Στην Επιτροπή “ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21” της κ. Δελιβάνη – Νεγραπόντη, “τρούπωσαν πολιτικάντηδες, χαφιέδες και πρόσωπα που χρηματοδοτούνται από Τουρκική και Γερμανική Πρεσβείες”;;;

Στην Επιτροπή “ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21” της κ. Δελιβάνη – Νεγραπόντη, “τρούπωσαν πολιτικάντηδες, χαφιέδες και πρόσωπα που χρηματοδοτούνται από Τουρκική και Γερμανική Πρεσβείες”;;;

8 Ιουνίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:439
Μοίρασέ το

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.

 

Maria Negreponti-Delivanis

Ως συντονίστρια της κίνησης Τιμή στο 21, θέλω να επικοινωήσω με όλες και όλους εσάς, τους υποστηρικτές αυτής της κίνησης
===============================================

 

Όπως γνωρίζετε, η κίνηση αυτή έγινε εντελώς αυθόρμητα, και χωρίς πρόθεση εκ μέρους μου. Η τεράστια απήχηση που είχε ένα ολιγόλογο αρχικό μου σημείωμα, οδήγησε σε χιλιάδες υποστηρικτές της.

Ο στόχος αυτής, ας την πούμε έτσι, κίνησης είναι ο εορτασμός των ηρώων του 21, όπως τους αξίζει, και όχι με βάση την αναθεώρηση της ιστορίας μας, όπως λ.χ. υποστηρίζεται από μέλη της Ελλάδα 21 ότι “δεν υπήρξε σκλαβια 400 ετών” ή ότι η επανάσταση ήταν το έργο “μιας μικρής περιθωριοποιημένης ελίτ” ή ακόμη ότι το “ελληνικό έθνος έχει διάρκεια ύπαρξης 200 ετών”.

Κάποιοι συνάδελφοι, αξιόλογοι επιστήμονες και φίλοι από καιρό, έχουν ενστάσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζεται αυτή η κίνηση, και προβλέπουν ότι γι αυτό κινδυνεύει να αποτύχει.

Ωστόσο, σε ότι με αφορά, και καθώς, τελικά, βρέθηκε να αποδίδεται σε εμένα όλη αυτή η κινητοποίηση, θα ήθελα να διευκρινήσω τα ακόλουθα:

 

1. Δεν πρόκειται για πολιτική κίνηση, παρότι κάθε ενέργειά μας, κατά κάποιο τρόπο, έχει πολιτικό περιεχόμενο. Όπως ήδη το δήλωσα παραπάνω, αλλά και σε άλλα μου σημειώματα, πρόκειται για μια συλλογική, και κατά την κρίση μου,απολύτως υγιή αντίδραση, η οποία στρέφεται εναντίον της όποιας προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας μας. Η αθρόα προσέλευση υποστηρικτών της εμπεδώνει την ελπίδα ότι δεν έχουν τελειώσει όλα στην πατρίδα μας.

 

2. Σε αυτή τη βάση, θεώρησα από την πρώτη στιγμή, ότι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, με εθνική συνείδηση, που θα ήθελε να συμμετάσχει σε αυτό τον εορτασμό, θα είχε αυτοδίκαια την θέση του. Η σκέψη μου είναι ότι οι ήρωες του 21 που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε ελεύθεροι εμείς, δεν ήταν όλοι μορφωμένοι, ούτε από τζάκια, ούτε εκλεπτυσμένοι. Συνεπώς, όταν τους γιορτάζουμε, μετά από 200 χρόνια, εμείς οι απόγονοί τους, πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε διακρίσεις, στο ποιές Ελληνίδες και ποιοί Έλληνες θα γιορτάσουν στην Ελλάδα, την Ελλάδα, εκτός ίσως από ακραίες περιπτώσεις, που ωστόσο δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

Να πω, απλώς, ότι δέχθηκα κριτική γιατί, κατά ορισμένους, “έβαλα εδώ κάθε καρυδιάς καρύδι”.

Λυπούμαι αν ορισμένοι πιστεύουν ότι μειώνονται εξαιτίας μιας τέτοιας πανελλαδικής παρουσίας στον εορτασμό, διότι σε αυτήν συμμετέχει φυσικά και τμήμα της ομογένειας, αλλά ωστόσο θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε ότι με αφορά, αποκλείω από τον εαυτό μου το δικαίωμα αποκλεισμών και διακρίσεων.

Οι αξίες και οι ιδιαιτερότητες όλων μας, ελπίζω ότι θα φανούν, μέσα από τις εκδηλώσεις του εορτασμού. Οι δηλώσεις στις επί μέρους επιτροπές που ήδη κυκλοφορούν, ελπίζω ότι θα δώσουν λύσεις.

 

3. Δεν μου αρέσει να προβάλλω τα όσα περιλαμβάνει το βιογραφικό μου. Αν αναγκάζομαι σήμερα να παραπέμψω σε αυτό, που υπάρχει σε πολλές γλώσσες, σε πλήθος σάιτ, who is who όπως και στο Βικιπαίντια, είναι για να αποκλείσω την όποια σκέψη, ότι μέσω αυτής της κίνησης επιδιώκω κάποιο είδος προβολής.

Αντιθέτως, ο φόρτος εργασίας που ήδη μου επιβάλλει ο συντονισμός αυτού του τεράστιου πια κύματος που με περιβάλλει, ομολογώ ότι μου προκαλεί σοβαρά προβλήματα για το πως θα μπορέσω να αντιμετωπίσω τις πολυάριθμες επιστημονικές υποχρεώσεις μου. Αν, συνεπώς, υπάρχουν σκέψεις ή επιθυμίες για ελιτίστικο εορτασμό του 21, δεν θα είναι οπωσδήποτε αυτή η κίνηση, στην οποία συμμετέχω και εγώ.

 

4. Τέλος, εξαιτίας της δικης μου απροθυμίας, η κίνηση αυτή άργησε να έχει μια συντονιστική επιτροπή, που είναι απαραίτητη. Για αυτήν, όταν καταρτιστεί, θα σας ενημερώσω.

Αυτά γράφει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η κ. Δελιβάνη – Νεγρεπόντη στην προσωπική της σελίδα στο face book.

Ας δούμε και κάποια σχόλια που έχουν ιδιαίτερη σημασία, και επιβεβαιώνουν  την ανησυχία μου για το μέλλον μιας πρωτοβουλίας αξιοθαύμαστης μεν, αλλά που φαίνεται πως ήδη αρχίζει να αμαυρώνεται, από  “παράξενα πρόσωπα με αρνητικό πρόσημο”…, ενώ δεν λείπουν κι αυτοί, που οραματίζονται την δημιουργία πολιτικού φορέα…

Νομίζω πως χάθηκε ήδη η μπάλα… και από τα “παράξενα πρόσωπα” και από το όραμα για νέο πολιτικό φορέα…

Έλεος, δηλαδή… περιμένουν από μια γυναίκα πατημένα τα 90, να ηγηθεί πολιτικού κόμματος;;;

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Από τα σχόλια που ακολουθούν, αποκαλύπτονται πολλά…  και μάλιστα “λίαν επικίνδυνα”…

 

Το σχόλιο όμως που ακολουθεί, έχει βαρύνουσα σημασία και δημιουργεί προβληματισμούς, συνειρμούς και … παράξενους “ισμούς”…

Καλόν θα ήταν η κ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, να … κλείσει την πόρτα σε … “χαφιέδες, καιροσκόπους και πολιτικάντηδες”, που … “επιχορηγούνται από τουρκική και γερμανική πρεσβεία”, όπως γράφει επωνύμως ο σχολιαστής και “καρφώνει” πρόσωπα που έπαιξαν “περίεργο ρόλο” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ο κ. Πάνος Γιαννακουλόπουλος, στόχευσε κατ’ ευθείαν στο κέντρο του προβλήματος και εκφράζει την ίδια μ’ εμένα άποψη, αλλά και με την άποψη που έχει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και όχι ο… “συρφετός”, που δεν μπορεί ή δεν γνωρίζει να ξεχωρίζει την ήρα που ήδη μαζεύτηκε στην Επιτροπή της κ. Δελιβάνη…

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.

Λυπάμαι που μια τόσο σημαντική προσπάθεια, ήδη δείχνει πως οδηγείται σε … αποτυχία. (διαβάστε εδώ, τη σχετική ανάρτησή μου)

Μακάρι να διαψευστώ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Πηγή

Προβολές : 439


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα