ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ – ΕΡΠΕΤΑ, ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...

ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ – ΕΡΠΕΤΑ, ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...

17 Φεβρουαρίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,763
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…

 

 

 

 

Αποκάλυψη – σοκ: Μελέτη της EMG ανίχνευσε φυτοφάρμακο στα Cheerios και Quaker που οδηγεί σε ανδρική στειρότητα

 

 

Οδηγεί σε χαμηλότερη γονιμότητα και βλάπτει τα αναπτυσσόμενα έμβρυα ακόμη και σε δόσεις κάτω από τα αποδεκτά επίπεδα που ορίζουν οι ρυθμιστές.

Αποκάλυψη - σοκ: Μελέτη της EMG ανίχνευσε φυτοφάρμακο στα Cheerios και Quaker που οδηγεί σε ανδρική στειρότητα
Η έκθεση στη χημική ουσία chlormequat που βρέθηκε οδηγεί σε χαμηλότερη γονιμότητα και βλάπτει τα αναπτυσσόμενα έμβρυα ακόμη και σε δόσεις κάτω από τα αποδεκτά επίπεδα που ορίζουν οι ρυθμιστές.
Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς βρέθηκαν θετικοί σε ένα φυτοφάρμακο που βρέθηκε σε πολλά προϊόντα σιταριού και βρώμης, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων με τα εμπορικά σήματα Cheerios και Quaker Oats, σύμφωνα με μελέτη, που διεξήγαγε η Environmental Working Group (EWG), και δημοσίευσε η επιθεώρηση JESEE στις 15 Φεβρουαρίου και αναδημοσιεύουν οι New York Post και The Epoch Times.
Η μελέτη εξέτασε δείγματα ούρων από Αμερικανούς πολίτες για να καθορίσει την έκθεσή τους στο χλωριούχο χλωρομεκουάτ (chlormequat) μια χημική ουσία για την γρήγορη ανάπτυξη των φυτών.
Η έκθεση στη χημική ουσία οδηγεί σε χαμηλότερη γονιμότητα και βλάπτει τα αναπτυσσόμενα έμβρυα ακόμη και σε δόσεις κάτω από τα αποδεκτά επίπεδα που ορίζουν οι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς.

Οι ερευνητές εντόπισαν chlormequat στο 80% των δειγμάτων ούρων που συλλέχθηκαν μεταξύ 2017 και 2023, με «σημαντική αύξηση στις συγκεντρώσεις για δείγματα από το 2023».
Η χημική ουσία εντοπίστηκε στο «92% των τροφίμων με βάση τη βρώμη που αγοράστηκαν τον Μάιο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των Quaker Oats and Cheerios», δήλωσε η Environmental Working Group (EWG).
Από τα 25 συμβατικά προϊόντα βρώμης που δοκιμάστηκαν, τα 23 είχαν «ανιχνεύσιμα επίπεδα» χλωρμεκουάτ.
Ένα στα οκτώ βιολογικά προϊόντα βρώμης είχε τη χημική ουσία, ενώ δύο στα εννέα προϊόντα σιταριού είχαν χαμηλές συγκεντρώσεις χλωρμεκουάτ.
Οι ερευνητές συνέλεξαν 96 δείγματα ούρων, από τα οποία τα 77 έδειξαν την παρουσία chlormequat.

Οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι τα άτομα πιθανότατα υποβλήθηκαν σε «συνεχή έκθεση» στη χημική ουσία, καθώς το chlormequat φεύγει από το σώμα περίπου 24 ώρες μετά την κατάποση.

Η συχνότητα της χημικής ουσίας στα δείγματα παρατηρήθηκε να αυξάνει με την πάροδο του χρόνου.

Το 2017, το 69% των δειγμάτων είχαν chlormequat, ποσοστό το οποίο εκτινάχθηκε στο 74% το 2018-2022 και στη συνέχεια στο 90% το 2023.

Η μελέτη πρότεινε ότι η υψηλότερη συγκέντρωση χημικών σε δείγματα του 2023 «μπορεί να αντικατοπτρίζει την πιθανή πρόσφατη εισαγωγή του chlormequat στην προμήθεια τροφίμων των ΗΠΑ λόγω των αλλαγών της ρυθμιστικής δράσης της EPA που περιλαμβάνουν το chlormequat».
Τέτοιες αλλαγές περιλαμβάνουν «τον καθορισμό ορίων για το chlormequat στα τρόφιμα το 2018 και την αύξηση αυτών των ορίων για τη βρώμη το 2020», ανέφερε.
«Αυτές οι ενέργειες επέτρεψαν την εισαγωγή και πώληση αγροτικών προϊόντων που είχαν υποστεί επεξεργασία με chlormequat, για παράδειγμα, από τον Καναδά».
Προς το παρόν, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) επιτρέπει τη χρήση του chlormequat στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για καλλωπιστικές καλλιέργειες και όχι για καλλιέργειες τροφίμων.

Ο ρόλος της ΕΡΑ

Ο οργανισμός επέτρεψε τη χημική ουσία να υπάρχει σε εισαγόμενη βρώμη το 2018 — αυξάνοντας τα επιτρεπόμενα όρια το 2020.
Μετά από αίτηση του 2019 που υποβλήθηκε από τον κατασκευαστή chlormequat Taminco, η EPA πρότεινε τον Απρίλιο του περασμένου έτους να επιτραπεί η χρήση του chlormequat σε βρώμη, κριθάρι, σιτάρι και τριτικάλε που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά.

Η EWG δήλωσε «αντίθετη στο σχέδιο».
Η μελέτη πρότεινε ότι εάν εγκρινόταν η οικιακή χρήση του chlormequat, «τα επίπεδα chlormequat πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται στη βρώμη, το σιτάρι και άλλα τρόφιμα με δημητριακά, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα έκθεσης για τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ».

Επίπεδα κατωφλίου
Η μελέτη η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Skyline Foundation, επεσήμανε ότι οι δότες δειγμάτων ούρων εκτέθηκαν σε chlormequat σε «επίπεδα αρκετές τάξεις μεγέθους κάτω» από τα συνιστώμενα όρια ασφαλείας που ορίστηκαν από την EPA και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.
Ωστόσο, «τοξικολογικές μελέτες για το chlormequat υποδηλώνουν ότι η επανεκτίμηση αυτών των ορίων ασφαλείας είναι επιτακτικό να γίνει», όπως ανέφερε, δεδομένου ότι οι ερευνητές επεσήμαναν μελέτες που δείχνουν ότι τα ποντίκια και οι χοίροι που εκτέθηκαν σε δόσεις χαμηλότερες από αυτά τα όρια παρουσίασαν σημαντικά «μειωμένη γονιμότητα», επηρεάζει το έμβρυο και καθυστερεί την εφηβεία.

Μια ανάλυση διαπίστωσε ότι η έκθεση στο chlormequat σε δόση ισοδύναμη με ένα επίπεδο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του κατωφλίου EPA «τροποποίησε την ανάπτυξη του εμβρύου καθώς και το μεταβολισμό και τη σύσταση του σώματος σε νεογνά ποντίκια».Αλληλεπιδράσεις

«Επιπλέον, τα ρυθμιστικά όρια δεν λαμβάνουν υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις μειγμάτων χημικών ουσιών που μπορεί να επηρεάσουν το αναπαραγωγικό σύστημα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν αθροιστικά ή συνεργιστικά αποτελέσματα ακόμη και σε δόσεις χαμηλότερες από ό,τι για έκθεση σε μεμονωμένες χημικές ουσίες».

Αυτοί οι παράγοντες εγείρουν «ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τα τρέχοντα επίπεδα έκθεσης, ειδικά για άτομα με υψηλότερο όριο έκθεσης σε γενικούς πληθυσμούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

Μιλώντας στη New York Post, η Olga Naidenko, αντιπρόεδρος επιστημονικών ερευνών του EWG, συνέστησε στους αγοραστές «να αγοράζουν βιολογικά προϊόντα βρώμης, καθώς αυτές οι βρώμες καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων όπως τα chlormequat και glyphosate».«Κώδωνες κινδύνου»

Σε συνέντευξή του στο Newsweek, ο Alexis M. Temkin, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης EWG, είπε ότι ο επιπολασμός του chlormequat στα τρόφιμα και στα ούρα των ανθρώπων «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου».

Κάλεσε για περαιτέρω έρευνα για το θέμα και είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ «θα πρέπει να δοκιμάζουν τους κόκκους για chlormequat ως μέρος της ετήσιας παρακολούθησης φυτοφαρμάκων».
Η EPA «πρέπει να εξετάσει πλήρως τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών από την έκθεση στο chlormequat και να επανεξετάσει τις πρόσφατες αποφάσεις της να επιτρέψει στο chlormequat να υπάρχει στα παιδικά τρόφιμα».
Capture1_9.JPG
Capture_117.JPG

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,763


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα