να καλύψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε τις πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης, που αντιτίθενται σε θεμελιώδεις αρχές της Ένωσης και πλήττουν την πολιτική και θεσμική αξιοπρέπεια της χώρας μας. Το Ευρωκοινοβούλιο συντάσσεται με τους συγγενείς και τους οικείους του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών και ζητά από κοινού απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για αυτό το μαζικό έγκλημα. Το μήνυμα είναι σαφές: η κυβερνητική απόπειρα συγκάλυψης αιτίων και προσώπων δεν θα περάσει».

«Το ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από κοινού από τις 4 προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ΕΚ (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες Renew) αναφέρεται εκτενώς και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τη ραγδαία υποβάθμιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, τις διώξεις δημοσιογράφων μέσω καταχρηστικών αγωγών (SLAPP) και εγκλήσεων, τη δολοφονία Καραϊβάζ, τον πρωθυπουργικό υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών, τις απευθείας αναθέσεις, και τις επανειλημμένες επιχειρήσεις χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και υπονόμευσης των Ανεξαρτήτων Αρχών, που έφεραν την χώρα μας σε αυτή την δυσχερή θέση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητά με κάθε θεσμική επισημότητα ευθύνες και απαντήσεις για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών της Ένωσης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μοναδική υπεύθυνη για τον διασυρμό της χώρας μας, οφείλει να λογοδοτήσει και επιτέλους να σεβαστεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου» αναφέρει ο κ. Αρβανίτης και καταλήγει: «Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ. Την Ελένη Κωστοπούλου. Τους έντιμους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους που δίνουν τη μάχη απέναντι στις διώξεις, τους λειτουργούς των Ανεξάρτητων Αρχών. Μας είναι αδιάφορη η λασπολογία της Δεξιάς και των κύκλων της. Την Ελλάδα την εκθέτουν εκείνοι που συνειδητά την ευτελίζουν με την κυβερνητική τους πρακτική, όχι εκείνοι που απαρέγκλιτα επιδιώκουν τη νομιμότητα και την διαφάνεια. Η εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται ανεπανόρθωτα με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι οι άνθρωποι να δικαιωθούν. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν φωνή».

 

 

 

Κασσελάκης: «Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας»

«Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: «Οι ευρωβουλευτές ζητούν απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών. Υπερήφανος για τη δουλειά του Κώστα Αρβανίτη. Η πατρίδα μας αξίζει καλύτερα. Η γιγαντιαία προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα επικρατήσει».

 

 

Πηγή

 

 

Η πρώτη καταδίκη της Ελλάδος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μετά 44 χρόνια στην ΕΕ!

Βολές κατά της Βουλής των Ελλήνων για «πολιτική μεροληψία» –Υποκλοπές, Τέμπη και ΜΜΕ έδωσαν την ευκαιρία στην ευρωομάδα του Μακρόν να συνασπισθεί με τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά, και να επιτύχουν την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για το κράτος Δικαίου – Πρώτη φορά καταδίκη για κυβέρνηση που ανήκει στο ΕΛΚ!

Ενώπιον οδυνηρής εκπλήξεως ευρέθη το Μέγαρο Μαξίμου χθες το μεσημέρι, όταν επληροφορήθη πως η πρώτη καταδίκη της Ελλάδος σε επίπεδο Ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα 44 χρόνια της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, είναι γεγονός.

  • εφημερίδα Εστία 

Καμμία άλλη κεντροδεξιά κυβέρνησις της Ευρώπης δεν κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον της τόσο ετερόκλητες πολιτικές ομάδες, και για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, το κοινοβούλιο της ελληνικής Δημοκρατίας τίθεται στο στόχαστρο ενός άλλου αντιπροσωπευτικού σώματος, του Ευρωκοινοβουλίου!

 

Η ευρωομάς Renew, η οποία πρόσκειται στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανυέλ Μακρόν, συμμάχησε με τους Σοσιαλιστές, την Αριστερά και τους Πράσινους, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τις παραβάσεις του κράτους Δικαίου στην χώρα μας και την παραβίαση σειράς δικαιωμάτων.

 

Είναι, άλλως τε, χαρακτηριστικό το γεγονός πως το «En Marche» του Εμμανυέλ Μακρόν βρέθηκε για τους σκοπούς του ψηφίσματος στο ίδιο «στρατόπεδο» με το γερμανικό Die Linke.

Πρόκειται περί μίας βαρειάς ήττας εντυπώσεων. Υπέρ του καταδικαστικού κειμένου ψήφισαν ακόμη και έξι ευρωβουλευτές του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, ενώ άλλοι επτά προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό και όχι να καταψηφίσουν.

 

«Ναί» στο ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου είπαν οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Νταβίντ Κάζα, Μπρίς Ορτεφέ, Μαριάν-Ζαν Μαρινέσκου, Σίρπα Μαρία Πιετικάινεν, Λούντεκ Νιντερμάγιερ και Περνίλε Βάις.

 

Η κυβέρνησις του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η πρώτη κυβέρνησις που καταδικάζεται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ούσα μέλος της ομάδος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της Ευρώπης στην χώρα μας, κατηγορείται από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για οπισθοδρόμηση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και η Αθήνα απειλείται με διακοπή της απαραίτητης ευρωπαικής χρηματοδοτήσεως.

Εις ο,τι αφορά στην στάση που τήρησαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, ο Ευάγγελος Μειμαράκης ήταν απών από την ψηφοφορία, και ως εκ τούτου δεν αντετέθη στο ψήφισμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου.

 

Κατά του ψηφίσματος ετάχθη η Εύα Καιλή και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσεως Μανώλης Φράγκος, ενώ παρόντες δήλωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Η υπόθεσις της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και ο τρόπος διερευνήσεως πολιτικών ή ποινικών ευθυνών μέσω εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή είναι μία από τις βασικές αιτίες καταδίκης της Ελλάδος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, το οποίο σημειώνει στο ψήφισμά του πως πρέπει να εξετασθούν «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων.» Η υπόθεσις των υποκλοπών, το ζήτημα της ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημερώσεως και ο ρόλος των ολιγαρχών σε αυτά, καθώς και ο αδιαφανής τρόπος χορηγήσεως κρατικών επιδοτήσεων, οδήγησαν τους Ευρωβουλευτές να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση του κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας στην χώρα μας και σε έγκριση του σχετικού ψηφίσματος με 330 ψήφους υπέρ, 254 ψήφους κατά και 26 αποχές.

Κόλαφος είναι το ψήφισμα της Ολομελείας του Ευρωπαικού Κοινβουλίου για την υπόθεση των Τεμπών. Αναφέρεται ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει «γρήγορα και ολοκληρωμένα» η δικαστική έρευνα, «καλύπτοντας όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο «δεν είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που διεξάγεται η διερεύνησις της υποθέσεως από την αρμόδια επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς φαίνεται να στερείται πολιτικής αμεροληψίας και να είναι απρόθυμη να καλέσει βασικούς πραγματογνώμονες για κατάθεση.» Προστίθεται, επίσης, πως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο είναι «βαθιά ανήσυχο από την άρνηση του ελληνικού κοινοβουλίου να διεξάγει μία έρευνα όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαική Εισαγγελία, σχετικώς με δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών.»

Το Ευρωκοινοβούλιο υπενθυμίζει, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κίνησε έρευνα στις 28 Νοεμβρίου 2022 σχετικώς με την κατάχρηση επιδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για ένα σύστημα ασφαλείας των σιδηροδρόμων. Τονίζει πως από τότε έχουν συλληφθεί 23 άτομα σε σχέση με το σκάνδαλο, με εξαίρεση τους (πρώην) υπουργούς της Κυβερνήσεως, οι οποίοι προστατεύονται από την δίωξη με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, για την οποία έγινε επίκληση του ελληνικού Συντάγματος.

Ειδική μνεία γίνεται στην προσφάτως δημοσιευθείσα ετήσια έκθεση της ελληνικής Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία απεκάλυψε χιλιάδες υποθέσεις εισαγγελικών εντολών για την απόκτηση προσβάσεως σε επικοινωνίες για λόγους εθνικής ασφαλείας. Όπως επισημαίνεται, δεν είχαν αναφερθεί εγκαίρως στην ΑΔΑΕ από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και την Διεύθυνση Αντιμετωπίσεως Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Αστυνομίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι ανεξάρτητες αρχές, όπως η ΑΔΑΕ και η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ), υφίστανται αυξανόμενη πίεση λόγω του έργου τους αναφορικώς με την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ, ενώ καταγγέλλεται η χρήσις κακόβουλου λογισμικού γιά τήν παρακολούθηση για την παρακολούθηση ιδιωτικών συνομιλιών πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Εκτενείς είναι οι αναφορές του ψηφίσματος στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά μέσα ενημερώσεως. Αρχικώς, γίνεται λόγος για την «λίστα Πέτσα» και τα 20 εκατομμύρια ευρώ κρατικών κονδυλίων, τα οποία διενεμήθησαν σε μέσα ενημερώσεως για επικοινωνιακές εκστρατείες στον τομέα της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων ανύπαρκτων ιστοτόπων και προσωπικών ιστολογίων, ενώ ορισμένα μέσα ενημερώσεως απεκλείσθησαν εντελώς χωρίς καμμία αιτιολόγηση και με αδιαφανή κριτήρια. Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα του ελληνικού Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος, τουλάχιστον 270 χρηματοδοτούμενα μέσα ενημερώσεως δεν είχαν καταχωρισθεί ορθώς και νομίμως, με την απώλεια δημόσιων πόρων να υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η χώρα μας εντάσσεται στην «μαύρη λίστα» των κρατών που καταδικάζονται από το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για καταπάτηση του κράτους Δικαίου. Προηγήθηκε το 2020 η καταδίκη της Πολωνίας επί πρωθυπουργίας Ματέους Μοραβιέτσκι, όμως το τότε κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» ανήκει στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Το καλοκαίρι του 2023 το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο κατεδίκασε την παραβίαση του κράτους Δικαίου και στην Ουγγαρία, υπό το πρίσμα της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενώσεως από την Βουδαπέστη. Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις του σώματος προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Βίκτωρ Ορμπάν, και την κυβέρνησή του, ιδίως εις ο,τι αφορά στην κατάχρηση ευρωπαικών κονδυλίων.

Η υιοθέτησις του ψηφίσματος αποτελεί προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στις τόσο διαφορετικές πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνονται ζητήματα όπως η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, η υπόθεσις του Παναγιώτη Δημητρά, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η αναφορά σε «εθνικές μειονότητες» με τα οποία η εφημερίς μας εκφράζει την ριζική διαφωνία της.

 

Πηγή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 394


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα